Tehnične značilnosti mobilnega usmerjevalnika "MegaFon"

Vse več inovacij svojim naročnikom ponuja vodilni domači mobilni operater, imenovan MegaFon. Brezžični usmerjevalnik z omrežji četrte generacije je eden izmed njih. Z njegovo pomočjo lahko ustvarite mobilno brezžično dostopno točko do globalnega spleta brez večjih težav. Ponudnik ponuja uporabnikom več vrst takšne opreme, vendar je načelo delovanja katerega koli od obstoječih usmerjevalnikov na splošno enako. V tem članku bomo kot primer obravnavali mobilni usmerjevalnik modela MR150-3.


Namen naprave

Prenosna naprava je v okviru tega materiala namenjena samo za povezavo z mobilnim omrežjem "MegaFon". Usmerjevalnik modela MR150-3 lahko upravlja vsako sodobno celično povezavo od naše do četrte generacije. Z njihovo pomočjo izmenjava podatkov in informacij s svetovnim spletom. Lokalno brezžično omrežje se izvaja z uporabo tehnologije Wi-Fi. Do tega oddajnika je mogoče priključiti na 8 naprav. Kot rezultat, mobilno točko, ki ima dolgo življenjsko dobo baterije in omogoča skoraj vsekakor dostop do interneta. Ta rešitev je zelo primerna v primerih, ko oseba potuje veliko, potuje za poslovna potovanja. To je glavno področje njegove uporabe.

Oblika. Prikazovalni in krmilni sistem

\ tNa zgornjem plastičnem pokrovu črne barve MR150-3 je logotip podjetja "MegaFon". Router ima tudi skupino indikatorjev na istem mestu. Ti vključujejo moč baterije, kakovost brezžičnega signala in informacije o prejetih sporočilih. Obstaja tudi gumb za vključitev. Zadnja stran je prekrita s snemljivim pokrovom. Pod njim je baterija in režo za namestitev SIM kartice operaterja. Ker je programska lupina te rešitve nakazana le na številke "MegaFona", je namestitev sedmih kartic drugih operaterjev v tem primeru nesprejemljiva in ne bo delovala v takšni opremi.

Paket

Skromen komplet te mobilne rešitve. Ampak spet, v večini primerov, bo čisto dovolj, da začnete uporabljati tak usmerjevalnik takoj po nakupu. Vključuje naslednje:
 • Pravzaprav sam usmerjevalnik.
 • Vmesniški kabel z vrati USB.
 • Uporabniški priročnik v skrajšani obliki.
 • Garancijska kartica.
 • Kot smo že omenili, je vse potrebno na seznamu dobave za prvo uvedbo rešitve, kot je usmerjevalnik MegaFon. 4G - signal v nekaterih primerih zahteva prisotnost zunanje antene, za katero je v tem primeru potrebna priključitev. Samo antena ni v oskrbi. Kupiti ga je treba posebej. To je glavna pomanjkljivost tega celotnega sklopa.

  Osnovne tehnične specifikacije

  Kot je bilo že omenjeno, mobilni mobilni Megafonski usmerjevalnik MR150-3 p ostane vplastično ohišje črne barve. Dimenzije so 97x58 debeline 13 mm. Teža mobilnega usmerjevalnika je samo 75 gramov. Zmogljivost izmenljive baterije je 1500 mAh. Ena od stroškov za zagotovilo proizvajalca bo dovolj za 8 do 10 ur aktivne uporabe.


  Komunikacijski klic

  Osnovni način brezžične povezave je v tem primeru WiFi. Megafonski usmerjevalnik modela MR150-3 je zmožen prenašati informacije v standardnih 80211 različicah b, g in seveda n. V tem primeru je frekvenca 24 GHz podprta. Toda najbolj napreden podstandard tega načina povezave je 80211 rev. ac Ta rešitev ni več podprta. Kot frekvenca 5 GHz. Hitrost prenosa v primeru primera ustreza 60 Mb /s v načinu največje hitrosti. Vodilna vrata tega usmerjevalnika 2. Eden od njih je mikro USB, ki se uporablja za polnjenje baterije ali konfiguriranje tega usmerjevalnika. Drugo vključevanje v primerih, ko se izvaja preklapljanje z zunanjo anteno. Kot smo že omenili, se ta komponenta kupi posebej za dodatno plačilo.

  Seznam podprtih omrežij

  Odličen seznam podprtih mobilnih omrežij se ponaša z usmerjevalnikom Wi-Fi podjetja MegaFon. Njegov oddajnik je vsestranski. Podpira vse ustrezne mreže. Ti vključujejo:
 • Standard 2 G ali, kot je včasih označen, GPRS /EDGE. V tem primeru se podpira podpora za frekvence 850/900 MHz in 1800 in 1900 MHz. Stopnja izmenjave informacij v vrhunskem načinu lahko dosežev tem primeru je možno največ 500 kbit /s.
 • 3 G omrežja so podprta v formatu UMTS s frekvenco 900 MHz ali 2100 MHz. Hitrost prejemanja in pošiljanja je lahko do 422 Mb /s, če je na voljo.
 • Celične komunikacije 4. generacije v standardu LTE so podprte pri frekvencah 8001800 in 2600 MHz. Če Megafon oprema to omogoča, bo v tem primeru največja hitrost dosegla 150 Mbps.
 • Postopek namestitve

  Maksimalno poenostavi postopek konfiguracije obravnavane mobilne rešitve Megaphone. Nastavitev usmerjevalnika se zmanjša na naslednje korake:
 • Izvlecite ga iz paketa z blagovno znamko.
 • Odstranjevanje zadnjega pokrova in baterije.
 • V reži smo nastavili sedem kartic.
 • Vrnite baterijo, postavite zadnji pokrov na mesto.
 • Napravo vklopimo s pritiskom na en kontrolni gumb na vrhu usmerjevalnika.
 • Po končani inicializaciji je naprava pripravljena za uporabo.
 • Ime brezžičnega omrežja in geslo za dostop do njega sta na dnu naprave. Edina rezervacija ob istem času - PIN-koda mora biti odklopljena na sedem kartici. V nasprotnem primeru morate usmerjevalnik povezati z računalnikom in v nastavitvah najprej nastavite ta parameter z uporabo brskalnika in omrežnega naslova (v tem primeru 1921681.8). S pomočjo uporabniškega imena in gesla lahko privzeto povežete katerokoli napravo iz brezžičnega omrežja, začenši zpametni telefon ali tablični računalnik in se konča s prenosnim računalnikom in večnamensko napravo. Po potrebi lahko spremenite ime omrežja in celo geslo za dostop. Da bi to naredili, je treba rešitev obravnavati neposredno na osebnem računalniku ali prenosnem računalniku s popolnim vmesniškim kablom. Nato zaženemo katerikoli brskalnik in z uporabo prej omenjenega naslova gremo v nastavitve. Tukaj prilagodimo potrebne parametre in shranimo spremembe. Zaprite konfiguracijo vmesnika.

  Stroški

  Mobilni usmerjevalnik Megafon velja za dokaj dostopno. Cena v blagovnih znamkah je 3290 rubljev. Podoben cenik je naveden tudi v blagovni znamki spletne trgovine mobilnega operaterja. Če ste pozorni na tretjih trgovin, nato pa se bodo stroški povečali za 200-300 rubljev. Za velika naselja so primernejša prva dva načina nabave, druga pa za majhna mesta in vasi, v katerih ni uradnih predstavništev mobilnega operaterja.

  Pregledi. Prednosti in glavne pomanjkljivosti

  V napravi, kot je MegaFon Router, praktično ni pomanjkljivosti. Podprto je 4G pokritost, kot tudi vse druge aktualne spremembe celičnih omrežij. In tako 3 G kot GSM. Zmogljivost baterije odstranljive baterije zagotavlja do deset ur neprekinjene uporabe. Postopek namestitve je čim bolj preprost in zmanjšuje število dejanj. V tem primeru je cena te naprave zelo in zelo dostopna. Tudi povezava je možnazunanjo anteno. Vendar pa obstajajo dve slabosti te odločitve od MegaFon. Internet usmerjevalnik za ta model gre v plastično ohišje in ko pade, je lahko poškodovan. To pomeni, da ga je treba uporabljati previdno in si prizadevati, da bi se izognili padcem. Drugi minus je, da je zunanja antena kupljena posebej. Vendar to ni vedno potrebno in ni posebej smiselno, da se ga vključi v osnovni komplet.

  Povzetek

  Usmerjevalnik MR150-3 omogoča ustvarjanje hitrih mobilnih točk dostopa do svetovnega spleta, ki temelji na visokokakovostni pokritosti Megafona. Usmerjevalnik ima odlične specifikacije in njegova cena je bistveno nižja od konkurence. Zaradi tega je idealno vozilo za ustvarjanje takšnih mobilnih lokalnih omrežij.

  Sorodne publikacije