Spark v notranjosti mikrovalov: kaj storiti?

Sodobno življenje narekuje pravila, zato v kuhinji ni mogoče brez mikrovalovne pečice. To je priročna naprava za ogrevanje hrane in končnih jedi. V večini mikrovalovnih pečic je skoraj večna in zato, da bi jo izločili iz uporabe, je treba narediti posebna prizadevanja in fantazije. Toda nekatere peči (predvsem stare) dajejo lastnikom neprijetna presenečenja. Pogoste težave - v notranjosti peneče mikrovalovne pečice. Mnogi lastniki hiš, ki so videli ognjemet iz isker, prestrašil in prestrašil. Poglejmo, kaj storiti v tem primeru, s tem, kaj je povezano in kako ga popraviti.


Kaj peneče v mikrovalovni pečici

Vsaka mikrovalovna pečica ima magnetron. Ta naprava generira elektromagnetna valovanja pri visoki frekvenci. Ko pride magnetron v napetost, ki je potrebna za njegovo delovanje (namreč 4 tisoč voltov) neposredno za proces generiranja, kot tudi 3 V za podkanal, antena te naprave začne oddajati visokofrekvenčna nihanja. Valovna dolžina tega nihanja je 12 centimetrov.
Magnetron deluje pri frekvenci 24 GHz. Valovna dolžina je 12 centimetrov - to je razdalja, ki leti v enem nihanju. Če odprete teorijo radijskih valov, potem luknja v pečici ne sme biti večja od četrtine te valovne dolžine in je 3 cm. Na tej frekvenci se vodne molekule začnejo resonirati, zaradi česar se segrejejo. Spark je električni naboj ali lok, ki nastane med dvema vodnikoma. V vlogi takšnihrazlični jekleni predmeti, metalizirane slike lahko delujejo. Ko izmenično magnetno polje začne vplivati ​​na prevodnik, povzroča vrtinčne tokove.
Če bosta dva vodnika z različnim potencialom blizu drug drugemu, bo med njima prišlo do razelektritve ali iskre. Zato so v notranjosti mikrovalovne pečice.

Nepravilno delovanje

Poskusimo razumeti vzroke iskrenja. In kršitev pravil delovanja je ena izmed njih. V navodilih za vsako mikrovalovno pečico je določeno, da v mikrovalovni pečici uporabljate posebne jedi. Če teh priporočil ne upoštevate, se med delovanjem v napravi ustvarijo iskre. Naprava se razpoči med delom. Če se mikrovalovna pečica iskri od znotraj, proizvajalcem v tem trenutku ne priporočamo uporabe naprave. Če pečico uporabljate dlje, lahko to povzroči žalostne posledice, na primer okvaro naprave, kot tudi izpostavljenost nevarnim elektromagnetnim valovom.
Prepovedano je v mikrovalovno pečico polagati posode iz cele kovine in kovinske risbe, vključno z različnimi postavitvami na njihovi podlagi. Nastajanje isker je lahko kratko. Vendar obstaja veliko tveganje, da magnetron ne bo uspel. To je najdražji izdelek v mikrovalovni napravi. Torej, mikrovalovna pečica je v notranjosti. Kaj storiti v tem primeru? Vse je preprosto - dovolj je ustaviti napravo in potegniti prevodnik električne energije. Če pa pečica še vedno prestraši lastnika iskre, to pomeni, da je naprava neurejena.


Potreba po zamenjavi ploščice sljude

To je najpogostejši vzrok iskrenja po izkoriščanju. Razlog za to je, da med delovanjem plošča sljude izgore. Proizvajalci ga uporabljajo pri oblikovanju mikrovalovnih pečic za razprševanje mikrovalov. Če ne gledate ali skrbite za peč, se na tej ploščici zbirajo maščobe, kot tudi ostanki hrane in izdelkov. Posledično je plošča močno pregreta. To vodi do njegovega uničenja. Če te plošče ne spremenite, boste morali zamenjati že dražji magnetron. Da bi ugotovili, ali je krivota za ploščo sljude, je treba razumeti, s katere strani iskro v mikrovalovni pečici. Če iskra odide s strani plošče in notranjost peči smrdi kot zavre, potem to kaže na potrebo po zamenjavi elementa. Izrabljena mikrovalovna naprava, ki je bila požgano s sljudo, je prepovedana.

Zamenjava plošče z rokami

Popravite mikrovalovno pečico z lastnimi rokami. Najprej se morate prepričati, da je mikrovalovna pečica v notranjosti le difuzor. Nato se plošča preveri na prisotnost požganih odprtin. Pred vgradnjo novega morate temeljito očistiti notranjost fotoaparata od maščobe in ostankov izdelkov.
Te ploščice iz sljude se prodajajo v trgovinah z izdelki za gospodinjstvo. Nakup izdelka v redni trgovini je lažji in cenejši. Vendar pa se izdelek morda ne ujema z velikostjo - morate ga rezati. Za izboljšanje velikosti stare plošče od mikrovalovne pečice do nove in zaS pomočjo škarij odstranite vse nepotrebne. Rob mora biti obdelan z brusnim papirjem. Potem ostane samo, da namestite ploščo.

Poškodovan notranji pokrov

To je še en priljubljen razlog. Iskri mikrovalovno pečico v notranjosti in sijaj - kaj storiti? Previdno preverite notranji pokrov. Mesto, kjer se hrana ogreje ali kuha, je prekrito s posebno emajlirano plastjo. Ostanki hrane, praske - vse to povzroča različne poškodbe.
Obnova tega pokrova z lastnimi rokami ne bo uspela. To zahteva posebne emajle, ki jih lahko kupite doma. To vrsto popravil izvajajo strokovnjaki v servisnih centrih. Premaz je poceni.

Obnova premaza

Pred dajanjem mikrovalovne pečice v servisni center za obnovo prevleke je potrebno odstraniti vso umazanijo in maščobo. Če je prevleka v nasprotju, je treba emajl odstraniti.
Če preživljate čas, lahko najdete prodajo na naslovnici, vendar je daleč od vsepovsod. Poškodovano mesto po čiščenju piha s tem orodjem in pusti za nekaj časa. Nato opravite pregled. Če po začetku iskre v mikrovalovni pečici iskra v mikrovalovni pečici pokaže, da je treba premaz izboljšati. Če trske ni, lahko napravo še dodatno izkoristimo.

Razlogi za prekrivanje

Če se v mikrovalovni pečici namesti prekomerna oprema, lahko to povzroči poškodbo emajlirane površine. Če se posode ne dotaknejo sten, potem lahko med rotacijo izgine. S konstantnim gramozom, z emajlom vsakokratpostanejo tanjše in tanjše. Konec koncev bo to povzročilo potrebo po obnovitvi pokritosti.

Zaključek

Da ne bi iskala mikrovalovne pečice, se morate držati pravil obratovanja in skupaj z njimi ne uporabljati kovinskih pripomočkov.
Prav tako je treba spremljati stanje notranje komore - mora biti čista. Če bo peč nenadoma povzročila električne učinke, ne paničite. Obstaja le nekaj razlogov, zakaj v notranjosti utripa mikrovalovna pečica. Že vemo, kaj storiti.

Sorodne publikacije