Tailor Varyag 550 V Motorne sani: lastnik pregledi, opis, specifikacije, prednosti in slabosti

Domače motorne sani imajo poseben značaj, usmerjen v praktičnost in uporabnost. Seveda obstajajo izjeme, vendar strogi pogoji in povprečna stopnja razvoja infrastrukture v regijah sami postavljajo podobne zahteve v tehnične lastnosti. Kljub temu se ergonomske nianse nikoli ne prezrejo - kolikor je mogoče, se izračunajo tudi v proračunskih različicah. Ravnovesje v značilnostih, še posebej, potrjujejo motorne sani "ruske mehanike" - proizvajalca iz Rybinska. Eden najuspešnejših dosežkov te družbe v zadnjih letih je modifikacija Taiga Varyag 550 V. Napravo odlikuje optimizirana tehnična osnova, ki povzroča številne pomanjkljivosti. Vendar pa glede na niz operativnih lastnosti, ob upoštevanju cenovne oznake, ta možnost vsaj zasluži pozornost pri izbiri utilitarističnih motornih sani.


Tehnične značilnosti

Glavni parametri enote ustrezajo splošnemu trendu v razredu utilitarnih gorskih modelov. Seveda ta različica ni vključena v ozek krog masivne visokotehnološke tehnologije, vendar je možno pomanjkanje zmogljivosti kompenzirano z dinamiko motornih sani "Taiga Varyag 550 V". Tehnične značilnosti naprave so predstavljene spodaj:
 • prostornina motorja - 2 valji 553 cm 3.
 • Napajalni potencial - 55 k.
 • Prostornina posode za gorivo je 40 litrov.
 • Hod vzmetenja je 150 mm spredaj in 385 mm zadaj.
 • Dimenzije gosenice - 397 x51 x 35 cm
 • Skupne dimenzije - 299 x 105 x 142 cm.
 • Velikost proge je 96 cm.
 • Način visoke hitrosti - največ 80 km /h.
 • Število sedežev - 2.
 • Zaradi sorazmerno kompaktne platforme in veliko moči, motorne sani zagotavljajo dobro dinamiko in okretnost. To je plus za velike predstavnike segmenta rudarskih javnih služb. Pred mlajšimi različicami ima Varyag prednosti v smislu visoke patentabilnosti in tehnične zanesljivosti. Čeprav imajo ti indikatorji svoje lastne konvencije, videne med delovanjem stroja.

  Krmilni elementi

  Motorne sani so opremljeni s standardnim kompletom za upravljanje in krmiljenje, vključno z ročaji, ročicami za plin, ključavnico za vžig, stikali načinov delovanja motorja itd. Predstavljena je z napravo za motorno kolo in je zasnovana za tradicionalni stil tečaja. Levi del volana je opremljen tudi z zavornim pogonom, ki po sprostitvi samodejno prevzame začetni položaj. Omeniti je treba tudi sistem nadzora nad motornimi sanmi Optika "Taiga Varyag 550 V". Povratne informacije lastnikov kažejo na povezavo med žarometi in ploščo merilnika hitrosti. Uporabnik lahko spremlja trenutno optično konfiguracijo s posebnim alarmom. Mehanska ročica za preklapljanje svetlobe (od bližnjega do oddaljenega in obratno) se nahaja na oddaljenem delu levega ročaja volana.

  Zavorni sistem

  Mehanizem prisilnega ustavljanja motornih sani temelji na hidravlični shemi. Kot prejje bilo ugotovljeno, na levi strani volana je zavorni valj, kot tudi posoda s tekočino. Pred začetkom vožnje vedno preverite stopnjo polnjenja rezervoarja. Upravlja se lahko skozi prozorno okno, ki se nahaja neposredno v steni valja. Hkrati pa je za pravilnost indikatorja pomembno, da se ohrani strogo vodoravni položaj snežnih motorjev "Taiga Varyag 550 V". Povratne informacije lastnikov se kažejo tudi v ergonomskem ročnem oprijemu z mehanizmom parkirne zavore. Za njega je tudi v levem delu kolesa dodeljen poseben vzvod, vendar taka konfiguracija ne vpliva na udobje izvedbe manipulacij.

  Krmilne naprave

  Ena ključnih pomanjkljivosti glede funkcionalnosti je pomanjkanje tahometra. Konkurenčni modeli istega razreda so opremljeni s podobnimi napravami, ki prikazujejo informacije o pregrevanju motorja, podatke o obratih, temperaturnem načinu itd. In vendar je treba omeniti prednosti merilnika hitrosti, ki se nahaja na pokrovu motornega sani "Taiga Varyag 550 V". Opis te naprave je lahko predstavljen kot: majhen informativni panel, ki prikazuje informacije o trenutnih obratovalnih parametrih in signalizacijskih napravah. Seveda, osnovne informacije, povezane z dinamičnimi značilnostmi, predvsem pa s hitrim načinom. Že zgoraj je bilo omenjeno, da je merilnik hitrosti zagotovljen z signalno napravo načina delovanja optike. Izdal je tudi tradicionalno funkcijo tahometra za prikazovanje teka. Informacije lahko posodobite s posebnimna napravi.

  Značilnosti modela

  Za zmanjšanje posameznih parametrov delovanja ni prišlo do izrecne skladnosti s spremembami proračuna, zato se je proizvajalec odločil uporabiti številne nestandardne rešitve. Predvsem izstopa sprednje vzmetenje motornih sani "Taiga Varyag 550 V", ki ga predstavlja teleskopska konstrukcija s hitrostjo 150 mm. Vredna opombe in osnova stroja - elektrarna, opremljena z dvema karburatorjema sistema Mikuni. Čeprav se motor RMZ-550 ne more pohvaliti z nič posebnimi, dvokanalna konfiguracija oskrbe z gorljivimi mešanicami poveča njegovo učinkovitost. Zagotovljeni razvijalci in funkcionalna shema vžiga, preko katere lahko enostavno upravljate tehnologijo v različnih načinih delovanja. Za povečanje fizične ergonomije je optimizirano tudi območje pristanka snežnih motorjev "Taiga Varyag 550 V". Značilnosti dizajna v tem delu so zaradi dveh ravni sedeža, ki zagotavlja možnost odstranitve hrbta, kot tudi ročaji za potnika.

  Ocene uporabnikov modelov

  Praktičnost je postala velik pozitivni dejavnik pri uporabi motornih sani za mnoge lastnike. Ugotavljajo strukturno prožnost, enostavnost upravljanja, enostavnost vzdrževanja in druge, ki so neločljivo povezane z uporabno tehnologijo. Posebno pozornost si zasluži možnost prerazporeditve, preoblikovanja in zamenjave posameznih komponent. To ni tako pogosto pri domačih strojih. Na primer, mnogi poudarjajoVrednost gosenice za motorne sani s širino 500 mm, ki je na voljo v osnovnem kompletu. S takšno opremo lahko stroj zagotavlja stabilno vožnjo, tudi v težkih pogojih, ki zahtevajo povečano vleko. Na splošno je glavni set oskrbe in sam si zasluži pozitiven odziv, saj poleg dodatnih gosenic vključuje tudi prelomne in vlečne postaje.

  Zahteve glede vzdrževanja

  Glavna dela, povezana s čiščenjem motorja. Redno ga je treba izpustiti iz onesnaževanja in pene. Preveri se tudi stanje skupine cilindrično-bata in kakovost zategovanja navojnih spojev. Zaželeno je očistiti površine s ščetkami za lase ali strgalom, ne da bi poškodovali plastično potrošno blago. Funkcionalni rezervni deli morajo imeti zadostno zanesljivost pritrditve. Ista gosenica za motorne sani je nameščena na podlagi z optimalno obremenitvijo za pritrdilno silo. Preverijo se elektrotehnična oprema, priključek v kontaktih ožičenja in delovna zmogljivost naprav.

  Prednosti motornih sani

  Naprava je izšla kakovostno sestavljena, zanesljiva in funkcionalna - glavne prednosti. Glede na kakovost elementne osnove so do nje prisotne ločene trditve, toda na splošno je zaradi široke uporabe uvoženih delov različna obraba in vzdržljivost. Glede na splošno konfiguracijo lahko govorimo o dvoumnosti motornih sani "Taiga Varyag 550 V". Prednosti in slabosti v tem primeru se križajo - na primer, zmanjšanje dimenzij glede na večjepredstavniki razreda so lahko dosegli dobro okretnost, hkrati pa so negativno vplivali na značilnosti moči.

  Minusi motornih sani

  Ni verjetno, da bi se isti model štel za visokozmogljivi gorski utilitarni prelaz. Lahko se uporablja v tej funkciji, vendar z resnimi omejitvami. Na trgu je veliko privlačnih rešitev, pri ustvarjanju katerih je bil poudarek na moči kot osnovni potrošniški značilnosti. V tem primeru lahko govorimo o želji, da bi naredili hibridno napravo, kar je povzročilo tudi omejitve delovanja za motorne sani "Taiga Varyag 550 V". Povratne informacije lastnikov opreme na primer kažejo na nizko učinkovitost modela kot pomočnika pri odgovornem delovanju med prevozom. Enako velja za zmožnost, da bi pomagali obtičati v snežni tehniki.

  Alternativne ponudbe ruske mehanike

  Proizvajalec Rybinsky je pred kratkim izdal mlajšo različico obravnavanega modela z naslovom "Varyag 500 V". V skladu s tem se je zmanjšal obseg motorja in moč. Ta različica je cenejša za približno 50-70 tisoč rubljev. Ima ločen sistem mazanja, poenostavljeno vzmetenje in kratek prehod prenosa. Zanimive motorne sani "Ruska mehanika" so predstavljeni v vrstici Bari. " Še posebej, sprememba 850 se lahko šteje, nasprotno, kot višji motorne sani na napravi "Varyag 500 V". Ta varianta je primerna samo za tiste, ki želijo dobiti prave utilitaristične motorne sani, s pridihom turistične uspešnosti.

  Zaključek

  Za vse slabosti modelaostaja vodilni predlog "ruske mehanike". In povpraševanje potrošnikov potrjuje logiko tega statusa. To je predvsem posledica nestandardnih motornih sani. V tem načrtu lahko izločite skromne dimenzije za utilitarno različico in posebne rešitve pri izvedbi energetskih polnitev ter ergonomske značilnosti. Ampak, očitno, glavni dejavnik privlačnosti še vedno ostaja ceno motornih sani "Taiga Varyag 550 V". Mnenja lastnikov kažejo, da 300-350 tisoč rubljev. upoštevanje majhnih stroškov vzdrževanja za model tega razreda je malo. Za primerjavo: analogi iz uvoznih proizvajalcev so 100-200 tisoč dražji, in to kljub dejstvu, da široko paleto celo s takim dodatkom in ni treba šteti. Po drugi strani pa bodo prihranki vidni že pri prvi uporabi motornih sani. Majhne težave pri zamenjavi potrošnega materiala - to je del težav. Glavna "presenečenja" lahko čakajo pri visokih obremenitvah med vožnjo, ko polnjenje moči ne bo zadostovalo za standardne naloge za gorske motorne sani. Ta odtenek v obliki nizke produktivnosti je pomemben predvsem pri nakupu modela.

  Sorodne publikacije