Magnet-link: kaj in kako ga odpreti

V tem članku bomo obravnavali izraz, kot je magnetna povezava. Kaj je to, boste izvedeli, po branju članka do konca. Prav tako bo povedala tudi napravo same povezave in način njene uporabe.

Kaj je magnetna povezava?

Magnet Link - Kaj je in kako delati z njim? Vse je zelo preprosto, še bolj, če ste že dolgo delali za računalnik, ste verjetno večkrat naleteli na povezave te vrste. Toda tudi če ni tako, boste zdaj našli odgovore na vsa vprašanja.


Internet je v večji meri medij za izmenjavo informacij. Navajeni ste, da od njih prenašate informacije tako, da jih berete ali si ogledate kateri koli material. Vendar pa je izraz "poraba" odličen za nalaganje datotek, ker vsaka datoteka vsebuje nekaj informacij. Pogosto, prenos datoteke izgleda preprosto, kliknete na gumb "Prenesi" na spletnem mestu in v brskalniku, v razdelku "Prenosi" se prikaže prenesena datoteka. Vendar pa obstaja še en način za prenos, ne z brskalnikom, temveč z odjemalcem torrent. To je torrent strežnik, ki se začne nalagati po prejemu iste magnetne povezave. Z enostavnimi besedami je magnetna povezava navadna koda, ki vsebuje različne informacije o datoteki: ime, velikost in tako naprej. Te povezave delujejo z odjemalci torrent, nekatere pa ne morejo obstajati brez drugih. To je datoteka s podaljškom .torrent, ki nosi magnetno povezavo.

Programi za delo z magnetnimi povezavami

Torej smo ugotovili,kaj je magnetna povezava, kako jo odpreti, govoriti zdaj. Omenili smo že, da je za delo potreben torrent strežnik, vendar je kratek. Zdaj bomo podrobneje analizirali to vprašanje.


Najprej se pogovorimo o strankah DC. Med najbolj priljubljenimi so EiskaltDC ++, FlylinkDC ++ in GreyLink. Delo z njimi poteka takole:
 • Na internetu dobite magnetno povezavo do datoteke, ki jo potrebujete.
 • Prekopirajte.
 • Vnesite ga v DC-odjemalcu.
 • Začne se nalaganje.
 • Kot je razvidno, je algoritem preprost. V EiskaltDC ++ povezava sledi poti "File - Open magnet-link", vendar obstajajo tudi vroče tipke: Ctrl + I. V drugih dveh predstavljenih strankah: "Datoteka - vnesite magnetno povezavo" ali Ctrl + M. Po izvedenih manipulacijah v DC-odjemalcu se odpre magnetna povezava, kakšen je prenos in kako se zgodi, ne mislimo, da je treba pojasniti. Na splošno se odjemalci torrentov odprejo na enak način. Ampak njihov plus v tem, da jih ni treba prilagoditi, so takoj pripravljeni za delo. Ampak minus je nizka hitrost prenosa. Odločite se, katero stranko boste uporabili.

  Konfiguracija kupca

  Kot je navedeno zgoraj, magnetna povezava za torrent vključuje kodo in tisto, ki jo mora sam namestiti. Zdaj pa samo o tem. Namestitev nekaj težkega ni prisotna, zdaj se prepričajte sami. Še več, v večini primerov sploh ni potrebna, vendar je vredno omeniti.
  Najbolje je, da to najprej zagotovitestranka je bila povezana z magnetno povezavo. "Kaj je to?" - vprašaš. In nič kompleksnega, samo povezava se samodejno odpre v odjemalcu. V ta namen pojdite na nastavitve in poiščite zavihek »Splošno«. Tukaj iščete linijo "Associate from Magnet URL" ali nekaj podobnega in označite. Če je polje neaktivno, potem povezava ni potrebna.
  Vključiti morate tudi DHT. Vse je preprosto, najdemo isto ime in postavimo kljukico. V isti zavihek lahko vnesete tudi privzeto pot, do katere bodo prenesene vse datoteke. Če tega ne želite, bo mapa izbrana sama.

  Delo s povezavami v brskalniku

  Čas je, da poveste, kako delati s povezavami v brskalnikih. Načeloma v tem ni nič zapletenega.
 • Firefox. Takoj, ko poskusite odpreti povezavo, se prikaže okno. Od vas bo zahteval, da določite program za odpiranje povezave. Če jih imate, izberite želeno in kliknite V redu. Prav tako bodite pozorni na vrstico "Zapomni si mojo izbiro", tako da naslednjič ne bo prikazano to okno.
 • Internet Explorer. V tem brskalniku se bo pojavilo tudi okno, šele zdaj boste v njem dobili dovoljenje za uporabo programske opreme s povezavami te vrste. Naj bo! Če manipulacije ne želite izvajati vsakič, lahko odstranite kljukico "Vedno vprašaj, ko odpirate takšne naslove".
 • Google Chrome. Algoritem je enak kot v Raziskovalcu, samo označite "Zapomni si mojo izbiro".
 • Opera. Tukaj je vse težje.morate se prijaviti v "Menu", nato "Settings", izberite "Settings", nato "Advanced", pojdite na "Programs" in kliknite "Add". Obstajala bo vrstica "Protokol", mora vsebovati "magnet".
 • Sorodne publikacije