Značilnosti grafične kartice Radeon HD 7870: fotografije, primerjave s konkurenti in pregledi

Grafični pospeševalnik s povprečno zmogljivostjo s sprejemljivo hitrostjo in precej dobrimi tehničnimi specifikacijami ter energetsko učinkovitostjo - to je Radeon HD 7870. Čeprav je bila ta grafična kartica izdana leta 2013 (po standardih računalniške industrije), njene značilnosti še vedno omogočajo večino najbolj zahtevne aplikacije za danes. Gre za ta izdelek in bo obravnavano v tem materialnem jeziku.

Kateri segment trga grafičnih rešitev je ciljni pospeševalnik?

AMD-jevi video pospeševalniki v okviru te generacije grafičnih čipov so bili porazdeljeni na naslednji način:
 • Odločitve prvotnega razreda so bile označene kot HD 77XX. Takšni pospeševalniki so imeli nizke stroške in podobno zmogljivost. Rezultati testov so pokazali sprejemljivo zmogljivost, kar je bilo dovolj za reševanje praktično vseh nalog. Edino opozorilo: pri izvrševanju najbolj zapletene programske kode je bilo treba bistveno zmanjšati kakovost izhodne slike. Prednosti te družine pospeševalnikov je mogoče pripisati dejstvu, da je bil toplotni paket za njih praviloma vložen v 75 W, dodatno napajanje za njihovo priključitev pa ni bilo potrebno.
 • Rešitve srednje ravni so bile označene z oznako HD 78XX. Ta skupina je vključevala dve vrsti adapterjev. Eden od njih je Radeon HD 7870 v tem materialu, drugi pa njegova mlajša modifikacija HD 7850. Izboljšane zmogljivosti grafičnega procesorja in RAM-a so to omogočale.video kartice prikazujejo višje rezultate pri igralnih aplikacijah.

 • Bonusni video pospeševalniki so pripadali grafičnim rešitvam serije HD 79XX. V tem primeru so se parametri še izboljšali in zaradi te pomembne lastnosti so taki pospeševalniki še vedno pomembni.
 • V modelih začetnega nivoja je bila količina RAM-a ena od najpogosteje 1 Gb. 2-krat več RAM-a Radeon HD 7870 - 2 GB. No, starejši modeli so bili nujno opremljeni s 3 GB RAM-a.

  Seznam dostave

  Seznam konfiguracij Radeon HD 7870 vključuje naslednje komponente in dodatke:
 • grafični pospeševalnik, skupaj s hladilnim sistemom.
 • Priročnik za namestitev pospeševalnika, njegovo nastavitev in uporabo.
 • Garancijska kartica.
 • Disk z elektronsko različico dokumentacije in celoten sklop gonilnikov za različne spremembe sistemske programske opreme.
 • Komplet komunikacijskih adapterjev za izvajanje načinov CrossFire.
 • Zgornji seznam zadostuje za takojšnjo namestitev takšne grafične kartice v sistemsko enoto osebnega računalnika in začetek njegove uporabe za predvideni namen takoj po nakupu.

  Specifikacije grafičnega procesorja

  Kodno ime polprevodniškega čipa, na katerem temelji AMD Radeon HD 7870 - Pitcairn. Izvedena je bila v okviru tehnološkega procesa 28 nm. Območje tega silicijevega kristala je 212 mm 2, število tranzistorjev pa 28 milijard. Shader bloki v tej slikiprocesor je bil 1280 kosov, število modulov TMU za 1 transporter je bilo enako 80. Toda enote ROP na tem polprevodniškem čipu so bile izvedene 32 kosov. V modelni paleti grafičnih pospeševalnikov "AMD" se je ta rešitev nahajala pod HD 7950, vendar je imela višjo zmogljivost v primerjavi s HD 7850. S strani podjetja NVidia so bili neposredni konkurenti tega izdelka 660 in 660 Ti. Prva grafična kartica je imela bolj skromne tehnične specifikacije in v večini testov je dala prednost junaku tega članka, drugi zaradi izboljšane zmogljivosti, tudi v nominalnem načinu, ni pustil nobenih možnosti za HD 7870.

  RAM podsistem. Njegove značilnosti

  Precej velik obseg OPERATIVNEGA pomnilnika, izmerjen do leta 2013, je bil opremljen z grafično kartico serije Radeon HD 7870. 2 Gb RAM-a - to je takšen obseg video pufra imel podobne izdelke. Standard je pomnilniški čip - GDDR5 in njihova frekvenca je bila enaka realnim 1200 MHz ali danim 4800 MHz. Širina video vodila je bila 256 bitov. Kot rezultat, je bilo mogoče dobiti pasovno širino 1536 Gb /s za Radeon HD 7870. 2 Gb RAM v tem primeru je kot nalašč za prikazovanje slike v 1080p formatu. Z večjo kakovostjo izvirne podobe predstave grafične kartice ni bilo dovolj, in to je privedlo do dejstva, da so bili videi v tej obliki že reproducirani s "kreteni" slike.

  Frekvence

  Pri frekvenci 1000 MHz je deloval grafični procesor Radeon HD 7870. Značilnosti pospeševalnika so pokazale podobno frekvenco shaderjev. To so podatkikomponente grafičnega podsistema so delale tudi pri frekvenci 1 GHz. Za video pufer je bila nastavljena nekoliko višja frekvenčna vrednost, ki je izmenjala podatke z drugimi komponentami pretvornika pri 12 GHz.


  Temperaturni način

  Pri 75 o C je proizvajalec nastavil najvišjo temperaturno vrednost za polprevodniški kristal, ki je podlaga za Radeon HD 7870. Značilnosti tega čipa kažejo, da je proces dela v nominalnem načinu, ta vrednost mora biti v razponu od 40 do 55 o C. Če zaženete na takih grafično kartico zahtevne naloge, se lahko temperatura dvigne na 62-63 o C. Ta ista vrednost se bo opazila v primeru pospeševanja pospeševalnika. Temperatura v sili 75 ° C se lahko doseže le v primeru okvare hladilnega sistema. V tem primeru zmogljivosti pasivnega hladilnega sistema ne bodo dovolj za izvedbo prenosa toplote, grafični pospeševalnik pa lahko zaradi pregrevanja ne uspe.

  Poraba energije

  Radeon HD 7870 ima termalni paket s 175 vatom. Največja moč, ki jo je mogoče doseči samo s PCI Express, je 75 W. To pomeni, da bo pri namestitvi takšnega pospeševalnika potrebno dodatno povezati 6 ali celo 8-pinski priključek za organizacijo napajanja. Minimalna moč napajalnika v takšnem računalniškem sistemu mora biti 500 W, vendar je še vedno bolje izbrati modele s 600 W ali celo 750 W, da zagotovimo ustrezno moč osebnega računalnika.

  Komunikacije

  Ta grafični pospeševalnik mora biti nameščen v razširitveno režo PCI Express na matični plošči. Njegova zmogljivost bi morala biti 16X in različica 3.0. Tudi ta pospeševalnik se lahko namesti v modifikacije tega vmesnika 1.0 in 2.0. Z električnega vidika so združljivi. Le v primeru njihove uporabe se bo hitrost izmenjave podatkov z drugimi komponentami računalniškega sistema zmanjšala, kar bo imelo zelo negativen vpliv na delovanje osebnega računalnika kot celote. V nasprotnem primeru lahko na taki video kartici najdete naslednja vrata za povezavo z monitorjem ali celo televizorjem:
 • analogni VGA priključek z ločljivostjo 2048 slikovnih pik pri 1536 slikovnih pik.
 • Dvojna digitalna vrata DVI, ki že omogočajo izhod 2560 pik v 1600 pik.
 • Priključek DisplayPort se uporablja v perifernih napravah Apple, ima digitalni vmesnik in omogoča oddajanje 4096 x 2160 slik s hitrostjo posodobitve 60 slik na sekundo.
 • Najnovejši vmesnik HDMI je danes najbolj razširjen. Lahko prikaže sliko na televizorju ali monitorju v formatu 4K (vsi isti 4096 slikovnih pik pri 2160 slikovnih pik, kot v primeru DisplayPort, vendar bo hitrost posodobitve slike v tem primeru nižja in bo le 30 slik na sekundo).
 • Zgornji seznam zagotavlja največjo prilagodljivost pri ustvarjanju produktivnega video podsistema. V računalnik, ki je opremljen s podobnim pospeševalnikom, lahko priključite kateri koli monitor.

  Stanje voznika

  Odlična situacija je bila z aplikacijsko programsko opremo Radeon HD 7870. Gonilniki, vključeni v paket Catalist, so podprli skoraj vse različice operacijskih sistemov. To je WindowsVids od Microsofta (s podporo za 32-bitne različice tega OS in njihove 64-bitne modifikacije), to je MacOS od Apple, to so različne različice operacijskega sistema Linux, in celo UNIX. Kot smo že omenili, je dobavitveni paket proizvajalca vseboval disk z gonilniki. Tudi njihove posodobljene različice lahko zdaj prenesete s uradne spletne strani proizvajalca računalniških komponent in dodatkov.

  ASUS pospeševalnika tega modela

  Sproščen je grafični pospeševalnik, ki temelji na tem čipu in na podjetju ASUS. V tem primeru ima Radeon HD 7870 v dosegu proizvajalca naslednjo oznako - HD 7870-DC2-2GD5. Specifikacije za to grafično kartico se niso razlikovale od osnovnega modela AMD, vendar so različne dodatne tehnologije tega vodilnega tajvanskega proizvajalca računalnikov omogočile bistveno izboljšanje pospeševalnega potenciala grafičnega adapterja. Vključeni so bili:
 • DirectCU. Bistvo te tehnologije se je skrčilo na dejstvo, da se površina bakrenega radiatorja za odvajanje toplote polprevodniškega kristala praktično neposredno nanaša na površino čipa. Ločeni majhni prostori so bili napolnjeni z izboljšano termopasto. Zaradi tega je grafična kartica imela večji potencial za overclocking zaradi izboljšanega odvajanja toplote.
 • Tehnologija Alloy Power, dopolnjena z digitalnim vtičnikomPower DIGI + omogoča bolj prilagodljivo prilagoditev grafičnega pospeševalnika napajalnega sistema.
 • Tweak GPU je omogočil nadzor v realnem času frekvence procesorja in RAM-a ter po potrebi prilagodil njihove vrednosti.
 • Posebej je treba opozoriti, da je hladilni sistem tega pospeševalnika vključeval dva ventilatorja z blagovno znamko namesto enega standardnega hladilnika. Kot rezultat, je bilo pogosto stanje v testih, ko je taka sprememba obravnavane grafične kartice bistveno prehitevala dražji 660 Ti iz NVidie.

  Gigabajt na osnovi HD 7870

  Grafični pospeševalnik Gigabyte Radeon HD 7870 je bil prvotno opremljen s tovarniškim overclockingom in hitrim delovanjem. Poleg tega je bilo povečanje hitrosti v tem primeru doseženo s povečanjem hitrosti grafičnega procesorja 1 GHz na 11 GHz. Kot rezultat, bi lahko ta adapter tekmoval z dražjo 660 Ti video kartico po nižji ceni. Med drugimi značilnostmi tega pospeševalnika je mogoče opaziti prisotnost izboljšanega hladilnega sistema, ki je že vključeval 3 hladilnike in izboljšal redčenje bakrenih cevi in ​​plošč. Tako bi lahko lastniki takšnih grafičnih kartic računali na nadaljnje povečanje hitrosti. Toda iz nekaterih dodatnih tehnologij ali pripomočkov ta odločitev ni bila uresničena, zato je bilo treba za spremljanje in overclockiranje uporabiti standardni programski paket iz "AMD" Catalyst.

  Model HD 7870 iz Sapphireja

  Skromneje na podlagi prejšnjih dvehGrafična naprava je videti kot Sapphire Radeon HD 7870 s predpono Dual-X. Specifikacije so enake osnovnemu modelu. Ne more se pohvaliti s podporo nekaterih blagovnih znamk. Med njene prednosti je mogoče omeniti še naprednejši hladilni sistem. V tem primeru se je število ventilatorjev, kot pri modelu ASUS, povečalo na 2 kosa. Tudi sistem oskrbe s toploto se je izboljšal zaradi povečanega števila bakrenih plošč in cevi. To vam omogoča, da se zanašate na določeno overclock in povečate produktivnost. Ampak samo v tem primeru se bo hitrost povečala za največ 5 odstotkov, in na raven 660 Ti zagotovo ne bo mogoče doseči.
  ​​

  Testiranje in primerjava z neposrednimi konkurenti

  AMD Radeon HD 7870 se ponaša z dobro zmogljivostjo v primerjavi s svojimi konkurenti. NVidia. Toda v AMD-ovem modelu je HD 7870 z mlajšim modelom HD7850 najbolj upravičen. Tehnične specifikacije so skoraj enake, zmogljivost pa je primerljiva. Število RAM-ov je pri teh modelih enako: tako pri HD 7850 kot pri AMD Radeon HD 7870 - 2 Gb. Toda starejši HD 7950 že ima obvezen videopuffer 3 GB in ima bolj napredne funkcije. Da bi odkrili največji potencial takšnih adapterjev, mora biti računalnik opremljen z zmogljivo in učinkovito procesorsko napravo. V tem primeru je testno stojalo temeljilo na i7-3930Kfrekvenca se poveča na 44 GHz. Količina sistemskega RAM-a je znašala 16 GB, ki je obsegala 4 module 4 GB DDR3 standarda. Moč napajanja mora biti enaka 750 vatom. Matična plošča je temeljila na čipu X79 za platformo LGA2011. Če uporabljate manj produktivne računalniške platforme, bodo rezultati testov veliko slabši. Vsi rezultati testov so bili doseženi pri ločljivosti 1920 x 1080 in visoki kakovosti slike. Naslednji rezultati FPS so bili pridobljeni v igralni aplikaciji Alan Wake:
 • HD 7870 - 33-48.
 • HD 7850 - 30-41.
 • 660 Ti - 25-41.
 • 660-25-39. Aplikacija Alan Wake je zelo optimizirana za AMD-jeve izdelke, njene rešitve pa v tem primeru kažejo fenomenalno zmogljivost. Stanje na bojišču 3 se bistveno spreminja, v tem primeru so rezultati v FPS naslednji:
 • 660 Ti - 48-54.
 • HD 7870 - 43-51.
 • 660–41–48.
 • HD 7850 - 35-41.
 • V tem primeru je programska koda že bolj optimizirana za rešitev Nvidia, grafični pospeševalnik pa kaže precej dobre rezultate in je le malo slabši od vodilnega v 660 Ti. Poravnava sil na obrobju 2 se še naprej spreminja v smeri NVidijinih izdelkov. V tem primeru so rezultati preskusa naslednji:
 • 660 Ti - 38-76.
 • 660–30–66.
 • HD 7870 - 20-61.
 • HD 7850 - 20-54.
 • Za razliko od rešitev Nvidia, izdelek AMD ne zagotavlja udobne ravni igre zaradi dejstva, da včasih število okvirjev na sekundo pade pod minimalno dovoljeno 30. Na podlagi rezultatov testiranjaOpazimo lahko, da je del igralnih aplikacij optimiziran za izdelke NVidia, delno pa po odločitvi "AMD". Zato se morate odločiti za želeni seznam igralnih aplikacij in videti rezultate testov. Če večina iger doseže boljše rezultate na grafičnih pospeševalnikih AMD, so njeni izdelki boljši. V nasprotnem primeru izberite NVidia pospeševalnike.

  Stroški

  Grafična kartica AMD Radeon HD 7870 je bila ukinjena že dalj časa. Zato ga je nemogoče kupiti v novi državi. Toda nekdanji uporabljeni pospeševalniki so na voljo na različnih dražbah. Glede na model in tehnične specifikacije se stroški za take naprave gibljejo od 100 do 150 dolarjev. Pri izdelavi novega računalnika uporabite takšen adapter za organizacijo video podsistema, zato je možno kupiti bolj izpopolnjeno grafično rešitev z večjo zmogljivostjo in izboljšano energetsko učinkovitostjo za relativno majhno dodatno plačilo. Ampak, če želite popraviti staro sistemsko enoto, potem je nakup takšnega grafičnega adapterja lahko upravičen iz razloga, da bo za računalniški sistem njegova raven zmogljivosti dovolj.

  Ocene lastnikov

  Na splošno se lastniki grafičnih adapterjev serije AMD Radeon HD 7870 odzivajo na naslednje: Prednosti za uporabnike so naslednje:
 • Visoka zmogljivost v kombinaciji z odlično energetsko učinkovitostjo.
 • Politika zvestih cen.
 • Dober potencial za overclocking tako za procesorsko rešitev kot za podsistem video pomnilnika.
 • Visokarezultatov testiranja v večini sodobnih igrač. Morda ne z maksimalnimi nastavitvami, toda na takem video pospeševalniku lahko skoraj zagotovo igrate.
 • Kljub temu je v takih pospeševalnikih le ena: znatno zmanjšanje hitrosti obdelave programske kode, ki je optimizirana za grafično kartico NVIDIA.

  Rezultati

  Idealna grafična kartica Radeon HD 7870 v letu 2013 združuje zmogljivost, zmerno porabo energije in demokratično vrednost. Rezultati testov so pokazali, da je raven njegove produktivnosti v rednem načinu, če je slabša od dražjih 660 Ti, potem ne toliko. Zaradi overclockinga se lahko ta razlika zlahka nadomesti. Poleg tega v smislu povečanja produktivnosti v tem primeru kakršne koli pomembne težave niso bile opazne. Zdaj, tak pospeševalnik ni povsem pameten za uporabo v novih računalnikih, ker je v novejših grafičnih rešitvah, ki ob primerljivi ceni omogočajo večjo učinkovitost. Edini primer, kjer je uporaba takšnega adapterja upravičena, je popravilo ali nadgradnja stare sistemske enote. V takem primeru je mogoče zmanjšati proračun za popravila in doseči čim večjo hitrost.

  Sorodne publikacije