Ste pozabili geslo za Microsoftov račun: kaj storiti? Nekaj ​​preprostih odločitev

Kot je dejal veliki humorist Arkadij Raikin, smo vsi ljudje, vsi smo ljudje. Nekaj ​​stvari moramo pozabiti. Pogosto lahko vidite situacije, ko je uporabnik pozabil geslo Microsoftovega računa, ne da bi ga pri registraciji shranil ali ga ni napisal za zanesljivost. Ampak ona je tista, ki zagotavlja uporabo nekaterih dodatnih storitev, toda najbolj zaskrbljujoče je, da se ob prijavi aktivira.

Pozabljeno geslo iz Microsoftovega računa: opis problema

Stanje z geslom lastnih zaznamkov s strani mnogih uporabnikov se dojema kot katastrofa. Da ne omenjam, da ni mogoče uporabiti nekaterih storitev Microsoft, za katere je bila opravljena registracija, zato tudi prijava ni možna.

Toda to je še vedno pol-življenje. Na žalost se zgodi, da si uporabnik zapomni svoje geslo in ga seznani s trdnim prepričanjem, da je vnesena prava kombinacija, ki je določena pri registraciji na uradni vir. Tukaj je problem prijavljanja prijavljen s strani korporacije. V celotnem vidnem uporabnikovem računalniku z operacijskim sistemom, nameščenim na njem, je bil, kot pravijo, ogrožen zaradi nepooblaščenega dostopa. Vseeno pa želim vse vabiti naenkrat: obstaja več metod, ki pomagajo odpraviti to nerodno situacijo.

Kako obnoviti geslo za Microsoftov račun na uradnem viru

Prva in morda najbolj univerzalna rešitev je, daobisk uradnega vira. Takoj upoštevajte, da prvotnega gesla ni mogoče obnoviti. Ponastavite ga lahko samo. Če ste pozabili geslo za Microsoftov račun in prijava ni mogoča, se obrnite na spletno stran korporacije z drugega terminala, ki je povezan z internetom, in pojdite na razdelek za odpravljanje težav.
Na strani bo najprej postavljeno vprašanje o razlogih za nezmožnost vstopa pod vašo registracijo. Tukaj morate izbrati element, ki pravi, da se uporabnik ne spomni svojega gesla, in nato kliknite gumb za nadaljevanje.
Na naslednji strani boste morali vnesti veljaven e-poštni naslov ali številko mobilnega telefona, ki je obvezna za registracijo. Ko izberete eno od možnosti, bodisi po pošti ali po telefonu, boste prejeli sporočilo z varnostno kodo, ki jo boste morali vnesti v poseben stolpec. Če izberete element, ki ga uporabnik nima, morate vnesti dodatni e-poštni naslov. Včasih vas lahko tudi predstavniki podjetja kontaktirajo, tako da, ko postavite nekaj vprašanj, poskrbite, da je vaša identiteta vredna zaupanja. Toda to je redkost. Ko vnesete prejeto kombinacijo, se geslo ponastavi in ​​uporabnik, ki je pozabil geslo Microsoftovega računa, bo prikazal stran za ustvarjanje novega. Nato morate vnesti novo kombinacijo in jo ponoviti. Po tem bo prijava v sistem ob vnosu novega gesla odklenjena.

Opomba: Ta metodologija je pomembna samo za računalniške sisteme, ki imajo aktivno povezavo z internetom. Brez tega ta možnost ne bo delovala.

Ustvarjanje novega uporabnika in gesla pri obnavljanju sistema

Zdaj pa si poglejmo še eno situacijo. Uporabnik je na primer pozabil geslo za Microsoftov račun in računalnik, za katerega se pričakuje, da se bo prijavil s svojo registracijo, je blokiran. Kaj storiti v tem primeru? Položaj, čeprav žalosten, vendar ne brezupen. Če želite odpraviti to težavo, boste potrebovali namestitveni disk Windows ali katero koli obnovitveno disketo, s katere boste morali zagnati nastavitve BIOS-a po namestitvi kot prednostni napravi.
Ko se prikaže bodisi namestitveno okno bodisi obnovitvena konzola, morate poklicati ukazno vrstico s kombinacijo Shift + F10. Ukazna vrstica je vsestransko orodje, ki vam v večini primerov omogoča reanimiranje sistema.
Zdaj iz ukazne vrstice morate poklicati standardni urejevalnik besedila "Notepad". To naredite tako, da vnesete vrstico beležnice. V urejevalniku pogovornih oken morate uporabiti ukaz »Odpri« v meniju »Datoteka«, nato z gumbom za brskanje izberite »Moj /Ta računalnik« in podajte sistemsko particijo (pogon »C«). Okno urejevalnika lahko zaprete in pogledate ukazno konzolo.
V njej sta bila dva pomembna ukaza. Prva kaže na ustvarjanje kopije posebnega pripomočka utilman.exe, ki je bil ustvarjen samodejno, ko se sistem znova zažene, druga vrstica pa predstavlja.Orodje za zamenjavo izhodne datoteke z izvršljivo komponento EXE, podano v ukaznem pozivu. V skladu z vprašanjem o zamenjavi izvorne komponente napišite Da (potrditev prepisovanja), potem pa naredimo sistemski ponovni zagon in v nastavitvah BIOS-a spremenite vrstni red nalaganja z namestitvijo trdega diska kot prednostne naprave. Ko je prenos zaključen v polju za vnos gesla, v spodnjem levem kotu najdemo gumb za posebne funkcije, potem ko ponovno kliknemo ukazno vrstico (to je posledica zamenjave izvršljive komponente, kot je prikazano prej). Zdaj morate ukaz naročiti, da dodate novo uporabniško ime uporabnika Neto /Add (namesto imena lahko določite drugo ime, vendar samo v latinici).
Nato uporabimo ukaz netplwiz, v oknu računa pa s poudarjanjem novega uporabnika kliknemo gumb lastnosti na zavihku članstva v skupinah, ki kažejo na "Skrbniki". Po tem izdelamo geslo za nov zapis (izbirno), shranimo spremembe in ponovno zaženemo sistem. Lahko se prijavite pod novo registracijo, stari pa bo odstranil ali onemogočil uporabo gesla za to.

Out of Sleep

Zgodi se, da je uporabnik pozabil geslo Microsoftovega računa, računalnik se je preklopil v stanje mirovanja in da se zahteva za geslo prikaže ob izhodu.
Najpreprostejši način za ponovni zagon sistema je, da računalnik ali prenosni računalnik izklopite s kratkim pritiskom na gumb za vklop in nato ponovno zaganjanje z uporabozgornje metode, onemogočite zahtevo za vnos gesla.

Odpravljanje težav na mobilnih napravah

Na mobilnih napravah z operacijskim sistemom Windows Phone (na primer Lumia) lahko stvari delate na dva načina (z izjemo pozivanja strani za ponastavitev gesla za mobilne različice sistema Windows).
V prvem primeru morate nastavitve ponastaviti na tovarniške nastavitve, tako da hkrati držite tipke za glasnost, moč in fotoaparat in jih držite, dokler ne pride do vibracij. Nato spustite gumb za vklop in držite dva, pritisnite "WIN". Naslednji se bo znova zagnal. V drugem primeru morate izklopiti telefon in ko pritisnete tipko za zmanjšanje glasnosti, vstavite vtikač napajalne enote, priključene na električno omrežje, v napravo. Na zaslonu se mora pojaviti klicaj. Naslednji vrstni red pritiskanja gumbov izgleda takole: povečajte glasnost, zmanjšajte glasnost, moč, zmanjšajte glasnost. Po približno petih minutah se bodo nastavitve ponastavile, zaslon se bo ugasnil za približno trideset sekund, po tem pa se bo ponovno zagnal.

Sklepna ugotovitev

Nazadnje je treba še dodati, da je problem z geslom iz registracijskega zapisa preprosto rešen. Zdi se, da je najlažji način ponastavitve gesla na uradni vir. Če želite, lahko celo aktivirate popolno odstranitev registracije, vendar bo rok za zahtevo približno 60 dni.

Sorodne publikacije