Anysend: Kakšen je program in kako ga v celoti odstraniti?

Anysend: kaj je program in kako ga v celoti odstraniti?

Pogosto mnogi uporabniki na svojih računalnikih opazijo prisotnost nekega nejasnega jabolka, imenovanega Anysend. Kaj ta program je, mnogi ne vedo res. Medtem je vredno reči, da ga morate takoj odstraniti, ker je to adware ugrabitelj, ki spada v kategorijo Adware ali nezaželene programske opreme (PUP). To lahko storite preprosto, vendar se je treba zavedati, da če ne izvedete naslednjih korakov v celoti, se lahko virus ponovno aktivira, ker vključuje funkcijo ustvarjanja lastnih kopij in samopopravila.


Anysend: kaj je to?

Če govorimo o tem virusu, potem na splošno od njegovih sorodnikov, ni veliko drugačen. Sledi prodiranju v sistem pod krinko affiliate programske opreme pri nameščanju drugih programov in prenosu iz nepreverjenih ali vprašljivih virov. Kot rezultat, uporabnik dobi nepotrebno in nevarno aplikacijo Anysend. Kaj je to v smislu vpliva na sistem?
Virus praviloma ustvari svoj lasten proces v operacijskem sistemu, vgradi svoje dodatke in razširitve v vse obstoječe brskalnike, nadomesti zagonske strani, ki jih je uporabnik namestil, da odpre brskalnike, v njih uvede svoj iskalnik, zapolni brskalnike z oglaševanjem in na zahtevo uporabnika začenja ustvarjati trajno preusmeritev na mesta z dvomljivo vsebino. Vse to vpliva na sistem do te mere, da se poraba virov poveča in produktivnostzmanjša.


Kako odstraniti Anysend: standardna odstranitev

Brisanje določenega virusa običajno ne povzroča posebnih težav. Ni vedno primerna varnostna programska oprema, ki bi jo definirala, ker je v zaupanja vrednem položaju, tako kot večina programčkov te kategorije. To je Anysend. To je malo jasno. Toda kako se ga znebiti?
Tukaj je vse preprosto. Najprej morate uporabiti standardno kategorijo programov in komponent, ki so na nadzorni plošči, s seznama izberite želeno aplikacijo in kliknite gumb za odstranitev. Vendar to ni dovolj. Kaj je ta virus (Anysend) program, če ne pušča sledi? Vsi programi tega tipa preprosto niso izbrisani, tako da se boste morali znebiti vsega, kar je z njim povezano.

Brisanje registra, datotek in map

Najprej morate poklicati urejevalnik registra tako, da ga zaženete kot skrbnik z ukazom regedit v ukazni vrstici Run.
V urejevalniku morate uporabiti iskalnik (Ctrl + F), v polje vpisati ime programa in se znebiti najdenih ključev. Ne pozabite, da ne bodo prikazani hkrati. Premik iz enega najdenega rezultata v drugega je potrebno s pritiskom na tipko F3 pri brisanju vsega, kar obstaja, dokler sistem ne sporoči sporočila, da je iskanje končano, in na zahtevo ni več rezultatov. Toda v tem primeru je še prezgodaj za veselje. Zdaj je treba v Explorerju opraviti podoben postopek. Tukajprikaže vse najdene elemente. Treba jih je izbrisati. Če to ni mogoče, boste morda morali uporabiti pripomoček za odklepanje dostopa (čeprav to ni verjetno).

Uporaba Dinistalizerja

Nalogo odstranjevanja te grožnje in njenih ostankov lahko poenostavite z uporabo posebnega programa iInstaller iObit Uninstaller. Tukaj, na istem seznamu kot Windows, poiščite želeni applet, kliknite gumb za brisanje kot smeti, po standardnem postopku, vklopite zmogljivo skeniranje in odstranite odkrite elemente, ki bodo samodejno dodeljeni s potrditvijo polja na strani za brisanje datotek.

Popravki napak

Ampak to ni vse v zvezi z Anysendom. Izbrali smo, kaj je ta program in kako ga odstraniti s standardnimi metodami. Zdaj je najpomembnejša stvar. Težava je v tem, da virus zapiše svoje dodatke v lastnosti izvedljivih datotek brskalnika. Te poti je treba očistiti.
V tem primeru se meni PCM uporablja v bližnjici brskalnika ali v izvršljivi datoteki, kjer je izbran razdelek z lastnostmi. Obstaja polje vrste objekta, v katerem je podana pot do zagonske datoteke. Konča se z imenom datoteke z razširitvijo EXE razširitve (na primer, Firefox.exe za Opera je Launcher.exe). Vse, kar je napisano po tem, izbrišite in shranite spremembe. In šele potem, ko je celotno opravljeno delo, Windows lahko podvržen popolnemu ponovnemu zagonu. V skladu z idejo bo virus izbrisan, kot tudi vse preostale komponente. Mimogrede, to je čiščenje registrskih ključev in poti dodatoteke brskalnika zagotavlja, da se ta grožnja ne bo ponovno aktivirala. Torej morajo biti ti koraki obvezni.

Zaključek

To je vse o Anysend. Kot lahko že opazite, je brisanje, tudi ročno, standardni postopek, ki velja za vse vrste groženj. Končno je čas, da svetujete vsem uporabnikom: vedno uporabite, če ne uradno, za prenos ali namestitev programov, vsaj preverjenih in verodostojnih virov.

Sorodne publikacije