Program za overklokirne mikroprocesorje AMD OverDrive. Kako uporabljati ta pripomoček, postopek namestitve

Ta pregled bo opisal uporabo AMD OverDrive za diagnosticiranje in overclockanje najpogosteje uporabljenih mikroprocesorskih modelov danes. Ta pripomoček so razvili programerji podjetja. Je vsestranski in se lahko uporablja na kateri koli strojni opremi tega proizvajalca. Ta material bo namenjen njegovim sposobnostim in organizaciji vmesnikov.

Namen

Preden se pogovorimo o uporabi AMD OverDrive, si poglejmo začetek s specializacijo. Ta programska oprema je zasnovana za nadzor in povečanje produktivnosti osebnih računalnikov, ki temeljijo na računalniških platformah Analog Micro Device. Takšna programska oprema je običajno razdeljena v dve veliki skupini. Eden od njih so programi, ki jih je razvil ločen proizvajalec za svojo linijo matičnih plošč. Takšna programska oprema je vezana le na opremo enega proizvajalca.


Vendar obstajajo univerzalni programi, ki so jih razvili strokovnjaki proizvajalca mikroprocesorjev. Ta skupina programske opreme spada v ta pripomoček.

Komplet za osebni računalnik. Njegove značilnosti

Pred opisom uporabe AMD OverDrive bomo opredelili zahteve, ki jih bomo posredovali osebnemu računalniku. Komponente računalnika morajo nujno izpolnjevati naslednje zahteve:
 • Napajalna enota mora imeti dobro napajanje. Hkrati je minimalna dovoljena vrednost 800 W. Todastrokovnjaki priporočajo uporabo 1 kW ali celo 12 kW.
 • Matična plošča mora imeti format ATX. Prav tako mora njegov sistem oskrbe z električno energijo uporabljati polprevodniške kondenzatorje.
 • Telo računalnika mora zagotavljati visoko kakovost kroženja zraka. Prav tako morajo biti v njem nameščeni dodatni ventilatorji.
 • Pomnilniški moduli morajo imeti uro rezervne frekvence.
 • Hladilni sistem mikroprocesorja mora zagotavljati boljše odvajanje toplote. V povezavi s celotnim hladilnikom CPU ni priporočljivo, da overclockate.
 • Samo pri opravljanju zgoraj navedenih pogojev je dovoljeno povečati frekvenco procesorja in povečati napajalno napetost.


  Postopek namestitve

  Najprej morate prenesti in namestiti pripomoček AMD OverDrive na trdi disk računalnika. Navodila za uporabo takšne programske opreme bodo našteta spodaj. Algoritem za nameščanje obravnavane programske opreme je naslednji:
 • Na računalniku, ki je povezan z internetom, zaženemo kateri koli razpoložljiv brskalnik.
 • Z iskalnikom najdemo spletno mesto AMD.
 • Poiščite nameščeno različico tega pripomočka in ga prenesite.
 • Po končanem prenosu začnemo postopek namestitve tako, da sledimo navodilom čarovnika.
 • Po končani namestitvi programske opreme je priporočljivo, da znova zaženete računalnik.
 • Nato lahko zaženete pripomoček in nadzirate njegovo stanje v računalniškem sistemu, ga razširitenameščen mikroprocesor in druge komponente računalnika.
 • Spremljanje sistema

  Pregled v okviru tega pregleda pripomočka ni namenjen samo za overclocking, ampak tudi za testiranje, spremljanje stanja računalniškega sistema. To pomeni, da se je z njegovo pomočjo mogoče naučiti, na primer, hitrost, napetost in temperaturo centralnega procesorja. Te informacije lahko najdete na zavihku Stanje CPE.
  Poleg tega se lahko uporablja za overclock hladilnika. Kako uporabljati AMD OverDrive? Zelo preprosto. Odprli smo ta pripomoček in v svojem vmesniku premaknili na Perfomance. Nato morate izbrati razdelek za nadzor ventilatorjev. Z uporabo ustreznega drsnika je že mogoče povečati ali zmanjšati hitrost hladilnega sistema. To pomeni, da z uporabo tega pripomočka lahko ne samo povečate hitrost vašega osebnega računalnika, temveč tudi nadzorujete njegovo stanje.

  Overclocking algoritem

  Oglejmo si, kako uporabiti AMD OverDrive za overclock procesorje. V tem primeru morate odpreti zavihek vmesnika v orodju Performance Control. V spodnjem levem kotu izberite potrditveno polje za izbiro vseh mikroprocesorskih računalniških enot, imenovanih Select all. Nato povečajte množitelj z vlečenjem drsnika. S tem se poveča delovna frekvenca procesorja, priporočena vrednost naj bo 42-44 GHz za najnovejše generacije procesorjev. Stabilnost računalnika testiramo z aktiviranjem menija Stabilnostni test. Če se težave ne pojavijo, shranite spremembe in zapustite pripomoček. V nasprotnem primeru se morate vrnitiponovno v Performance Control in poveča delovno napetost čipa. V tem primeru bi morala biti priporočena vrednost 141-143 čl. Ponovno preverite stabilnost postopka na zgoraj opisani način. Če je vse v redu, shranimo parametre in zapustimo program. V nasprotnem primeru zmanjšamo frekvenco in napetost, dokler avtomobil ne začne zanesljivo in stabilno delovati.
  To je splošni algoritem, kako uporabljati AMD OverDrive 4. 3. 1. ali katero koli drugo spremembo te cenovno dostopne funkcionalne in preproste uporabnosti.

  Možni rezultati

  To je konec priročnika o tem, kako uporabljati AMD OverDrive. Samodejna ura mora biti posebej označena. Ta možnost vam omogoča samodejno povečanje hitrosti računalnika. Ko je aktiviran, program samodejno poveča frekvenco in napetost na največje dovoljene vrednosti. Hkrati se preverja stabilnost računalnika. V vsakem primeru je najvišja ura za današnje procesorje AMD 43-44 GHz. V tem primeru lahko napetost doseže 141-143 čl. Nad temi vrednostmi je dvig kazalnikov zelo problematičen. Ko je nastavljena višja frekvenca, računalnik preneha delovati. Enako se zgodi z višjo vrednostjo napetosti. V nekaterih primerih se lahko računalnik celo izklopi. Zato se lahko prej omenjene vrednosti štejejo za merilo, nad katerim ni zaželeno vzpenjati.

  Zaključek

  V tem majhnem članku ni samo algoritem za uporabo AMD Overdrive, temveč tudiPodan je splošni postopek za njegovo namestitev v računalniški sistem. S tem majhnim pripomočkom lahko povečate hitrost računalnika brez večjih naložb. In prej je bilo mogoče doseči zelo impresivne rezultate, ki so omogočili kar 25% povečanje hitrosti računalnika. AMD-jevi mikroprocesorji se zdaj ne morejo pohvaliti z znatnim potencialom upada.

  Sorodne publikacije