Linksys Routers: Opis treh najbolj priljubljenih modelov

Do nedavnega, tudi v mestih z milijoni prebivalcev, niso vsi v hiši imeli računalnika, še bolj pa usmerjevalnike. Zdaj v vsakem stanovanju ni samo osebnih računalnikov, temveč tudi tablete, telefoni in prenosniki. Zato je pokritost z internetom obvezna. Včasih ljudje kupujejo pametne televizorje z internetno podporo. Članek bo opisal nekatere Linksys usmerjevalnike, ki jih potrebuje domači kupec.

Cisco Linksys E4200

Na splošno so brezžični usmerjevalniki videti primitivni in ne privlačni. Ne velja za opisani model. Naprava izgleda strogo in srčkan. Prispeva k temu slogu in odločitvi o opustitvi anten. Na telesu usmerjevalnika Cisco Linksys, ki je pobarvan v srebrni barvi, lahko vidite logotip podjetja. On, mimogrede, opravlja ne le dekorativno funkcijo, ampak tudi funkcionalno funkcijo. Logotip je indikator. Če je usmerjevalnik samo zagnan, utripa, če deluje - sveti.


Na hrbtni strani ohišja lahko vidite vrata, konektorje in gumbe za napajanje ter ponovno zaženete vdelano programsko opremo. Vgrajena WAN, LAN in USB. So tudi v drugih Linksys usmerjevalnikih. Obstaja tudi priključek za napajanje. Na dnu usmerjevalnika ni nič drugega kot noge in posebni oddelki za hlajenje. Naprava nima nobenih pomanjkljivosti v ergonomiji, razen v enem trenutku: lahko se obesi na steno.

Delo usmerjevalnika

Ta usmerjevalnik se lahko imenuje skoraj brez težav, saj ima odlične zmogljivosti in elegantne funkcije. Seveda, nekatere možnosti infunkcije bi se lahko bolje izvajale, vendar so lastniki na splošno zadovoljni z vsem. Njegov povprečni strošek je 220 $, kar upravičuje svojo ceno za 100%. Nastavitev usmerjevalnika Linksys traja nekaj minut - traja največ 10 minut.


Vse pozitivne strani naprave so tako jasne in kaj so negativne? Naprave ne smete kupiti, če morate priključiti trde diske in jih namestiti na steno.

Linksys WRT1200AC

Ta usmerjevalnik je bil zasnovan za uporabo na vidnem mestu. Če ga primerjate z drugimi modeli proizvajalca, je to videti najbolj živahno in izvirno. Ohišje je izdelano v dveh barvah: črni in modri. V vsaki notranjosti se bo z lahkoto prilegal. Modem ni opremljen z zanesljivo in sodobno tehnologijo hlajenja naprave. Zato je dovolj toplo in opazno. Rezervirajte noge, ki dvigujejo napravo nad površino, tako da zrak kroži, naprava pa se ohladi. Hkrati se kopiči velika količina prahu, ki se bo morala nenehno boriti. Prav tako je mogoče zahvaljujoč nogam napravo pritrditi na steno. Omogočajo vam namestitev enega usmerjevalnika na drugega. Praviloma je to potrebno pri delu v velikih pisarnah. Toda podoben model - usmerjevalnik Linksys WRT54GL ne preseneča strank s takšnimi lastnostmi. Na voljo je usmerjevalnik kakovosti, ki poudarja cenovno kategorijo naprave. Ima značilnosti modema, ki bo prihodnjemu lastniku omogočil razumevanje vseh prednostinakupu Poleg usmerjevalnika in napajalnika lahko v škatli najdete tudi antene, internetni kabel (črno), priročnik za uporabo in disk z programsko opremo. Materiali, ki jih obdeluje WiFi usmerjevalnik Linksys, naredijo nepozaben vtis na vsakega kupca. Plastika je najbolj običajna, vendar izgleda impresivno. Poleg tega je na trgu nekaj možnosti, ki lahko presenetijo kombinacijo črne in modre. Zbirka odlične kakovosti.
Ne smemo pozabiti, da obstajajo kazalniki. So LED-podobne. Izgleda super, prostor v temi ni poudarjen, vendar s svetlo dnevno svetlobo je precej opazen. Če želite, jih lahko izklopite.

Delovni usmerjevalnik

Ta usmerjevalnik se razlikuje po svojem delu in po videzu. Drugi usmerjevalniki Linksys v cenejši kategoriji se ne morejo pohvaliti. Ima vgrajene antene, ki popolnoma zagotavljajo pokritost celotnega stanovanja srednje velikosti. Prisotnost ovir v obliki debelih sten ne vpliva na porazdelitev signala in njegovo kakovost. Roper se odlično pokaže pri delu pri visokih temperaturah okolja. Ne upočasni ali se ponovno zažene sam. Od minusov, lahko samo opozoriti, da je tovarniško firmware morda težave, je treba posodobiti po nakupu.

Linksys EA6400

Ta usmerjevalnik je v navadni kartonasti škatli. Ima napravo, napajalni kabel, internetno žico (modro), dokumentacijo in pogon s posebno programsko opremo. Ta model lahko imenujemo edenod najbolj čistega s celotno linijo proizvajalca. Naprava ne deluje z antenami in je praktično brez kazalnikov. Ohišje ima obliko preklopa, ki vam omogoča, da jo nastavite tudi v ozkem grlu. Model je izdelan iz plastične mat barve. Na zgornji površini lahko vidite vstavek sive barve, ima en kazalnik (enojni), s katerim lahko razumemo, ali je naprava aktivna ali ne. Stran in dno telesa sta pobarvana v temno sive barve. Pokrov ima oddušnik. Zaradi dejstva, da štrli nad stranskimi stenami, v vodoravnem položaju, se prah ne zbira praktično. Spodaj lahko najdete nalepko proizvajalca, kot tudi pritrdilne elemente, ki omogočajo namestitev naprave na steno. Vsa vrata in priključke lahko najdete od zadaj. Obstajajo tudi gumbi WPS, ponastavitev in vklop. Obstajajo naslednji priključki: WAN, LAN, USB.

Delo usmerjevalnika

Zadnji usmerjevalnik v pregledu ima strogo zasnovo, ki v celoti ustreza vsem izjavam proizvajalcev. Delo je stabilno. Čeprav se je model pojavil nekoliko kasneje (dve leti po uradni izdaji) na trgu, je še vedno pomemben in priljubljen, kot tudi vsi opisani usmerjevalniki Linksys.

Sorodne publikacije