LADA C-Cross: Pregled, funkcije, možnosti in pregledi

Kljub široki kritiki domače avtomobilske industrije in zlasti Avtovaza, inženirji in oblikovalci kljub ničemu poskušajo ustvariti sodobne in konkurenčne stroje, ki se lahko, če se ne držijo vsaj evropskih lepot, ki naj ne bi zadela obraza z umazanijo.

Na žalost dobra polovica resnično privlačnih avtomobilov ostaja na stopnji naprednega razvoja ali konceptnega avtomobila, s katerim se je soočil naš respondent - križišče LADA za leto 2006. Na sliki model izgleda zelo lepo in nekateri izkušeni kopiji prinašajo spoštovanje. Avto izgleda trdno, drago in precej predstavljivo v ozadju drugega crossoverja. Serija je pridobila več trgovskih imen, med katerimi je znana "Lada Kalina Cross" (kasneje ločena vrsta avtomobilov). Če pogledamo idejo Avtovaza na splošno o tem modelu, potem lahko rečemo, da je avtomobil postal žrtev krize leta 2008, ne da bi videl svet.

V članku bomo razpravljali o današnjem junaku crossoverja LADA C-Cross: značilnosti, zgodovina nastanka, strokovna mnenja in izjave izkušenih preizkuševalcev.

Zgodovina

V začetku leta 2006 je ruski AvtoVAZ podpisal okvirno pogodbo z enim od največjih proizvajalcev avtomobilskih rezervnih delov - Magna (Kanada). Ta pogodba je predvidela proizvodnjo 10 novih avtomobilov LADA C-Cross v zmogljivosti tovarne.
Projekt zadomača avtomobilska industrija je bila zelo zanimiva, obetavna in na splošno pomembna. Prvič, sodelovanje z družbo, ki je trdno na svetovnem trgu avtomobilskih delov, bi družbi AvtoVAZ omogočila bistveno povečanje svojega deleža prisotnosti, pa tudi kakovosti komponent za naše stroje. In drugič, takrat na našem ozemlju sploh ni bilo navzkrižne domače proizvodnje, predvsem Z-razreda.

Izkušeni razvoj

V imenu projekta niso dolgo razmišljali in ga imenovali "LADA C". V njem je nastalo več zanimivih konceptov, kot so Lada Silhouette, Z-Concept in naš junak LADA C-Cross. Ko je mednarodni trg začel tresti in niha v različnih smereh v letu 2008, in s tem gospodarstvo naše države, projekt je moral dati križ. Do sredine leta 2009 je bil program "Lada Z" uradno zamrznjen, obstoječe delo pa se je skrivalo za sefi do boljših časov.

Najboljši časi so bili, ko je leta 2014 koncern Renault kupil kontrolni delež v Avtovazu. Francozi so lahko dali drugo življenje projekta Lada z uvedbo novih vladarjev, kot sta X-Ray Cross in LADA Kalina. Paketi, cene in videz avtomobilov so čim bližje evropskim, domači potrošnik, ki je z roko zavrtel "ruskim vedrom", je končno opozoril na te avtomobile.

Zunanjost

Osnova za razvoj avtomobila je bila platforma francoskega crossoverja Renault Megan druge generacije. V bistvu je bil ta avto tipičen predstavnik svojega razreda. Dolžina avtomobila je ostala podobna "Megan"vendar s povečanjem zračnosti - do 195 mm, kar je omogočilo malo povečanje hitrosti prevoza in omogočilo uporabo 18-palčnih platišč.
Vse značilnosti karoserije LADA C-Cross so bile popolnoma prenovljene, vendar so nekateri elementi Megan še vedno prisotni. Model je prejel gladke in lepe semaforje, visoki ovratni loki, kratke poteze in po mnenju strokovnjakov nekakšno nerazločno čelo, ki je zahtevalo resno prenovo (rešetka, luči itd.).

Notranjost

V zvezi z notranjo opremo LADA C-Crossa (cena modela se je razlikovala tudi glede na nadgradnjo kabine), potem ni bilo ničesar zadržanega. Salon se je bistveno razlikoval od običajnega VAZ-2111: večfunkcijski volan s tremi kraki, elegantna armaturna plošča s predori, zanimivimi ročaji za vrata itd.
Spremembe so bile opravljene tudi na foteljih, kjer so bili za urejanje položaja uporabljeni kompozitni materiali in močni nosilci. Zadnji del je bil dvignjen iz dveh ločenih sedežev, namesto običajnega integralnega "kavča". Ta rešitev dopolnjuje lepoto notranjosti in praktičnost, vendar zmanjšuje zmogljivost kabine. Sodeč po mnenjih strokovnjakov in tistih, ki so imeli srečo, da preizkusijo avtomobile v akciji, novi avto Avtovaz ni sklepal udobja in lepote evropskih kolegov. Nasprotno, gledano je bilo sicer znanih domačih zapisov, ki pa so se bistveno izboljšali in temeljito izdelali.


Specifikacije

Koncept je bil razmeroma močan in pameten motor velikosti 2000 kubičnih metrov s tradicionalnim mehanskim motorjem"Petstopenjski" (variantni komplet - avtomatska kontrolna točka). Predvidevali smo, da bo "Lada Z-Cross" oblikovala štirikolesni pogon s povezovalno zadnjo osjo, ki so jo v preteklosti pustili drugi domači terenci, kot je Niva. V zadnjem pogonu je bila konstantna, in posledično se je poraba bencina znatno povečala, kar se je izogibalo novi "Lady Cross".
Avto je razvil hitrost 190 km /h in porabil okoli 8 litrov bencina v mešanem načinu vožnje, kar je za domačega potrošnika celo zelo dober kazalnik. V zvezi z nekaterimi off-road kvalitetami, se je tukaj križanka ponašala z nečim izjemnim, žal ni mogla. Da, in ali potrebujete takšne lastnosti avtomobila, ki je namenjen cestam splošne rabe in vožnji po tirih, vendar ni bilo nobene navedbe o boju proti elementu ceste.

Cena vprašanja

Po besedah ​​predstavnikov družbe Avtovaz naj bi bil model Lada Z-Cross v letu 2012 na transportnem traku. Ocenjeni stroški avtomobila so takrat znašali od 400 do 450 tisoč rubljev. Paket je bil odvisen od količine elektronike v kabini in variacije kontrolne točke, telo pa je moralo ostati nespremenjeno (barva, seveda, v območju). Glede na dejstvo, da v tem cenovnem segmentu konkurenti v "Lada Z-Crossu" preprosto odsotni, potem bi bil zagotovljen uspeh, vse je končano, kot bi moralo biti. Uspeh je prestregel podoben Duster iz Renaulta (420 tisoč rubljev), ki se je na domačem trgu pojavil v približno 18 mesecih po zamrznitvi projekta "Lada". Crossover Duster dobesedno takojje bil v Top prodaje ruskih prodajalcev avtomobilov, ker je združil ne le kvalitativno komponento, ampak tudi precej demokratično ceno, ki za naše potrošnike - ni zadnja argument pri nakupu. Da, in francoski tržniki so spoznali, kdaj se je v tem času dobesedno vsaka kabina v mestu in vasi odrazila v novem crossoverju Duster. Kot smo že omenili, je nadaljevanje zgodovine "Lady Z-Cross" postala serija X-Ray, ki se je pojavila veliko kasneje. Model si zasluži pozornost, vendar je povsem drugačna zgodba.

Sorodne publikacije