Kako v celoti odstraniti Anyprotect?

Protivirusna zaščita je od nastanka operacijskih sistemov Windows postala sestavni del varnostnega sistema. In še zdaleč ne vsa sredstva, ki so postavljena kot protivirusna programska oprema, lahko ustrezno zaščitijo. Obstajajo tudi tisti, ki so podobni virusom ali pa so v resnici takšni.

Anyprotect: kaj je to?

Ena najnovejših groženj je virus Anyprotect. Kako odstraniti program, bomo povedali malo kasneje, vendar pa se pogovorimo o tem, kaj predstavlja grožnjo.
Na splošno ta virus spada v razred ugrabiteljev brskalnikov iz skupine HiJackers, vendar ima nekoliko resne razlike od svojih bratov in sester. Tako kot vse druge grožnje se virus v brskalniku razporedi na vse brez izjeme, tako da zamenja zagonske strani in privzete iskalnike, nenehno preusmerja na spletna mesta dvomljivih ali promocijskih vsebin, upočasni operacijski sistem, neupravičeno poveča obremenitev osrednje procesor in RAM itd.


Značilnosti virusa

Vendar pa je njegova razlika od drugih tovrstnih groženj v tem, da je z globoko uvedbo v računalniški sistem virusne poveča le obremenitve sistemskih virov, temveč tudi, kako bi se naložili dodatni virusni programčki, katerih kode se sprožijo, ko obiščete vir. Druga značilnost je vgrajena zaščita pred odstranitvijo. V sistemu ne prikrije, ampak ga odstrani z običajnimi sredstviNemogoče je, če ne ukrepate. Poleg tega pogosto prodre v sistem brez vednosti uporabnika ali pa je nameščen kot podružniška programska oprema, nato pa poleg svojega glavnega vpliva začne izdajati lažne grožnje o okužbi računalnika s predlogom za takojšnje čiščenje, ki predstavlja domnevno protivirusni skener, deluje v realnem času.


Poleg tega obstaja zahteva za trajno registracijo. V nadaljevanju je podrobna rešitev problema, kako odstraniti Anyprotect enkrat za vselej. Najprej pa nekaj besed o tem, kaj storiti, preden izbrišete.

Kako odstraniti Anyprotect iz računalnika: prejšnje korake

Seveda, da bi odkrili grožnjo in jo nevtralizirali, lahko najprej uporabite kateri koli protivirusni skener. Na žalost večine rezultatov ni mogoče prešteti samo zato, ker ima aplikacija samo zaupanja vredno stanje. V tem primeru je najbolje uporabiti pripomočke, kot je AdwCleaner, čeprav morda ne bodo dali rezultata. V večini primerov bo treba grožnjo odstraniti ročno. Kako odstraniti anyprotect? Ker je virus zaščiten pred odstranitvijo, je treba najprej znebiti vseh ključev v registru sistema. V ta namen se imenuje sam urejevalnik (regedit iz menija Run) in išče ime grožnje (Ctrl + F). Preklop z ene najdene tipke se izvede s pritiskom na tipko F3 ali gumbom "Najdi naslednje". Kot je že jasno, morajo biti vsi zapisi, ki jih želite izbrisati.

Standardna odstranitev

Zdaj na vprašanje oKako odstraniti Anyprotect lahko začnete neposredno. Kot smo že omenili, je virus v sistemu viden v obliki nameščene aplikacije in jo lahko najdete v razdelku programov in komponent, ki je v "Nadzorni plošči". Za odstranitev preprosto izberite ta program s seznama in kliknite gumb za brisanje. Toda svoje odstranjevanje sistemov Windows (in vsaj dva od njih), odstranite le glavne komponente programa, tako da za seboj pustijo ogromno računalniškega smeti.

Odstranitev ostanka

Ker smo se že znebili registrskih ključev (opomba, sistem ni bil preobremenjen), zdaj morate najti vse, kar je ostalo od virusa na ravni datoteke in imenika. Standardni "Explorer" imenujemo in v iskalnem nizu imenujemo virus. Ponovno ročno izbrišemo vse rezultate (»Trash«). Hitra odstranitev brez premika v koš se izvede s kombinacijo Shift + Del. Če se nobena postavka ne izbriše, uporabimo Odkleni.
Za brskalnike preverjamo lastnosti bližnjic in vidimo, da se opis tipa objekta konča z imenom brskalnika s končnico EXE ali z imenom zagonske datoteke brskalnika, kot v operacijskem sistemu (Launcher.exe). Vse, kar je po razširitvi, izbrišemo in shranimo spremembe. Nato spremenite iskalnik in začetno stran. In šele potem smo preobremenili sistem, in po ponovnem zagonu v tem primeru ga preverimo z istim pripomočkom AdwCleaner.

Kako odstraniti Anyprotect Scanner z Trusted Installer?

Ampak, kot kaže praksa, je veliko lažje rešiti problem, kako odstraniti Anyprotect, lahko,z uporabo programov, kot je iObit Uninstaller. Njihova prednost je, da lahko odstranijo tudi zaščitene aplikacije (kot v našem primeru), kot tudi odkrijemo in odstranimo njihove ostanke.
V delujočem programu s seznama izberite virusno aplikacijo, zaženite standardni postopek odstranitve, nato aktivirajte zmogljivo skeniranje (če ni privzeto nastavljeno) in se znebite vseh ostankov, pri čemer označite polje uničenja datotek na dnu okna. Po zaključku vseh operacij preobremenimo sistem.

Sorodne publikacije