Velikost metlic brisalcev. Izbira krtač za brisalce na znamki avtomobila

In prihaja trenutek za zamenjavo metlic brisalcev. To se lahko zgodi kadarkoli in iz različnih razlogov. Pogosto je izdelan material, iz katerega je izdelana delovna površina brisalca. Še vedno je treba izbrati pravo krtačo po velikosti, vrsti in kakovosti. Če želite izvedeti, kakšna je velikost metlice brisalca, jo morate izmeriti. Voznikova in potniška ščetka sta lahko različnih velikosti in zahtevata ločeno merjenje. Ne pozabite na zadnje steklo. Na nekaterih modelih avtomobilov je tudi brisalec. Ampak, če ni krtačo ali avto pri roki, in trgovina je že blizu, ne bodite razburjeni. Povsod, kjer se prodajajo brisalci, obstajajo imeniki, ki prikazujejo vse potrebne informacije o velikostih in vrstah pritrdilnih elementov.


Značilnosti izbire metlice brisalca

Kaj je lahko težko, če so izbrani metlice brisalcev? Izkazalo se je, da morate poznati velikost krtač. Da, to vam bo pomagalo kupiti standardni komplet za vaš avto. Toda zelo pogosto predpisana dolžina krtače ni učinkovita. Njegova dolžina preprosto ne more biti dovolj. Na primer, za avto VAZ-2121 Niva, obrat priporoča namestitev 330-mm ščetke, in dejstvo, da so lahko postavi 350-mm.
Naslednji težak čas pri izbiri hišnika je pritrdilni element. Če za večino avtomobilov obstaja kavelj tipa pritrditve, potem obstajajo druge bolj zapletene možnosti. Da bi namestili roko brisalca na avto,potrebujete adapter. Čeprav je standardna različica vedno na voljo. In ni pomembno, ali gre za domači avtomobil ali eksotični tuji avto.


Najlažji in najučinkovitejši način za izbiro neoriginalnega metlice brisalca je, da izberete avto. Tukaj lahko jasno vidite, če je standardna dolžina, tesno prilepljena na površino čopiča, da jo dobro očistite.

Sprednji in zadnji metlice brisalcev: ali obstaja razlika

Metlica zadnjega brisalca se od sprednjega zunanjega dela razlikuje le po velikosti. Ker je zadnje steklo običajno precej manjše od sprednjega, je zato čopič krajše. Pravzaprav je poleg velikosti tudi razlika v nastavitvenem elementu. Na vsakem avtomobilu je ta velikost lahko vaša.
Nekatere blagovne znamke tuje proizvodnje so tako zviti pritrdilni elementi, ki dvignejo zadnjo obleko iz univerzalne velikosti. Izvirno različico morate kupiti ali naročiti. Tako se avtomobilizem bori z neoriginalnimi rezervnimi deli in ohranja visoko raven kakovosti.

Velikost brisalcev avtomobilov znamke VAZ

Velikost metlic brisalcev VAZ je odvisna od posameznega modela. Za prve avtomobile VAZ-2101 kot tudi za ostale klasike so sprednje ščetke dolžine 330 mm. Ob istem času, kot tudi za "Niva", bo precej povečala na večjo velikost - 350 mm.


V zvezi s takimi modeli, začenši z VAZ-2108 in zaključnim delom VAZ-2115, je dolžina brisalcev 510 mm. V tem primeru je v nekaterih primerih mogoče namestiti 530 mm ali par 530 mm zavoznikovi strani in 510 mm za potniško stran. Za zadnje okenske ščetke je dolžina lahko od 280330 mm
.
Za avtomobile "Kalina" se obe različici uporabljata v dveh različnih velikostih. Voznikov voznik je 610 mm, velikost metlice brisalca na sovoznikovi strani pa je 410 mm. Za Lado Grant se uporablja enaka velikost krtač. "Priora" in "Largus" imata dve identični krtači velikosti 510 mm. Dovoljena je tudi sprememba 530 mm + 480 mm, kjer je voznikova dolžina primerna. "Vesta" ima dimenzije 600 in 450 mm, rentgenski žaromet pa 650 in 360 mm.

Izbira krtač za brisalce za tuja vozila

Da bi dvignili metlico brisalca za tuj avto, bo dovolj, da poskusite na mestu pritrjevanja. Hkrati bo takoj postala jasna njegova dolžina, stopnja stiskanja in način pritrditve. Če nimate možnosti poskusiti brisalcev, se takoj obrnite na referenčno literaturo ali elektronske kataloge. Za določitev metlice brisalca morate poznati proizvajalca avtomobila, linijo modela in leto izdaje. Po navedbi vseh informacij, na izhodu dobimo rezultat z vsemi potrebnimi podatki.
Obstaja nekaj neprijetnih trenutkov, ki se v nekaterih imenikih ne odražajo. Na primer, obstajajo znamke avtomobilov, ki se proizvajajo za različne države. Prilagojeni modeli imajo lahko različne dolžine krtač. Izbira ščetke za brisače v tem primeru je treba izvesti bodisi s pomočjo vzorca bodisi s sklicevanjem na zanesljive vire informacij.

Različne metlice brisalcev

Pri izbiri metlice brisalca na dolžino ne pozabite na druge pomembneparametri, kot so:
 • material čistilnega traku;
 • vrsta krtač;
 • proizvajalec.
 • Vsak proizvajalec ponuja svoj izdelek, ki izkazuje svojo najboljšo kakovost. Zato, ko izbiramo brisalce, je dovolj, da poznamo prednosti in se usmerimo za njim. Na primer, silikon velja za najboljši material za ščetke. Čisti silikon pa ni tako praktičen kot guma in stane več.
  Drug pomemben dejavnik je vrsta hišnika. Obstajajo tri glavne vrste:
 • okvir;
 • brez okvirja;
 • hibrid.
 • Densoove hibridne krtače so še posebej dobro dokazane. Združujejo najboljše klasične rezbarije okvirja in osnovne možnosti. Dolžina čopičev podjetja Denso se giblje od 330 do 700 mm. Katalog podjetja predstavlja različice za veliko število modelov vseh avtomobilov.

  Kako pogosto naj zamenjam metlice brisalcev

  Obstaja mnenje, da metlice niso pomemben del avtomobila in da jih je treba spreminjati šele po tem, ko se med dežjem pojavijo odmori na steklu. V tem primeru, da bi prihranili denar, je predlagano, da ne spreminja sam krtačo, ampak samo čiščenje trak. V bistvu, hranilnikov vir ne zagotavlja življenjske uporabe. Običajno se ščetke operirajo v enem letu, v primeru redne uporabe pa jih je treba v 2-krat pogosteje spreminjati.
  Pri zamenjavi traku metlic brisalcev je to pravi postopek, vendar ne za vse vrste brisalcev. Najlažji način je zamenjati trakove na okvirju. Lahko ga zamenjate tudi z nekaterimineutemeljeni brisalci. Ročico lahko tudi razstavite. Za zadnje krtače tujih avtomobilov s svojimi zapletenimi tipi pritrdilnih elementov je ta metoda zamenjave precej pogosta.

  Zaključek

  Kot se je izkazalo, je velikost metlice brisalcev določena zelo preprosto. In pobiranje in zamenjava hišnika za vaš avto ne daje veliko dela in veščin.

  Sorodne publikacije