Kaj je DLC? Najboljši primeri

Da bi odgovorili na vprašanje, kaj je DLC, se je treba obrniti na igralniško industrijo. Predstavljajmo si takšno situacijo: igra je kupljena za dolgo časa, ko gre mimo in čez, ni več razpoložljivih trofej, skritih misij. Ali to pomeni, da ni ničesar drugega? Verjetno ne. Dejstvo je, da včasih pridejo do posebnih aplikacij, ki vsebujejo nov material, za že izdane igre. V industriji iger na srečo je taka vsebina tesno povezana s pojmom, kaj je DLC - popolnoma enako kot podatkovni dodatki. Več o tem pojavu bomo opisali v našem današnjem članku.


Kaj je DLC?

Industrija iger na srečo je že dolgo razširjena pojem prenosljive vsebine. V tej dodatni digitalni vsebini se zbira gradivo za že izdani izdelek. Takšne DLS-je so razdeljene tako na plačani kot na brezplačni osnovi.
Ko govorimo o tem, kaj je DLC v igrah, ne moremo le omeniti prvih primerov takšnih vsebinskih virov. Prva dodatna vsebina se je pojavila v Drumkastu. Razširil se je prek spletne podpore in pridobil veliko priljubljenost med uporabniki. Vredno je reči, da bi bila taka vsebina v našem času zelo preprosta - napaka je posledica zelo slabega dela interneta. No, zdaj lahko uporabnik brez težav dostopa do vseh DLS. Kaj je 2 DLC? Ponavadi govorijo o določenem številu dodatkov. Razvijalci vnaprej obvestijo igralce o tem, koliko DLS nameravajo izdati. Enako velja za vprašanjeo tem, kaj je 3 DLC.


O polemiki

Prvi zvonec v zasledovanju dobička je prišel, ko je Microsoft prevzel primer. Menijo, da je bilo pod njihovim nadzorom, da so se razvijalci začeli osredotočati na plačane DLS. In to kljub dejstvu, da so mnogi ustvarjalci želeli brezplačno podpreti svoje projekte - vsi so morali slediti ideji velikega podjetja. In ni presenetljivo, da taki načini distribucije vsebine včasih povzročajo nezadovoljstvo občinstva. Dogodki se zgodi, da studio kaže cenovne oznake, ki so nesorazmerne s tistim, kar je predlagano v prilogi. Kartica z več igralci ali nova koža znakov lahko stane celo deset dolarjev, kar je nepotrebna potrditev krivice te politike. In takih primerov je veliko.
Vendar pa ne smemo misliti, da so vsi DLC-ji razdeljeni samo na plačani osnovi. V našem času še vedno obstajajo razvijalci, ki izdajo veliko prostih vsebin. Takšen pristop je že izpostavljen v ozadju drugih podjetij, zaradi česar je občinstvo bolj zveste in zveste. Nato v našem članku bomo obravnavali več velikih DLS, ki so vredni primeri dobre dodatne vsebine.

Drhtajoča otočja iz "starodavnega vrtenja 4"

V času izdaje tega dodatka je celotno področje iger na srečo prizadelo njegovo področje uporabe. In ne zaman, ker so drhteči otoki ustvarili občutek popolnoma nove igre. Razvijalci so se odločili, da bodo ustvarili najboljšo mešanico Moroudovih pokrajin in knjigo humorja edinstvenega pisatelja Terryja Pratcheta. Igralci so lahko uživali v čudovitih dialogih, privlačnih gostovveliko novih predmetov in seveda srečanje s samim Shegoratom.
Zato se je izkazalo, da so rezultati prizadevanj nosilca projekta tako dobri, da se DLC za četrti „stari meči“ še vedno šteje za merilo za dodatno vsebino.

"Citadel" za Mas Effect 3

Omemba tretjega dela velike trilogije Mass Effect nehote navdihuje spomine na neuspešni finale. Igralci niso bili samo razočarani nad "barvitimi" končnicami svoje najljubše igre - njihovo nezadovoljstvo je začelo zajemati zelo velike lestvice. Razširjeni DLS ni mogel popraviti situacije, zato je veliko igralcev našlo tolažbo v znani aplikaciji Citadel. Ta DLS ni samo ponudil nove vsebine za prehod, temveč bi lahko resnično zaslužil končno poglavje v prihodu kapitana Sheparda. Igralci so dobili veliko različnih vsebin, posebej za navijače, zakaj je "Citadel" postal eden najbolj "toplih" in "pravilnih" dodatkov.

Plot DLC for Widget 3

In končno dokončajte naš seznam dodatkov za igro The Witcher 3. Zadnji "Witcher" je uspel nastaviti posebno vrstico in pokazati drugim kakovost, s katero bi morala izhajati DLS. Mnogi igralci računalniških iger verjamejo, da bi morali razvijalci narediti res obsežne dodatke, za katere ni škoda, da bi dali denar. Samo to in upravljala CD Red Project.
Zakaj je poljska ekipa zadovoljila igralce? "Stone Heart" in "Blood and Wine" - to so imena dveh velikih DLC-jev, ki sta izšla za "Wild Hunt". Vključili so vse, kar je v celotistandeloon-projekt: nepozabni liki, zanimive misije, nove lokacije, velik zemljevid, dodatni predmeti in še več. Prav tako je treba povedati, da so Poljaki poleg zgodbe DLC dodali še veliko brezplačnih vsebin, ki so jih razdelili vsem, ki so že kupili glavno igro.

Sorodne publikacije