Digitalni TV sprejemnik. Nasveti za izbiro, funkcije

O digitalnih televizijskih sprejemnikih lahko najdete veliko člankov na internetu in na straneh periodike. To ni presenetljivo, saj je ta tema ena od najbolj nujnih do danes, če govorimo o materialih, namenjenih tehnologiji. Ta članek bo poskušal izpostaviti glavne točke tega, kar je znano o digitalnih televizijskih sprejemnikih.

Kako narediti pravo izbiro?

Letos bo moral iti v trgovino z opremo tudi tistim, ki ga niso vnaprej načrtovali. Konec koncev bo analogno televizijsko oddajanje, ki že vrsto let uspešno deluje, kmalu popolnoma onemogočeno. Mediji so večkrat imenovali prekinitev oddaj v starem formatu - poleti 2019. Vendar pa bodo po njem v državi, ki uporablja takšno oddajanje, na voljo kanali. Prvič, to so tako imenovani regionalni množični mediji.

Novi standard

Območne in mestne televizijske postaje so dobile enoletni mandat za prehod na nov standard oddajanja - dvb t2. Kaj pomeni ta kratica? Podatkovne črke in številke so okrajšave iz angleškega imena, ki jih lahko prevedemo kot "digitalna TV-oddaja druge generacije." Kako je to storjeno?


Digitalni televizijski sprejemniki niso nastavljeni na ločeno frekvenco za vsak kanal. "Ulovijo" signal, v katerem so kanali združeni v posebne skupine, ki se imenujejo multipleksi. Za vsak tak "set" je ločenfrekvenca televizijskih valov. Trenutno v Rusiji prosto gledati dva multipleksa, ki vključuje 20 televizijskih kanalov in tri radijske postaje. Spomladi leta 2019 bo še en brezplačen televizijski program. Ta kanal se bo imenoval "Victory". Specializiral se bo za prikazovanje filmov in oddaj, posvečenih Veliki domovinski vojni. Za dostop do poti, ki obstajajo zdaj, in tiste, ki se lahko pojavijo v prihodnosti, morate kupiti digitalni kabelski. Kot smo že omenili, bi morala imeti funkcijo sprejemanja oddajanja v formatu dvb t2. To je prva stvar, ki jo je treba iskati pri izbiri modela za to napravo.

Univerzalna različica

Če uporabnik želi, da uživajo ne le digitalnih kanalov, ampak analogno, ki obstajajo v regiji, kjer živi, ​​je potrebno, da se nazaj v digitalnega televizijskega sprejemnika ni bil le "vnos" antena , ampak tudi "izhod". V tem primeru, kot je bilo pričakovano, povezati decimeter sobo ali zunanjo anteno na ustrezen vhod sprejemnika, in izhodno konzolo s pomočjo posebnega kabla, potrebne za povezavo vhod televizorja.
Takšna rešitev omogoča gledanje kanalov v digitalni in analogni obliki. V tem primeru, se bo digitalni program vklopiti z daljinskim upravljalnikom iz sprejemnika in analogno - ki je namenjen za televizijo.


Če gledate oddaje v starem formatu, jo lahko omejitepovezovalna sredstva za sprejemanje signala samo do sprejemnika.

O anteni

Verjetno je večina bralcev mislila, da bo morala skupaj z digitalnim TV sprejemnikom kupiti posebno anteno. Prijetno novico za njih bo tisto, kar bo verjetno storil brez potrebe po tem. Zakaj? Da, ker v naši državi obstajajo kanali, ki že nekaj časa proizvajajo svoj govor na decimeter valovih. In antene za sprejem takšnega signala so doma v skoraj vsakem teleman-u. Poleg tega je skoraj vsaka stanovanjska stavba opremljena s televizijskim sprejemnikom, ki ga lahko uporablja vsak lastnik stanovanja. Digitalni tv dvb t2 se oddaja na decimatnih valovih. Zato je treba zagotoviti, da je antena sposobna "ujeti" kanale v tem območju. Prostorske enote, primerne za to, imajo praviloma značilen okrogel del. In o značilnostih skupne zunanje antene je mogoče najti v upravljanju hiše.

Ko je antena priključena

Zdaj je čas, da poveste, kako priključiti digitalni televizijski sprejemnik na televizor. To lahko storite s kabli, ki povezujejo konektorje na zadnjih ploščah obeh naprav. Priključitev televizijske namestitve se praktično ne razlikuje od podobne operacije z DVD-jem, Blu-ray ali multimedijskim predvajalnikom. Tuner je običajno opremljen z RCA ali HDMI izhodi. Če se priključki na televizorju in nastavitvi digitalne televizije ne ujemata, je težavo mogoče odpraviti. HDMI adapter za "tulipan" ali obratno je vrednopoceni in se prodaja v vseh trgovinah radia
Zvok lahko pošljete v glasbeni center ali stereo sistem, ki vam je na voljo. V tem primeru je najbolje uporabiti RCA priključek ("tulipan") za povezavo. Pri eni od komponent morate video signal povezati s televizorjem. Ostala dva kabla oddajata levi in ​​desni kanal stereo zvoka na ojačevalnik.

Modeli

Med vsemi modeli, ki so danes na voljo v prodaji, je vredno pozornosti bralcev na digitalni televizijski sprejemnik TVJet, ki ga producira podjetje Ramo.
Nekatere različice teh sprejemnikov se prodajajo skupaj s sobno anteno. Imajo celoten nabor funkcij, ki jih zahtevajo tudi najbolj izkušeni telemani: snemanje etra, premik časa in tako naprej. Digitalni televizijski sprejemnik Dc1301hd je tudi odlična izbira. Ta sprejemnik podpira širokopasovni TV sprejem in predvajanje številnih vrst medijev iz bliskovnega pogona.
Za te konzole je značilno trdno kovinsko ohišje. Ocene digitalnih televizijskih sprejemnikov teh modelov so običajno pozitivne. Ostaja samo, da izberete in kupite tuner, ki vas bo navdušil s kakovostnim televizijskim sprejemom in drugimi funkcijami.

Sorodne publikacije