Mercedes 190: opis, funkcije, fotografije in ocene

Mercedes W201 je bil izdelan enajst let, od 1982 do 1993. To je avto luksuznega razreda D, poimenovan Baby, saj je bil med najmlajšimi najmanjši med Mercedesom. Leta 1993 je bil umaknjen iz proizvodnje, nadomestil pa ga je model C-razreda W202. Tekmovalci Mercedes 190 E so bili takrat taki avtomobili kot so "Audi 80" in "BMW E30". Oglejmo si podrobnejši pogled na ta legendarni nemški avto, njegovo zasnovo in značilnosti.

Nekaj ​​zgodovine

Po krizi, ki jo je podjetje doživelo leta 1973, so se pojavile velike finančne težave. Zato se je vodstvo odločilo, da bo ustvarilo bolj kompaktno in gospodarno vozilo. Tako se je začel razvoj Mercedes-Benz 190. Ta indeks je bil pridobljen zaradi dejstva, da je bil opremljen z motorjem prostornine 1985 kubičnih centimetrov. V bistvu, dvolitrski motor. Toda podjetje je zaokrožilo glasnost, številka "190" pa je bila odrezana na pokrovu motorja. Zato se je ime dejansko podalo.

Osnovni model za podjetje Mercedes je bil neobičajen, saj je imel za montažo dokaj nizke začetne stroške. Vendar je postala zelo priljubljena, zlasti med mladimi. Stanje je doseglo točko, da je 190. ustvarila konkurenco za druge Mercedes iz višjega cenovnega segmenta.

Na kratko o celotnem nizu

V Rusiji se je Mercedes 190 W201 pojavil skoraj takoj po predstavitvi na evropskem trgu. Verjetno ni treba še enkrat povedati, da se je takoj navadil. Tudi zdaj se ta model redko srečuje inVčasih je stanje avtomobila neverjetno. Takšen občutek, da se je včeraj samo spustil s tekočega traku. Vendar pa je več zaslug lastnikov, ki gledajo avto.

Kar se tiče celotnega kompleta, je bilo v času izdaje vse potrebno. Zračne blazine in ABS so bile že prisotne. Poleg tega je bil Mercedes opremljen s klasično ročno zavoro. Poleg tega ni mogoče ločiti posebne oblike vzmetenja. Nemško podjetje je prvič uporabilo vožnjo s 5 ročicami, ki je omogočila nemoteno gladko vožnjo. Poleg tega je bil avto opremljen z avdio sistem, ki, mimogrede, zveni celo zelo dobro, in druge "pripomočke" v poznih 80-ih - zgodnjih 90-ih.

Notranjost avtomobila

Mercedes-Benz 190 W201 je zelo strog v notranjosti avtomobila. Na splošno je podjetje v celoti ohranilo svoj stil. Sprednja plošča je izdelana brez posebnih izboljšav. Hkrati pa ne povzroča občutka poceni. Instrumentna plošča ima veliko okroglo lestvico. Vendar pa ni nič odveč, lahko vidite tahometer, merilnik hitrosti, raven goriva v rezervoarju in temperaturo kurilnega olja z ekonomerjem.
Sedeži v avtu so najpreprostejši - stanovanje z mehansko nastavitvijo. Ne obstaja namig za stransko podporo. Ampak, da bi sedel v njih, v skladu z lastniki, je precej priročno, čeprav potovanje v oddaljene razdalje udobno ne moremo imenovati malo verjetno. Vendar je bila posodobitev leta 1988 precej uspešna. Oblika sedežev je bila bistveno prenovljena in postala je zelo udobna. Značilno je, da se ta limuzina imenuje 4-sedež, saj so 3 osebe na zadnjem kavču težko opremljene. Ampak prtljagaRazdelitev 410 litrov lahko imenujemo zelo zmogljiva.

Motorna enota avtomobila

Mercedes 190 je opremljena z 2-litrskim motorjem s karburatorjem 90 konjskih moči. Malo kasneje se je pojavil model 190E. To je motor z injekcijskim sistemom 122 "konjev". Delal je v parih s 5-stopenjsko mehaniko in avtomatsko škatlo na 4 prestave. Leta 1983 je premierni motor 190D s kapaciteto 77 konjskih moči delal na dizelskem gorivu. Taka različica je takoj pridobila popularnost med taksisti. Ampak, saj je glavni konkurent "BMW" v istem letu predstavil javni 16-ventil motor z zmogljivostjo 170 litrov. s., nato pa so začeli prisiliti ICE tudi inženirji "Mercedesa". Zato se je leta 1985 pojavil Mercedes 190E z 26-litrskim motorjem s centralnim vbrizgom 166 KM. Z hidravličnim pogonom je že obstajal diferencial. Poleg pogonskega agregata bencinskega tipa je bil razvit in dizel. To je 25-litrski motor 190D s kapaciteto 105 litrov. z

Mercedes-Benz 190 E: zmagovita dirka

Ker je bil glavni konkurent podjetje BVM, so bile skoraj vse tehnologije podobne. To velja tako za konstrukcije motorja kot tudi za vzmetenja. Seveda so vsi imeli svoje adute v rokavih, ki jih nihče ni razkril v določenem trenutku.
Ko je nastopil čas prvenec 190. na dirkah, je "Mercedes" pokazal prisilni motor z zmogljivostjo 373 kp. se je takrat ukvarjal s posodobitvijo že znanega podjetja AMG. Res je, da je skupna moč tega modela znašala 234 KM. za 7200 vrt /min V vseh časih 190. v športnih dirkahDTM se je uvrstil na prvo mesto v približno 50-krat. To nakazuje, da je bila raven tehnične opreme na precej visoki ravni. Ja, in zdaj "Mercedes" preprosto kaže odlične rezultate, uvaja nove tehnologije.

Zmogljivost

Če pogledate Mercedes 190 fotografij, ki jih lahko vidite v tem članku, postane takoj jasno, da avto ni bil izdelan eno leto. Ti sodobni avtomobili se začnejo "razliti" po 3-5 letih delovanja. V 190. je bil zgrajen velik potencial. Njegov motor je zasnovan za sto tisoč kilometrov. Z ustreznim servisom, po strokovnih povratnih informacijah, ICE deluje zelo dolgo, in če je potrebno, se lahko "prepakira" večkrat, in bo spet postal tako nov.
Zdaj, če pogledate W201, ki je skrbel za vas, takoj postane jasno, da je to zanesljiv avtomobil z visokokakovostnim jeklom. Kot pravijo lastniki, telo, če začne z rjo, potem majhne celice, ki so preprosto odpravljene. Zahvaljujoč odlični karoserijski napravi, ki je dolgo časa sposobna vzdrževati viden videz.

Zanesljivost motornega agregata in menjalnika

V zvezi s kontrolno točko je med izdelavo avtomobila pod njim izdelal 4-stopenjski stroj in 5-stopenjsko mehaniko. Slednji se je pokazal na najboljši strani. To je bila njena partija in je bila izbrana pri nakupu mercedesa. Je zanesljiv in vam omogoča uresničitev celotnega vgrajenega v motor in potencial šasije. Hkrati je bil stroj zasnovan za bolj udobno in udobno vožnjo. Toda z zanesljivostjo je imel nekaj težav. Na primer, pogosto je prihajalo iz nafte.Pomanjkanje mazanja je povzročilo hitro obrabo. Kot je za DVS, vse spremembe s pravilno vzdrževanje gredo do 500-600 tisoč kilometrov. Čeprav je veliko odvisno od načina delovanja. Bolj udobni so, daljše je "srce" avtomobila. Dizelski motorji se na splošno štejejo za "milijonarje", zato še enkrat govorimo o tem, da so trajni, ni vredno. Na splošno je tehnični del avtomobila zelo dober. Zdaj tega ne počnejo že.

O upravljivosti

V zvezi s krmiljenjem jo lastniki označujejo kot šibko točko. Seveda se lahko na suhem asfaltu počutite dovolj samozavestno, vendar je zadnja vožnja v slabšem položaju pri vožnji na spolzki podlagi. Obešanje s petimi obeski ni rešilo situacije. Poleg tega, kot popravilo tekočih stroškov v peni, čeprav je večina voznikov popravilo teh avtomobilov na svoje. Hidravlični ojačevalnik je v redu in zanesljiv, vendar ima možnost puščanja. Tudi v tem primeru bo delovalo, vendar na koncu ne bo. V drugem avtomobilu praktično ni bilo nobenih pomembnih napak. Težave, ki so se pojavile pri prvih kupcih med operacijo, so bile hitro in učinkovito odpravljene. Želel bi omeniti, da so bile proizvedene omejene "Evolution" stranke prve in druge generacije. To so že avtomobili z veliko boljšo aerodinamiko in 25-litrskim motorjem za visoke hitrosti (16 ventilov). Modeli prve generacije Evolution so imeli le okoli 502 kopij in so bili večinoma namenjeni športnim turnirjemvečkrat zasedajo prva mesta. "Evolution 2" je cestna različica, ki je bila že na voljo običajnim kupcem. Število izdanih avtomobilov je 502. Cena tega avtomobila je bila v tistem času več kot pomembna, približno 115 tisoč nemških mark, kupci pa se niso razburili in vsi avtomobili so bili razmeroma hitro prodani.

Nemška kakovost

Trenutno na cestah ni tako pogosto mogoče izpolniti značilnosti merilnika 190, ki smo jih pregledali. Še manj pogosto obstajajo modeli "Evolution", ki so večinoma v garažah zbirateljev. Seveda so bolj pozorni na avtomobile kot na njih. Toda tudi zdaj je to odličen avto. Seveda je oblikovanje za danes zastarelo, toda to je tisto, kar ima veliko oboževalcev. W201 ni mogoče zamenjati z ničemer, saj ima funkcije, ki so edinstvene za to. Telo avtomobila v prvih letih je bilo zelo pogosto kritizirano. Toda stroge linije, nekaj nerodnosti in konservativizma - vse to je končno postalo klasično. Res je, da je tu nekaj šibkih točk. Na primer, zaradi neprepustnega tesnjenja zadnjih luči, je vlaga prišla skozi pokrov prtljažnika. Pokrov motorja v žarometih je začel rjavenje. Ampak še vedno, s pravilno nego, tudi po 20 letih, je kovina ostala kovina, ne pa veliko odpadnih kovin. Še 190. - to je samo odličen avto, ki je danes že klasika in celo redkost. Je zanesljiva, hitra in nemško kakovostna. Veliko enot in sklopov, ki so nameščeni v obratu, imajo neomejeno življenjsko dobo. Res je, če avtov Rusiji, je treba spremeniti celo tisto, kar se je zdelo večno. Toda to je bolj verjetno zaradi cest, slabe kakovosti goriva in včasih brezskrbnega odnosa lastnika.

Sorodne publikacije