T-16 traktor: specifikacije

Traktor T-16 je šasija z lastnim pogonom, za katero je bila pri ljudeh imenovana "šasija". Izpeljana je bila kot globoka posodobitev šasije z lastnim pogonom modela DSSH-14 in je bila na ozemlju ZSSR široko priznana. Izdelek bo upošteval tehnične in obratovalne značilnosti traktorja.

Povzetek

Model T-16 je bil zamišljen za tovarno Kharkiv Tractor (KhTZ). Njegova izdaja je bila ustanovljena leta 1961. Po 6 letih na svetu je bila druga sprememba avtomobila, in po 25 - tretji. Od traktorja DСШ-14 Т-16 se razlikuje nov motor, daljinski cilinder, pnevmatike z nizkim tlakom in hidravlični sistem na tečajih. V obdobju serijske proizvodnje je KhTZ proizvedel okoli 600 tisoč izvodov T-16. Traktor se še vedno uporablja v kmetijstvu kot univerzalni avtomobil za vrtnarjenje in žetev. Ima visoko prepustnost, kar je izjemno pomembno pri delu na tleh z visoko vlažnostjo.

Prvotno je bilo predvideno, da bo T-16 deloval skupaj s kultivatorji, obrati za spravilo in škropilnicami v pridelavi zelenjave. Kasneje pa se je traktor izkazal kot tovornjak s čudovitim preletom. Šasija je bila uporabljena tudi kot pogon za gradnjo strojev (generatorji, vitli, krožni prah) in transport gradbenih materialov. Traktor je opremljen z velikim številom vgrajenih zamenljivih naprav: mali nakladalnik, kosilnica, razpršilec, stogmette, kompresorska postaja indrugo Namesto T-16 leta 1967 je prišla njegova posodobljena različica T-16M. Izdelana je bila do leta 1995. Poleg tega je bila leta 1986 prilagojena še druga različica T-16. Traktor je bil imenovan T-16MG. Podrobnosti o spremembah avtomobila bodo obravnavane spodaj. Sčasoma je šasija postala nepogrešljiv pomočnik pri kmetijskih, komunalnih in cestnih gradbenih dejavnostih.

Tehnične značilnosti

Traktor T-16 ponazarja svojo pripadnost majhnemu razredu vleke, ima relativno majhne dimenzije: 3820 x 2000 x 2600 mm, z maso 1685 kg in semaforjem 560 mm . T-16 je dobil dvocilindrični dizelski motor z zmogljivostjo 16 konjskih moči (od tod tudi ime) s sistemom zračnega hlajenja. Nenavadno je dejstvo, da se motor traktorja nahaja zadaj. Specifična poraba goriva stroja je 272 g /kWh. V elektrarni je bila uporabljena metoda predkomornega mešanja. Pretvornik je sestavljen iz posebnega vložka, ki se stisne v glavo in je v celoti vstavljen. Tako pred-kamera zaseda približno eno tretjino prostornine zgorevalne komore.

Motor traktorja T-16 je sestavljen iz več sistemov: napajanje, zagon, maziva, hlajenje in mehanizmi: ročična povezava in distribucija plina. Na sprednji strani je nanj pritrjen pokrov zobnika, katerega loputa je zaprta s pokrovom z dipolom in vratom. Na zadnjem delu ohišja ročice sta na njej priključena ohišje vztrajnika in zaganjalnik, v spodnjem delu pa oljni filtri. Oljna črpalka se nahaja na dnudeli podpore ročične gredi. Med drugim je motor opremljen s tremi filtri: gorivo, lamelno režo in fini filter. Upravljanje traktorja T-16 je potekalo s pomočjo pedalov, ki so bili povezani z vlečno silo, prsti in konicami z ročicami za nadzor. V paru z motorjem delal mehanski menjalnik za 7 spredaj in 1 zadnjo prestavo. Glavna razlika med modelom in klasičnimi traktorji je bila zadnji položaj pogonskega sistema in menjalnika, kot tudi prednji položaj tečajne opreme.
Kolesa traktorja so bila drugačne velikosti. Možno je bilo spremeniti širino obeh tirov in premakniti težišče na zadnjo os. Zahvaljujoč tej zasnovi šasije se področje uporabe stroja znatno poveča - na voljo je za pletje razmikov vrst in drugih postopkov za podrobno obdelavo kmetijskih nasadov. Konstrukcija zagotavlja odličen pregled nad krmilnimi pištolami in medsebojnimi razdaljami od sedeža traktorja. Poleg tega so masivna kolesa in premaknjena v ozadje težišča zagotavljajo zanesljiv oprijem na tleh in odlično prepustnost traktorja.

Okvir

Osnovna konstrukcija traktorja T-16 je trden okvir, ki je obložen z različnimi zgibnimi elementi. V poznejših spremembah je traktor prejel streho, plošče iz stekla in vrata. Trdi okvir je namenjen zaščiti voznika traktorja pred poškodbami v primeru prevrnitve avtomobila. No, streha s steklom in vrati jo pokriva pred slabim vremenom in izpušnimi plini. Poleti, kot pravilo, hitro gibljejoelementi okostja so bili razstavljeni.

Sama konstrukcija je bila konstrukcija pravokotnih cevi prečnega prereza z varjenimi in vijačnimi spoji. Na podvozju je bil pritrjen z gumijastimi amortizerji na šestih mestih. Streha trupa bi lahko bila zaklenjena. Znotraj okvirja je bil opremljen zaščitni ščit in kljuka za oblačila, na zunanji strani pa so vzvratna ogledala in brisalci. Poleg tega je bila na levi okvir okvirja nameščena orodjarna.
T-16 je imel vzmeten enojni sedež, ki ga je bilo mogoče prilagoditi glede na rast in težo voznika traktorja. Prilagoditev je bila izvedena s preurejanjem posode. Trdna naslonjala in nasloni za roke dopolnjujejo sedež. Bilo je potrebno redno čistiti, včasih celo obarvati in zategniti pritrdilne vijake.

Priključki

Različna oprema na tečajih, ki se lahko vgradi na traktor, zasluži posebno pozornost. Zahvaljujoč zgibni opremi, preprosto podvozje postane večnamensko vozilo. Na sprednjem in zadnjem delu okvirja T-16 so nameščeni prostori za montažo enot, kot so mop, kosilnica, cestna ščetka, viličar, plug, sejalnica, kultivator, krompirji in drugi.
Tako je bilo s pomočjo T-16 možno opraviti široko paleto dejavnosti: odstraniti sneg in razbitine, kopati in prevažati, delati na gradbiščih, razvijati kmetijska zemljišča in še veliko več. Oprema na tečajih se kupi ločeno od avtomobila, odvisno odgradbene, kmetijske ali prevozne potrebe.

T-16M

Avtomobil je bil v osnovni obliki izveden do leta 1967. Traktorji naslednjih let proizvodnje so bili stroji na lastni pogon, ki so prejeli sodobnejšo opremo in elektrarne. Od leta 1998 je bila posodobljena različica T-16. Traktor je postal znan kot T-16M. Avto je dobil novo elektrarno s kapaciteto 25 konjskih moči. V zvezi s tem so nekateri ljubitelji težke tehnologije postali napačni, da pokličete traktor T-16 - T-25. T-25 pa je popolnoma drugačen model, ki nima nič opraviti z nadgrajeno različico T-16. Novi motor je omogočil povečanje največje hitrosti vožnje traktorja na 23 km /h. Hkrati se je zmanjšala najmanjša hitrost zaradi uporabe redukcijskega motorja na 16 km /h. Tako se je obseg stroja še bolj razširil. Teža posodobljenega traktorja se je povečala na 1.810 kilogramov.

T-16MG

Leta 1986 se je modelna linija T-16 dopolnila z drugo posodobitvijo. Novi avtomobil je bil opremljen s 25-močno elektrarno, ki je poznala različico T-16M. Sedaj pa lahko dizelski motor razvije hitrost do 40 kilometrov na uro. Platforma traktorja je bila opremljena s prekucnim sistemom. Možno je bilo opremiti stroj s popolno kovinsko kabino. Zaradi samovozne opreme se je traktor širše uporabljal pri transportu. Vzpostavljene so bile tudi tri osi izbire zmogljivosti, od katerih sta dve sinhroni in ena neodvisnaproduktivnost uporabe opreme na tečajih.

Stroški traktorja

Seveda novega traktorja T-16 zdaj ni mogoče kupiti. Na sekundarnem trgu pa lahko najdete dobro ohranjen ali kapitalsko obnovljen model. Ker je proizvodnja traktorja je bil precej dolg in število potomcev strojnega transporterja se izračuna več sto tisoč, cenovni razred rabljenih avtomobilov je precej širok: 1-3 tisoč dolarjev (60-180 tisoč rubljev).

Kako izbrati traktor

Pri nakupu T-16 na sekundarnem trgu je treba upoštevati številne pomembne odtenke. Prva stvar je zagotoviti, da vsa vozlišča in mehanizmi delujejo pravilno, spoznati natančen datum večjih popravil in preveriti vidne napake traktorja. Lepo bi bilo tudi vedeti, katera vrsta dela in kako intenzivno je bila uporabljena tehnika. Rezervni deli za traktor T-16 so še vedno predstavljeni v širokem asortimanu. Zato je podaljšanje življenjske dobe avtomobila enostavno. Število delov, ki morajo biti izvirni, je zelo majhno.

Analogi

T-16 - traktor, ki si je pridobil sloves univerzalnega pomočnika. Njegovo ime je bilo tako priljubljeno, da so ga imenovali drugo samohodno podvozje, zlasti US-2540 in VTZ-30SS. Ti modeli so glavna alternativa modelu T-16. Oba modela sta bila izdelana na traktorski postaji Vladimir in na samohodnem podvozju SS-2540 - tudi na traktorski elektrarni Kharkov. Naslednja moč je bil traktor T-40. T-16 je postal zvest kolega sovjetskih delavcev in še vedno ohranja svoj ugled.

Sorodne publikacije