Xiaomi Mi 6: Lastnik ocene

Težko je verjeti, toda pred samo sedmimi leti nihče ni vedel za kitajsko podjetje Xiaomi. Danes je težko najti osebo, ki je ni slišala. Še en! Pametni telefoni podjetja so v veliko povpraševanje med uporabniki, mnogi pa celo primerjajo nekatere izdelke Xiaomi z napravami znanega velikana Apple. V članku bomo podrobneje spoznali enega od predstavnikov kitajske korporacije - vodilni pametni pametni telefon Xiaomi Mi 6. Na napravi je o tej napravi veliko pregledov (negativnih in pozitivnih). Poskusimo ugotoviti, kaj predstavlja novi vodilni.


Podjetje Xiaomi in Sheli podjetja MIUI - primer uspešnega razvoja

Malo umika iz teme in govori o podjetjih Xiaomi. Kako je bilo sedem let, odkar "nič" ni uspelo ustvariti takega velikega otroka? Ampak vse je v redu. Blagovna znamka Xiaomi je bila registrirana leta 2010. Kitajsko je Lay Jun imenovala za očeta očeta in ideološki navdih. Pred tem je od leta 1992 do leta 2000 Lei Jun delal v podjetju Kingston. Talent in izreden značaj tega človeka govori vsaj o tem, da je v osmih letih opravil zelo težko pot od običajnega delavca do direktorja Kingstona. Lei Jun je imel nekaj slabosti pri ustvarjanju startupov. Nekateri njegovi projekti so bili zelo uspešni, kot je video storitev yy.com. Do ustanovitve podjetja Xiaomi je gospod Lee Jun že uspel zaslužiti račun, ki je izračunan v milijardah dolarjev.
Prvi izdelek mladih inBilo je nenavadno, da ni pametni telefon, temveč programski izdelek - MIUI firmware za pripomočke z operacijskim sistemom Android. Ta n-ti igralec še nikoli ni bil vezan na Xiaomi naprave, zato bi ga lahko uporabljali vsi proizvajalci pametnih telefonov, ki temeljijo na Androidu. Trenutek za izhod iz izdelka je bil izbran zelo uspešno. V letu 2010 je bil Googlov operacijski sistem Android star vse dve leti, njegova stabilnost pa se ni razlikovala. Sprostitev MIUI, zanimive in stabilne programske opreme za naprave Android, je prinesla Xiaomi v ospredje.


Leta 2011 je prišel na trg prvi pametni telefon družbe Xiaomi Mi 1. Zahvaljujoč lupini MIUI je njena nizka cena in nekaj podobnosti s težko dostopno ceno iPhonea povzročilo pravo krizo na Kitajskem. Od takrat je razvoj podjetja sedmi korak. Trenutno Xiaomi poleg pametnih telefonov in firmware MIUI potrošniku ponuja celo vrsto elektronskih naprav - tabličnih računalnikov, prenosnih računalnikov, fitnes sledilcev, slušalk, usmerjevalnikov, žiroskopov, zunanjih baterij in mnogih drugih naprav. Podjetje stalno širi geografijo svoje proizvodnje in prisotnost na svetovnem trgu. Danes korporacija zaposluje 8.000 ljudi, dobiček pa je približno 20 milijard dolarjev. Zdaj pa se vrnimo na temo članka in poglejmo bližje zadnjemu vodilnemu podjetju - Xiaomi Mi 6.

Razpakiranje naprave in prvi pregled

In tukaj je dragocena škatla v naših rokah.
Kaj smo našli v njem:
 • Naprava sama v vsehlepoto
 • Polnilnik.
 • Kabel USB.
 • Posebna igla za odpiranje reže za kartico SIM.
 • USB adapter za slušalke. Za to, kar je potrebno, se učite kasneje.
 • Pokrov odbijača. Poceni, vendar zelo kakovostni.
 • Slušalke niso vidne v kompletu. Sporna odločitev, čeprav je boljša od poceni "trikov".
  Poglejmo pametni telefon. Na testu imamo različico v primeru keramičnega stekla. To je v redu, ja, ampak praktično? Poglejmo - poglejmo. Čeprav niso, so že videli. Pametni telefon v tej predstavi je zelo spolzek. In tukaj prihaja odbijač, ki je na voljo v kompletu. Po materiala telesa je takoj presenetiti modi zdaj zastave znanih podjetij trenutek - prisotnost dveh kamer, od katerih je eden namenjen za pomoč pri fotografiranju v pokončnem načinu. Malo kasneje je še en "know-how" - pomanjkanje standardnega izhoda za slušalke. Sedaj boste morali uporabiti slušalke s posebnim USB priključkom ali pa jih uporabiti za brezžično poslušanje glasbe prek Bluetootha. Da, še vedno lahko uporabljate celoten adapter. Pomanjkanje standardnega izhoda za priključitev slušalk je po mnenju mnogih pomanjkljivost Xiaomi Mi-6. Povratne informacije uporabnikov o omrežju so zgovorne. Ampak bodimo pošteni. Že dejstvo, da takšnega gnezda ni, je zdaj moden "čip". Mimogrede, podobna konstruktivna odločitev je Apple uporabil v pametnem telefonu iPhone 7. Ločeno pa bi želel omeniti bolj subtilno.okvir, okvirje zaslona. V predhodniku 5 Mi je bilo veliko širše, kar je motilo mnoge kupce. In nadalje, Xiaomi, v značilnostih svojega vodilnega, je dejal, da je zaščiten pred vodo in prahom s standardom IP67, kar pomeni, da mora pametni telefon zdržati tudi potopitev v vodo. Mogoče je seveda tako, vendar ni priporočljivo poskusiti - vseeno, draga stvar ne izgleda kot pripomoček, ki je zelo zaščiten pred vstopom v vodo. Senzor prstnih odtisov je prisoten tudi na telefonu, čeprav očitno ne daje svoje lokacije. Nahaja se v odtoku pod zaslonom in združuje funkcije gumba in senzorja prstnih odtisov. Omeniti je treba tudi korporacijsko nianso Xiaomi - prisotnost infrardečega vmesnika na pametnem telefonu. Na žalost ni mogoče razširiti notranjega pomnilnika naprave - na telefonu ni reže za pomnilniške kartice. Toda vgrajeni v 64Gb v Xiaomi Mi 6 pregledi in pregledi naprave je povsem dovolj za potrebe povprečnega uporabnika. Če ta količina še vedno ni dovolj, lahko kupite dražjo različico pametnega telefona, ki ima 128 GB pomnilnika na krovu.

  Zaslon: stari prijatelj boljši od drugih dveh?

  Zaslon Xiaomi Mi 6 ni nov razvoj. V nespremenjeni obliki se je preselil iz prejšnjega vodilnega mesta 5 Mi. Čeprav zdaj izgleda precej dostojno. Slika na zaslonu ločljivosti in FullHD na 515-palčnem zaslonu izgleda zelo dobro. Morda z večjo diagonalo zaslona slika ne bi bila tako kakovostna, vendar imamo še en primer. Uporaba matrice IPS vam omogoča, da se osvetlite,nasičene, naravne barve. Vidni koti so odlični, saj je naklon slike le malo zbledel, vendar ostaja povsem sprejemljiv za zaznavanje. Seveda, lahko vstavite pametni telefon takega ekrana z visoko ločljivostjo, vendar to v osnovi ni. Ne bo odveč omenjati čipa, ki se nanaša na svetlost programa. Na pametnem telefonu Mi6 lahko nastavite svetlost z zelo majhnim korakom: njegova vrednost je lahko od enega do šeststo.

  Kamera - zakaj dve očesi?

  Zdaj pa si poglejmo kamero pametnega telefona, torej na dve kameri s 12 milijoni slikovnih pik, z različnimi goriščnimi razdaljami. Ta optični tandem je potreben za fotografiranje v pokončnem načinu, z ozadjem v ozadju. V številnih spletnih pregledih so ocene o fotoaparatih Xiaomi Mi-6 zelo različne: od eksplicitnega zajetja do negativnosti. Portret način, v skladu z lastniki pametnega telefona, deluje na "razveseliti", čeprav obstajajo majhne terjatve do pravilnosti prenosa barve. Vgrajen urejevalnik za izboljšanje slike, načeloma izboljša sliko, vendar zelo izkrivlja prvotne barve na sliki.
  Druga kamera služi za drug pomemben namen: omogoča fotografiranje z dvojnim optičnim zoomom. Hkrati obe kameri delujeta v posebni povezavi. Fotografije so zelo dobre, vendar z zadostno naravno svetlobo. Pri slabi osvetlitvi se prenos barve slike poslabša, prav tako pa pride do neprijetnega optičnega šumasliko V pregledih na Xiaomi Mi 664Gb lahko najdete veliko razočarajočih komentarjev glede kakovosti dela samega programskega modula, ki je odgovoren za fotografiranje. Po mnenju uporabnikov obstajajo pogoste zamrznitve programa.

  Komunikacijski, navigacijski in brezžični moduli

  Z komunikacijskim modulom Xiaomi Mi6 je vse v redu. Prenos govora je kakovosten, slišnost pa je tudi na visoki ravni. V telefon lahko vstavite 2 SIM kartici. Pametni telefon ima podporo za LTE. Internetna povezava deluje stabilno, saj ni nobene zahteve za hitrost deskanja. GPS pri "hladnem" zagonu najde satelite zelo hitro: v 20-30 sekundah. To je zelo dober kazalnik. Pametni telefon se ponaša z modernim Wi-Fi modulom 2x2 MIMO. Za povezavo modul uporablja dve anteni. Verjetno ta funkcija omogoča, da se pripomoček poveže z omrežji tudi pri zelo šibkem signalu, hkrati pa zagotavlja dobro stabilnost povezave. Telefon je opremljen z različico Bluetooth 5.0. Prav tako ni pritožb glede njegovega dela. Edina pogojna pomanjkljivost je nezmožnost istočasnega povezovanja več brezžičnih naprav, kot sta dva zvočnika za poslušanje avdio vsebine.

  Kaj je stereo zvok Xiaomi?

  In kako se vodja ukvarja z zvokom? Proizvajalec ponosno navaja, da je telefon opremljen z zvočniki, ki lahko proizvajajo stereo zvok. Odobren z vsemi dokumenti p, da pričakujejo, da v teh besedah ​​je prevaro, jezik se ne bo vrnil, ampak recimo to: tukaj Xiaomi podjetje je malo \ tzilacavil Da, dva zvočnika sta res uporabljena za predvajanje zvoka, kar vam omogoča govoriti o stereo zvoku. Ampak celoten trik je, da je eden od zvočnikov, ki se uporabljajo za predvajanje, izgovorjen, in to bo vedno izgubil glavno dinamiko pametnega telefona tako po obsegu kot po kakovosti sproščanja želenega frekvenčnega območja. To pomeni, da obstaja nekakšna hipotetična podobnost stereo učinka, vendar je ne boste imenovali polnopravni. Zaradi pravičnosti je treba povedati, da je kakovost gibanja, ki jo ponuja naprava kot celota, precej sprejemljiva, ljubitelji glasbe pa bodo v vsakem primeru uporabili dobre slušalke za poslušanje glasbe.

  Produktivnost - kot vedno na nadmorski višini!

  Učinkovitost je edina možnost, za katero ni vprašanj za pametni telefon Xiaomi Mi 6, in povratne informacije lastnika so potrjene. Naprava uporablja novi Shapdragon 835 procesor, zahvaljujoč tej napravi, se je izkazala za zelo pametno. Preizkusili so igre, kot so Real Racing 3 Asphalt 8 in Injustice 2. V vseh igralnih aplikacijah ni bilo mačka, slika je ostala gladka pri vseh parametrih. Hkrati je ogrevanje pametnega telefona bilo zanemarljivo, kar lahko pripišemo prednostim. Kitajci so zelo ponosni na rezultate sintetičnih preizkusov njihovega učenja. Kar zadeva zmogljivost v programu AnTuTu, je skoraj izenačil pošasti, kot so Samsung S8 in iPhone 7 Plus. Z zaupanjem lahko rečemo, da bo pametni telefon pritegnil igralce. Zmogljiv procesor, skupaj s 6 GB RAM-a, bo omogočilza zagon praktično vseh igralnih aplikacij na pametnem telefonu. Na žalost pametni telefon nima možnosti razširiti količine notranjega pomnilnika. Lastnik naprave mora biti zadovoljen z razpoložljivimi 64 GB v mlajši različici. Z razpoložljivostjo finančnih sredstev lahko kupite vrhunsko različico naprave, ki uporabniku ponuja 128 GB notranjega pomnilnika.

  "Telefon ostro pade"

  Čas je, da analiziramo avtonomijo naprave. Pametni telefon uporablja baterijo 3350 mAh. Glede na polnjenje pametnega telefona, lahko predpostavimo, da je bolje, da ne čakate dolgo časa za delo brez ponovnega polnjenja iz naprave. Načeloma se je to zgodilo. Z aktivno uporabo "težkih" funkcij, pripomoček ne preživi do konca dneva. Morali boste bodisi povleči polnilnik s seboj na delo ali kupiti dodatno za uporabo v pisarni. Če sem iskren, bi vodilni na tej ravni želeli imeti več življenjske dobe baterije. No, zakaj ne morem vstaviti baterije z večjo zmogljivostjo? Bilo bi zelo priročno, če bi pametni telefon brez uporabe vtičnice dosegel konec dneva. Treba je omeniti, da so v omrežju pregledi baterij Xiaomi Mi6 pogosto negativni.

  Primerjava z iPhone 7 Plus

  Pametni telefoni kitajskega proizvajalca Xiaomi so prav tako primerljivi s tistimi, ki jih ima Apple. Tako Xiaomi Mi-6 pametni telefon podrobno ponovi rešitve, ki se uporabljajo za iPhone 7 Plus. Na primer, ima dve kameri. Hkrati pa nima standardnega izhoda za stereo slušalke, kar ponavlja kolega iz korporacije Apple. Tudi zaslon Mi6 niMočno izgubi na značilnosti iPhone 7. Predstava je skoraj na isti ravni.
  Če ne bi imeli veliko "skoraj", bi bilo mogoče z gotovostjo reči, da je Xiaomi Mi6 v paru z napravo iz podjetja "jabolko". Toda čudež se na žalost ni zgodil. Za vse parametre je iPhone 7 Plus boljši od svojega nasprotnika, ki temelji na Androidu. In če menite, da se lupina MIUI pogosto ne obnaša na najboljši način, kar omogoča sistemu, da zamrzne in nehote zapre aplikacije, potem vse postane na mestu. Na iPhone 7 ni takšnih težav z firmware in sistem preprosto ni. Edina točka, o kateri gadget Apple izgubi sestro iz Srednjega kraljestva, je cena. Kljub temu je v Xiaomi Mi6 veliko nižja.

  Vožnja okoli Xiaomi Mi-6 plus

  V začetku leta 2017, pred sprostitvijo junaka našega pregleda, so nepotrjene informacije o prihajajoči napovedi Xiaomi Mi-6 plus pametnega telefona pogosto zdrsnile z interneta. Značilnosti te naprave se bodo verjetno malo razlikovale od Xiaomi Mi-6. Pametni telefon Plus Plus je napovedal zaslon, ki je večji od običajne diagonale Mi6 (57 palcev) in ločljivosti 2K. Pomembno je omeniti, da je Xiaomi Mi-6 plus, po mnenju nekaterih uporabnikov, želel zapustiti standardne slušalke in razširiti vgrajeni pomnilnik s podporo za kartice microSD. Predpostavlja se, da ima baterija zmogljivost 4500 mAh. Vendar je Xiaomi maja 2017 jasno povedal, da je bil izdan pametni telefon Mi 6 Plus. Od dohodkov pravnih oseb se je odločil, da bo odpovedal to sprostitev pripomočka, da bo druga, da bi svoje potomce - nova težava Xiaomi MiOpomba 3, ki je bila uradno uvedena septembra 2017. Kljub temu se mnogi upajo, da bo proizvodnja Mi6 Plus še vedno potekala.

  Končni vtisi

  Če odkrito povedano, model povzroča zelo sporna čustva. Zdi se, da so izjemne lastnosti delovanja edini nesporni plus pametnega telefona, če ga primerjamo s konkurenti. Po drugih parametrih ni mogel ponuditi ničesar novega. Nihče ne more biti presenečen zaradi lupine keramičnega stekla, ne bo vplival na sodobnega uporabnika in dvojno kamero s pokončnim načinom. Zaslon z ločljivostjo je očitno izgubil konkurenco, čeprav daje spodobno sliko. Delo MIUI lupine se ne razlikuje v stabilnosti in občasno vas naredi nervozno, čeprav je to težavo mogoče rešiti z izdajo nadgradnje vdelane programske opreme. Sporne odločitve vključujejo zavrnitev uporabe moda iz standardnega avdio priključka in pomanjkanje reže za pomnilniške kartice. Obstaja še ena pomembna pomanjkljivost pametnega telefona Xiaomi Mi-6 - njegova vrednost na ruskem trgu. Za mlajšo različico se zahteva približno 28.000 rubljev. Skoraj za isti denar lahko kupite vodilni P10 od Huawei, nikakor ne slabše od naprave Xiaomi, ima pa tudi izhod za slušalke, režo za pomnilniško kartico.
  Verjetno, starejši brat, Xiaomi Mi 6 plus, se ni pojavil, bi bilo bolj zanimivo zaradi velikega zaslona z ločljivostjo 2 in bolj zmogljive baterije. Toda to je le predpostavka. Do sedaj čakamo na pojav novih izdelkov Xiaomi. Kljub kratkoročnemuObstoj, kitajski proizvajalec je presenetil ves svet s pogumnimi in zanimivimi novostmi. Samo malo moramo prenašati.

  Sorodne publikacije