Modri ​​zaslon s kodo Stop 0x00000019 (Windows 7): Kako popraviti sesutje?

Uporabniki operacijskega sistema Windows (najpogosteje sedma različica) lahko naletijo na neprijetno situacijo, ko se na stopnji zagona operacijskega sistema prikaže modri zaslon s sporočilom, da je prišlo do napake v sistemu Windows 7 0x00000019. Kako popraviti situacijo? Za začetek morate ugotoviti, kaj je bilo za neuspeh in kaj je bil glavni vzrok tega pojava.

Kaj pomeni napaka?

Najprej morate paziti na sporočilo. Napaka te vrste običajno vsebuje niz BAD_POOL_HEADER z izpisom pomnilnika v opisu težave. Kaj piše?
Običajno je pojav takega sporočila na modrem zaslonu posledica dejstva, da sistem na začetku postopka ne more dodeliti dovolj pomnilnika nobeni izvršljivi datoteki.

Vzroki za neuspeh

Čeprav se domneva, da pojava take napake nima jasno navedenih razlogov, večina strokovnjakov še vedno misli, da jih lahko imenujemo več, in sicer
 • obstoj napak na trdem disku (sistemska particija);
 • poškodovan datotečni sistem NTFS;
 • konflikti strojne opreme (najpogosteje je to posledica grafičnih kartic, ki imajo nameščen zvočni sistem High Definition Audio);
 • konflikti na ravni nameščene programske opreme (protivirusni in drugi načini zaščite).
 • Tu opisane situacije so najpogostejše, če se v operacijskem sistemu Windows 7 sesuje 0x00000019. Kako rešiti problem? Razmislite o najbolj optimalnih rešitvah za vsako od zgoraj navedenih situacij.

  Modri ​​zaslon Windows 7 (0x00000019): Kako popraviti najlažji način?

  Ker se napaka zgodi med zagonsko fazo, ko zagon OS ni mogoč, je prva stvar, ki jo lahko storite, da jo poskusite vrniti v prejšnje stanje. Poskusite preprosto zaustaviti računalnik na prisilni način in ga nato ponovno vklopite. Vendar pa se samodejna obnovitev morda ne bo začela in zaslon bo v operacijskem sistemu Windows 7 znova zrušil 0x00000019. Kako popraviti napako v tem primeru?

  Izhod je preprost: pri nalaganju morate pritisniti tipko F8 in iz menija izberite začetek zadnje uspešne konfiguracije. Ta metoda seveda deluje samo, če računalnik ni izbrisal zadnjih kontrolnih točk (na primer, da bi očistil prostor na trdem disku).

  STOP koda 0x00000019 v operacijskem sistemu Windows 7: Kako popraviti sistemske napake

  Včasih zgoraj navedena metoda pomaga. Toda, kot kaže praksa, v večini primerov te težave ni mogoče rešiti na ta način, vendar sistem ponovno prikaže napako 0x00000019 (Windows 7). Kako ga popraviti? Za začetek morate preveriti disk.

  To lahko storite, če pri zagonu operacijskega sistema uporabljate varni zagon (meni po pritisku tipke F8). Če se sistem vsaj nekako zažene, je potrebno prek menija "Zaženi" priklicati ukazno konzolo (cmd) in jo vnesti v vrstico CHKDSK. Upoštevajte, da je ukaz zapisan brez dodatnih atributov, čeprav tudi njihova uporaba ni izključena. Če se sistem ne zažene, lahko zagon uporabite z izmenljivega bliskovnega pogona ali obnovitvenega diska in naredite enako.
  U.V primeru sistema NTFS lahko uporabite univerzalni sistem za preverjanje, ukaz sfc /scannow. V obeh primerih boste morali po dokončanju ukazov ponovno zagnati in včasih kot dodatni ukrep zagnati sistem za ročno posodabljanje in namestiti vse najdene posodobitve.

  Reševanje težav z grafičnim vmesnikom

  Vendar pa v primeru neskladnosti strojne opreme s programskim delom operacijskega sistema prejšnja metoda ne bo učinkovala, in ponovno bo zaslon v sistemu Windows 7 0x00000019. Kako popraviti napako, če še ni nič pomagalo?
  V tem primeru boste morali ponovno naložiti v varnem načinu, kot je opisano zgoraj, in uporabiti Center za posodobitve. Mnogi ljudje lahko nasprotujejo takšni odločitvi, saj so vozniki glavni razlog za to. Jih ni. Tukaj pride do napake zaradi pomanjkanja ali nepravilne namestitve posodobitev. Zato se morate prijaviti na uradni Microsoftov vir, nato prenesti in namestiti posodobitev s številko KB2862768, ki odpravlja navzkrižja grafičnega gonilnika za HD Audio v načinu HDMI (žal se ne namesti sam, saj ni obvezen).

  Možne rešitve za antivirus

  Toda to ni vse. Napačna uporaba protivirusne programske opreme lahko povzroči tudi napako v sistemu Windows 7 0x00000019. Kako jo lahko popravim za varnostne aplikacije? Najlažja rešitev bo popolna odstranitev nameščenega protivirusnega programa v varnem načinu. Kot kažejo izjave uporabnikov,Najpogosteje se ta težava nanaša na brezplačno protivirusno programsko opremo Avast.

  Odstranite ta paket in ga zamenjajte z drugim protivirusnim programom (na primer Eset NOD32), nato pa poskusite znova zagnati operacijski sistem. Morda bo to delovalo (seveda samo, če je bil glavni vzrok napake res antivirus). Ločeno, bodite pozorni na postopek za popolno odstranitev varnostne programske opreme. Normalna odstranitev morda ne bo popolnoma izbrisala, zato je priporočljivo, da uporabite programe za odstranjevanje ali posebej izdelane za ta pripomoček pri zelo razvitih protivirusnih programih.

  Sorodne publikacije