MFP za dom: ocene in ocene

Doba tiskalnikov je že potekla. Začelo se je obdobje večnamenskih naprav. In to je bilo pričakovano. Zakaj plačati za več naprav, če je vse mogoče dobiti v enem primeru? V sodobni realnosti so IFI zelo priljubljene. Obstajajo različni modeli: od najpreprostejših naprav za domačo uporabo do ogromnih pisarniških "pošasti". Da pa izberete kakovostno napravo za domačo uporabo, morate pregledati oceno MFI za dom. Torej ne morete narediti napake in kupiti res dobro napravo. Ta članek bo pokrival najboljše in najbolj zanimive večnamenske naprave za dom. Ti vključujejo tako jet in laserske modele.

Zakaj MFP?

Zakaj namesto običajnega tiskalnika kupiti večnamensko napravo? Odgovor je očiten: MFU zamenja tri naprave naenkrat. Tiskalnik nima takšnega funkcionalnega. V eni enoti MFU so dobro nameščeni tiskalnik, optični bralnik in kopirni stroj. Ločeno, te naprave bodo dražje. In tako, za relativno majhno količino denarja, lahko dobite popolnoma funkcionalno napravo z veliko možnostmi. Določiti je treba le posebno napravo. V ta namen obstaja ocena IFI za dom, ki bo navedena spodaj. Poznavanje osnovnih informacij in zgledne tehnične lastnosti naprave vam bo pomagalo narediti pravo izbiro.


Mnogi se odločijo za MFI tudi zaradi dejstva, da zmogljiv tiskalnik z visoko hitrostjo tiskanja in dostojnim sredstvom za domačo uporabo doma ni potreben. Večina MFU-jev pa ni visokahitrost ali ogromen vir. Zato so boljši. So cenejši od strmih enot z naprednimi tehničnimi lastnostmi. Ne glede na to bo razprava o IFU za dom še podrobneje obravnavana. Najprej pa se bomo pogovorili o tem, kako pravilno izbrati dober MFP.

Kaj morate iskati pri izbiri?

Za začetek je treba ugotoviti, kateri MFU je potreben. Obstajajo laserske in brizgalne naprave. Prve imajo visoke hitrosti tiskanja, druge pa so sposobne ustvariti kakovostne slike. Toda laserske naprave so veliko dražje od reaktivnih strojev. V članku, ocena laser MFP za dom ne vsebuje zelo poceni naprav. Ampak obstaja veliko poceni "streamers". Prav tako bodite pozorni na hitrost tiskanja določene naprave. Višja kot je, manj je treba čakati na izhod celo ene strani. Ne zanemarite tudi takšnega parametra, kot je čas izdaje prve strani. Nižje je nameščena višja kakovost polnjenja naprave.


Pri modelih z reaktivnim curkom je vredno pozornost nameniti porabi črnila. Ponavadi so zelo drage. Zato je poraba ključna. Prav tako je zelo koristno ugotoviti kakovost slik, saj so za to namenjeni brizgalni tiskalniki. Za dokumente (še posebej enobarvne) je še vedno najboljša laserska naprava. Kljub temu lahko v naši uvrstitvi brizgalnih večnamenskih naprav za dom vidite zelo zanimive modele, ki bodo zadovoljili potrebe vsakega uporabnika. Torej, pojdimo na pregled. Začnimo z laserskimi modeli, saj so najbolj priljubljeniza danes

Brother DCP-L2520DWR

Prvi na lestvici najboljših je IFI Brother. To je laserska naprava z Wi-Fi oddajnikom na krovu. Zahvaljujoč tej komponenti naprava podpira tiskanje z uporabo tehnologije Wi-Fi Direct in AirPrint. To pomeni, da IFI ni treba biti blizu računalnika za tiskanje. Zaradi tega naprava vodi oceno laserskih večnamenskih naprav za dom. Obstajajo tudi druge funkcije. Na primer, hitrost črno-belega tiskanja je 26 strani na minuto. Dober rezultat. Na voljo je tudi možnost obojestranskega tiskanja in dostojne ločljivosti tiskanja. Pripomoček lahko uporabite kot tekstopisec (brez uporabe računalnika).
Still Brother odlikuje odlična kakovost kolekcije: nič drugega ni škripanje, ne lezenje in se ne razpada. Enostavna namestitev in uporaba - Še ena prednost te MFP. V napravo je vključen poseben pogon za pogon, naprava pa je opremljena z informativnim LCD zaslonom za spremljanje postopka tiskanja. Res je, da ta enota ne vodi v oceno najboljših MSP za dom. Ima nekaj, kar lahko ponudi uporabniku.

Brother pregledi

Kaj pravijo na novo zgrajene lastnike Brother DCP-L2520DWR? Skoraj vse so znane po svoji funkcionalnosti in odlični kakovosti tiskanja. Mnogi pohvalijo stabilnost Wi-Fi povezljivosti z brezžičnim tiskanjem. Večina uporabnikov trdi, da lahko Brother preprosto reciklira kartušo. Tudi zase. Vse je neverjetno. Toda večina uporabnikov je bila zadovoljna s hitrostjo kopiranja. To se sploh ne razlikuje od hitrosti naprednega "xerox", ki je samoza ta namen. In praktično vsi so bili zadovoljni s ceno naprave. To je tako, da se lahko naprava brez dvoma doda v oceno proračunskih MFU-jev za dom.
Kako dober je bil ta brat, vendar je tudi za njega nekaj slabosti. Uporabniki ugotavljajo, da je življenjska doba kartuše v tej večnamenski napravi zelo majhna. Že dolgo ne bo dovolj. Prav tako se pritožujejo, da je zaslon brez osvetlitve. Za delo z MFU v odsotnosti razsvetljave je še vedno iskanje. In zadnja pritožba zadeva njegove dimenzije in težo. Da, precej velik je. Ampak ne pozabite, da je to laserska naprava. In laserske večnamenske naprave ne morejo biti dovolj majhne. S tem bomo morali sprejeti. Toda ta naprava je na častnem mestu v oceni. Črno-beli MFP za dom z odličnimi lastnostmi. Kaj bi lahko bilo bolje?

Brother DCP-9020CDW

Ta model se uvršča na drugo mesto v naši oceni. Barvni laserski večnamenski tiskalnik za dom Brother. Ta model ima ne le vse možne funkcije, ampak tudi barvne natise (zelo hitro). Sredstva naprave imajo celo integracijo z oblačnimi storitvami, kot so Dropbox, Google Drive in drugi. Možno je tudi povezovanje s slikovnim gostovanjem. Večnamenska naprava lahko tiska neposredno iz pametnih telefonov in tabličnih računalnikov in jo lahko enostavno uporabite kot tekstopisec. Ampak glavna stvar - hitrost barvnega tiskanja. Tukaj doseže 18 strani na minuto. To je dvakrat (ali celo tri) več kot povprečni brizgalni tiskalnik. Vložek je precej dober. Natisnete lahko 1.400 strani izključno v barvah.

Prav tako je mogoče v celoti upravljatitiskanje z uporabo informativnega (in celo barvnega) LCD zaslona. Upravljanje v MFU je zelo preprosto. Z njim bo razumel celo otroka. Zelo dragocena stvar je, da za svoje polno delo ne potrebujete niti računalnika. Dovolj je pametnega telefona ali tabličnega računalnika. In v načinu kopiranja ne potrebujete niti enega niti drugega. Druga prednost te naprave je navzkrižno platformo. Lahko se uspešno uporablja tako na računalnikih z "Winds", kot tudi na avtomobilih z "Linux" in "Mac OS". V skladu s pregledi, ta naprava vodi oceno barvnih večnamenskih naprav za dom.

Reviews of Brother

Tisti, ki so že kupili svoj Brother DCP-9020CDW, upoštevajte, da ta funkcija, bogata s funkcijami, ni kos težavam kakršne koli zapletenosti. Skenirajte ali natisnite fotografijo zanj - nekaj malih stvari. Seveda, ocena tiskalnikov, MFP za dom bi bila nepopolna brez tega modela. Lastniki te naprave pohvalijo stabilnost povezave Wi-Fi in možnost povezovanja z različnimi gosti in storitvami. Samo v prejšnjem modelu to ni bilo dovolj. Še posebej zadovoljni uporabniki cen potrošnega materiala. Kartuše so presenetljivo majhne. Celo čudno. Toda v resnici je to točno to. In vse zahvaljujoč veličastnemu zaslonu za upravljanje žiga. Še posebej navdušeni uporabniki so, da je barvita.
Zdaj o neprijetnem. Prva stvar, ki moti uporabnike je, da ni priključka za priključitev bliskovnega pogona. Čeprav bi bila možnost tiskanja iz zunanjega pogona v takšni napravi zelo pomembna. Druga trditev je kakovost tiskanja fotografij. Na žalost,MFP za to ni primeren. Bolje je uporabiti brizgalne naprave. In veliko kupcev je bilo razočarano nad ceno naprave. Ampak to je sodoben izdelek s kupom barabov. "Ali ga ne bodo prodali za peni? No, kljub temu, da cena pomožnega ne grize.

HP DeskJet 2130

Tukaj in čas je prišel" zastavic ". Na tretjem mestu je dom podjetja Hewlett-Packard, ki ima večnamensko napravo, ki lahko zadovolji uporabnika, MFP pa lahko natisne črno-belo besedilo s hitrostjo 20 strani na minuto. To je dosežek za brizgalni stroj in lahko natisnete do 1000 čiste barve na mesec. in odličen rezultat, tudi ta apara Namesto kopirjača je enostaven za uporabo (tudi brez povezovanja z računalnikom.) Skener hitro prešteje in prepozna dokument, ki ga želite, tiskalni stroj pa ga enostavno prenese na papir, vendar ima ta MFP izjemno majhno življenjsko dobo kartuše (to je problem vseh HP-jevih večnamenskih naprav). Črna barva je dovolj za 195 strani, druge barve pa 165. Rezultat gašenja.
Ta večnamenska naprava nima dodatnih možnosti (Wi-Fi, Bluetooth itd.). Niti ekrana ni. Toda cena je primerna. Stroški tega MFP ne presega 2000 rubljev. Zato tudi vodi bonitetno oceno MFI za dom v proračunskem segmentu. Zelo čudno je, da ta večnamenska naprava prinaša visokokakovostno tiskanje fotografij. Vsaj boljši je od dražjega "laserja". In za mnoge bo ta prednost igrala ključno vlogo pri nakupu.

Mnenja o HP-ju

Tisti, ki so žepo pridobitvi HP-jevega DeskJet 2130, je le pozitivna glede kakovosti tiskanja. Seveda, naprava je daleč od "kanonov" in "Epsons", vendar v svojem segmentu ni ravno enaka. Torej ta model med brizgalnimi napravami zavzema tretje mesto v ratingu večnamenskih naprav za dom. Določeno število uporabnikov se pozitivno odzove na velikost naprave. Je res kompakten. Še posebej, če ga primerjate z obsežnimi laserskimi škatlicami. Zaradi tega lahko napravo zlahka namestimo na mesto, kjer je malo verjetno, da bo MFU ustrezal. Toda ta večnamenska naprava ima približno enako število negativnih ocen, ki razkrivajo vse njene pomanjkljivosti. Uporabniki so na primer zadovoljni z rekordnimi kartušami z nizko življenjsko dobo. To je politika podjetja HP: dajejo napravo za skoraj peni, nato pa zaslužijo za potrošni material. Zelo priročna strategija. Tudi mnogi so nezadovoljni z dejstvom, da je delovanje tiskalnika nemogoče brez računalnika. Podpora za pametne telefone (ali vsaj prisotnost zaslona) ne bi natančno preprečila. Vendar pa je to proračunska naprava. Z vsemi posledicami.

EPSON L3050

Toda to je že resno. MFU s CPR za dom. Na lestvici med jet napravami v tem razredu je drugo mesto Epsonova naprava. Za večnamensko napravo je značilna dostojna hitrost tiskanja in dobra življenjska doba kartuše (če je vklopljen način SNRC). Tiskalna glava je piezoelektrična, kar prinaša kakovost. Hkrati se uporablja štiribarvni kartuši, zaradi česar ta MFP ni zelo primeren za tiskanje fotografij.Ni nasičenja barv. Toda z besedilom, ki ga tiskalnik odlično obvladuje. Z USB priključkom lahko priključite zunanjo napravo za shranjevanje. Obstaja tudi posebna aplikacija za upravljanje naprave iz pametnega telefona. Obstaja tudi možnost uporabe MFP-ja samo kot kopirni stroj (brez pomoči računalnika). Mnogi bodo to možnost zadovoljili.
Naprava ima tudi Wi-Fi oddajnik in podporo za tehnologije Wi-Fi Direct in AirPrint. V razvrstitvi MFP-ja za dom s WiFi-jem zagotovo zavzema pomembno mesto. Seveda, med edinimi inkjet napravami. Prednosti te naprave lahko pripišemo tudi tradicionalni japonski kakovosti: ničesar ne briše nikamor, ne piha in se ne razpada. Zato veliko ljudi raje uporablja to napravo. Tudi kljub svoji ceni in raztresenemu tisku fotografij. Ta Epson je najbolj primeren za domačo uporabo. Toda v pisarni očitno ni prostora. Ne bo kos obsegu dela.

Reviews of Epson

Lastniki tega stroja pustijo svoje besede na svojem računu. In med pregledi so pozitivni (čeprav tudi negativni). Pozitivni komentarji so bili dodeljeni taki parametri MFU, kot hitrost dela, življenjska doba vložka in videz. Tudi mnogi so rekli, da naprava deluje zelo tiho. Glede dimenzij, potem tudi tukaj, so bili vsi zadovoljni: BFP je res kompakten. To bo zlahka prilegajo v vsako notranjost in ne bo zasedla veliko prostora. Tudi lastniki so bili presenečeni nad ceno kartuš. Ni tako visoka (za razliko od HP-jevih potrebščin). Na splošno inna splošno so skoraj vsi uporabniki zadovoljni z nakupom. Epson jih ni razočaral. Čeprav obstaja nekaj "slabosti". Ampak to je še vedno najbolj dostopna možnost v razvrstitvi najboljših večnamenskih naprav za dom. "Slabosti" so, da kakovost tiskanja fotografij ni zelo dobra. Nekateri uporabniki so ta MFP kupili prav za tiskanje fotografij. In tukaj je takšna blokada. Prav tako so uporabniki opazili, da aplikacija za celovito storitev za pametne telefone strašno kriči in tiskati z njo vsaj nekaj težkega. Vrata USB niso posodobljena. Zunanji pogon ni vedno ustrezno določen. In veliko prodornih piezoelektričnih glav. Njegovo popravilo bo zelo drago. Poleg tega natančno ne dovoljuje uporabe "levih" kartuš, ki so veliko cenejše od originalnih. Toda tudi kljub vsem tem slabostim, je naprava iz "Epson" dobro zasluženo zasedla prve vrstice ocene MFP za hišo tipa jet z Wi-Fi oddajnikom na krovu.

Canon PIXMA TS540

Prvo mesto v naši uvrstitvi med modeli jet, namenjenimi tej napravi. Res kul večnamenska naprava za domačo uporabo. Vsebuje visokokakovostne barvne odtise in omogoča izdelavo fotografij brez meja. "Naprava je lahko zadovoljna z dostojno hitrostjo tiskanja, elegantno globino polja in hitrim kopiranjem brez uporabe računalnika. Glava optičnega bralnika v napravi je tudi precej dostojna, tako da lahko varno kopirate dokumente z njegovo pomočjo.trpijo
Naprava ima tudi Wi-Fi oddajnik in možnost nadzora tiskalnega procesa s pametnega telefona. Seveda obstaja podpora za tehnologije Wi-Fi Direct in AirPrint. Tudi v tej napravi je zelo kakovostna montaža (kot pri kateri koli napravi, ki izvira iz Japonske). Visokokakovostni materiali primera, nameščenega na najbližji milimeter. Kompaktna velikost večnamenske naprave omogoča namestitev skoraj povsod. In to je še ena prednost.

Ocene o Canonu

Nenavadno je, da so pregledi tega MFP zelo pozitivni. Uporabniki niso zadovoljni razen cene. Toda to je visokotehnološka naprava. Torej računati na poceni ne bi bilo vredno. Lastniki ugotavljajo, da so vse lastnosti, ki jih je navedel proizvajalec, enake kot dejanske. In to ne more, ampak prosim. MFP zagotavlja visoko kakovostne natise pri precej dobrih hitrostih. In podpora za brezžične vmesnike in precej nepredvidenih zadovoljnih uporabnikov. Na splošno menijo, da je ta MFP najboljši. Težko se je z njimi ne strinjati.

Sklepna ugotovitev

Tako smo pregledali najboljše MFI v vsakem segmentu. Seveda so najbolj hitre laserske naprave. Najboljša ocena za hišo je predstavljena zgoraj. Na splošno vsak izbere napravo, ki mu bolj ustreza. In ni razlike, je jet ali laser.

Sorodne publikacije