Atmosferske igre na računalniku

Velik odstotek igralcev vedno išče atmosfersko igro, ki vleče ne samo igro in grafiko, temveč tudi zaplet, glasbo, oblikovanje in splošno razpoloženje. Takšni projekti lahko izboljšajo razpoloženje, navdih ali razmišljanje. Večina izmed njih, mimogrede, daleč od zabave - najbolj priljubljena je mračna in depresivna atmosfera. V članku si oglejte vrhunske atmosferske igre na osebnem računalniku, ne glede na časovni interval. Ne bomo vzeli v izračun indie projektov, od katerih jih večina poskuša privabiti le vzdušje. Razmislili bomo o igrah, kjer je atmosfera v bližini zanimive zgodbe in igranja. Edina stvar, na katero ne bomo pozorni, je grafika. Znano je, da ustvarjanje resnično atmosferske igre na računalniku ne zahteva najsodobnejše tehnologije - to dokazujejo številni primeri in čas.


S. T. A. L.K. E. R.
Začnimo z igro serije S. T. A. L.K. E. R., ki jo je razvil ukrajinski studio. Usoda projekta je kompleksna, a zanimiva. Prvi del je izšel leta 2007 in takoj postal priljubljen pri skoraj vseh igralcih CIS. Vsi deli so po svojem razpoloženju in duhu podobni. Ukrep se odvija na območju jedrske elektrarne v Černobilu po tragičnih dogodkih. V vesolju igre obstajajo nenormalne cone in mutanti, ki ga zapolnijo. Igralec v vlogi enega od zalezovalcev bi moral iti v same globine cone in rešiti njegovo uganko. Na začetku ste "vrženi" v odprt svet z veliko možnostmi in liki. Atmosferska igra ugrizi svoje razpoloženje - zapuščene zgradbe, pesmi pod kitaro na ognju, siva jesenpaleto in neprijazne nasprotnike. Zgodbe drugih zalezovalcev, barov, skupin in še več vas čakajo v igri S. T. A. L. K. E. R.


BioShock

Najboljše atmosferske igre na računalniku nadaljujejo serijo BioShock. Igra ima eno od najboljših ravni oblikovanja, zvočne podobe in očarljive zgodovine podvodnega mesta. Zanimanje za dogodke prihaja iz prvih minut igranja - glavni junak plava do zapuščenega svetilnika in vstopi v prostor, kjer čaka na batiskapo. Spustila se bo na dno oceana z ogromnim in lepim mestom Rapcourt. Na prvi turneji si lahko vzamete nekaj minut, da si ogledate kulise za okenskimi trgovinami, vodni svet, ostro in lepo obleko mesta. Ne bomo razkrili vseh podrobnosti zgodovine - upravljali bomo brez spojlerjev. Tretji del serije vas bo poslal v drug, a nič manj čaroben kraj. Letališče ima tudi dobrohoten obraz, čudovito pokrajino. Toda znotraj vas je zgodba s tiranskim vladarjem, več vzporednimi svetovi in ​​čarobnim sodelavcem. Jasno je, da so oblikovalci in oblikovalci podjetja Bioshock dobro delali na ozračju.

Max Payne

Iz imaginarnih univerz in mest se obrnemo na bolj realistično zgodbo. Serija iger Max Payne pripoveduje zgodbo o policistu, katerega družino so ubili gangsterji. Max Payne je prikrajšan za ženo in hčer, nato pa je bil poslan, da bi maščeval svoje storilce. Prva dva dela se ne moreta pohvaliti z odlično grafiko zaradi dejstva, da sta se pojavila v začetku leta 2000. Lahko pa jih varno imenujemo ena najbolj atmosferskih iger na osebnem računalniku v zgodovini. Ukrepponoči, kar dodaja noir atmosfero in detektivsko kino. Dinamične strele z upočasnjenim časom zamenjajo nadrealistični vložki z uporabo notranjih glasov protagonista, sanj in glasovne pripovedi.
Max Payne 3 je izšel leta 2013 in rahlo spremenil smer od živahnega dela z brezupno atmosfero do spektakularnega akcijskega filma. Igra nam pove o usodi Maxa nekaj let po dogodkih drugega dela. Dejanje poteka v Južni Ameriki z vsemi barvami, ki jih ima skupno.

Fallout

Najbolj atmosferske igre niso mogle ostati brez serije Fallout. Prva dva dela, ki sta bila izdana konec devetdesetih, sta narejena v izometričnih grafih, zato se ne smejo popolnoma potopiti v zatiralsko vzdušje postapokaliptičnega sveta. Toda za tiste, ki radi berejo pogovorna okna in opise poizvedb, so te igre morda celo boljše za moderne. Fallout 3 4 in New Vegas sta zasnovana v celotnem 3D svetu in pomagata občutiti duh Amerike po jedrski eksploziji. V tretjem delu junak potuje po Washingtonu, New Vegas kopira lokacije v Las Vegasu, v kvartetu pa poteka v Kaliforniji. Potovanje protagonista poteka skozi izbor jazz glasbe in pogovorov s partnerji. Svet je popolnoma odprt za raziskave. Na poti vas bo srečalo veliko zanimivih likov, frakcij in nalog. Serija Fallout povleče igralca za deset ur.

Scrolls Elder

Priljubljena serija iger RPG se uvršča tudi na vrh najbolj atmosferskih iger na osebnem računalniku. V prvih dveh delih - Arena in Daggerfall, sodobna igralka,sam po sebi fizično ne bom mogel prisiliti, da bi se igral. Ker pa Morrowind, ki je ustvarjen na 3D motorju, nič ne preprečuje, da bi se potopili v domišljijski svet Tamriela. Naslednji deli - Oblivion in Skyrim - se razlikujeta po splošnem razpoloženju in oblikovanju lokacije, toda združujeta eno stvar - vzdušje. Vsak igralec bo našel, kaj naj počne v svetu igre - raziskuje lokacijo, se sprehajal po gradovih ali ječeh, se ukvarjal z obrti ali pa samo sedel v gostilni, dokler ga ne dotakne priložnostni dogodek. The Elder Scrolls - odlična fantazija, ki se izvaja po vseh kanonih žanra.

Dark Souls

Mnogi igralci računalniških iger ne morejo premagati težav iger Dark Souls, tako da Lorraineovo očarljivo vzdušje nima časa, da jih zadovolji. Vsekakor pa spodbujamo vsakega igralca, da se premaga in porabi nekaj ur, da obvlada mehanika in kontrolo, da bi še bolj uživala v igri. Ugrizne dejstvo, da vam igra ne pove zgodovine sveta z neposrednim besedilom. Še več - igra ne pove ničesar. O vseh dogodkih in ugankah se morate naučiti opisov predmetov, namigov, redkih dialogov z osamljenimi liki in replikah šefov. To vas prisili, da se s svojo glavo potopite v vzdušje Dark Souls. Sčasoma ne boste več opazili kompleksnosti šefov in lokacij, uživali v oblikovanju in splošnem razpoloženju te RPG.

Witcher

Igra, ki temelji na seriji knjig Andrzeja Sapkowskega, velja za eno najboljših RPG-ov v zadnjem desetletju. Poljski studio je uspel prenesti vzdušje srednjega veka s primesjo slovanskihmitologija in barva. Tretji del divjega lova z velikim odprtim svetom si zasluži posebno pohvalo. Če ste ljubitelj čarovnic, vam priporočamo, da si ogledate vse dele. Vendar je bila ekstremna igra najbolj priljubljena in dobila boljše ocene. Geralt iz Rivie je dobil sam in lahko preuči ogromen svet v vsakem zaporedju. Igralec lahko dela navadne čarovnice, pomaga vasi, spozna svoje stare prijatelje in seveda ne pozabi na glavno nalogo - najti in zaščititi Cyrusa. Velika in obsežna igra vam dolgo časa ne bo dovolila, da greste z računalniškega monitorja.

Grand Theft Auto

Vsak od njihovih delov se lahko pohvali z edinstvenim vzdušjem. Poleg tega je vredno poudariti igro, začenši z Vice City. Tu se boste potopili v vzdušje Miamija, sončno obalo in temo filma "Face with a Scar". Veselo in brezskrbno letovišče skriva krvavo razstavljanje mafije in drog. Naslednji del - San Andreas - predstavi igralca barvi države. Nahajate se na začetku geta v Los Angelesu, potem ko ste se preselili v San Francisco, nato pa v mesto zabave - Las Vegas. Vse to spremljajo velike podeželske krajine in dobra parcela. Zadnji del GTA spet vrne igralca v Los Santos, tokrat preoblikovan in bolj zanimiv. Ob vsakem koraku vas pričakujejo priložnostni dogodki, nočni pogled na mesto pa je preprosto fascinanten.

Mafija

Gangsta serija iger vse zgodovine. Nemogoče je omeniti Mafijo po zgodbi o seriji Grand Theft Auto. Vzdušje tridesetih let prejšnjega stoletja se lepo prenaša v prvemdel igre. Tukaj ste povsem potopljeni v to, kar se dogaja zaradi odlične glasbene spremljave. V vseh treh igrah ima Mafia dobro nastavljeno zvočno podlago, podroben razvoj mesta in zanimivo zgodovino, ki temelji na takratnih dogodkih. Pregledali smo najboljše atmosferske igre na osebnih računalnikih, ki vam bodo omogočili užitek pri prehodu po morju in dolgo časa ne boste pustili igranja. Vsi predstavljeni projekti so postali uspešni in priljubljeni zaradi atmosferske in podrobne obdelave sveta iger.

Sorodne publikacije