Zavorne obloge "Renault Logan": zamenjava z lastnimi rokami

Med delovanjem avtomobila malo voznikov razmišlja o delovanju zavornega sistema. Toda ona je tista, ki zagotavlja prometno varnost. Da bi se izognili nesrečam, morate redno preverjati stanje blazinic in jih ne zamujati. Današnji članek bo obravnaval to posebno vprašanje. Torej, poglejmo znake okvare, pogostost zamenjave zavornih ploščic "Renault Logan", kot tudi značilnosti njihove namestitve.

Malo teorije

Dacia in Renault Logan imata enako vezje zavornega sistema. Na sprednji osi se uporabljajo diskovni prezračevani elementi. Od zadaj so klasični bobni. "Vakuum" se uporablja kot ojačevalnik. Sami cilindri poganja pritisk hidravlične tekočine. Logon lahko uporablja tekoče serije Dot-3 in Dot-4.

Vir

Opozoriti je treba, da se ta indikator na sprednji in zadnji osi lahko razlikuje. Izhajajoč iz zakonov fizike, pri zaviranju vse vztrajnost temelji na sprednji strani avtomobila.
Zato so takšne blazinice polne ali dvakrat manjše od zadnjih prekrival. Kar se tiče virov, nihče ne poda določenih številk. Vse je odvisno od načina vožnje. Z avtomatskim vožnjo Renault Logana je zamenjava sprednjih zavornih ploščic opravljena enkrat vsakih 70-100 tisoč. Zadnji del je 150 in več. Če pa uporabite športni stil vožnje, bodo blazinice razstrelile do 30 tisoč.

Znaki obrabe

Obstaja večsimptomi, ki kažejo na prihajajočo zamenjavo zavornih ploščic "Renault Logan":
 • Potek ročice parkirne zavore. To velja za zadnje bobne. " Če je rokovnik prenehal držati, ni vedno razlog za šibek kabel. Morda ste že izbrisali prosojnice. Ročaj mora držati avto pri nagibu 16 stopinj za 3-4 klike. Če morate opraviti 6-7, morate nujno zamenjati zadnje zavorne obloge z Renault Loganom.
 • Hod pedala. Če so se zavore začele "prijemati" samo na koncu, je to znak obrabljenih blazinic. Prav tako je vredno preveriti tesnost samega sistema - cevi in ​​manšete. Morda so puščali in sistem nima potrebne ravni zavorne tekočine.
 • Skripte. Ko upočasnite, lahko slišite značilno škripanje. To pomeni, da je čas za zamenjavo zavornih ploščic. Toda morda se ne pojavi vedno. Sikh bo na tistih blazinicah, ki so opremljene z mehanskimi senzorji obrabe. To je majhna plošča, ki se z določeno obrabo torne ploskve začne drgniti po površini diska. Senzor je popolnoma neškodljiv za zavorni sistem in ne poškoduje delovne površine. Toda, ko so blazinice začele jokati, piše o njihovi kritični obrabi.
 • Priprava orodja

  Za zamenjavo zavornih ploščic znamke Logan potrebujemo:
 • komplet ključev (glavo s čipom in hupa).
 • Vrtljivi izvijač.
 • Škropilnica za čistilne blazinice (če je predvidena zamenjava zavornih ploščic Renault Logan na zadnji osi).
 • VD-40.
 • Jack
 • Brizga (večji volumen, boljša) in zavorna tekočina. Uporabiti morate izdelek razreda, ki je bil oddan prej.
 • Drsne klešče (za zadnje blazinice "Renault Logan").
 • Delovne rokavice.
  Pri nakupu novih blazinic ne smete veliko prihraniti. Poceni analogi se lahko napolnijo z azbestom. Opredelitev preprosto - na torni oblogi bodo bele proge. Takšne blazinice so neučinkovite, poleg tega se hitro izrabijo. Ne izberite preveč debelih elementov. Včasih se obrabijo hitreje kot tovarniške.

  Spremenimo prednje blazinice

  Torej, za začetek moramo ugrabiti sprednji del avtomobila. Nameščene so zadnje stoječe zadnje stojke (lahko premaknete ročaj, ki bo lažji). Nato se odvije kolo, drsni izvijač pa spusti zavorni bat.
  On je eden v zastavi. Vendar pa je pomembno, da ne poškodujemo njene celovitosti. Nato najdemo ključ na 13 in odvijemo vijak spodnjega nosilca vodila. Po drugi strani pa jo je treba zakleniti s tipko 17. Nato je potrebno dvigniti pokrivni del podpornika. Prtljažnik se lahko uspešno izvleče. Ugotovili bomo tudi, da so protiploščne plošče na Loganu. Lahko jih pustite z zamenjavo blazinic. Usmeritve se nato izločijo. Treba jih je očistiti umazanije. Prsti so tudi izvlečeni in razmazani. Upoštevajte, da mora biti mazanje specializirano (za zavorne čeljusti). Prodaja se v majhnih polietilenskih vrečah. Normalni litol ali katerokoli drugo mazivo je prepovedano. V enemv trenutku, ko preprosto izgine (ali se bo izsušil) in bati bodo zakisnut v enem položaju. Preverite tudi prah. Ne smejo imeti vidnih poškodb in razpok. V prisotnosti takih nameščenih novih iz popravila kit.
  Po majhnem vzdrževanju, vstavite nove blazinice v čeljust. Če gredo tesno, stisnite porschegs več. Da preprečite poškodbe, uporabite tanko kovinsko površino. Nato previdno objemite vse vijake in ponovno namestite kolo.

  Pravilo simetrije

  Pri zamenjavi zavornih oblog Renault Logana z lastnimi rokami je treba upoštevati pravilo simetrije. Če se obloga na eni strani spremeni, je treba na drugi strani opraviti enak postopek (tudi če obraba ni zelo kritična). Tudi same blazinice se spremenijo v parih. Če gre za zamenjavo delov sistema bobna, potem kupite 4 blazinice (po dve na vsaki strani). Če je njihova debelina drugačna, bo to negativno vplivalo na delovanje sistema.

  Zamenjava zavornih oblog z Renault Loganom 1.6

  Upoštevajte, da se ta postopek ne razlikuje od tistega, ki bo izdelan pri 14-litrskih modelih. Torej, postavite avto na ravni ploščadi in ga odstranite iz ročaja. Če želite avto zakleniti, nastavite prestavno ročico v položaj prve prestave. Nato del avtomobila pripeljemo z dvigalom, ki je pred tem raztrgal kolesne vijake z balonom. Nato jih končno odstranimo s samim diskom. Zdaj imamo dostop do bobna. V tem primeru odstranite zaščitni pokrovčekČe je vozilo opremljeno z ABS, razstavite senzor. Nato odprite pokrov motorja in izpraznite zavorno tekočino do srednje oznake (za to je bolje uporabiti injekcijsko brizgo). Nato se vrnite v predel za popravilo in glavo odvijete, da se matica bobna odvija.
  Upoštevajte, da se na levem bobnu izklopi v nasprotni smeri urinega kazalca in desno - obratno. Za boljšo učinkovitost je treba obdelati del z VD-40. Potem vzamemo boben sam. Odstranimo vzmet regulatorja reže, prav tako pa tudi krčilno vzmet. Premaknemo sprednji del naprej in vrtimo palico za 180 stopinj vzdolž osi. Odstranite palico z regulatorjem ven.
  Našli smo tudi podporno polico, vzmet in montažni pokrov. Zadnji pokrov odstranimo iz ščita in odstranimo vzvod za demontažo iz kabla ročice pogona. Blazinico odstranite po izvleku delovnega bata. Lahko je narejen iz žice ali močnega gumijastega tesnila. Nato se na rebra nanese mast. Pomembno je, da uporabite toplotno odporni izdelek, ki je namenjen za 250 in več stopinj.

  Kaj sledi?

  Naslednji korak je odstranitev fiksnih vezi. Zdaj lahko varno namestite nove blazinice. Konstrukcija je sestavljena v obratnem vrstnem redu.
  Zamenjava zavornih ploščic z Renault Loganom 1.4 je enaka. Kar zadeva varnost, se opravi samodejno. Samo pritisnite na zavorni pedal deset do dvanajstkrat in nalijte tekočino v rezervoar.

  Kako leteti?

  Upoštevajte, da zamenjava blazinic zahteva časza drgnjenje Ponavadi traja 100-200 kilometrov. Površino tornega materiala odrežemo na delovno površino diska. Med zaviranjem se je treba izogibati naglom zaviranju. Dvesto kilometrov blazinic je mogoče izkoristiti v največji možni meri.

  Zaključek

  Torej smo ugotovili, kako zamenjati zavorne ploščice. Renault Logan je zelo enostaven za vzdrževanje avtomobila. Zato je večina popravil z njim mogoče opraviti z lastnimi rokami.

  Sorodne publikacije