Informacijski sistem BARS

Sistem BARS je niz programskih rešitev, ki se uporabljajo na področjih, kot so izobraževanje, analiza, medicina in finance. Razvoj teh izdelkov izvaja ruska družba BARS-group.

izobraževalni sistem BARS - kratek opis

Ta izdelek je namenjen ustvarjanju enotnega distribuiranega omrežja za shranjevanje in obdelavo. Osredotoča se na uporabo učiteljev, študentov in zaposlenih na področju izobraževanja.
Za dostop do sistema BARS obstaja več različnih oblik privilegijev, ki so primerni za ta namen. Zlasti so naslednje vloge:
 • skrbnik sistema;
 • upravitelj institucije;
 • učitelj, direktor šole, vodja enote za usposabljanje;
 • oče;
 • študent.
 • Poleg že uveljavljenih vlog in imenovanj ima skrbnik sistema BARS možnost podati poljuben tip.


  Kako začeti

  Uporaba sistema vključuje interakcijo z grafičnim vmesnikom.
  Da bi začeli delati s sistemom "BARS. Izobraževanje", morate zagnati kateri koli spletni brskalnik, nato pa pojdite na naslov, ki ga je dal administrator. Odpre se vrstica za prijavo in geslo. Te informacije lahko dobite pri skrbniku sistema ali institucije.

  Videz

  Vizualni vmesnik programa je podoben zasnovi in ​​postavitvi elementov v okolju Windows. V spodnjem levem kotu je gumb Start, ki omogoča dostop do večine parametrov in funkcionalnosti sistema. Na desni strani je enota ure, informacije o trenutnem uporabniku inorganizacije. Glavni del vmesnika sistema BARS je podoben namizju, ki ima bližnjice za hitro izvajanje pogosto uporabljenih nalog.
  Večina podatkov v programu je predstavljena v obliki preglednic in se ustrezno izpolnijo. Za nekatere oblike nalog se uporablja struktura hierarhične postavitve elementov.

  Uporaba in delo s podatki

  Za pogosto uporabljene podatke v sistemu obstaja niz imenikov. Nekateri so statični in jih ni mogoče urejati. Druge je mogoče spremeniti glede na trenutne nastavitve ali nastavitve. Na primer, taka navodila so:


 • vrste zunajšolskih dejavnosti;
 • popis;
 • imenovanje uradov;
 • posebnost;
 • vrste ocen.
 • Da bi dopolnili vodnik, ga morate izbrati. Če želite to narediti, pojdite v meni Start, poiščite v "Imeniki" in kliknite, na primer, "inventar".
  Dodajanje novih elementov se izvede s klikom na gumb "Dodaj". Odpre se okno za polnjenje, v katerega je treba vnesti podatke v vsa prazna polja. Podobno so izpolnjene vse reference v sistemu "BARS.Vosvita".

  Dodatne funkcije

  Sistem vsebuje zbirko podatkov o normativnih dokumentih. Na primer, si lahko ogledate, prenesete in natisnete različna vladna naročila in zakone.
  Sistem obveščanja omogoča pošiljanje podatkov vsem uporabnikom omrežja ali posameznim udeležencem. Delo s temi funkcionalnostmi je zelo podobno delu z običajno elektronskomail ne sme povzročati težav.

  Študenti in starši

  Vmesnik za uporabnike z vrstami "učenec" in "oče" se razlikuje od skrbnika. Na vhodu se bo prikazala prijazna plošča z nizom priročnih in dostopnih orodij.
  Prva stvar, ki se pojavlja, je "Dnevnik". Razdeljen je po dnevih, vsak s seznamom postavk. Po šolskem dnevu imajo informacije o temi, domači nalogi, ali je otrok obiskal določeno lekcijo in prejel oceno.
  Zavihek "Urnik" v priročni obliki prikazuje seznam postavk za vsak dan v tednu. Zelo zanimivo orodje - "Score". Ima več zavihkov. Prvi je povzetek, ki prikazuje ocene za vsak predmet v smislu dni. Navedena je tudi povprečna ocena. V zavihku »Splošno« so prikazani rezultati za postavke v četrtini. Bolj zanimiv element je "Vizualizacija". Tu v priročni grafični obliki lahko opazujete prisotnost in uspeh vašega otroka v rubriki predmetov. Postavka "Šola" vsebuje informacije o ustanovi, učiteljih in sošolcih. Ta sistem je zelo enostaven za uporabo, tudi za nepripravljeno osebo.

  Palice za kulturo

  Med izdelki BARS je zelo uporabno orodje za analiziranje in spremljanje dejavnosti različnih institucij, povezanih z dogodki in različnimi prazniki. Imenuje se "Informacijski sistem" BARS-Kultura ". Ta izdelek ustvari enoten informacijski prostor za dostop do njega kjer koli v državi s pomočjo interneta. Zanjegovo izvajanje ne zahteva posebne opreme. Informacijski sistem BARS je centraliziran, delo z njim pa poteka preko spletnega brskalnika računalnika. Vse kontrole nad statistiko se preveri tudi prek interneta. Sistem bo samodejno analiziral pravilnost poročil in dokumentov. Tudi ta izdelek omogoča sestanke, ne da bi se umaknil z delovnega mesta. V naročilu je izpostavljen predmet razprave, ki lahko komentira vse ustrezne zaposlene. Potem, glede na rezultate srečanja, dokument prejme status sporazuma.
  Priročen sistem za vizualizacijo podatkov vam bo omogočil predložitev analitičnih poročil v grafični obliki. Lahko spremlja rastoče ali padajoče tendence in dogodke.

  Analiza podatkov v velikih distribuiranih podjetjih in organizacijah

  Sistem BARS-web-trezor omogoča centralizirano analizo in spremljanje podatkov v podjetjih z velikim številom pisarn ali pisarn. Izdelek deluje po tej shemi:
 • zaposleni v enotah izpolnjujejo različne vrste poročanja;
 • Podatki se posredujejo višjemu organu ali podružnici;
 • Zadnji korak je zagotoviti informacije v obliki poročil na sedežu.
 • Med funkcionalnimi značilnostmi sistema je mogoče razlikovati med naslednjimi:
 • Enostavna metodologija poročanja, ki ne zahteva posebnega znanja.
 • Samodejni način preverjanja dokumentov na podlagi predhodno razvitega algoritma.
 • Sistem za podpisovanje elektronskega podpisa.
 • Podatki izProgram se lahko izvozi v več konvertibilnih formatov.
 • Sistem se lahko integrira v druge združljive izdelke BARS.
 • Tehnične informacije o sistemu

  Večina programskega paketa je napisana v C #. Uporabljen sistem za upravljanje baz podatkov - MongoDB. Vendar je kompleks sam združljiv z večino znanih DBMS. Arhitektura je razdeljena na tri glavne povezave:
 • odjemalčevo delovno mesto, vrsta terminala, ki omogoča dostop do podatkov;
 • aplikacijski strežnik;
 • Strežnik baz podatkov je v bistvu glavni element v hierarhiji, shranjuje celotno količino delovnih podatkov.
 • Zaključek

  Domači programski sklopi sistemov BARS kažejo odlično funkcionalnost. Udobnost in enostavnost vmesnika omogočata uporabo običajnih zaposlenih. Razmejitev pravic dostopa do nekaterih produktov zagotavlja varnost podatkov in njihovo točnost, saj vsak uporabnik upravlja samo tiste informacije, ki jih organ nima. Na splošno je prisotnost domačega izdelka prijetna, saj informacijska tehnologija daleč zaostaja za svetovnimi voditelji. Upamo, da se bo platforma razvijala in ostala povpraševanje.

  Sorodne publikacije