Koliko programer prejme na mesec v različnih državah?

Programiranje - eden najbolj iskanih poklicev v sodobnem času. Vendar se predlog kljub vse večjemu povpraševanju ne spreminja veliko. Mnogi dvomijo v izbiro poklica in se nenehno sprašujejo: koliko programer dobi? Kakšne so prednosti poklica? Kaj lahko vpliva na raven plač? Zato je bila ta publikacija oblikovana za odgovor na najpomembnejša vprašanja in za odpravo dvomov pri izbiri poklica.

Koristi stroke

Poklic programerja ima veliko prednosti pred slabostmi. In glavna prednost je, da oseba tega poklica nikoli ne bo ostala brez dela (razen če, seveda, njegova raven lenobe ne presega razumnih meja). V mnogih podjetjih, so programerji vrednotijo ​​za težo zlata, poleg tega, lahko dobite službo tudi brez visokošolske diplome. Če oseba uredi službo v podjetju, ne bo pogledala diplome na intervjuju, temveč bo predlagala, da bo neko nalogo rešila. Pogovore vodijo ljudje, ki imajo bogate izkušnje na tem področju in so visoko usposobljeni strokovnjaki. Zato vsakdo odloča o talentu, znanju in želji po delu.


Druga prednost poklica je finančna stabilnost. Kolikor programer prejme na mesec, ne plačuje predstavnikom drugih poklicev. S stopnjo zaslužka lahko programer primerjamo s stopnjo zasebnih podjetnikov srednjega razreda. V podjetjih za programerje so vedno boljši delovni pogoji. Številna podjetja zaposlenim zagotavljajo naslednjekoristne "žemljice" kot:
 • kava, čaj.
 • Prostori za počitek.
 • Prostori za igranje.
 • Pri programiranju je pomembno nenehno izboljševanje, pridobivanje novega znanja, ustvarjalni pristop k reševanju problemov. Ta vrsta samoupravljanja ni samo koristna, temveč tudi prijeten proces, za katerega plačate. In to je še en plus. Programerji lahko delajo na standardnem uradnem razporedu in ne smejo iti na delo. Mnoga podjetja se ukvarjajo z "oddaljenim" ali oddaljenim delom, če lahko zaposleni dela na projektih doma ali celo v drugi državi. Tudi programerjem je veliko lažje najti vir dobrih zaslužkov v svobodnem poklicu.


  Merila, ki vplivajo na raven plač

  Vendar kljub vsem prednostim poklica večina njenih prihodnjih predstavnikov zanima, koliko programer prejme na mesec. Programerji dobijo veliko, vendar ne vsi. Na raven plač vplivajo različna merila:
 • Izobraževanje. Da, programer lahko najde službo brez ustrezne izobrazbe. Vendar pa razpoložljivost diplome vam daje možnost, da prejmete plačo za 15-20% več kot ponujeno osebi brez izobrazbe.
 • Izkušnje z delom. Bolj kot človeške izkušnje pri programiranju, bolj so cenile njegove storitve.
 • Starost. Delodajalci bodo kmalu dali prednost 23-letnemu "kodirniku" kot 20-letnemu talentu. Domneva se, da ima človek do takrat časa ne le za učenje programskega jezika, temveč tudi za pridobivanje praktičnih izkušenj.
 • Večnamenskost. Atvisoka plača lahko računa na programerje, ki poznajo več programskih jezikov, poleg tega pa imajo praktične izkušnje pri delu z njimi.
 • Značilne značilnosti. To se morda zdi nenavadno, vendar na raven plač vplivajo osebne značilnosti zaposlenega. Delodajalci imajo raje tiste kandidate, ki so sposobni delati v ekipi, so pripravljeni dolgo časa delati na globalnem projektu in kar je najpomembnejše - sposobni so samoizobraževanja. Skoraj vsak mesec obstajajo novi programi in izdelki IT, zato mora programer slediti časom.
 • Programerji Rusije

  Glede na koristi poklica in dejavnike, ki vplivajo na plačo, je mogoče nadaljevati z natančnejšim preučevanjem zneskov, ki jih prejmejo animatorji v različnih državah sveta. In morda je vredno začeti z informacijami o tem, koliko programerjev je dobilo v Rusiji.
  Povprečna mesečna plača programerja v Rusiji se lahko giblje od 300 do 8000 konvencionalnih enot na mesec. Veliko je odvisno od mesta, v katerem oseba dela, v kakšnem jeziku ga »kodira« in od položaja, ki ga ima. Povsem razumljivo je veliko vprašanj o tem, koliko programer dobi v Moskvi. Glede na najnovejše podatke, strokovnjaki na področju IT tehnologij prejeli približno 100 tisoč rubljev na mesec. Seveda, obstajajo tisti, ki prejemajo manj, vendar raven plače v Moskvi za aystichnikov nikoli pod 60.000 rubljev.


  Ameriški programerji

  Amerika je država, v kateri se želijo preseliti predstavniki vseh poklicev, toda samo za programerje je tukaj pravi raj. VDržave cenijo delavci, ki lahko izumijo nekaj novega, nemogočega, inovativnega. Torej, koliko dobijo programerji v ZDA? V letu 2016 je bila plača programerja, ki ima izkušnje, 109 tisoč standardnih enot na leto. Seveda so v različnih državah plače lahko drugačne, vendar ostaja dejstvo - 9000. e. Mesečnega dohodka.

  Programerji Belorusije

  Ko so leta 2016 skušali ugotoviti, koliko programer dobi v Belorusiji, niso pričakovali, da bodo podatki tako nepredvidljivi. Izkazalo se je, da mediji Belorusije dobili več kot programerji Moskve. V povprečju so njihove plače 3000 konvencionalnih enot, Moskvi pa 1700. To pomeni, da je razlika v plačah skoraj dvakratna. Toda če tega ne upoštevate, potem je povprečni dohodek IT strokovnjaka v Belorusiji nekoliko nižji kot v Rusiji, približno 1430. približno. na mesec

  Programski jezik in plača

  Vendar pa je nemogoče vse programerje razrezati pod enim glavnikom. Prihodki vsakega mesta so neposredno odvisni od jezika, v katerem delujejo. Najbolj plačani programski jeziki: Ruby on Rails, Objective C, Python, JAVA, C ++ in javascript. Ob predpostavki, da bo povprečna plača programerja 2500. približno mesečno bodo strokovnjaki za IT, ki delajo z zgoraj omenjenimi jeziki, prejeli 21–23% več. Poleg tega je treba upoštevati, da so strokovnjaki, ki delajo s spletnimi in mobilnimi aplikacijami, zdaj bolj cenjeni.

  Prihodki in odhodki

  Težko je natančno določiti, kolikodobi programerja. Na rezultate raziskave lahko vplivajo številni dejavniki. Ne vedno upošteva dohodek "iz gotovine" podjetja, ne da bi se posvetili možnosti dodatnega zaslužka, in tudi ne upoštevajo izračuna samostojnih programerjev, in njihov mesečni dohodek je lahko višji. In če strokovnjak za informacijsko tehnologijo ne more določiti države stalnega prebivališča, mora vedeti ne samo informacije o tem, koliko programer dobi, ampak tudi, koliko bo moral porabiti za življenje. Primerjalna analiza bo izvedena med naslednjimi državami:
 • Rusija.
 • Belorusija.
 • ZDA.
 • Povprečna letna plača za vsako državo se izračuna po formuli: dohodek za leto 2012 + 20%. Glede na raziskave, je samo toliko več zaslužka za prosto delovno mesto "inženir-programer". Koliko je strokovnjak za informatiko prejel v enem letu:
 • ZDA - 105.600 dolarjev.
 • Rusija - 35.000 USD.
 • Belorusija - 32.700 dolarjev.
 • Na splošno so plače zelo dobre, vendar je življenjski standard v teh državah drugačen, drugačen pa je strošek. Od povprečnih letnih davkov na plače se odštejejo:
 • ZDA - 18%.
 • Rusija - 13%.
 • Belorusija - 12%.
 • ​​Če odbijete davke, bo čisti dobiček programerja:
 • ZDA - 86592 dolarjev.
 • Rusija - 30450 dolarjev.
 • Belorusija - 28776 dolarjev.
 • Upoštevati bi bilo treba tudi druge stroškovne možnosti. Najem doma v Ameriki bo približno 17% letne porabe, v Belorusiji in Rusiji - 10 in 15%. Stroški prevoza, interneta, hrane in oblačil bodo predstavljali 45% celotnega prometapovprečni dohodek za vsako državo. Zato dobimo letni prihodek iz naslednjega vzorca:
 • ZDA - 39592 dolarjev.
 • Rusija - 14235 dolarjev.
 • Belorusija - 12249 dolarjev.
 • Kje je mesečna plača boljša?

  Od držav so seveda predstavljale veliko višje prihodke programerjev v Združenih državah. Brez vseh stroškov (vključno s hrano in oblačili) ameriški strokovnjaki za IT prejmejo 3.300 $ na mesec kot "čisto". Te prihodke lahko porabijo na počitnicah, v lastnih podjetjih, potovanjih in drugih "za dušo". Kar zadeva finančno neodvisnost, je programski poklic po vsem svetu obetaven. Natančen znesek, ki je ponujen strokovnjakom za IT, je težko določiti, vendar brez dvoma je raven dohodka vedno odvisna od določene osebe. Nekdo je zadovoljen z majhnim in nekdo hoče doseči cenjeno višino in zaradi njihovega namena so pripravljeni delati, ne glede na karkoli.

  Sorodne publikacije