VAZ 2109 Tramble: značilnosti, naprava, zamenjava in priporočila

Med avtomobilisti tramblera klic distributerja kontakt. V drugem, je imenovan tudi komor. Naprava je namenjena za povezovanje ali vklop vžigalne tuljave in distribucijo iskro za vsako sveče. Tam tramblera za kontaktni in brezkontaktni sistem vžiga. Held so skoraj identični. Glavni sestavni deli naprave - senzor prekinjali z distributerjem.

VAZ-2109 tramblera opremljena s senzorjem Hall. Njegova funkcija - preklopni kontakt vžigalne tuljave. Razmislite, kaj je VAZ-2109 tramblera je urejen, za kar je potrebno.

sistem deluje tramblera

Glavna funkcija te naprave - za distribucijo in dobavo pulznega električnega stikala na vžigalne tuljave. Tudi naprava distribuira iskre sežgati v zaporedju.

Princip delovanja

VAZ-2109 tramblera deluje na naslednji način:
 • visokonapetostni ustvari v tuljavi na principu elektromagnetne indukcije;
 • za visokonapetostne žice je osrednji kontakt v pokrovu razdelilnika vžiga, ki je nenehno v interakciji z drsnikom;
 • in slednji distribuira električni impulz štirih kontaktov vsaka ustreza določeni sveče;
 • drsnika, ko motor stalno vrti in s tem zapre osrednja kontaktna stike vsak sveče.
 • Napetost za ustvarjanje isker, prihajajona sveče na žicah v vrstnem redu vrste valjev - to je 1-3-4-2. Drsnik se premika na račun pogonske gredi, priključene na odmično gred motorja.

  Naprava traktorja VAZ-2109

  V ta vozila se lahko vgradita dva vžigalna sistema - kontaktna in brezkontaktna. Glede na posamezen sistem so lahko distributerji različni. Razlikujejo se po obliki, njihova funkcija pa je enaka. Da, na VAZ-2109 lahko tramvaj opremimo s kontakti. Na sodobnejših avtomobilskih senzorjih. Če je kontakt v stiku, se prekinjevalnik uporablja z vodilom. Ni brezkontaktnega vžiga drsnikov. Tukaj je poseben senzor. Druge značilnosti so enake.

  Naprava priklopnika s Hallovim senzorjem

  Na VAZ-2109 je proizvajalec namestil brezkontaktni razdelilnik, opremljen s Hallovim senzorjem. Je štiriosni, dodatno opremljen s centrifugalnim in vakuumskim korektorjem.
  Poleg korektorjev ima naprava tudi druge elemente, ki prispevajo k pravilnemu delovanju. Da, tramvaj je opremljen s posebnim plastičnim zaslonom. Delovne površine mehanizma je potrebno zaščititi pred vdorom prahu in umazanije. Drsnik, nameščen na rotorju razdelilnika, ima konstantno upornost okoli 1 kOhm. Poleg tega zasnova vključuje obstojne, kot tudi zaklepanje podložke in tesnilnih obročev. Ohišje - integralno, aluminij.

  Kako deluje senzor v Hallu in centrifugalni mehanizem

  Vozniška tramvaja VAZ-2109 opravlja popravljanje kota vžiga v postopku delovanja motorja. To je mogočeupoštevanje pri načrtovanju centrifugalne naprave. Lahko vpliva na drsnik, ko motor močno zaostruje. Centrifugalni mehanizem je po svoji zasnovi podoben tistim napravam, ki so bile nameščene na kontaktnih sistemih vžiga. Poleg tega je prekinjevalnik na avtomobilu VAZ-2109 opremljen z vakuumskim korektorjem. Ko sesalni zbiralnik ustvari razredčitev, ga nato prenaša skozi posebno cev v komoro korektorja. Obstaja gumijasta membrana. Slednji je priključen na vlečno silo, ki je pritrjena na ploščo. Tukaj je Hallov senzor. Ta element je omogočil odstranitev kontaktne skupine iz vozička in izboljšanje stabilnosti delovanja vžigalnega sistema.
  Hallov senzor se lahko skupaj s to ploščo premika in s tem uravnava trenutek vžiga. WHO povečuje ali zmanjšuje. To je odvisno od števila obratov in od tega, kako intenzivno motor pridobi.

  Znaki, ki kažejo na okvaro

  Ugotovite, da je turbina VAZ-2109 z uplinjačem pokvarjena, ne bo težko. Avto bo trčil med vožnjo. Vendar ni drugih razlogov za takšno vedenje. Če je rezervoar napolnjen z visokokakovostnim bencinom, črpalka za gorivo in uplinjač delata pravilno, potem je vibracija odgovorna za tramvaj. Ko se avto dvigne, se bo motor potrojil. Prav tako lahko napako ocenimo z motorjem, ki se noče zagnati. Ko pritisnete stopalko za plin in povečate hitrost, se pojavi detonacija. Govori tudi o zlomljenem trammeru. Če je veliko slabšedinamiko, nato preverite tramler. Z naraščanjem goriva je treba najprej ugotoviti, ali prekinjevalnik deluje, in šele nato obračati uplinjač.

  Tipične okvare

  Ugotoviti je mogoče več večjih in pogostih okvar:
 • Da, tekač se lahko izgori in zaradi tega lahko pride do težav pri zagonu motorja. Motor se morda ne bo zagnal, vendar se bo takoj utopil.
 • Če je bila pritrditev traku oslabljena, jo je lahko kršila Svetovna zdravstvena organizacija. Ogrožajo ga težave pri zagonu, izguba moči, nestabilno delovanje motorja v prostem teku. To je tudi eden od razlogov za povečano porabo goriva. Za odstranitev privijte pritrdilni ključ za 10 mm - obrnite dve matici in en vijak.
 • Drug razlog za napako je kabelski pladenj (VAZ-2109). Lahko so nepravilno povezani ali zlomljeni. Motor se morda ne zažene ali se sploh ne zažene, vendar bo "kihanje".
 • Oksidacija ali poškodba kontaktov v pokrovu je pogosta težava, ki nastane z vžigalnimi razdelilniki za VAZ. Če so kontakti oksidirani, jih lahko poskusite obnoviti z belimi žganjem. To je eden od razlogov, zakaj se motor potrojil.
 • Poleg tega je lahko pokrov priklopnika preboden. VAZ-2109 je o tem pogosto motil lastnika. Zelo enostavno je videti mesto razčlenitve. To je opazno. Pokvarjeni pokrov lahko postane vzrok za uhajanje toka, kar povzroča različne motnje v delovanju motorja.
 • Drug problem, povezan s pokrovom, je uničenje ali odstranitev kontaktne tuljavekapuco V tem primeru se motor ne bo zagnal. Za odpravo vzroka posamično spremenite ogljik ali celoten pokrov. Če Hallov senzor ne deluje pravilno, se motor ne bo mogel zagnati. Če žico prekine senzor, bo rezultat enak.
 • V primeru okvarjene kontrolne enote za vakuum, pogon ne bo dvignil dvigala. Moč se zmanjša, kot tudi razpoložljivost motorja. Vakuumski regulator je nekoliko pod kotom pod obremenitvijo. Eden od možnih razlogov je pomanjkanje tesnosti ohišja regulatorja ali hermetičnost cevi iz uplinjača. Ali pa rotacijsko ploščo korektorja. Lahko poskusite odpraviti uhajanje. Toda najpogosteje potrebujete popolno zamenjavo traktorja na VAZ-2109. Cena vprašanje - do petsto rubljev.
 • Kako zamenjati kolo?

  Za razstavljanje odstranite baterijski priključek z baterijo. Nato odstranite vse visokonapetostne žice, ki gredo na pokrov. Nato izvlecite cev iz vakuumskega korektorja. Nato odstranite nosilec, ki drži žice. Montaža novega traktorja na VAZ-2109 je možna le v enem položaju rotorja. To olajša postopek. Ni potrebe po kakršnih koli oznakah. Za vgradnjo novega priklopnika je potrebno napravo namestiti na njeno običajno mesto in nato zategniti matice, ki jih je pritrjen na motor. Ta postopek je zaključen.

  Sorodne publikacije