J2 Prime: Lastnosti in pregled

Samsung ne potrebuje predložitve. Na trgu pametnih telefonov z operacijskim sistemom Android Samsung že dolgo drži dlan prvenstva. Da ne omenjam stalne bitke za stranko z manj znanim tekmecem Appleom. Članek bo govoril o proračunskem predstavniku podjetja - pametnem telefonu Samsung Galaxy J2 Prime, katerega značilnosti je težko imenovati vidno. Ali je vredno denarja, ki ga postavlja ugledni proizvajalec, ali pa je za blagovno znamko preplačala končnega uporabnika? Poskusimo ugotoviti.


Splošne informacije in tehnično polnjenje

Kakšne so značilnosti J2 Prime? Ta pametni telefon je začetna proračunska naprava, ki jo je javnost objavila konec leta 2016. Od funkcij je mogoče omeniti le število procesorskih jeder
, podporo za 4G omrežja (LTE), prisotnost LED bliskavice v sprednji kameri in nekatere programske rešitve.
Upoštevajte osnovne specifikacije Samsung J2 Prime. Pametni telefon uporablja 4-jedrni procesor Mediatek MT6737T. Mali-T720 deluje kot grafični pospeševalnik. RAM s 15 GB ni impresiven, toda za osnovne naloge bo dovolj. Vgrajeni pomnilnik ima kapaciteto 8 GB (uporabnik ima približno 4 GB, ostalo pa zaseda sistem in aplikacije). Podprte so kartice microSD. Zaslon ima diagonalo 5 palcev in žalostno ločljivost 960 x 540 slikovnih pik. Sprednja kamera naprave ima ločljivost 5 milijonov slikovnih pik in lastno bliskavico. Kot glavni optični modul stojistandardna kamera z ločljivostjo 8 milijonov pik. Operacijski sistem J2 Prime - Android 6. Sistem deluje v simbiozi z lastniškim vmesnikom Samsung TouchWiz II.


V napravo lahko vstavite dve mikro-SIM kartici mikrooblika, ki lahko deluje na 4G omrežjih. Obstaja standardni niz brezžičnih modulov (Wi-Fi, Bluetooth in GPS), obstaja FM sprejemnik. Kapaciteta baterije je 2600 mAh. Kot lahko vidite, Samsung Galaxy J2 Prime pametni telefon ni boljši od večine drugih proračunskih naprav drugih proizvajalcev.

Razpakiranje, oblikovanje - nekje smo ga že videli. In več kot enkrat

gadget prihaja v tradicionalno za Samsungovo belo kartonsko škatlo. Hkrati pa je ponujeni sklop zelo skromen. Okvir je našel naslednje:
 • Sam pametni telefon.
 • Polnilnik.
 • MicroUSB kabel.
 • Navodila za uporabo in garancijski list.
 • Slušalke, tudi najcenejše, niso bile v škatli.
  In tukaj je pametni telefon v vaši roki! In absolutno nobeno čustvo ne povzroča. Plastično ohišje. Zasnova je skoraj eden v enem zdrsnila iz Samsungovih pametnih telefonov v zadnjih letih. Nič posebnega Če poleg testne kopije postavite dražji J5 Prime, je mogoče takoj opaziti razliko. To so "pranje" robov, ovalni gumb "Home" v sredini in dva gumba na straneh (mimogrede se ne morejo pohvaliti z J2 Prime osvetlitvijo). Nad zaslonom so svetlobni in bližinski senzorji, zvočnik in LED kamera z LED bliskavico. Od zadaj lahko vidimo štrleči objektiv glavne kamere, bliskavico in zvočnik. Če primera ne kupite prejtelefon, potem se rob glavnega optičnega modula hitro opraska. Na stranskih straneh se nastavita gumb za vklop in krmilnik za glasnost.
  Na dnu je vtičnica microUSB in mikrofon, na vrhu - priključek za priključitev slušalk. Dimenzije pametnega telefona so: širina - 72 mm, dolžina 145 mm, debelina - približno 9 mm. Tehta napravo 160 gramov .. Pametni telefon je načeloma dobro v roki, ga udobno uporablja, čeprav se zdi, da je to takoj težko.

  Zmogljivost: Kaj je v Samsungu z likalnikom?

  Kot smo že omenili, ima pametni telefon vgrajen 4-jedrni procesor Mediatek MT6737T. Nabor čipov je narejen s tehnologijo 28 nm. In kaj to pomeni? Poskusimo ugotoviti. Senior brat J2 Prime, pametni telefon J5 je bil zgrajen na osnovi procesorja Shapdragon 410. Pri primerjavi dveh pametnih telefonov v testih je zanimiva slika. Procesor J2 je praktično slabše od J5. Tako je!
  Katere so dobre lastnosti Galaksije? J2 Prime lahko izvaja skoraj vse "težke" igre na napravi, vendar s povprečnimi nastavitvami. Vendar to ne vpliva na zasluge procesorja podjetja Mediatek.

  Komunikacijski in brezžični moduli

  Telefon podpira delovanje dveh mikro-SIM kartic. Komunikacija deluje brezhibno, kakovost zvoka je na višini. Treba je omeniti, da je veliko odvisno od operaterja in lokacije naročnika. Prijetna lastnost pametnega telefona je možnost povezovanja s 4G omrežji. Za pametni pametni telefon je to zelo dobro. Naprava ima tudi Bluetooth 4.2 Wi-Fi 80211 n, GPS in GLONASS module. Na njihovo delo ni pritožb. Vsedeluje na odlični ravni.

  Kamere - malo bolje kot "nič posebnega"

  Veliko zanimivega pametnega telefona Samsung Galaxy. Značilnosti modela J2 Prime so precej dobre. Vendar pa njegovi optični moduli niso posebej poudarjeni v primerjavi s konkurenti.
  Prednosti vključujejo ločljivost sprednje kamere pri 5 MP in prisotnost bliskavice. Celphi so zelo kakovostni, lastnosti video posnetkov, ko pogovarjate preko Skypea, pa ne povzročajo pritožb. Glavna kamera z ločljivostjo 8 milijonov slikovnih pik omogoča zajemanje kakovostnih slik. Fotografije, narejene v temi z bliskavico, seveda ne moremo imenovati popolne, toda zaradi pravičnosti je treba omeniti, da je njihov Q-faktor na zelo spodobni ravni, ob upoštevanju proračunskega razreda pametnega telefona in značilnosti fotoaparata. Obe kameri lahko snemata kakovostne videoposnetke v ločljivosti FullHD.

  Zaslon je žalosten, vendar je povsem jasno

  In zdaj o merilu katrana. Zaslon ima ločljivost 960 x 540 slikovnih pik, kar za druge značilnosti pametnega telefona izgleda, vsaj povedano, čudno. Kljub nizki ločljivosti slike se zdi povsem sprejemljiva kakovost. Zaslon ima oleofobni premaz, vendar mu ne preprečuje zbiranja prstnih odtisov. Gadgeti nekaterih konkurentov lahko najdejo zaslone visoke ločljivosti za podoben denar. Tu se je podjetje odločilo, da izkoristi čarobno moč svoje blagovne znamke, saj meni, da bo ime Samsung na škatli povzročilo, da bo kupec zaprl oči na zaslon z nizko ločljivostjo. Seveda, igrajte take igreuporabniki si lahko privoščijo samo velika podjetja, zahvaljujoč ugledu, ki ga zaslužijo več let.
  Pravzaprav se to dogaja: oseba, kljub najslabšim zmogljivostim J2 Prime, jo kupi samo zaradi znane blagovne znamke in ne lažnega pripomočka za manj razvito podjetje.

  Baterija: kot v vseh

  Kapaciteta baterije pametnega telefona je 2600 mAh. Pri povprečni obremenitvi lahko naprava preživi dan. Če igrate resno igro, lahko posadite napravo za 4-5 ur. To so precej običajni kazalniki za baterije najsodobnejših naprav. Plus točke vključujejo dejstvo, da je baterija Samsung Galaxy Prime odstranljiva. V mnogih sodobnih pametnih telefonih je baterija, ki je naklonjena vitkemu ohišju, vgrajena in zamenjana, v tem primeru ne velja.

  Zanimivi čipi programske opreme podjetja Samsung

  Površina relativno novega operacijskega sistema Android 6 ima trdno programsko opremo družine Samsung, vsebuje nekaj zanimivih programskih rešitev iz vodilnih naprav. Ikone aplikacij imajo zanimivo obliko z zaobljenimi robovi. Pametni telefon ima blagovno znamko za odrasle za opombe - Samsung Notes. Program vam omogoča delo z besedilnimi in grafičnimi notami. Možno je delo z avdio zapiski. Blokirate lahko ogledane elemente, do katerih dostopa le z geslom. Posebej zanimiv je tako imenovana "zaščitena mapa". Posebna aplikacija v vdelani programski opremi pametnega telefona vam omogoča, da ustvarite mapo in jo shranite z geslom, ki vsebuje različne osebne podatke - fotografije, glasbo, videoposnetke. Še enaKoristna značilnost tega programa je zmožnost namestitve drugega primerka, recimo Skype, v posebno mapo in dva različna računa (redna in varna) tega programa na eni napravi. Take funkcije so "ne iz škatle" ni vsak pametni telefon.

  Povzetek zmenkov

  Kaj je bolj znano to "Samsung"? Značilnosti J2 Prime so malce zmedene. Po eni strani produktivni procesor, dobre kamere, odlična programska oprema z blagovno znamko, na drugi pa zaslon z arhaično resolucijo in majhno količino vgrajenega spomina. Še en poskus Samsung.
  Kljub spornim značilnostim pa bo J2 Prime v vsakem primeru našel kupca. Mnogi bodo zaprli oči na zmožnost igralnega zaslona za igranje iger in novo lastništvo pripomočkov.

  Sorodne publikacije