Kaj je Twitch in zakaj je potreben? Kako počivati ​​na Twitchu

V današnjem svetu, so računalniške igre postale ena izmed najbolj priljubljenih atrakcij. So ne štejejo več kot zabavo za "čudaki", ki nimajo osebno življenje. Obstajajo modeli za vse starostne skupine, širi število zvrsti, je kakovost vsebine znatno povečala. Zato je vedno več ljudi, poskusite svojo roko na video iger. Vendar pa so tisti, ki so tako kot za iskanje igranja. Zdi se, kaj je to? Najverjetneje ste mislili, da je neke vrste modnih trendov, ampak dejansko v cybersport občinstva pojavil na samem vrhuncu pred več kot dvajsetimi leti. Tudi takrat, konkurenca je, da bo veliko gledalcev, računalnik klubi igrati v ozadju so bili ljudje, ki so samo gledali, tako da lahko rečem, da je to nov trend.

Vendar pa v današnjem svetu je postala popolnoma nov videz zahvaljujoč storitev, kot so "Tvych." Kaj je "Tvych"? Če ne veste, obstoja te platforme, boste najverjetneje radi igrajo računalniške igrice, vendar pogled na njih in ne delijo njihovega igranja. Skratka, ta storitev pretakanje video iger. Obiskuje vsak mesec več kot 45 milijonov uporabnikov, ki gledajo oddaja igranja igre s približno 900.000 strašila, da uporabniki ne samo igrati, ampak tudi istočasno predvajajo na spletu igranja izvedli. Če želite izvedeti več podrobnosti o tem, kaj "Tvych", potem bi morali nadaljevati branju tega članka,iz nje boste našli podrobne informacije o tej platformi.

Zakaj "Twitch"?

Torej, če vas zanima, kaj je "Twitch", morate začeti s ciljno publiko, to je, od koga točno in zakaj prihajate na to stran. Pravzaprav je lahko veliko ciljev. Tisti ljudje, ki oddajajo v omrežju, kako se igrajo, želijo deliti svoje uspehe, kakor tudi dobiti čim več pogledov in dobiti redne naročnike, ki jim zagotavljajo slavo igralcev. Tisti, ki pridejo "samo gledati", lahko to storijo iz veliko razlogov. Lahko iščejo nekaj za igranje, ali pa samo želijo pogledati igro projekta, ki ne bo šel na njihov računalnik. Uporabite lahko tudi zastavice kot vodilo za prehod, to pomeni, če imate težave v eni ali drugi igri, si lahko ogledate "Twitch", kako iti skozi ta trenutek. No, seveda, "Twitch" se uporablja za oddajanje različnih kibernetskih športnih aktivnosti v omrežju. Pred tem so se morali gledalci zbrati v določenem prostoru, da bi videli, kako se borijo najboljši igralci v enem ali drugem žanru, zdaj pa ga lahko vidimo doma, na računalniškem zaslonu. Zdaj imate splošno predstavo o tem, kaj je "Twitch", zato je čas, da razmislite o drugih aktualnih vprašanjih, povezanih s to storitvijo.

Kako uporabljati Twitch?

In prvo vprašanje je, kako uporabljati to storitev? Stream na "Twitch" je dokaj preprost postopek,ki vam ne zahteva posebnih prizadevanj, vendar se morate pozneje podrobneje seznaniti z njim. Medtem je vse v redu: lahko si ogledate, kaj drugi uporabniki oddajajo, ko greste na spletno mesto. Priročen sistem iskanja vam omogoča, da hitro najdete tisto, kar vas zanima. Vsekakor pa morate ustvariti svoj brezplačen račun, saj vam bo to omogočilo ne le dodajanje žepov izbranim in uporabo naprednih funkcij spletnega mesta, ampak tudi že od prve minute, če želite začeti napenjati igre sami. Vmesnik spletnega mesta je izjemno preprost, zato ustvarjanje lastnega streama na "Twitch" ne bo problem. Vendar pa bo v tem članku še vedno podano kratko navodilo o tem postopku.

Kako zadržati?

Številni igralci računalniških iger, ko so prvič slišali za to platformo, so takoj spraševali, kako obvladati "Twitch". Izkazalo se je, da je odgovor na to vprašanje lažji, kot si lahko predstavljate. Dejstvo je, da takoj po ustvarjanju lastnega brezplačnega računa, kot je že omenjeno, lahko začnete pretakati igro svoje najljubše igre, nekaj pogojev je treba izpolniti. Potrebovali boste programsko opremo in, v nekaterih primerih, dodatne naprave, na primer spletno kamero in mikrofon. Ko že govorimo o programski opremi, vam bo sama ponudila več možnosti, vendar lahko vedno uporabite programsko opremo, za katero menite, da je potrebna. Poleg tega ima spletno mesto različna navodila, zaradi česar je lažje uporabljatipreprosto Ampak, da bi izvedeli podrobno o tem, kako zavreti "Twitch", se morate še naprej seznanjati s tem členom, saj boste našli več informacij o programski in strojni opremi za pretakanje.

Programska oprema

Torej, da bi ohranili Twitter, morate dobiti ustrezno programsko opremo, ki bo posnela videoposnetek na zaslonu in ga prenesla v omrežje. Upoštevajoč dejstvo, da je Twitch ena izmed najbolj priljubljenih platform za pretakanje, bodo skoraj vsi programi za zajem videa vnaprej nameščeni s Twitch, zato boste morali preprosto izbrati to platformo s spustnega seznama programov in začeti oddajanje. Vendar pa včasih ta možnost ni predvidena in v tem primeru boste morali uporabiti poseben ključ, ki se vam prikaže na spletnem mestu, za začetek pretakanja. Poleg tega, če nameravate glasno komentirati svojo igro, dobite program za zajem zvoka in ga prilagodite. No, če želite, da vaši uporabniki vidijo vaš obraz, pa tudi vsa čustva, ki jih doživite ob prehodu, boste morali pridobiti in programsko opremo za prenos videa iz spletne kamere v omrežje. Boste morali naučiti nekaj ekipe Twitch za bolj učinkovito upravljanje, kaj se dogaja na zaslonu. Pazite, da na zaslonu ne prikažete, kaj ne želite prikazati. Poleg tega vam bodo ekipe Twitch omogočile sledenje kakovosti oddajanja. Zapomni si toče je prenizka, vam lahko zavrnejo pravico do predvajanja vsebin za neprimerno kakovost.

Oprema

Ko ste razpravljali o posebni programski opremi za mikrofone in spletne kamere, morate biti pozorni na opremo, ki vam bo v pomoč pri pretakanju. Kot smo že omenili, niti mikrofon niti spletna kamera nista nujno potrebna za vašo oddajo. Vse kar potrebujete je računalnik in internetna povezava. Seveda, glede na to, da bo med igro nalaganje vašega računalnika, oddaja tudi dodatno obremenitev, vaš računalnik mora biti zelo močna, imajo visoko kakovostno namensko grafično kartico in vsaj štiri GB RAM-a. Z konzolami je vse veliko preprostejše, saj imajo moderne konzole, kot sta PS4 in Xbox One, vgrajeno podporo za pretakanje v Twitch. Če želite svojemu oddajanju dodati svoj glas ali celo svojo sliko, da bi bila bolj gledna in zanimiva za gledalce, boste morali kupiti kakovosten mikrofon in dobro spletno kamero ter namestiti ustrezno programsko opremo, kot je opisano zgoraj. Kot lahko vidite, je video posnetek video posnetka s Twitchom vstopil na povsem novo raven.

Orodja za razvijalce

Twitch je postal tako priljubljen, da zdaj ustvarjalci storitev ponujajo posebna orodja za razvijalce, ki se lahko uporabijo v procesu oblikovanja. Funkcija pretakanja na tej platformi bo tako že integrirana v samo igro, zato bo sprožila kliken gumb in vam ni treba razmišljati o tem, kako nastaviti "Twitch" za predvajanje igranja vaše najljubše igre.

Partnerski program

Ljudje se sprašujejo tudi o tem, kako zaslužiti denar za Twitch? Izkazalo se je tudi zelo preprosto: vse kar potrebujete je, da se prijavite za partnersko sodelovanje. Pogoji za to - ne manj kot 500 naročnikov na vašem kanalu, kakovostne vsebine, ki se dodajo na spletno stran vsaj trikrat na teden. Vendar so pogoji precej prilagodljivi, tako da, če imate na primer kanal Utube z veliko naročniki in visoko kakovostno vsebino, se lahko prijavite za partnerstvo s spletnim mestom "Twitch" takoj po registraciji.

Kaj sledi?

Pretakanje iger je neverjetno obetavna industrija, ki se trenutno razvija zelo hitro. Torej, če želite igrati ali pogledati, kako drugi igrajo, potem se morate resnično registrirati na platformi Twitch.

Sorodne publikacije