Kako namestiti predelovalca po meri: možnosti namestitve, navodila in strokovne nasvete

Operacijski sistem Android, ki se uporablja na najsodobnejših napravah, je zelo prilagodljiv in vsestranski operacijski sistem. Večina lastnikov pametnih telefonov bi lahko namestila prilagojeno (spremenjeno) različico sistema, če izvirnega ni iz nekega razloga. Toda pred tem morate narediti nekaj več. Najpomembnejša izmed njih je namestitev obnovitve po meri. Pravzaprav bo prišlo do nadaljnje preusmeritvene naprave. Kako namestiti predelovalec po meri na napravo? O tem bomo govorili. Najprej pa bomo razumeli, kaj je predelovalec po meri.

Kaj je to?

Ponavadi je recaper specializirana programska oprema, ki je vgrajena v napravo in deluje tudi brez nameščenega operacijskega sistema. Tako rekoč, v bios dewis. S to komponento lahko upravljate nekatere funkcije pametnega telefona ali tabličnega računalnika. Na primer, ponastavite ga lahko na tovarniške privzete vrednosti, formatirate zunanje in notranje pogone, namestite posodobitve ali popolnoma prepišete telefon. Obnavljanje po meri ima veliko večjo funkcionalnost kot standardna komponenta. Z njegovo pomočjo lahko ne samo vse zgoraj navedeno, temveč tudi upravljanje datotek na diskih, kopanje v sistemske datoteke, ustvarjanje varnostnih kopij sistema, namestitev aplikacij, ki se integrirajo v OS, in tako naprej. Toda glavna značilnost - s svojo pomočjo je mogoče oblikovati pripomoček vseh vrstfirmware Zato je dejansko vprašanje, kako namestiti izterjavo po meri na Android. To je povsem mogoče. Najprej pa morate ustrezno pripraviti napravo za ta proces. Iz tega bomo začeli.


Priprava pametnega telefona. Boot Unblock

Pred namestitvijo nadomestne naprave za obnovitev morate napravo pripraviti. To še posebej velja za tiste z relativno novimi napravami. Približno leta 2015 so se proizvajalci odločili za blokiranje zagonskega programa. Da ne bi v obsegu zanimivih uporabnikov niso eksperimentirali z obnovitvijo in firmware. Hkrati pa so razvijalci na zahtevo uporabnika pustili možnost odkleniti napravo. Na žalost ni univerzalnih navodil za odklepanje naprave. Tukaj boste morali obiskati uradno spletno stran proizvajalca in si ogledati, kako je zaganjalnik odklenjen. Šele potem lahko greste k iskanju odgovora na vprašanje, kako namestiti prilagojenega predelovalca. Zdaj pa preidimo na drugo stopnjo usposabljanja stroja.


Priprava pametnega telefona

Zdaj je vredno govoriti o tem, katere parametre je treba uporabiti na napravi, preden namestimo obnovitev po meri. Najprej morate omogočiti nastavitve za razhroščevanje USB (če še ni vključena). Prav tako boste morali izvedeti, kako prenesti telefon v najhitrejšem načinu. To je nujno potrebno za izvedbo vdelane programske opreme. Običajno je dovolj, da pritisnete gumb za vklop in tipko za zmanjšanje glasnosti. Potem panaprava se bo zagnala v načinu FastBoost. Šele takrat bo mogoče začeti razpravljati o tem, kako namestiti prilagojeno obnovitev TWRP (ali katero koli drugo).

Iskanje in prenos ustreznega obnovitve

Tako, ko ste določili nastavitve telefona, lahko začnete iskati in prenašati trenutno obnovitev pametnega telefona. Najprej morate zagotoviti, da ima naprava ustrezno napravo za obnovitev. Če želite to narediti, obiščite uradno spletno stran razvijalca obnovitve. Tam lahko najdete vse potrebne informacije. Vendar se bo to zgodilo le, če uporabnik pozna angleščino. Če je jezik slab, potem lahko obiščete ruski forum 4PDA. Tam lahko najdete vse, kar potrebujete. Do samega prevzema. Iščemo pravo različico za napravo in jo prenesemo. Prav tako ne pozabite prenesti potrebnih gonilnikov. Zdaj lahko zaženete namestitev. To je precej preprosto in ne bo povzročalo težav niti za začetnike. Glavna stvar je narediti vse po navodilih. In potem ne bo nobenih težav.

Namestitev

Zdaj lahko greste na vprašanje, kako namestiti obnovitev po meri. To je treba storiti v več fazah. Ta metoda je primerna le za naprave, ki jih je mogoče brez težav gladiti brez uporabe. O posebnih programih bomo govorili malo kasneje. Medtem si oglejte navodila za obnovitev vdelane programske opreme v običajnem načinu.
 • Izklopite telefon
 • Pritisnite gumb za vklop in tipko za glasnost +. Napravo vstavimo v načinfasast
 • Telefon priključite na računalnik.
 • Namestimo potrebne gonilnike (ADB, Fastboot itd.).
 • Odprite katalog s predhodno naloženim programom.
 • Iščemo izvedljivo datoteko s končnico EXE ali BAT in jo zaženemo.
 • Odpre se okno z navodili za namestitev. Najprej morate izbrati vrsto dejanja z določeno številko na tipkovnici. Izberite in pritisnite "Enter".
 • Pričakujemo zaključek postopka.
 • Pritisnite poljubno tipko.
 • Pametni telefon se samodejno znova zažene v obnovitvi.
 • To je celoten proces. Ampak to še ni vse. Dejstvo je, da nekatere naprave ne podpirajo tega načina za obnovitev vdelane programske opreme. Zato je potrebno izvesti druga dejanja. Zato moramo razmisliti, kako namestiti obnovitev po meri prek Flashtoola ali drugega podobnega programa.

  Obnovitev vdelane programske opreme s programi

  Za začetek prenesite potrebno programsko opremo iz že omenjenega vira. Nato namestite vse gonilnike in programsko opremo. Šele potem lahko nadaljujete z nameščanjem obnovljivega izdelka v pametni telefon. To naredite tako, da sledite algoritmu.
 • Odklopite stroj.
 • Pritisnemo gumbe za napajanje in povečamo glasnost, da vstopimo v hitri zagon.
 • S kablom povežite pametni telefon z računalnikom.
 • Zaženite Flash Player.
 • Kliknite gumb "Datoteka" in izberite sliko prenesene obnovitve.
 • Počistite polje "Format".
 • Pritisnite gumb "Flash".
 • Čakamo na zaključek procesa strojno-programske opreme.
 • Odklopite stroj.
 • Vklopite pametni telefon s pritiskom na gumb za zmanjšanje glasnosti.
 • Vstopite v recaper in začnite delati z njim.
 • Obstajajo še drugi programi, ki jih je mogoče uporabiti za pretvorbo snemalnika v napravo. Na primer, MTK Tools obstaja za pametne telefone, ki temeljijo na MTK procesorjih. In takšne naprave se šivajo samo s tem programom. Vendar pa nadaljujmo govoriti o ponovnem zajetju.

  Priporočila strokovnjakov

  Kaj bodo strokovnjaki svetovali tistim, ki želijo ponovno ujeti po meri? Prvi nasvet: ne obravnavajte takšnih dvomljivih zadev. Proizvajalci so komaj blokirali zagonskega nakladalnika in niso dovolili namestitve alternativnih serviserjev. S prilagojeno različico pametni telefon postane ranljiv za napade. Toda če ste se odločili, potem imajo strokovnjaki naslednja priporočila. Pred vdelano programsko opremo obnovitve po meri poskrbite, da boste varnostno kopirali sistem. Ne bo veliko šlo narobe? Iz varnostne kopije lahko enostavno obnovite delovni sistem. Drugi namig je preveriti kabel za priključitev na osebni računalnik (nujno mora biti original). Če je kaj narobe s kablom, se lahko proces zadrži na polovici in potem bo uporabnik dobil opeko namesto telefona. Mnogi vprašajo naslednje vprašanje: "Kako namestiti izterjavo po meri s ponovnim prevzemom?" Odgovor je nedvoumen: ne. Standardna komponenta ni namenjena nameščanju slik in arhivov. Primerna je samo za ponastavitev na tovarniške nastavitve in nizke posodobitve. Drugi strokovnjaki svetujejo, da preverite, ali so prenesene datoteke z virusi in da je voznik potreboval gonilnike. Zlonamerna programska oprema lahko zlahka uniči napravo. Kako nastaviti TWRP skoziizterjava po meri Teoretično je to mogoče. Toda vse je odvisno od tega, kaj točno je obnovitev nameščena na pametni telefon v tem trenutku. Če je Clockwork Mod, lahko izvedete postopek tako, da preprosto namestite arhiv zip. Kot pri namestitvi drugih komponent OS in same programske opreme.

  Sklepna ugotovitev

  Zgoraj omenjeno je razpravljalo o vprašanju, kako namestiti TWRP po meri uporabnika na Android. To lahko storite na več načinov. Ampak katera bo ustrezala? Toda odgovor na to vprašanje je povsem odvisen od modela pametnega telefona.

  Sorodne publikacije