Vrste pralnih strojev: značilnosti in proizvajalci

Današnji trg gospodinjskih aparatov potrošnikom ponuja različne vrste pralnih strojev: "avtomatsko", "ultrazvočno", "polavtomatsko" itd. in še veliko drugih odtenkov, na katere morate biti pozorni pred nakupom.

Za začetek bomo na kratko predstavili, kaj lahko najdemo na vseh pralnih strojih (tipih, tipih) na policah trgovin in kako se razlikujejo med seboj. Nato podrobneje preberite glavno skupino tega segmenta - avtomatske naprave.


"Avtomatski stroj"

Če imajo avtomatske enote popoln nadzor programske opreme, potem so takšne vrste pralnih strojev kot polavtomatska naprava odvzete. Vse, kar imajo na razpolago, je časovnik za nastavitev trajanja pranja. Poleg tega se lahko stopnja avtomatizacije določenega modela razlikuje. Na primer, nekatere vrste pralnih strojev Bosch ali Indesit lahko ocenijo količino vode, njeno temperaturo, prisotnost detergenta in hitrost vrtenja, medtem ko druge - samo opravijo pranje na določenem programu in nič več. Tu govorimo o cenovnem segmentu: dražji modeli lahko nadzorujejo celoten proces, ki se imenuje, od in do, in proračun je opremljen le z osnovno funkcionalnostjo. Poleg tega je mogoče vrste avtomatskih pralnih strojev razdeliti na vrste delovnih mehanizmov - aktivator inbobnanje Kjer so slednji bolj previdni pri pranju, pomemben prihranek detergentov in vode ter imajo tudi zapleteno, vendar hkrati zanesljivo zasnovo. Aktivacijski tipi pralnih strojev (fotografija, ki jo lahko vidite v članku) so zelo redki, saj je ta pravica v glavnem polavtomatska.


"Polavtomatski stroj"

Vsi modeli polavtomatskega tipa se lahko opredelijo s preprostim in jasnim izrazom: "bazena z motorjem". Glavna sestavina takih agregatov je gred z diskom ali rezili, ki meša perilo. Tehnike tega načrta so nezahtevne, tako da lahko pri pranju uporabljate skoraj vsak prah.
Mnogi se spomnijo priljubljenosti stroja "Malyutka" v devetdesetih, ki je stal v skoraj vsakem domu. Takšnih redkih vrst pralnih strojev skoraj ni mogoče najti, kot bi bilo v napovedih "Oddati". Toda nekateri še posebej srečni lastniki takšnega "retro" še vedno uspejo zaslužiti zanje. Današnje vrste polavtomatskih pralnih strojev imajo nekatere spremembe glede zanesljivosti, ergonomije in videza, vendar je načelo ostalo nespremenjeno - to je "bazena z motorjem", saj se ne razširja. Proizvodnja takšnih agregatov večinoma izvajajo domači proizvajalci (modeli "Fairy", "Saturn", "Unite", "Lilya" itd.). Tovrstni pralni stroji z navpično obremenitvijo so precej poceni v primerjavi z "avtomatskimi stroji". Cena se lahko giblje v širokem razponu - od 1000 do 6000 rubljev.
Ena glavnih prednosti ovojnice je tanačrt je mobilnost, tj. takšna tehnika bo nemogoča za tiste ljudi, ki se pogosto premikajo iz enega kraja v drugega. Slabosti se pojavljajo tudi:
 • programi za pranje, zaradi svojih omejitev, lahko rečemo, da so odsotni;
 • nizka hitrost;
 • nagnjenost k temperaturi vode;
 • se vežejo na kopel ali stranišče, da odplaknejo odpadno tekočino.
 • Na splošno bodo takšne pralne stroje za vedno cenili mladi pari ali prebivalci države.

  Ultrazvočni stroji

  Na splošno se je razred ultrazvočnih naprav za pranje pojavil zaradi masažnih naprav, ali, natančneje povedano, potem, ko je slednji preusmeril v prvi. Takšni avtomobili se sploh ne pometajo. Da bi se madež raztopil, to pomeni, da ima redno mrežico, je potrebno platno namakati v posebnem prahu močnega delovanja. Vse te postopke boste izvedli s to napravo ali brez nje - ni razlike, ker je za ta postopek pomembno, da imate samo vodo, prah in vse, in s tem povezane ultrazvočne obloge - samo nepotrebna propaganda.
  Zdaj pa si poglejmo najbolj priljubljene in najbolj zahtevane avtomatske pralne stroje (vrste, značilnosti).

  Razred pranja

  Indikatorji "učilnice" v avtomatskih agregatih so samo trije:
 • pranje;
 • spin;
 • varčevanje z energijo.
 • Vsi, kot tudi pripadajoči razredi, so označeni s črkami od A do G. To pomeni, da je model z oznako "razred A" - najbolj napreden v tehničnem smislu, znak "G" pa govori o superprevodnem in ekstremnemproračunska različica stroja. Poleg tega imajo nekatere vrste pralnih strojev (Bosch, Indesit, LG itd.) Podrazrede: A ++, A +++ itd., Kjer je glavno merilo za vrednotenje skrb za pranje in varčevanje z energijo. (bolj pluse, bolje).
  Glede vrtenja ta sistem deluje v enakem vrstnem redu: "A" - 1600 vrt /min. in suho perilo na izstopu in "G" - 400 vrt /min. in veliko vlage ob obleganju. V skladu z istim načelom se določi razred varčevanja z energijo (od "A" do "G"). Modeli, ki so večinoma zastopani na našem trgu, imajo oznako "A" ali "B", s posebno razliko, ki je povprečni lastnik ne čuti, zato včasih preprosto ni smiselno preganjati dragega razreda in plačati preveč denarja. Na primer, pralni stroj "Indesit" (vrste "polavtomatsko" se ne štejejo) iz kategorije "B" bo zlahka zaprl pas podobne enote iz "VEKO" z oznako "A", tako da tukaj morate pogledati ne samo za lastništvo razreda, ampak tudi za kakovost proizvodov ene ali druge blagovne znamke na splošno.

  Proizvajalci

  Glede izbire tovrstnih strojev s strani proizvajalca je vse preprosto. Modele proizvajalcev prvega ešalona lahko izberemo po barvi in ​​velikosti, ostalo (zanesljivost in kakovost) pa bo poskrbela sama blagovna znamka. Tu govorimo o tako veličastnih enotah, kot so Bosch, Indesit, Zanussi, Candy itd.
  Kar se tiče drugega ešalona - ni vse tako preprosto. Med temi proizvajalci lahko najdete dostojne kopije in po popolnoma demokratični ceni, toda tehtanje in preučevanje bo imelo številne značilnosti. To je mogoče pripisati zbranimVrste strojev
  Vse vrste avtomatskih pralnih strojev lahko razdelimo na dva tipa:
 • z navpično obremenitvijo;
 • s čelno obremenitvijo.
 • Vsak od njih ima nekaj svojih prednosti in slabosti. Kateri model izberete je odvisen od vas, vašega življenjskega prostora in števila družinskih članov.

  Sprednji tip

  Najbolj sprednji agregati na trgu gospodinjskih aparatov. Če pogledamo statistične podatke o prodaji, bi lahko pomislili, da so ljudje samo neznanci ali da še nikoli niso slišali za druge vrste pralnih strojev. Prednosti takšnih modelov so očitne. Obstaja tudi dobra zmogljivost (približno 7-9 kg) in brezhibno načrtovanje, kot tudi sposobnost, da jih vgradimo v kuhinjsko pohištvo. No, nekdo rad samo opazuje dogodke procesa skozi "osvetljevalnika" spredaj.
  Toda za vsemi prednostmi se skrivajo in njihove pomanjkljivosti. Ena od teh in za nekatere kritične so dimenzije. In če se lahko enako "bazena z motorjem" vgradi v katerokoli majhno, primerno mesto, in "navpično" v ozkem prehodu ali kotu, potem s "frontalkoi" takšno število ne bo mimo. Seveda si lahko ogledate manj drzen model z ozkim "pasom", toda potem bo velikost pasu opazno manj, kot za velike družine - ni možnost.

  Vertikalni tip

  Ena glavnih prednosti modelov čelnega tipa je sposobnost, da se med pranjem odstranijo in dajo stvari neposredno. To je zelo priročno, če ste pomotoma zdrsnili roza pulover skupaj z belimi hlače, ali,ravno nasprotno, samo pozabil sem dati nekaj. Poleg tega vam ni treba čepiti in se upogniti.
  Obstajajo tudi slabosti strojev tega načrta. Ena od teh - pogoste pritožbe lastnikov glede kakovosti pranja. Prav tako je mogoče pripisati zelo skromen obseg stvari, v primerjavi z "frontalkoy" (ne več kot 5-6 kg), ki je zelo majhna za velike družine.

  Obseg

  Če pogledate iste statistične podatke o prodaji, je očitno, da se modeli s prostornino 4-5 kg ​​dejavneje razlikujejo od drugih agregatov. Pravzaprav je to najboljša možnost, tako za povprečno 3-4-člansko družino kot za osamljeno osebo, z edino razliko, da družina preprosto izbriše bolj pogosto kot neporočena oseba. Nekateri posebej pedantni državljani se ukvarjajo s procesom vezanja v strogo določenih dnevih v tednu /mesecu, ki kopičijo spodnje perilo v košarah. Za takšne, obstajajo bolj prostorne možnosti za 8 ali 10 kg, ki se imenuje, vse naenkrat. Poleg tega so se takšni modeli dobro izkazali v velikih družinah, kjer starši, otroci in stari starši živijo v eni hiši /stanovanju. Kar zadeva količine, na domačem trgu lahko najdete majhne primere enega in pol ali dva funta. Za uporabo takšnih modelov doma, v bistvu, je neprimerno, ampak za dajanje ali nekdo stoji ločene savne - v celoti se strinjam.

  Material bobna

  Pred nakupom je obvezno določiti kakovost materiala, iz katerega je izdelan eden najpomembnejših elementov v pralnem stroju - boben. Osnova za cilinder so lahko kompozitni materiali, nerjavno ali emajlirano jeklo. Slednji je zelo pogost v Slovenijiproizvajalcev drugega ešalona in se odlikuje po najnižji trajnosti. V zvezi s kompozitnimi materiali je to najbolj optimalna in daleč od poceni možnosti, ki je del cenejših in »plemenitih« modelov iz Evrope, Koreje ali Turčije. Poleg tega je kompozitni boben manj voluminozen, ima dobro toplotno izolacijo in je veliko trajnejši od emajliranih vzorcev.

  Če povzamemo

  Izbira gospodinjskih aparatov takšnega načrta je potrebna ne samo na podlagi vaših osebnih preferenc, temveč tudi ob upoštevanju dejavnikov, kot so dimenzije stanovanja, število družinskih članov, razpoložljivost oskrbe z vodo in druge nianse.
  Če greste v majhno stanovanje, vas bodo sprednje enote še bolj stisnile, zato morate pogledati stroje z navpično obremenitvijo ali naprave, ki so vgrajene v umivalnik. Zadnje, čeprav so veliko dražji od svojih nezahtevnih kolegov, vendar prihranijo levji delež prostora. Ko ni nobenega problema s prostim prostorom, lahko razmislite o vseh prednostnih možnostih, poleg tega pa poleg tega kupite sušilni stroj, da ne bi zrahljali pranja na vrvi v kopalnici ali stanovanju. Še posebej, ker vam bo ta možnost prihranila ne samo prostor, ampak tudi čas, in morali boste le prišli do vsega pripravljenega. V zvezi s posebnimi modeli, ki jih lahko imenujemo ne le kvalitativne v mnogih pogledih, ampak tudi bolj ali manj univerzalne, poskusite pogledati spodnji seznam. Široko iskano periloStroji na domačem trgu:
 • LG F-1281TD5 (850x600x590 mm /65 kg) - spredaj, obremenitev do 8 kg, prostornina rezervoarja - 58 litrov, vrtenje - 1200 vrt /min;
 • Bosch WLM 20441 (850x600x450mm /64kg) - sprednja obremenitev 6 kg, prostornina rezervoarja - 46 litrov, izklop - 1000 vrt /min;
 • Indesit WIUN 105 CIS (850 x 595 x 323 mm /53 kg) - sprednja obremenitev 4 kg, prostornina rezervoarja - 27 litrov, vrtenje - 1000 vrt /min;
 • Zanussi ZWP 582 (890 x 400 x 600 mm /58 kg) - navpična obremenitev 6 kg, vrtenje - 850 vrt /min;
 • Hotpoint-Ariston ARTXD 109 (850x400x600mm /56kg) - navpična obremenitev 6 kg, vrtenje - 1000 vrt /min.
 • Sorodne publikacije