Ne kopirajte besedila PDF: razloge, formate in strokovne nasvete

Ali ste imeli tisto, kar potrebujete, besedilo, ki je prisotno v dokumentu PDF, prilepite v drug program za urejanje, vendar se v dokumentu PDF kopira besedilo? Kako bi svetoval, da to storite v takšni situaciji? Ni veliko uporabnikov, ki se zavedajo, da lahko uporabite le en preprost način za "uvajanje" situacije. Najprej pa se pogovorimo o nekaterih standardnih primerih in njihovih vzrokih, nato pa poskusimo najti najprimernejšo rešitev za vsako od njih. Treba je omeniti, da spreminjanje prvotne oblike dokumenta ni vedno primerno.

Zakaj ni kopirano besedilo iz pdf?

Zato je prvi in ​​glavni razlog za nezmožnost kopiranja vsebine dokumentov PDF večina strokovnjakov menila, da je vzpostavitev različnih prepovedi o podobnih dejanjih v samih datotekah.


To so lahko gesla za odpiranje in prepoved kopiranja, kot tudi zaščita dokumentov pri poskusu tiskanja vsebine. Druga ne manj pogosta situacija, ker se besedilo iz PDF ne kopira, je lahko posledica poškodbe same datoteke ali kršitve njene prvotne strukture. Manj verjetno je, da bo uporabnik uporabil besedilno vsebino iz dokumenta PDF, kar je neprimerno. Na primer, mnogi strokovnjaki se strinjajo, da ima Adobe Reader veliko več kot Acrobat. Če datoteke PDF ne kopirate v Acrobat, poskusite prvoPodobno operacijo izvedite pri Ridirju. Možno je, da bo to dalo želeni rezultat. Toda v večini primerov to žal ne pomaga, saj je vsebina preprosto zaščitena pred kopiranjem in geslo je skrito globoko v sami datoteki. Oglejmo si, kako bi lahko te omejitve zaobšli malo kasneje, in se pogovorimo o eni situaciji, ki tudi mnoge uporabnike ustavlja.


Zakaj kopiram pdf iz znakov v hieroglife?

Predvidevajmo, da zaščita pred kopiranjem v izvirnem dokumentu ni nastavljena in vse se zdi normalno. Toda iz nekega razloga se pri prenosu vsebine v drug urejevalnik besedilo iz PDF kopira z znaki. To je posledica dejstva, da je izvirnik drugačen od standardnega kodiranja. Pogosto strokovnjaki v takšni situaciji ponujajo najenostavnejši način, pri katerem se ne zahteva niti sprememba prvotne oblike dokumenta. Glede na to, da je besedilo v dokumentu PDF kopirano z nepravilnim kodiranjem, ga je treba spremeniti.
To je najlažji način za uporabo menija datotek vsakega urejevalnika PDF, izberite možnost Shrani kot in nato v oknu za shranjevanje kliknite gumb Nastavitve in izberite drugo kodiranje. Običajno je dovolj, da spremenite izvirni standard na UTF-8. Ko ponovno odprete dokument, ga lahko kopirate in prilepite v kateri koli drug urejevalnik besedila nespremenjen. Prav tako lahko datoteko ponovno kodirate na nekakšen internetni vir, kot je Dekoder.

Kako zaobiti prepoved kopiranja v sami datoteki?

Zdaj pa poglejmo, kaj je mogoče storiti, da se izognemo vsem vrstam prepovedi inključavnice
Če besedilo PDF ni kopirano pod nobenim pretvezom, lahko piratsko metodo uporabite tako, da odstranite omejitve ali odstranite nameščena gesla v programu za odstranjevanje gesel PDF. Če to ne deluje, lahko obiščete neko specializirano stran, kot je PDFPirate ali FreeMyPDF, in poskusite tam zaščititi. Vendar pa bi morali vsi razumeti, da je v primeru nekaterih uradnih dokumentov takšna tehnika nezakonita.

Odpiranje datoteke PDF v Wordu

Druga preprosta tehnika, ki se priporoča za odpravo številnih težav z izvirnimi dokumenti PDF, ki jih je treba urediti, je, da ne kopirate izvirne vsebine "brskalnika" ali urejevalnika PDF in Odprite datoteko neposredno v programu, ki ga uporabljate za urejanje.
V primeru dokumentov z besedilom je najlažje uporabiti univerzalni "Ward" in odpreti želeni dokument v tej aplikaciji z izbiro ustrezne vrste datoteke. Če je dokument brez težav, ga lahko uredite in shranite v pravem formatu.

Kako pretvoriti besedilo PDF v Word?

Toda predpostavimo, da se izvorni dokument ne odpre v urejevalnikih besedil (morda je) in v izvornih urejevalnikih se besedilo PDF ne kopira.
V tem primeru pretvorite datoteko v Wordov dokument, poskusite v urejevalniku PDF izbrati, da ne kopirate besedila, in datoteko kopirajte v odložišče v celoti, nato pa vstavite vsebino v Word. Metoda je seveda daleč od najprimernejše, saj bo vstavljena grafična oblika,in urejanje gradiva bo nemogoče.
V tem primeru bo optimalna rešitev spremeniti obliko izvornega dokumenta na katero koli drugo. Internet ima veliko pretvornikov programske opreme, kot sta PDF v Word Converter itd. V izbrani aplikaciji je običajno dovolj, da preprosto podate izvorno datoteko in končno obliko po konverziji. Mimogrede, z uporabo teh programčkov lahko pretvorite PDF ne samo v Word. Obstajajo programi za pretvorbo programa Excel.

Težave s samim besedilom v dokumentih PDF

Včasih se zgodi, da se v izvirni datoteki najprej ustvari besedilna vsebina s skeniranjem tiskanega dokumenta. Jasno je, da je bilo s tem pristopom besedilo shranjeno v grafični obliki. Hkrati bi mu lahko naložili prepoved kopiranja ali tiskanja. Kako v takem položaju?

Uporaba optičnega sistema za prepoznavanje

V tem primeru prispe optični sistem za prepoznavanje OCR. Skoraj vsi strokovnjaki se strinjajo, da je izbira paketa ABBY Finereader najboljša možnost. Program seveda ni brezplačen, v prostorih Runeta pa lahko z aktivacijskim ključem najdete že aktivirane (vdrte) različice ali spremembe.
V sami aplikaciji v začetnem oknu izberite pretvorbo PDF /slike v Wordov dokument. Sistem sam prepozna tekst iz slike in ga pošlje v Word, nato pa lahko uredite in shranite nov dokument.

Pretvorba v druge formate

Končno, če obstaja naloga za pretvorbobesedilo drugim nestandardnim formatom, za vse te pretvornike se običajno priporoča, da uporabljajo iste pretvornike, tako da izberejo ozko usmerjene programe (na primer PDF v JPEG za pretvorbo v grafične datoteke) ali univerzalne programe, ki podpirajo ne enega, ampak več formatov, med katerimi bo potreben. Včasih lahko uporabljate spletne storitve, vendar je to zaradi neprimernih stroškov in omejitev glede velikosti naloženih datotek (ali njihove številke) neprijetno.

Zaključek

Če povzamemo, lahko izpostavimo nekatere glavne točke. Prvič, spreminjanje izhodnega formata ni vedno potrebno, saj je kopiranje mogoče opraviti bodisi v naprednejšem urejevalniku, kot v primeru programa Acrobat in Leader, bodisi za odpiranje datoteke neposredno v tem programu za delo z vstavljeno besedilno vsebino. izvirni material, kot v primeru Worda. Drugič, najbolje je uporabiti posebne aplikacije za ponastavitev gesel in prepovedi (tudi če izgleda nezakonito). Tretjič, večina pretvornikov v procesu pretvorbe formatov prepovedi se običajno prezre, zato je njihova uporaba videti precej obetavna. Četrtič, ni vredno odrezati sistemov za obračunavanje in prepoznavanje besedila, ki so včasih celo boljši od prejšnjega. Petič, verjame se, da se včasih transformacije lahko izvedejo z uporabo navideznih tiskalnikov, vendar ta možnost velja le, če je treba fragment izpisanega besedila pretvoriti v graf.

Sorodne publikacije