Avto UAZ-452 ("Khlibina"): fotografija in opis, specifikacije, dimenzije

UAZ-452 je verjetno najbolj znana in masivna avtomobilska naprava iz Uljanovske avtomobilske tovarne. Zgodovina tega avtomobila sega v daljne 60. let prejšnjega stoletja. Mnogim se bo zdelo nenavadno, toda UAZ-452 se še vedno proizvaja serijsko, in oblikovanje se od takrat praktično ni spremenilo. Ta model je štirikolesni pogon na vsa kolesa.

Videz

Konstrukcijo tega avtomobila lahko imenujemo že redko. Takšnih avtomobilov je malo verjetno, da bi se kdo drug sprostil. Torej, pred avtomobilom so enostavni okrogli žarometi in ločeni smerniki z vgrajenimi lučmi pozicijskih luči. Ista optika je bila uporabljena tudi na drugih sovjetskih tovornjakih. Za tako specifično obliko telesa je ta avto dobil vzdevek "Buhanets". Kakšne so ocene o tem avtu? Seveda, njegova zasnova ni glavna kobilica. Ta stroj je videti prestar. Morda model odlikuje dobra kakovost kovine? Toda tukaj so lastniki razočarani. Metal je zelo hitro rjavenje, in v vseh mestih. Da bi avto vsaj ohranili v prvotni obliki, morajo lastniki vsako leto ponoviti postopek antikorozijske obdelave.


Uporablja se za ta stroj v vseh industrijah. To je kmetijstvo, vojska (mimogrede, vojaški UAZ-452 se je razlikoval po višjih mostovih) in zdravilo. V slednjem primeru je bil vagon uporabljen kot rešilec.

UAZ-452: mere, zračnost

Dimenzije karoserije nisov letih proizvodnje. Da, avto ima dolžino 436 metrov, širino 194 in višino 209 metrov. Velikost medosne razdalje je točno 23 metrov. Ni dober pri tem avtu očistek - 22 centimetrov. Kot je navedeno v pregledih, je vozilo UAZ-452 dobro ujemanje. Toda na off-road "Bukhanets" je manj močna kot 469. UAZ ali Hunter. Prav tako je treba opozoriti, da je naložena teža kombija 176 metrov. Skupna teža doseže tri tone.

Salon

Notranjost avtomobila se od Sovjetske zveze ni spremenila. Da, obstaja običajna jeklena plošča s preprostimi številčnicami merilnika hitrosti in tahometra. Delavci delajo v različnih smereh. Voznikov sedež ima najmanj bočno podporo in nastavitve. Zanimivo je, da se motor nahaja tukaj desno od voznika. Zaradi tega se zvok in vibracije nenehno slišijo v notranjosti. Zapiranje pokrova motorja nima dobre izolacije hrupa. Ja, in sam salon je v glavnem iz kovine, bryatsaubuyu na zadnji strani.
Med pomembnimi spremembami je treba opozoriti na prisotnost varnostnih pasov in travmatično varnostno čelado. To je mogoče videti v različicah, mlajših od leta 2011. Tudi volan je bil opremljen s hidravličnim ojačevalnikom. Pred tem je bil preprost, mehanski pogon. Po petih letih je obrat naredil več sprememb. Torej so bile vse naprave nameščene v eni številčnici merilnika hitrosti z zaslonom. Pojavil se je v kabini in niša za avdio sistem. Vendar pa nikoli ne najdete kasetnih predvajalnikov in zvočnikov - namestitev akustike so opravili sami lastniki. Prav tako, kot trdi proizvajalec, se je v letu 2016 izolacija hrupa izboljšala. Ampak kakolastniki opozarjajo, spremembe so le minimalne - salon je treba še izpopolniti in izboljšati.
Za potnike so na voljo stanovanje dermatov. Celoten stroj lahko sprejme do devet ljudi, vključno z voznikom. Mimogrede, potniški del je ločen z jekleno pregrado od voznika. V avtu je miza - morda edini element udobja. Ker klimatska naprava, električni grelniki in okenska dvigala nikoli niso bili tam. Seveda je ta avtomobil težko potovati na večjih razdaljah. Vendar jih mnogi kupujejo za izlete po cesti in za ribolovne izlete. Konec koncev so sedeži v kabini dovolj.

Specifikacije

Na tem avtomobilu je bil najprej nameščen uplinjač. UAZ-452 je bil opremljen z motorjem UMZ-451. To je bencinska enota z osmimi ventili, ki deluje v atmosferskih pogojih in ima pogon verižne verige. Ta motor se ni zelo razlikoval od motorja GAZ-21A, razen obstoja bolj "modernega" oljnega filtra iz "Žigulija". S prostornino 25 litrov, ta motor razvije moč 72 konjskih moči. Navor - 167 Nm v razponu od 22 do 25 tisoč vrtljajev na minuto. V skladu z navodili za uporabo je ta motor primeren za uporabo v državah s tropskimi in zmernimi podnebji. Čeprav, kot je pokazala praksa, UAZ-452 preživi tudi v severnih regijah.
Stopnja kompresije enote UMZ-451 - samo 67. Premer valja in hod bata sta enaka - 92 milimetrov. Treba je opozoriti, da je za ta motor značilna visoka poraba goriva. Enota porabi 18 litrov bencina na 100 kilometrov ceste s podatki o potnih listih (odvisno ods hitrostjo 60 kilometrov na uro).

Modernizacija

Leta 1997 je Uljanovska elektrarna spremenila tehnični del. Tako je UAZ-452 dobil nov motor UMZ-4218. To je bila tudi atmosferska štirivaljna enota, vendar s povečanim kompresijskim razmerjem do 82. Prav tako se ta motor bolj razlikuje od zgorevalne komore. Z delovno prostornino 29 litrov, ta motor razvija 98 konjskih moči. Navor se je povečal tudi na 220 Nm in je na voljo pri 25 tisoč vrtljajih na minuto. Po navodilih za uporabo je vozilo UAZ-452 ("Khlibina") zasnovano samo za 92. bencin. Pri uporabi nižje oktanskega goriva je možna eksplozija.

Ugotavljamo tudi, da je leta 2011 ta motor postal skladen z okoljskimi standardi Euro 4. Poraba goriva, po podatkih iz potnega lista, znaša 11 litrov v mešanem ciklu. Toda kot kaže praksa, se dejanska poraba tega avtomobila približuje oznaki 16 litrov.

Težave

Med slabostmi motorjev UAZ je treba pregledati ventile. Hidro-kompenzatorjev ni, vrzeli pa je treba prikazati vsakih 10 tisoč kilometrov. Med drugimi vprašanji lastniki opozarjajo na težnjo pregretja motorjev in pogoste zunanje udarce. No, seveda, brez dinamike overclocking lahko gredo in govor - oblikovanje motorja za več kot 60 let.

Prenos

Na začetku je bil ta avtomobil opremljen s štiristopenjskim ročnim menjalnikom.
Kasneje pa je ta prenos zamenjal sodobnejši,petstopenjska mehanika. Kaj pa škatla z UAZ pregledi? Prenos je precej glasen in prenos ni vedno jasno vključen. Tudi PPC nima dolgega vira. Če se stroj pripravlja za terensko vožnjo, škatla morda ne bo upravljala z navorom, ki mu ga posreduje motor. Rezultat tega je, da sta sklopka, kot tudi primarna in sekundarna gred skupaj z ležaji zdrobljena.

Podvozje

Načrt vzmetenja ni bil predmet sprememb v vseh letih proizvodnje. Torej, spredaj in zadaj nameščen odvisen design, ki je mostovi in ​​vzmeti 13 listov. Vzmetenje je zelo težko - pravijo povratne informacije. Poleg tega je avtomobil težko spremeniti v zavoje zaradi visokega težišča. Mimogrede, za povezavo polni pogon, moraš priti iz avtomobila in se pomikati po tako imenovanih "vozliščih", kar ni vedno priročno, ko je avto že naložen na koleno v močvirje. Iz notranjosti ključavnice ni mogoče vklopiti.

Zavorni sistem

Zavore tega avtomobila so najenostavnejše. Prvič so bili "Bukhanetsi" popolnoma bobnasti mehanizmi, pred kratkim pa je sprednja os dobila plošče "palačinke". To je nekoliko izboljšala občutljivost na pedal, vendar še vedno zavore na tem avtu so šibki - pravijo povratne informacije.

Cene

Če govorimo o novem avtomobilu, ga lahko kupite po ceni 650 tisoč rubljev. Možnost z 10-sedežnim salonom bo stala 10 tisoč rubljev dražje. V kompletu so samo servo volan in varnostni pasovi. Ni vzglavnikov in električnega nadzora. Če govorimo o sekundarnem trgu, potem tukajcene bistveno drugačne. Najcenejše kopije lahko kupite za 35 tisoč rubljev. Vendar pa med lastniki avtomobilov UAZ-452 "Buhanets" je priljubljena tuning. Mnogi namestijo dodatno zaklepanje, drugo gumo s širšimi diski in različne priključke.
Posledično se lahko stroški takega primera povečajo na 300 in več tisoč rubljev. Ugotavljamo, da je pogosto na trgu mogoče najti modele z že razpadlim telesom. Značilno je, da so ti stroji poceni, vendar po nakupu morate nujno opraviti varjenje.

Povzamemo

Torej smo ugotovili, kaj značilnosti in značilnosti avtomobila UAZ-452. Med pozitivnimi točkami tega kombija je treba omeniti:
 • enostavnost oblikovanja in vzdržljivosti.
 • Nizki stroški rezervnih delov.
 • Ugodna storitev.
 • Ni slaba prepustnost.
 • Toda slabosti so veliko večje. To je:
 • Nestabilna korozija telesa. UAZ-452 mora biti stalno obdelan z govorom ali mastiksom.
 • Nizka zanesljivost vozlišč in agregatov. Ne bodite presenečeni, če imate kaj na poti.
 • Neudoben salon.
 • Pomanjkanje varnosti.
 • Prekomerna volatilnost.
 • Velika poraba goriva.
 • Zastarela struktura kot celota.
 • Glavno občinstvo ljubiteljev podatkovnih avtomobilov so ribiči in lovci, pa tudi tisti, ki gradijo avtomobil za off-road odhode. V vsakodnevnem delovanju ta stroj prinaša veliko težav in ne ustreza sodobnim standardom udobja in ekonomičnosti.Zato je vredno premisliti, preden se odločite za nakup podobnega ruskega zabojnika.

  Sorodne publikacije