Telefon ne sprejema dohodnih klicev: razloge in metode odprave

Mnogi uporabniki pametnih telefonov se soočajo s to težavo, če telefon ne sprejema dohodnih klicev. Obstaja veliko razlogov, zakaj se to lahko zgodi, od običajne napake programske opreme in konca z okvaro strojne opreme. Danes bi vam rad povedal več o najpogostejših razlogih, zakaj dohodni klici niso sprejeti. No, in seveda vam bodo dali koristne nasvete o tem, kako odpraviti težavo. No, pojdimo naravnost do točke!

Napaka programske opreme

Eden od najpogostejših razlogov, zakaj telefon ne sprejema dohodnih klicev, je napaka v operacijskem sistemu. To je zelo pogost pojav, zato v njem ni nič posebnega. Na splošno lahko zrušitve in napake v OS povzročijo predvsem neustrezni ali slabo optimizirani sistemi. Značilno je, da cenejši telefoni iz ne tako znanih blagovnih znamk so bolj nagnjeni k temu "pojavu".


Ta problem lahko odpravite na dva različna načina. Najprej je najlažje - ponovno zagnati telefon. Lahko celo preprosto izvlečete baterijo za 10 sekund, nato jo vstavite nazaj in vklopite stroj. V večini primerov ta rešitev pomaga. Drugi način je ponastavitev tovarniških nastavitev. Če prva rešitev ni pomagala, je prišlo do nesreče na globalni ravni, preprost ponovni zagon pa ga ne bo rešil. V tem primeru vam pomaga, da nastavitve ponastavite na prvotno stanje. Izvedite toPostopek lahko izvedete z nastavitvijo naprave.

Način letenja

Drugi razlog, zakaj telefon ne sprejema dohodnih klicev, je način letenja. Mnogi uporabniki radi uporabljajo funkcijo Flight Mode, tako da jih nihče ne moti. Toda, kot kaže praksa, se po izklopu te funkcije pozabi na zelo velik odstotek, kar pomeni, da dohodni klici niso prejeti.


Rešitev tega problema je neverjetno preprosta - samo morate izklopiti to funkcijo. To lahko storite bodisi prek vrstice stanja bodisi kot se imenuje "zavesa". Lahko tudi izklopite funkcijo Flight z uporabo nastavitev v razdelku »Omrežja in povezave« (na različnih telefonih se ta razdelek lahko imenuje drugače). Drugi "Flight Mode" je onemogočen prek menija za zaustavitev, ki se aktivira, ko pritisnete gumb za vklop /zaklep.

Nepravilna opredelitev omrežja

Naslednji razlog, zakaj telefon ne sprejema dohodnih klicev, je napačna opredelitev omrežja. Telefon sam po sebi samodejno samodejno določi omrežje mobilnega operaterja, včasih pa pride do napak, zaradi česar se naprava premakne na napačno frekvenco. Če želite odpraviti to težavo, sledite 2 preprostim korakom:
 • Pojdite na nastavitve in pojdite na kartico SIM in meni omrežja. "
 • Nato izberite razdelek "Mobilna omrežja" in določite tam definicijo bodisi v samodejni način, bodisi za iskanje in izbiro želenega omrežja, glede na vaš mobilni operater.
 • MotnjaRadiomodul

  Naslednji razlog, zakaj telefon ne sprejema dohodnih klicev, je okvarjen radijski modul. Na žalost s tem ne moremo storiti ničesar. Pogosto komunikacijski moduli v napravah ne delujejo. To se lahko zgodi zaradi pomanjkanja proizvodnje, zaradi pogostih padcev naprave, zamašitve vlage itd. Težavo lahko odpravite le na en način - zamenjavo modula z novim.

  Antivirus za Samsung

  No, in na koncu je majhna, kot je razpršena na pametne telefone Samsung. Zelo pogosto se mnogi lastniki pritožujejo, da njihov telefon Samsung ne sprejema dohodnih klicev. To se zgodi ne le zaradi zgoraj navedenih razlogov, ampak tudi zaradi drugega, ločenega, ki vpliva le na naprave te blagovne znamke. Dejstvo je, da če namestite protivirusni program Dr. Splet na pametnem telefonu Samsung, potem program samodejno blokira večino številk, iz katerih dohodni klici ne bodo sprejeti.
  Ta problem lahko odpravite na dva načina. Prvi je odstraniti protivirusni program in poiskati nadomestek. Drugi je, da greste na nastavitve programa, pojdite na postavko "Profil" in označite potrditveno polje "Sprejmi vse klice in SMS". Vse je preprosto!

  Sorodne publikacije