Samsung ML-1660: Izjemno kompakten in hiter tiskalnik

Prva stvar, ki pritegne vaše oči ob prvem poznavanju Samsung ML-1660, je njena tankost. Hkrati pa je s hitrostjo tudi vse v popolnem redu. V tem materialu je treba upoštevati ta ekonomski razred tiskalnika.

Pozicioniranje

Samsung ML-1660 tiskalnik je postavljen s strani južnokorejskega velikana kot vstopna periferna naprava. In da bi sklenitev dokumentacije, lahko samo monokromatski način. Glavna področja njegove uporabe so hiša in majhna pisarna. V takih razmerah bodo njegove zmogljivosti dovolj za organizacijo dokumentnega prometa. Ta tiskalnik lahko delno pokrije potrebe po tiskanju in potek dela v kopirnem stroju in centru za množenje. Toda v tem primeru ga je treba dopolniti z drugo tiskalno napravo. Podobno lahko to tiskarsko rešitev uporabimo v srednje velikih ali velikih pisarnah različnih velikostnih skupin.


Seznam dobav

Proizvajalec se je odločil, da bo Samsung ML-1660 opremil s to konfiguracijo:
 • Tiskalnik.
 • Vmesniški kabel za povezavo z računalnikom.
 • Napajalni kabel.
 • Disk z popolnim seznamom vseh ustreznih gonilnikov.
 • Garancijska kartica.
 • Zaženite kartušo.
 • Navodila za uporabo.
 • V spodnjem seznamu je navedeno, da je proizvajalec poskrbel za končnega uporabnika in da se lahko ta tiskalna rešitev uporabi takoj po nakupu.

  Tehničnoznačilnosti

  Nesporne prednosti obravnavanega laserskega proračunskega tiskalnika lahko pripišemo tehničnim specifikacijam. Na prvem mestu je vredno dodeliti dovoljenje za tiskanje dokumentov, ki je enako 1200H600. Seveda ne doseže ravni tiskanja fotografij, hkrati pa temelji na laserskem principu, kar vam omogoča, da v tem načinu dobite dokaj dobre dokumente. Kot večina podobnih naprav, izdelek temelji na ločenem mikroprocesorju. To je lasten razvoj Samsunga in njegova taktna frekvenca je 150 MHz. Zmogljivost vgrajenega vmesnega pomnilnika za začasno shranjevanje strani je 8 MB. Raven hrupa med delovanjem ne presega 49 dB.


  Hitre specifikacije

  Ena glavnih prednosti Samsung ML-1660, na katero se osredotoča proizvajalec, je hitrost. Za tiskanje prve strani z velikostjo A4 v enobarvnem načinu je potreben le 85 sekund. V prihodnje bo ta tiskalna naprava sposobna prikazati 16 enostranskih listov istega formata in 17 strani Letter. Edina stvar, ki jo je treba paziti, je čas ogrevanja. Po vklopu tega tiskalnika je za to potrebno približno 45 sekund. Po tem je takoj pripravljen izpolniti svoje neposredne naloge.

  Oblike strani. Zahteve

  Seznam podprtih velikosti strani v tem primeru vodi do formata A4. V prvi vrsti je ta izdelek namenjen temu. Poleg tega lahko tiskalnik tiska na črki B5 A5 in A6. Območje gostote papirja za tiskanjeomejena na dve vrednosti. Najmanjša dovoljena količina je 60 g /m 2. Tiskanje na manj gostem papirju ni dovoljeno, ker je notranjost kartuše morda zataknjena in to bo povzročilo popolno okvaro tiskalnega sistema. Najvišja vrednost je 164 g /m 2. To pomeni, da lahko s pomočjo takega mesta za tiskanje narišete kartonsko škatlo ali narišete risbo na watmanu.

  Kartuša

  Tiskalnik tiska samo črno-belo, napolnjen z enim tipom tonerja in je priložen eni kartuši, katere model je MLT-D104S. Njegov standardni vir je 1500 strani z enim polnjenjem. Začetni volumen je 30% manj in lahko natisne približno 1000-1100 enosmernih listov. Nakup novega vložka je vedno velik užitek. Njegova cena je 50 $. Bolj gospodarno z gospodarskega vidika ga napolnite z gorivom za Samsung ML-1660. Ponovno polnjenje kartuše se zmanjša na demontažo, čiščenje posode, polnjenje tonerja in montažo v obratnem vrstnem redu. Na tiskalnik morate namestiti tudi vdelano programsko opremo drugega proizvajalca, ki bo slednjemu omogočila delo brez števca čipov na kartuši.

  Seznam vmesnikov

  Celotna linija laserskih tiskalnikov Samsung ML-1660-1665 ima samo eno vrsto za povezavo z osebnim računalnikom - USB. Za odločitve o proračunu je to standardna tehnična rešitev. Zato tiskalnik tega modela ne more delovati kot ločen tiskalniški strežnik in potrebuje računalnik. Včasih se nekateri lastniki osredotočijo na to odtenek v pregledih, vendar ga pripisujejoSlabosti te rešitve ne more biti iz razloga, da je naprava ekonomskega razreda.

  Ocene. Značilnosti delovanja

  Praktično brez upoštevanja laserski tiskalnik ekonomskega razreda kakršne koli pomembne pomanjkljivosti. Edina problemska točka je potreba po osvežitvi tiskalnega strežnika s programsko opremo tretjih oseb. Brez te manipulacije boste morali nenehno kupovati nove kartuše za Samsung ML-1660. Rdeča lučka zasveti na koncu tiskalnega vira in naprava je zaklenjena. Da se ne bi zgodilo in je treba posodobiti programsko opremo. Seznam pozitivnih trenutkov v tem primeru vključuje naslednje:
 • Hitrost.
 • Velik obseg tiskanja v enem mesecu.
 • Nizki stroški.
 • Enostavna namestitev in uporaba.
 • Sposobnost tiskanja tudi na zelo in zelo gostih medijih.
 • Povzetek

  Popolno za Samsung ML-1660 tako za domačo uporabo kot za organizacijo podsistema za tiskanje dokumentov v majhni pisarni. Tudi laserski tiskalnik se lahko uporablja v drugih primerih, v tem primeru pa obstajajo določene omejitve, ki so bile prej upoštevane.

  Sorodne publikacije