Hacker je kdo?

V zadnjih desetletjih, odkar so nastali operacijski sistemi, problem zaščite osebnih podatkov ni bil obravnavan, vendar je danes eden najbolj perečih vprašanj v spletnem prostoru. Od trenutka, ko je internet vstopil v naš način življenja, postal instant messenger, izpolnjevanje poročil, plačevanje računov, je zelo pomembno ohraniti zaupnost informacij.

Poudarjanje te težave je bilo pred nekaj leti po primeru ameriške banke, ki je v nekaj minutah izgubila okoli 500 tisoč dolarjev iz svojega računa. Uprava banke je takoj zaprosila za pomoč v specializiranih analitičnih računalniških centrih, ki so začeli uresničevati iskanje problemov, ki se pojavljajo pri sistemski zaščiti sistema pred nekontroliranim dostopom od zunaj. Seveda so bili v tem primeru hekerji krivi za zlom sistema in krajo denarja. Seveda je bil zločin kasneje odkrit.


Danes skoraj vsakdo ve, kako je napisana beseda "heker". Ta koncept je postal del sodobnega življenja, vendar ga vsi še niso popolnoma razumeli. Kdo so torej ti ljudje in kaj pomeni beseda "heker"? Poskusimo razumeti podrobnosti.

Splošne informacije

Kaj je torej s takimi ljudmi - hekerji? Beseda "heker" ima precej širok spekter pomenov. Vsi so po vsebini blizu. Kako prevaja beseda "hacker"? Domneva se, da ta pojem izhaja iz angleškega jezika v kramp - dobesedno preveden kot "kramp", to je razumeti. Ta izraz velja posebej za računalniško polje,s tem izrazom lahko vidite povsem drugačne izraze: sekanje v računalniških igrah, sekanje parametrov računalnika, vdiranje v delovanje programske opreme.


Razlaga pomena besede

Zato obstaja več pomenov obravnavanega izraza. V smislu, da je heker oseba, ki je dobro seznanjena z računalniško varnostjo, seveda ne prenehajmo. Obstajajo tudi druge alternativne interpretacije. Razmislite o podrobnejši zgodovini besede "hacker" in pomenu tega izraza. Na najnižji ravni lahko identificiramo hekerje, ki to počnejo - "kramp". Tak heker je oseba, ki razčleni različne internetne vire in jih naredi javno za vse. Zahvaljujoč dejavnostim takšnih posameznikov v običajnem uporabniku interneta se pojavijo torrent povezave, kul video igre, brezplačni ključi za licenčne komponente programske opreme. Značilno je, da taki hekerji storijo zlo za lastno korist, to je, za amaterski interes, samo-razvoj na tem področju, da se pokažejo kot strokovnjak, da oživijo pred javnostjo. V slednjem primeru na internetu obstajajo posebni hekerji, ki jih hekerji podpišejo po vrsti g. Praviloma ljudje nimajo dolgo časa na tej ravni. Ali pa razvija in pretvarja to zabavo v delo na zares zapletenih projektih ali pa zniža roke na različne ovire v delovnem procesu.

Kadar taksist ni več zabaven?

Stavek z besedo "heker" ni vsakomur jasen. Toda tisti, ki vedo, kako resno je to, se lahko zavedajo, da bo prej ali slej takšna dejavnost prenehalabiti samo zabavno. Hekerji so strokovnjaki, ki pomagajo podjetjem ali posameznikom pri zaščiti njihovih komercialnih /osebnih podatkov in storilcev kaznivih dejanj.
Naslednja stopnja je hekerji-čarovnik informacij o varnosti računalnika. Razlaga besede "hacker" v tem primeru je naslednja: specialist, ki se ukvarja z gosto študijo internetnega prostora, išče različne sheme in načine za izogibanje omejitvam virov. In poiskati takšno, skuša razviti lasten koncept zaščite takšne programske luknje. Podoben pomen besede "hacker" je pogosto enačen s sistemskim administratorjem ali sistemskim administratorjem. Na tej stopnji ni več pomembno, da ga heker obožuje na internetu, ne želi se posebej prikazovati na spletu in se ukvarja z analizo vesolja zaradi preprostega osebnega interesa.

Hekiranje je način obstoja

Ta leksikalni pomen besede "hacker" je oseba, ki je zainteresirana in navdušena nad delom na področju informacijske varnosti. Že v celoti razume, kako internetno omrežje, ki razume različne načine manipuliranja s tem prostorom, gradi različna tehnološka orodja in skripte za vse namene, ki jih potrebuje. Praviloma se na tej stopnji oseba vrne, da se razglasi na spletu. Ampak ne zaradi priljubljenosti in pozornosti. Cilji so povsem drugačni, človek si zdaj želi poiskati pravo delovno podlago za svoje znanje, torej potrebuje stranke.

Katere značilnosti so del dela hekerja?

Oglejmo si razlago, da je heker specializiran krekerračunalniško področje z visoko stopnjo sposobnosti, ki lahko prekine zaščito informacijskega sistema. V delu hekerja so značilne naslednje osebne značilnosti:
 • Človek mora biti visoko učen, hitro razumeti vsakodnevne nove tehnološke in programske inovacije, takoj razviti metode za upravljanje novih komponent.
 • Potrpežljivost in želja po čim večjem številu informacij. Pred neposrednim delom heker opravi predhodno analizo sistema. Iz različnih registrov, zaprtih in odprtih virov išče informacije o viru.
 • Triki in vse zaradi doseganja ciljev. Včasih, da bi dobili zanesljive informacije, morate biti oboroženi z nezakonitimi sredstvi, kot so poslušanje stranke, povezovanje na spletno stran ali celo spletno kamero na prenosnem računalniku.
 • Pravočasnost - glavno načelo hekerja

  Priprava za razstavljanje in zbiranje informacij običajno traja veliko časa, za razliko od samega dela. Hekiranje se izvede v samo nekaj minutah, tako da sistem ne more zaznati nobenih predmetov tretjih oseb na svoji bazi. Hacker izbere najenostavnejše metode vdiranja, saj lahko kompleksne metode povzročijo nepričakovane napake.

  Anonimnost na internetu

  Haker deluje pod drugim imenom, naslovom VPN, skrbno skriva svoje podatke na spletnem mestu. Razmišljate o različnih metodah, s katerimi lahko hitro zapustite sistem, pri čemer pustite lažne oznake. Prav tako je treba pred desetkovanjem proizvesti zavestno napačne sistemske napade. To se stori, da sistem motidelavcev in analizira njihovo raven usposobljenosti na tem področju. Za hekerja je značilna visoka stopnja programiranja. Za zlonamerno uporabo uporabite samo svoje programe in skripte. Pogosto se uporabljajo skripte, ki se po operaciji samodejno izbrišejo.

  Dolgo se učiti hekerskih veščin?

  Na to vprašanje ni mogoče odgovoriti nedvoumno. Obstaja več dejavnikov. Na primer, kaj pomeni za vas beseda "heker"? Če si predstavljate hekerja, kot je zgornji mojster prve stopnje, potem se sploh ne morete učiti. Podobni "hekerski" programi in skripte so v javni domeni. Vse, kar ostane za osebo, je, da klikne na nekaj gumbov. Seveda, vsi se začnejo na tej ravni, in če vas zanima ta tema, boste poskušali ustvariti svoje individualne hekerske programe. Tu in tam je značilno učenje hakerske umetnosti.

  Kaj je zlo?

  Sistemska utaja se šteje za težaven proces in dobesedno pomeni ukrepe za odpravo omejitve dostopa do določene baze podatkov ali nekaterih virov. Kako se to zlo dogaja v praksi? Obstajajo različne metode in metode hekerskih virov:
 • Analiza vira, ki ga je treba razbiti, iskanje ranljivosti v svojem sistemu. Seveda sisteme razvijajo tudi živi ljudje, ki poskušajo storiti vse, da zagotovijo, da v tem sistemu ne pride do napak. Idealna stvar ni - to je načelo, ki se ga hekerji držijo. Skrbno gledajo na sistem in čakajo na njegove napake - napake, ki souporablja za razpok sistemskih podatkov. V tem primeru mora heker hitreje izvajati svojo idejo zaradi napake sistema in skrbnike - hitreje odpraviti obstoječo zamudo. Skrbniki morajo čimprej izdelati novo različico svojega izdelka z novimi funkcijami izdelka. Pri tej metodi seveda obstajajo številne težave: potrebno znanje programiranja, poznavanje sistema, analiza produktov, izbor programske kode, pa tudi neverjetna potrpežljivost.
 • Brutfors - Brskanje. Ta metoda najde ključ za dostop do programa, ki temelji na iskalniku. Ima svojo zapletenost: lahko obstaja tisoč ključnih možnosti, ustrezni računalniški sklopi za kodo, prehodne skripte v sistemu, omejitve z enega ip-naslova.
 • Psihološka metoda je precej dvoumna, ker se interakcija odvija neposredno z osebo. Zlo v tem primeru je namenjeno osebi. Potrebno je vstopiti v zaupanje in poiskati vse potrebne podatke za delo. Najbolj znani hekerji v tej smeri je Kevin Mitnick.
 • Kraja kodnih podatkov

  Psihološka metoda kraje gesla ima neposreden vpliv na osebo, njen poskus umika s sistemom lažnih argumentov do osebnih podatkov. Toda kakšne druge metode uporabljajo hekerji za dostop do osebnih ali poslovnih informacij:
 • analiza podatkov, shranjenih v sistemu;
 • si ogledajo vnesena gesla preko administrativnega sistema;
 • z zunanjim medijemshranjenih gesel;
 • včasih celo pregled osebnih opomb, dnevnikov, kjer so na voljo ustrezne in ustrezne informacije.
 • Obstaja tudi način izbire gesel s posebnimi programi. Hacker lahko poskrbi za ogled datotek, ki so shranjene na trdem disku računalnika. Podrobna analiza bo pokazala, katere datoteke v imenikih trdega diska in skladišča vsebujejo napake. Na podlagi že ugotovljenih napak in bo storjeno zlo, poskus, da izkoristijo upravne parametre računalnika. Da ne bi bil viden v sistemu, heker uporablja načelo anonimnosti in takoj odstrani njegovo prisotnost v sistemskem registru.

  Analiza uporabniške košarice

  Uporabnik računalnika pogosto misli, da brisanje datoteke in nadaljnje čiščenje vozička popolnoma odstranita nepotrebne materiale iz operacijskega sistema računalnika. Vendar pa je na takšno nevednost in ulov uporabnika hacker, ki ima rad, da se moti s tako smeti paket. Praviloma je med tako nepotrebnimi in pozabljenimi uporabniškimi informacijami veliko uporabnih informacij.

  Zakaj ljudje to počnejo?

  Do danes je ta posebnost postala zelo priljubljena pri mlajši generaciji. Razlog za to je široko razširjanje strokovne literature, posebnih tečajev, videov in celo blogov potencialnih hekerjev, ki so pripravljeni deliti površne informacije z ljudmi. Praviloma radovednost, hobi, navada vedno zrastejo v najljubše podjetje, ki se lahko nahrani v življenju. Tudi v tem primeru je tako.Hekerji, ki so pridobili priznanje, najdejo svoj način življenja. In kaj bo, je že popolnoma odvisno od osebnostnih lastnosti človeka. Nekdo poskuša zaslužiti, delati v nasprotju z moralnimi pravili, da razbije računalnike posameznikov, organizacij in vedno uravnovesi na tanki rob zakona. Drugi poskušajo organizirati veliko bolj legitimno življenje, analizirati določeno organizacijo, v njej najti svoje pomanjkljivosti, razbiti ta sistem in ponuditi svojo kandidaturo pri zaščiti podatkov te organizacije.

  Bojite se navadnih uporabnikov hekerskega napada?

  Ne smemo domnevati, da krekerji potrebujejo le velika podjetja. Vsak dan se vedno več primerov dogaja, ko hekerji vnamejo nepripravljene (ali slabo zaščitene) vdore stacionarnih računalnikov uporabnikov, povezanih v splet. Napad lahko pride tudi od znotraj - od vohunske programske opreme, ki je prodrla v datoteko, preneseno s spleta.

  Ločitev hekerjev

  Na podlagi prepričanj neke osebe, želje po dobičku, so v dani kulturi različni pomeni besede "heker". V zgornjem, prvič, ravneh vodijo beli klobučarji - hekerji, ki svoje cilje postavljajo junaški pomoči drugim ljudem. Razbijajo različne plačane programe, da bi ljudem omogočili prost dostop, razvili bot programe, prevarali konfiguracije za igralniško industrijo, ki so v posebni kodi, ki daje prednost igralnemu okolju. Pravzaprav, na takšne ukrepe teh ljudi in imajo delež dohodka. Obstaja kategorija tako imenovanega klobuka. Dobesedno toizraz se lahko prevede kot tat. To so prav hekerji, ki poslujejo ne za ljudi, ampak za dajanje nekaj ljudem. Uničuje in spreminja strukturo organizacij, skupin, lokacij in dodaja njihove slogane. Razčleniti ulične transparente in napisati sporočilo. V življenju teh hekerjev se imenuje - krjakery. Osnovno načelo njihovih kibernetskih napadov je doodos, sprememba zunanje narave vira, vključno z nenapisanimi velikimi pisavami v gnečnih mestih, zlonamernimi osebnimi podatki z vnosom v nejasne namene, zombiranjem računalnikov uporabnikov za uporabo kot botnet v množični distribuciji podatkov. Enote hekerjev so namenjene popolnemu uničenju začetnega vira, da bi obvladali temeljno komponento projektne naprave. In ne more biti nobenih drugih besed, poklicni krekerji ne moremo imenovati kriminalci. Obstaja tudi skupina hekerjev, kot so fregate. Glavna posebnost je zlo telefonskih omrežij. Zakaj je to storjeno? Večina končnega cilja je dobiti priložnost za brezplačen telefonski klic povsod po svetu.

  Slavni ruski hekerji

  Eden najbolj znanih ruskih hekerjev je Igor Klopov. Bil je vodja lastne hekerske organizacije, ki je vključevala diplomante fakultete Moskovske državne univerze. Hekerji niso zlomili nobene znane osebe. Skupina petih ljudi je lahko oropala veliko znanih zahodnih milijonarjev. Potencialstranke so iskale zelo preprosto, vodeno svetovno znano revijo Forbes. Vendar so ameriški organi kazenskega pregona opazili to skupino in sami so Klopova pripeljali do bogate stranke v ZDA. Kako se vedno zgodi: človek je izgubil svojo pohlep. Ruski heker je bil pravočasno odkrit in ujet v New Yorku, kjer je bil leta 2008 obsojen.
  Vladimir Levin je ruski heker, ki je uspel razbiti Citibank in umakniti s svojega računa 13 milijonov dolarjev. Zločin je bil odkrit. Ves denar se vrne na bančni račun. Obsojenec je bil pridržan tudi v Združenih državah, saj ruska zakonodaja ni imela ustreznih člankov o kibernetski grožnji. Namen krekinga je torej preučiti obstoječo varnost organizacijskega sistema, razviti potrebne zahteve in pogoje za povečanje njegove varnosti. Po drugi strani je glavni namen krekinga konkretno izvajanje hekerskega sistema, da bi dosegli neusklajen dostop do osebnih podatkov nekoga drugega.

  Sorodne publikacije