Wi-Fi Adapter TP-Link 722: opis, funkcije, povezava, pregledi

Zelo pogosto je treba kupiti cenovno ugoden in hkrati kakovosten brezžični računalniški adapter. Na trgu lahko najdete veliko različnih modelov, vendar pravilna izbira ni vedno lahka, kot se zdi. Ok, ok Današnji jezik ne govori o tem, kako izbrati adapter, ampak o enem izmed najbolj priljubljenih modelov - TP-Link 722.

Uvod

Podjetje TP-link je že dolgo znano. Ukvarjajo predvsem v proizvodnji omrežne opreme, vendar je pred kratkim v paleto izdelkov podjetja pojavil in pametne telefone. Adapter 722 ni nov model na trgu. Izdana je že od leta 2013, vendar kljub temu še naprej uživa priljubljenost med kupci. Med številnimi recenzijami lahko najdete veliko dobrega in ne zelo naslovnega adapterja, vendar bomo o tem govorili ločeno.


Med glavnimi značilnostmi TP-Link 722 je podpora več standardov za brezžično povezavo (Wi-Fi), hitrost do 150 Mb /s, dobra antena in kompaktna velikost. Oglejmo si to napravo bolj podrobno.

Vsebina paketa

Dobavljeno TP-link 722 v majhno kartonsko škatlo. Barva blagovne znamke, na sprednji strani paketa, je slika samega adapterja in naštete nekatere funkcije naprave. Na zadnji strani so vse značilnosti modela in druge informacije za potrošnika. Nič posebnega.
V notranjosti paketa najdete sam Wi-Fi adapter, navodila, garancijski list, promocijskiRazglednice pametnih telefonov TP-link, kabel USB dolžine metrov, pogon voznika in dodatna programska oprema ter vse, kar je. Spakirano, mimogrede, vse je zelo lepo. Prav tako je treba omeniti, da se kljub preprosti postavitvi kot paket uporablja namesto polprosojnega pretisnega omota, kot v primeru nekaterih konkurentov. Toda to je malenkost.

Videz naprave

Zdaj pa pojdimo malo o videzu adapterja. Izgleda čisto in kompaktno. Ohišje je izdelano iz visoko kakovostne plastike. Zgornji del ima sijajni premaz, spodnji del pa je nekoliko grob in pobarvan v črno barvo. Kotniki na adapterju so okrogli in gladki, tako da je naprava v roki prijetno. Seveda prstni odtisi ostanejo na sijajni površini, vendar je korist beline skoraj nevidna.

Pod adapterjem je majhna reža za trak - malenkost, a lepo. Zgoraj je odstranljiv pokrov tipa, ki je prisoten na pogonu. Pokrovček se skriva od običajnega priključka USB za povezavo z računalnikom. Na levi strani adapterja je majhen gumb WPS, na desni pa je nameščena odstranljiva antena. Ima standardni priključek - RP-SMA. Dolžina antene je nekaj več kot 13 cm. Če želite, lahko poskusite kupiti dodatne antene za adapter s podobnim priključkom, vendar z večjo močjo in eksperimentiranjem s kakovostjo signala.
Poleg tega je treba omeniti prisotnost LED indikatorja na napravi.Nahaja se bližje spredaj in ko je adapter priključen na računalnik, lahko vidite njegov sij v zeleni barvi. Na ta opis TP-link 722 natančneje videz adapterja, lahko končate in pojdete na naslednji odstavek.

Glavne specifikacije

Čas je, da govorimo o značilnostih TP-link 722. Tukaj so:
 • Device Type - Wi-Fi-Adapter.
 • Vrsta povezave - USB.
 • Frekvenca je 24 GHz.
 • Podprti standardi za brezžično povezavo - Wi-Fi 802.11b /g /n.
 • Podprti varnostni standardi WEP /WPA /WPA2.
 • Najvišja hitrost prenosa podatkov do 150 Mb /s.
 • Prisotnost antene je.
 • Tip antene je odstranljiv.
 • Mere (W /W /D) - 11 mm /26 mm /935 mm.
 • Poleg tega je mogoče namestiti zmogljive antene, podporo za WPS, zmožnost hitrega konfiguriranja.
 • Na splošno so značilnosti adapterja TP-link 722 standardne in se ne razlikujejo veliko od konkurentov. Tukaj je veliko bolj pomembno, kot je, da lahko naprava obvladuje svoje odgovornosti in kako stabilen je sprejemni signal.

  Povezava

  Sedaj, ko je priključen TP-link 722. Adapter se enostavno poveže - napravo morate priključiti le v katera izmed prostih vrat USB na matični plošči ali prenosnem računalniku. Po tem bo naprava samodejno postala operacijski sistem in začela delovati.
  Če imate nenadne težave ali pa adapter ne deluje pravilno, morate namestiti programsko opremo in gonilnike iz pogona,popolno Če to ne pomaga, je različica gonilnika na pogonu stara in jo morate nadgraditi.

  Posodobitev gonilnika

  Za prenos najnovejše različice gonilnika za vmesnik boste potrebovali dostop do interneta in številko različice strojne opreme naprave. Kako izvedeti? Vse je preprosto, samo poglejte zadnjo stran adapterja. Obstaja nalepka s serijsko številko, po kateri točno določena strojna različica v obliki Vx.x.
  Torej, če poznate številko strojne opreme, morate iti na uradno spletno stran podjetja. Na samem vrhu izberemo "Podpora", nato na strani obrnemo malo navzdol in kliknemo "Prenesi". Nato obrnite stran navzdol, dokler se ne prikaže razdelek "Adapterji". Kot lahko vidite, modeli tam niso zelo veliko in z izbiro potrebnih problemov ne bo. TP-link 722 ima tehnično ime TL-WN722N, ki ga izberemo.
  Zdaj je na strani dovolj, da s seznama izberete različico strojne opreme, nato pa pojdite na zavihek "Voznik", kjer bo najnovejša in najnovejša različica gonilnikov. Vse, kar lahko storite, je, da prenesete namestitveno datoteko in jo namestite v računalnik.

  Nastavitev

  Ko je adapter priključen, lahko greste na nastavitev TP-link 722. Na splošno je ta korak neobvezen, ker adapter deluje brez dodatnih nastavitev. Pravzaprav boste za namestitev potrebovali posebno firmware. Lahko ga namestite s priloženega diska ali prenesete najnovejšo različicouradna stran. Če želite to narediti, morate izvesti vse iste korake, ki so bili opisani v "Posodobitev gonilnikov", šele na koncu, po izbiri strojne različice, morate iti na zavihek Utility.
  Celoten postopek namestitve za adapter je popolnoma avtomatiziran in uporabnikova udeležba je minimalna. Vse potrebne prilagoditve pripomočka se v sistem vpišejo samo med namestitvijo. Treba je opozoriti, da je za mnoge, ki so namestili pripomoček, hitrost internetne povezave postala precej nižja kot prej. Če želite popraviti vse, kar potrebujete, da odprete nadzorno ploščo, izberite "Center za upravljanje omrežja in skupno rabo". V oknu na levi strani kliknite "Spremeni nastavitve adapterja". Odpre se drugo okno, kjer so navedene vse povezane omrežne naprave. Vsak od njih morate klikniti z desno miškino tipko, v kontekstno občutljivem malem okencu izberite »Lastnosti«, da odstranite potrditvena polja v Epfw NDIS LightWeight Filter in Accelatorju AppEx Networks.
  ​​

  Ocene uporabnikov

  Mnenja o TP-link 722 kažejo naslednje: adapter ohranja signal enakomerno, tudi če je v hiši ali stanovanju več betonskih sten. Prav tako ni opaziti upada hitrosti. Vendar pa obstajajo tisti, ki so naleteli na veliko poenostavitve hitrosti po namestitvi gonilnika in pripomočkov - kako rešiti ta problem zgoraj. No, seveda, ne moremo pozabiti sedanje zakonske zveze med adapterji, ki pa čeprav ne preveč, vendar je. V drugem je odličen model.

  Stroški

  Trenutno kupite Wi-Fi adapterlahko približno 600-800 rubljev, kar ni preveč drago za kakovost naprave. Najti nekaj cenejšega in boljšega med tekmeci se verjetno ne bo zgodilo, samo če bodo adapterji prišli iz malo znanih kitajskih podjetij.

  Sklep

  TP-link 722 je odličen proračunski Wi-Fi adapter, ki lahko zagotavlja visoko kakovost in zanesljivost sprejemanja signalov tudi prek več betonskih sten. Namestitev in konfiguracija naprave sta zelo preprosta in ne zahtevata posebnega znanja. Poleg tega, adapter omogoča, da kadarkoli zamenjati nameščeno anteno močnejše, če je potrebno, in tako, funkcionalna ne bo trpela. Za svoj denar bo ta model postal odličen nakup, ki bo deloval brez težav več kot eno leto.

  Sorodne publikacije