Kako uporabljati Paint: funkcije programa

Aplikacija Paint je ena najbolj priljubljenih grafičnih urednikov, ki jih je predstavil Microsoft. Prvič, samodejno se namesti skupaj z operacijskim sistemom, in drugič, z njim je zelo enostavno delati. To ne zahteva posebnih znanj. Hkrati pa ima program kljub navidezni enostavnosti velik nabor funkcij in funkcij za ustvarjanje in urejanje slik in drugih grafičnih objektov.

Orodja za barve

Na splošno ni nobenega neposrednega vprašanja, kako se naučiti uporabljati program Paint. Vse je pred očmi uporabnika. Priročno orodje se nahaja na vrhu okna programa in jasno prikazuje, kaj je izbrano za risanje.


Na voljo uporabniku:
 • 9 vrst krtač (čopič, dve kaligrafski ščetki, brizgalna pištola, oljna krtača, pastel, marker, teksturni svinčnik, akvarelna krtača);
 • 6 vrst orodij (svinčnik, barva, besedilo, radirka, paleta, lestvica);
 • panel številk;
 • izbira debeline črte in številk;
 • izbira barv;
 • funkcije dela s sliko (obrezovanje, izbiranje, vrtenje itd.).
 • To je daleč od popolnega seznama orodij za barvanje. V nadaljevanju bomo obravnavali, kako uporabljati vsako od navedenih orodij.

  Ustvarjanje najpreprostejših predmetov

  Glavna orodja za ustvarjanje najpreprostejših risb v Paint so vsi ščetke in svinčnik. Svinčnik Ta funkcija se uporablja, če želite narisati tanko črto ali krivuljo. VIzbira barv se uporablja za povezavo tega orodja. Krtača Podobno s čopiči za svinčnik so oblikovani tako, da narišejo proge in druge poljubne predmete. Za večji učinek morate vedeti, kako delati s čopiči za barvanje, kar bo rezultat njihove uporabe.


  Linija Na vrhu številk lahko izberete »Linija« in jo uporabite za ustvarjanje enostavnih objektov in določenih risb. Tu so možnosti, kot so debelina in barva linije. Z uporabo črte Shift lahko narišete jasno črto.

  Kompleksni predmeti in številke

  Poleg risanja in dodajanja najpreprostejših številk morate razumeti Paint in kako uporabljati oblike ustvarjanja kompleksnih oblik. Pravzaprav ni nič posebej zapletenega. Obstaja posebna plošča "Številke" in obstajajo številni objekti - desno in poligoni, ovali, krogi, trikotniki. Poleg tega so zelo zanimive številke, kot so strele, zvezde, puščice itd.
  Če želite risbi dodati sliko, morate klikniti na LKM na njem in jo držati na pravem mestu na sliki. Za kompleksne številke je pomembno dodati konture in polnila ter seveda izbrati katero koli barvo.

  Delo z besedilom

  Poleg dejstva, da lahko v tej aplikaciji prikažete fantazijo in narišete popolnoma vse, obstajajo dodatne funkcije. Program barve vam omogoča, da dodate besedilo v risano sliko /shemo. To je zelo koristno dejanje, saj morate včasih vstaviti komentar ali razlago.
  Za izvedbo te operacije je potrebna zgornja ploščapoiščite "Orodja" in tam črko "A". Ko kliknete na ta gumb v desnem delu slike, morate izbrati območje, kjer bo besedilo natisnjeno.
  Razpoložljive možnosti za delo z besedilom:
 • spremenite preglednost (če izberete nepregledno, bo besedilo v ozadju nad sliko);
 • velikost, vrsta pisave in krepko pisavo (krepko, ležeče, podčrtano in prečrtano);
 • Barva besedila in ozadja.
 • Zelo priročna funkcija, še posebej za tiste, ki radi ustvarjajo popolne slike z uporabo osnovnih sredstev.

  Dejanja s predmeti v programu Paint

  Poleg zgoraj navedenih funkcij je Paint na voljo tudi za neposredno delo z ustvarjeno ali vstavljeno sliko. To velja za možnosti, kot so:
 • izbor;
 • zavoj;
 • obrezovanje;
 • odstranitev določenega dela slike;
 • spreminjanje velikosti.
 • Orodje Izberi se uporablja za izbiro določenih področij slike za nadaljnje urejanje. Mimogrede, izboljšana različica grafičnega urejevalnika - Paint.NET s svojimi parametri je bolj podobna programom, kot je Adobe Photoshop, in vam omogoča delo s plastmi. Vendar pa v preprostem urejevalniku programa Paint ni takšnih funkcij, zato morate obravnavati obstoječa orodja. Torej, na zgornji plošči, morate klikniti puščico poleg »Označi«. Meni vsebuje naslednje postavke:
 • oblike izbire (neposredne in poljubne);
 • možnosti izbire (označite vse, izberite risanje, izbrišite izbrano, pregledno izbiro).
 • Ni veliko časa za razumevanje, kako uporabljati ta orodja v programu Paint. Na primer izbiraPravokotno območje vam bo omogočilo, da izvlečete strogo določen del slike in poljubno, da bo označen objekt natančno postavljen.
  Če želite zapustiti določeno območje brez dodelitve, ga morate označiti in klikniti »Uporabi izbor«. Ekipa "Transparent Selection" vam bo omogočila, da izberete želeno območje brez ozadja. Orodje za obrezovanje je zelo zanimivo. Omogoča vam, da pustite samo izbrano območje in vse ostalo bo izbrisano. Podobno je rotacija slike. Lahko zavrtite tako celotno sliko kot njen del. Poleg tega so funkcije zrcaljenja na voljo navpično in vodoravno. Delo z orodjem Eraser "vam omogoča retuširanje slike, tako da odstranite nekatere elemente ali celotna območja. In končno, v zavihku "Slika" je na voljo funkcija spreminjanja velikosti celotne slike in določenega dela. To storite tako, da kliknete na ukaz "Spremeni velikost" in v oknu nastavite želene parametre.

  Kako vstaviti sliko v Paint

  Poleg ustvarjanja lastne slike lahko Paint urejate obstoječo sliko, fotografijo, tj. Kateri koli grafični objekt.
  Če želite dodati fotografijo na delovno območje, kliknite puščico poleg "Vstavi" na zgornji plošči in izberite možnost "Prilepi iz". Zdaj lahko izberete želeno datoteko in jo začnete urejati.

  Uporabite lahko tudi preprost vložek. To še posebej velja za spletne slike ali besedilo dokumenta. V tem primeru preprosto kliknite »Prilepi« ali kombinacijoTipke Ctrl + V.

  Shranjevanje datotek v urejevalniku barv

  Ko je urejanje končano, lahko začnete shraniti rezultat. Načeloma, kako uporabljati Paint v ohranjanju, bo razumel vse. Če želite začeti, kliknite ikono poleg plošče »Domov« in pojdite na element »Shrani kot« (ne da bi klikali nanj). Odpre se spustni meni, kjer boste morali izbrati želeno obliko - jpg, png, bmp, gif in druge formate.
  Izbrana je želena, po kateri morate vnesti ime datoteke in klikniti na gumb "Shrani". Vse, urejena slika je pripravljena za splošno kontemplacijo. Če povzamemo, lahko sklepamo, da ima videz preprostega grafičnega urejevalnika Microsoft Paint zadostno funkcionalnost za izvajanje osnovnih slikovnih operacij. In kar je najpomembneje, skoraj ni potrebno usposabljanje, da bi deloval.

  Sorodne publikacije