Model 4334 (ZIL) - vredna zamenjava je legenda

Avtomobilsko moskovsko podjetje ZIL se je že vrsto let in celo desetletja ukvarjalo z oskrbo vojske z različnimi kolesnimi vozili. Skoraj 40% ruskih vojaških vozil ima blagovno znamko kapitalske tovarne avtomobilov, levji delež v tej seriji pa je zasedel ZIL-131 in njegove spremembe. Toda čas ne miruje in legendarni 131 je postal zastarel. Potreboval je zanesljivejšo, bolj ekonomično in trajno zamenjavo, Zilovci pa je naredil takšen nadomestek.

Trajna zamenjava 131.

Leta 1995 so iz avtokonverterja moskovske tovarne prišli prvi serijski ZIL-4334 - tovornjaki, iz katerih so bile položene vse najboljše lastnosti predhodnih sestavin in nove, naprednejše enote, enote in celotni sistemi. Osnova razpoložljive linije modela so: na vozilu ZIL-433420 in prazno podvozje ZIL-433422, katerega glavni namen - postati osnova za vgradnjo specializirane opreme ali nestandardnih teles.

ZIL-4334: motor

Vsi prvi vzorci so proizvedli v družini 4334 Zilovtsi opremljeno dizelsko elektrarno ZIL-6451, ki je bila v bistvu deformirana in delno spremenjena različica motorja ZIL-645. Ta pogonska enota, ki ima delovni volumen 874 litrov in kompresijo 185, lahko razvije moč 170 l /s. Značilnost tega motorja je sposobnost dela na gorivih različnih vrst in blagovnih znamk. To pomeni, da lahko poleg dizelskega goriva ta motor deluje tako na bencina A-72 kot na letalski kerozin, ki se uporablja za reaktivne motorje. Možna je tudi uporaba vkakovost mešanice goriva, ki jo sestavljajo na primer bencin Ai-93 A-76 in dizelsko gorivo.

Stroji serije 4334 proizvajajo ZIL že več kot 20 let, v tem času pa so bili opremljeni z različnimi motorji, vključno z uvoženimi vzorci PERKINS ali Caterpillar. V poznejših različicah, do konca leta 2015, so bili vgrajeni dizelski motorji znamke MMZ D-24530 in bencinski motorji ZIL-508300.

Vozlišča in agregati

Značilnosti ZIL-4334, ki so podobne tehničnim podatkom svojega predhodnika (ZIL-131), so kljub temu popoln, neodvisen model, ki združuje že testirane agregate s popolnoma novimi vozlišči.
Da bi olajšali zagon dizelskega motorja v hladnem vremenu, je v vozilu predviden grelnik tekočine, ki samodejno ne dopušča, da temperatura v hladilnem sistemu in v kabini pade pod vnaprej določen parameter med dolgim ​​parkiranjem s prostim motorjem. Varovalka grelnika goriva je neposredno iz sistema za gorivo. Za zmanjšanje napora na pedalu sklopke, ki ima sestavo z eno ploščo, je bila opremljena s hidravličnim pogonom s pnevmatskim ojačanjem. Pri petstopenjskem ročnem menjalniku ni sinhronizacije s samo peto prestavo. Tudi v škatli za priključitev dodatnih pogonskih enot je možna delna odjemna moč (do 30 KM). Razdelilna omarica omogoča dve stopnji preklapljanja, kar omogoča polni pogon vseh treh mostov viličarja. Mehanizem "izročkov" na modelu 4334 je zagotovil novost v obliki stroja, ki nadzoruje povezavo sprednjega vodilnega mostu. Pri temmožnost prisilne vključitve je ostala nespremenjena. V razdelilni omarici, kot tudi na kontrolni točki, je nameščen pokrov za priključitev mehanizmov za odjem moči (do 60 KM).
Za povečanje potiska v terenskih razmerah so vsi mostovi opremljeni s sistemom prisilnega zaklepanja. Zavorni sistem za model 4334 ZIL je izdelal boben tipa z enojnim pnevmatskim pogonom. Sistem je opremljen z separatorjem vodne meglice, katerega namen je čiščenje zraka iz tujih nečistoč v pnevmatskem pogonu, čistilna naprava pa ne potrebuje vzdrževanja 2 leti.
Pnevmatike avtomobila imajo povečan koeficient oprijema tal. Poleg tega je medosna razdalja na modelu 4334 Zilovtsi zagotavljala centralno krmiljenje in sistem za nadzor tlaka, ki omogoča njegovo spremembo v razponu od 15 do 35 kg /m². cm, po presoji voznika, odvisno od cestnega okolja, kar poveča tudi primernost vozila. Poleg tega kompresor v primeru predrtja kolesa opravi stalno zamenjavo, kar mu omogoča, da doseže točko popravila pnevmatik.

Kabina in zunanja oprema

Trikratna in hkrati zelo prostorna jeklena kabina ZIL-4334 ima svoj lastni torzijski tip z hidravličnimi amortizerji. Poleg tega se lahko vozniški sedež nastavi ne samo po standardnih parametrih (višina in razdalja do volana), temveč tudi na togost, s posebnim mehanizmom za brizganje. Tako lahko vozniški fotelj popolnoma prilagodite posameznim parametrom osebe, ki upravlja vozilo. Položaj volanaNastavite lahko tudi višino in nastavite želeni kot nagiba. Kabina je opremljena z dobrim sistemom ogrevanja in prezračevanja. Odlično zaščiten pred tujim hrupom, ima visoko stopnjo toplotne izolacije. Zunanja ogledala so zaščitena pred zmrzovanjem in meglenjem z vgrajenim električnim grelcem.
Pokrov motorja in krila sta izdelana iz ene same enote, kar omogoča največji dostop do motorja med vzdrževanjem in popravilom. Prednji del okvirja se lahko vgradi z vitlom s pogonom iz kontrolne točke, razvije vlečno silo do 5 ton. Če je na ohišju ZIL-4334 nameščeno telo na vozilu, lahko sprejme 24 oseb ali 3750 kg tovora.

ZIL-4334: tehnične značilnosti

 • Velikost tovora je 723 cm x 250 cm x 276 cm (D x Š x V).
 • Podstavek - 340 cm.
 • Teža vozila (z vitlom) - 11 t 170 kg.
 • Šasija je nameščena na 6 kolesih, ki vodijo.
 • Meja se razvija pri hitrosti 85 km /h.
 • Zunanji polmer na zavoju zavoja je 10 m 20 cm
 • Poraba goriva - 24 l na 100 km pri hitrosti 60 km /h)
 • Hitro klicanje do 60 km /h izvedeno v 315 sekundah
 • Stalež avtomobila - 1400 km, v vlakih - 1000 km.
 • Dovoljeni naklon dvigala, ki lahko premaga avtomobil, je 30%.
 • Možna globina brada - 90 cm za premagovanje vzhoda in 140 cm po pripravi.
 • Rezerva za gorivo - 2 rezervoarja s 170 litri.
 • Očistek - 33 cm.
 • Sorodne publikacije