Telefoni iz Japonske: priljubljena podjetja in modeli, opis, specifikacije

Japonsko je težko imenovati vodilnega proizvajalca telefonov. Vendar se je v tej državi še vedno pojavilo nekaj priljubljenih modelov. Poleg tega je priljubljenost japonskih proizvajalcev povezana s kakovostjo izdelkov in njihovo dolgo življenjsko dobo. Zato ni bilo nobenega dvoma, da bodo pametni telefoni sproščeni zaradi vesti.

Japonske tehnologije

Telefoni z Japonske so se pojavili šele pred kratkim. Čeprav se država šteje za vodilno na področju visoke tehnologije, odstotek njenih izdelkov na svetovnem trgu ni tako visok, kot bi si lahko želeli proizvajalci.
Kaj kupci vedo o japonskih podjetjih? Prej so bili Vlogi iz Sony zelo priljubljeni. Ta proizvajalec je na trgu že dolgo časa, zato se popolnoma spoprijema s potrebami kupcev.


Podjetje Sharp je bilo enako priljubljeno. Ukvarja se tudi s proizvodnjo snemalnikov in televizorjev. In pred kratkim je postal znan zahvaljujoč proizvodnji telefonov iz Japonske.

Japonski proizvajalci

Kar zadeva pametne telefone, so tu nekateri znani proizvajalci, ki svoje naprave dobavljajo v trgovine po vsem svetu. Seveda, nekateri postajajo vse bolj priljubljeni, vendar izdelek, ki je res kakovosten in zanesljiv, zlahka pritegne pozornost kupcev. Najbolj znana podjetja, ki danes prodajajo japonske telefone, so:
 • Kyocera;
 • Sharp;
 • Fujitsu;
 • Panasonic;
 • Sony.
 • Vsako podjetje ima trenutno več modelov, o katerih bi bilo treba podrobneje razpravljati.

  Kyocera

  Japonska jepodjetje, ki deluje od leta 1959. Njegov sedež je v Kjotu. Kyocera zdaj sodeluje z visokotehnološko keramiko: kuhinjskimi noži, rezalnimi orodji in elektronskimi komponentami. Tudi proizvajalec je znan po svojih mobilnih telefonih na Japonskem in pisarniški opremi.


  Podjetje obravnava okolje in širi njegovo zaščito, prav tako pa poudarja izboljšanje kakovosti življenja v družbi.

  Telefoni Kyocera

  Urbano V01 - eden najbolj aktualnih mobilnih telefonov na Japonskem. To je nenavaden model, ki izstopa med vsemi sodobnimi pametnimi telefoni. Model je opremljen s 5-palčnim zaslonom z ločljivostjo FullHD. Glavna kamera tvori sliko 13 Mp. Proizvajalec je namestil novoustanovljeni procesor Snapdragon 801 in 2 GB RAM-a. Baterija v pametnem telefonu ima zmogljivost 3.000 čarovnikov. To je dovolj za cel dan zmerne uporabe. Model je postal vodotesen in odporen na prah IP58. Urbano L03 je podoben telefon z Japonske. Navzven praktično ni drugače. Njegova oblika je postala bolj obokana. Model je poseben, saj ima enake lastnosti kot prejšnji model, vendar cenejši za 200 dolarjev. Kar je povezano z njo, ni jasno.
  Obstaja Kyocera in specializiran pametni telefon - brigadir. Ta model je namenjen tistim, ki cenijo zanesljivost in varnost telefona. Pametni telefon je redka, ker ima eleganten dizajn in zato ni postal priljubljen pri kupcih. Proizvajalec je uporabil safirni kristal, ki popolnoma varuje 45-palčni zaslon. Telefon ni prejel nobenega posebej močnega tehničnegaznačilnosti, vendar bo dovolj za opravljanje vsakodnevnih nalog. Kapaciteta baterije je 3100 mAh. Model deluje s tehnologijo IP68.

  Sharp

  Sharp je vodilno japonsko podjetje za proizvodnjo elektronike. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1912 in se nahaja v Osaki. Proizvajalec se ukvarja z mobilnimi telefoni na Japonskem, video in avdio, gospodinjskimi aparati, informacijsko opremo. Znani so tudi sistemi za tiskanje in kopiranje, čipi in elektronske komponente ter zasloni s tekočimi kristali. Podjetje je specializirano za proizvodnjo visokotehnološke opreme.

  Sharpovi telefoni

  Sharpovi modeli so bolj priljubljeni med kupci v CIS. Razlog za to je dejstvo, da se nekatere možnosti prodajajo zunaj Japonske in jih zato zaslišijo. Eden od teh modelov je Aquos Crystal.
  Ti pametni telefoni so zasnovani z nenavadno obliko. Na levi, desni in zgornji strani je tanek okvir, proizvajalec pa je od spodaj pustil veliko prosto območje za postavitev logotipa, prednje kamere in zvočnikov. Kupec ima 5-palčni zaslon in 8 milijona slikovnih pik glavno kamero. V notranjosti je nameščen povprečen "fill", ki vam omogoča uporabo modela le za vsakodnevne naloge. Vendar pa je samo 15 GB RAM-a. In zmogljivost baterije 2040 čarovnik bo pomagal "živeti" telefon pol dneva. Na tej liniji se Aquos ne konča. Na primer, model Zeta SH-01G izgleda skoraj enako kot prejšnji, vendar je okvir okoli zaslona postal širši in zvočniki so bili premaknjeni na vrh. Tudi taModel ima 55-palčni zaslon in omogoča snemanje videoposnetkov s hitrostjo 4K.
  Xx 304SH - naslednja kopija prejšnjih modelov. Zanimiva rešitev je bila uvedba tipk za glasnost, občutljivih na dotik, na dnu telefona poleg sprednje kamere. Pod 52-palčnim zaslonom je procesor Snapdragon 801 skrit in 2 GB pomnilniškega čipa.
  Pravi vodilni v seriji je Aquos Crystal X. To je eden prvih telefonov iz Japonske, ki so se pojavili na trgu brez trenja. Zaslon ima diagonalo 55 palcev in FullHD ločljivost. Toda "polnjenje" naprave ni najmočnejše. V samo 2 GB OPERATING pomnilnika, vendar bo Snapdragon 801 natančno zagotavljal zmogljivost.

  Fujitsu

  To je veliko japonsko podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo informacijske tehnologije in elektronike. Znana je po svojih strežnikih, sistemih za shranjevanje, osebnih sistemih. Slednje vključujejo prenosne računalnike in tablične računalnike, nične stranke, osebne računalnike, delovne postaje in zunanje naprave.

  Fujitsu telefoni

  Kljub temu, da se Fujitsu šteje za najbolj priljubljeno fotografsko tehnologijo, obstaja več modelov telefonov, ki v CIS niso postali priljubljeni. V veliki meri spominjajo na pripomočke Sony. Puščice NX F-05F imajo zaobljene spodnje in ostre vogale. Ta oblikovna rešitev je zelo nenavadna. V nasprotnem primeru se ta telefon iz Japonske ne razlikuje od prejšnjih modelov. To je vseeno z uporabo procesorja Snapdragon in 2 GB OPERATING pomnilnika. Značilnost tega modela je 207MP kamera.

  Panasonic

  To je najbolj priljubljena japonska korporacija. Ukvarja se s proizvodnjo gospodinjstevinženiring in električno blago. Večina uporabnikov pozna Panasonicovo fotografsko opremo, vendar nikoli ni slišala za telefone tega proizvajalca.
  Lumix DMC-CM1 je pravi telefon s fotoaparatom in prvi poskus ustvarjanja telefona. Njegova značilnost je bila prisotnost leče Leica. Kljub "čipu" naprave, znotraj močnega procesorja in 2 GB OPERATIVNEGA spomina. Na žalost proizvajalec ni poskrbel, da bi telefon dolgo deloval in opremil 2600 mAh baterijo.

  Sony

  In medtem ko je priljubljena iPhone na Japonskem velja za iPhone X, Japonci ne pozabijo na domačo proizvodnjo. Zato je Sony Xperia z vsemi svojimi modeli že veljala za visoko kakovostne in zmogljive naprave. Eden od kultnih modelov je bil Z1. Zdaj je ta pametni telefon star več let, zato je zamenjal novo linijo XZ. XZ1 je opremljen z zmogljivim "železom", ima 4 GB RAM-a in 52-palčni zaslon. Kot vedno telefon deluje po standardu IP68.
  Modeli teh pametnih telefonov so postali priljubljeni v državah SND. Kupca so osvojili s svojim videzom in močnim "železom". Poleg tega so Sony telefoni med prvimi, ki so preprosto delali v vodi in ne zbirali prahu. Najbolj priljubljena je bila Z. Ker je Sony Xperia Z1, so Japonci izdali veliko novih modelov, ki so postali boljši. Že nekaj časa se je priljubljenost teh telefonov izničila, zato se je podjetje odločilo, da bo ponovno blagovno znamko in sprostilo linijo XZ.
  Novi pametni telefoni imajo posodobljeno obliko, gumb za optično branje prstnih odtisov in modul kamere. Razvijalci podjetja Sonyposkušal zapustiti trdni slog, tako da večina oboževalcev blagovnih znamk ni prestrašila niti visokih stroškov novih izdelkov. Kateri telefoni na Japonskem so priljubljeni? Seveda, Japonci radi svoje proizvajalce in pogosto kupujejo pametne telefone Sony ali Sharp. Ampak, kot kažejo statistični podatki, je ameriško podjetje, ki je Apple uspelo prepričati Japonce kot svoje izdelke, zato zagotovo raje pripomočke z jabolkom.

  O tem

  Japonska velja za enega najbolj priljubljenih avtomobilskih proizvajalcev na svetu. Zato je znana Toyota še vedno pomembna tako doma kot po svetu. Nato Nissan ni nič manj priljubljen. To nakazuje, da so japonski avtomobili še vedno boljši od japonskih telefonov. "Japan Auto" v Murmansku - priljubljena trgovina v Rusiji, ki zagotavlja rezervne dele za japonske avtomobile. Če se torej odločite za nakup novega Nissana, ne morete skrbeti za iskanje rezervnih delov.

  Sorodne publikacije