Igralna miška Dragon Oklick 725G. Klasike žanra

Izbira računalniške miške - to je skoraj najpomembnejša faza zbiranja računalnika. To orodje je najpogosteje uporabljen uporabnik. Zato mora biti miška priročna, večnamenska in poceni (saj jo je treba pogosto menjati). Toda zahteve za miško od igralcev še višje. Imeti mora dostojno ločljivost, dodatne gumbe in možnost programiranja, visokokakovostno ohišje. Pomembna je tudi cena naprave. Za vse te parametre je miška Dragon Oklick 725G skoraj popolna. Rad ima tako ljubitelje iger na srečo kot tiste, ki raje delajo na računalniku.


Nekaj ​​o podjetju-proizvajalcu

Proizvodi podjetja se proizvajajo na Kitajskem, čeprav imajo sedež v Londonu. Oklick zaposluje miške, krmilnike iger, spletne kamere, slušalke, zvočnike in druge zunanje naprave. Miši tega podjetja so postale priljubljene v Rusiji in državah SND zaradi visoke kakovosti in nizkih cen. Sčasoma bo proizvajalec obvladal izdajo in druge izdelke, ki so najbolj primerni za sodobne računalnike. Načrti podjetja-proizvajalca vključujejo lansiranje tiskalnikov, visoko kakovostne "audiofilske" slušalke in dobre monitorje. Medtem razmislite o Oklick 725G Dragon. Kaj predstavlja in kaj je tako dobro? Poskusimo odgovoriti na to vprašanje.

Paket vključuje

Miške so dobavljene v embalaži s spektakularnim kartonom. Vse tehnične specifikacije so napisane na škatli. Na tej lepoti je konec. Polje vsebuje samo zmaj Oklick 725G in miškonavodila za uporabo. Nič več. Toda iz proračunskega sistema ni veliko pričakovati. Zato ni nujno, da je paket zelo skrbno obravnavan, saj je tukaj vse v najboljši tradiciji blaga iz srednjega kraljestva: pustiti več prahu v očeh. Nadaljujmo do boljšega oblikovanja.


Oblika in videz

Zasnova ohišja je takšna, da je miš popolnoma v roki. Vendar pa lahko ljudje z velikimi dlani občutijo nekaj nelagodja, saj velikost miške ni tako velika. Izdelana je v črni barvi. Zmajska slika zasije na stavbi. Gumbi so na priročnem mestu. Dragon Oklick 725G je prekrit z mehko plastiko, tako da so občutki na dotik. Prav tako zadovolji pomanjkanje kakršne koli risbe. Sčasoma je začel brisati, miš pa bi dobil povsem netržen videz. Toda zaradi pomanjkanja takšnih volanov bo miška izgledala odlično tudi po treh letih aktivne uporabe.
Obstajata dve različici barve naprave (vključno z osvetlitvijo ozadja): rdeča in modra. Vse je odvisno od želje uporabnika. Vendar pa te barve zavzemajo zelo malo prostora. Barva ohišja je črna. To poudarja resnost te naprave. Seveda, podjetje ne razvaja potencialnih kupcev z različnimi barvnimi lestvicami, vendar za igralce ni tako pomembno. Pomembnejšo vlogo igra ločljivost optičnega senzorja in ergonomija naprave. To so glavni parametri miške. Zdaj lahko upoštevate glavne tehnične značilnosti naprave.

Specifikacije

Kot senzor tukajuporablja se optični senzor z največjo ločljivostjo 2400 DPI. Na voljo je gumb za dovoljenja za spremembe. Normalna delovna ločljivost je 600 DPI. To je dovolj za brskanje po spletu, delo z dokumenti in multimedijsko zabavo. Na voljo je gumb za hitro spreminjanje dovoljenj in preklop v način igre. Na splošno je v Arsenalu z Oklick 725G Dragon 5 gumbov. A klicati jih je mogoče programirati v polnem pomenu besede, ker ni posebne programske opreme za izdelavo makrov in programskih ključev.
Najbolj zanimivo je, da za uporabo miške niso potrebni gonilniki. Na splošno igralne naprave ne zahtevajo samo gonilnika, ampak tudi dodatno programsko opremo za prilagajanje. Ampak ne v tem primeru. Gonilnik Oklick Dragon 725G namesti sam operacijski sistem, saj je standard povsem primeren. In to je še ena prednost te miške. Kot za dodatno programsko opremo za programiranje ključev, ni. Toda to ni problem. Ker lahko vsako igro individualno konfigurirate s katerokoli tipko.

Ocene lastnikov

To je najbolj zanimiv del, saj je vedno koristno izvedeti, kako se gadget resnično obnaša. Dragon Oklick 725G ni tako preprost. Ni enotnega pozitivnega ali negativnega mnenja. Mnogi uporabniki hvalijo miško za dostojno ločljivost senzorja in pleteno žico. Prav tako je vsem všeč zvok, s katerim so pritisnjeni gumbi - zelo tiho. Veliko jih je tako, da je miška povsem zdrsnila na katerokoli površino. In to ločuje kvalitativni izdelek od očitnega ponaredka.
Vendar pa so tudi nezadovoljni. NekajEsteti se pritožujejo, da strela ponoči sije preveč svetlo. In za zmanjšanje svetlosti ni možnosti. Drugim je uspelo nekako obrisati pleteni in zaščiteni kabel. Toda na prvem mestu je bila pritožba, da se je po dveh letih aktivne uporabe gumba začel pritiskati z dokaj glasnim zvokom. Kaj so hoteli? Vsaka naprava se sčasoma obrablja. In Dragon Oklick 725G ni izjema.

Zaključek

Povzemimo naš pregled. Igralna miška Dragon Oklick 725G pripada proračunskim segmentnim napravam in ponuja zelo dobre specifikacije za skromno plačilo. Miška je večnamenska, ima spodoben senzor za ločljivost in izgleda dobro. Kakovost izdelave je na najvišji ravni, kljub dejstvu, da je izdelan izdelek na Kitajskem. Trenutno je to najcenejša igralna miška, ki je trenutno na trgu. Če potrebujete poceni in večfunkcijski manipulator, potem je "Dragon" ravno to, kar potrebujete.

Sorodne publikacije