Starline M31: Navodila za uporabo, namestitev in povratne informacije

Naprava je aplikacija za sodobne avtomobilske alarme v obliki GSM-modula. S tem senzorjem dobi uporabnik možnost razširiti načine komunikacije s telematskim varnostnim sistemom. Pogosto so taki dodatki vključeni v osnovne sisteme strojne opreme, vendar tako kot primer "Starline M31" kaže, da posamezni moduli opravljajo svoje naloge veliko bolj učinkovito.

Splošne informacije o sistemu

Proizvajalec StarLine lastnikom alarmov ponuja uporaben radijski modem, ki ponuja široko paleto navigacijskih zmogljivosti. Senzor omogoča določanje lokacije stroja, nadzor nad varnostno infrastrukturo na daljavo, sprejemanje alarmnih sporočil itd. V tem primeru je pokritost modula praktično neomejena, saj je mobilna povezava podprta s funkcijo navigacijskega sistema GPS. Glavni kanal oddajnih ukazov je komunikacijski kanal GSM. Na katere znake pošilja signalni sistem "Starline M31"? Navodila za namestitev takšnih kompleksov za bolj učinkovito spremljanje groženj priporoča namestitev senzorjev pri vseh odgovornih od točke prodora mest. Vgrajen mora biti vsaj senzor udarca, ki bo lastnika obvestil o nepooblaščenem poskusu vdora. Vendar pa senzor sam ne pošlje signala, namreč z uporabo modula "Starline", ki je predhodno poslal alarm alarmnemu krmilniku.


Priprava za vgradnjo

Namestitev radijskega modula se izvaja neposredno v centralni krmilni enoti alarmnega sistema. Ampak, da bi to naredili, morate priti do te naprave, saj nekateri proizvajalci priporočajo, da jih skrijete globoko pod sprednjo ploščo. Zato je za dostop do alarmnega krmilnika potrebno skrbno razstaviti armaturno ploščo - praviloma je dovolj, da odstranite pokrov in pomožna vozlišča, ki jih lahko blok skrije. Da, morda boste morali odstraniti ogrevalne deflektorje in spodnje panelne plošče. Obstajajo pa tudi poenostavljene sheme za namestitev osrednjih regulatorjev, ki olajšujejo namestitev naprave "Starline M31". Navodila za nekatere kontrolne enote priporočajo, da se pritrdijo tudi na vidnem mestu pod armaturno ploščo. Toda v tem primeru bo treba premagati pregrade, ki pritrjujejo zaskočitev, ki so ojačane s kovinskimi profili in dušilnimi materiali za zanesljivost.


Navodila za namestitev

Ko je dostop do bloka odprt, je mogoče nadaljevati z demontažo. Za to potrebujete izvijač ustreznega formata. Potem bi morali dobiti centralno nadzorno tablo. Na njeni površini je potrebno najti poseben utor, ki je običajno pritrjen na osrednji del. Ta priključek mora vključevati modul "Starline M31". Namestitev je izvedena na podlagi sheme v navodilu, ki določa posebne utore za pomožne armature. Ampak to je mogoče brez dokumentacije, ker je modul konstruktivno identičen samo svojemu priključku na ploščicentralni blok

Priprava modula za delo

Najprej morate napravo opremiti s kartico SIM. Pomembno je, da se njegov format najprej prilega v režo. Nato lahko tudi zaprete alarmno krmilno enoto. Predhodno odstranjena plošča je v obratnem vrstnem redu vgrajena v krmilni blok. V tem primeru so napake izključene, ker vsi strukturni elementi kompleksa "Starline M31" in z njimi povezani alarmi omogočajo le en možen način sestavljanja. Nato priključite ožičenje iz senzorjev, relejev, akumulatorja in pomožnih naprav, ki podpirajo varnostno funkcijo. Ne pozabite, da so telematski sistemi povezani tudi z vrsto motorjev za samodejni zagon, ki jih je treba obravnavati izjemno previdno. Zadnja faza operacije bo vzvratna montaža armaturne plošče. Pri tem je pomembno, da ne pozabite držati zunanjih gumbov za nastavitev in upravljanje alarmnega modula.

Navodila za uporabo

Osnovne nastavitve bodo povezane z načrtovanjem modula. Samo za to lahko gumbe na površini armaturne plošče pustite na krmilniku. Če želite vstopiti v način, morate 7-krat klikniti na ustrezni gumb za aktiviranje. Nato se vključi vžig, potem pa je potrebno počakati, da se naprava samodejno zažene v izbranem načinu nastavitve. Ko krmilnik aktivira funkcijo programiranja, se mora na ključu prižgati ustrezen indikator v obliki satelita. Preverite kakovost komunikacije zModul z uporabo neposrednega klica k modulom "Starline M31". Navodila ugotavlja tudi, da bo sistem zahteva geslo, ki bo pomenilo uvedbo polno aktivacijo prenosa podatkov za varnostnih funkcij. Kot je za programiranje, vam omogočajo, da prilagodite funkcionalnosti sistema upravljanja z najbolj priročno gumbi oddajnika, določite interval alarm in druge ergonomske parametre.

Pozitivna povratna

Zunaj je komplet skromna, vendar je njegova funkcionalnost in operativne zmogljivosti kažejo odlične zmogljivosti. Vozniki, na primer, točko za podporo stabilen signal v smislu dirke na dolge razdalje, ter zanesljivost električnih osnov, kot tudi bogato paleto komunikacijskih orodij. Opomba lastnikov Starline M31 "razlikuje od konkurenčnih modelov. Razlika je posledica celo vrsto možnosti. Še posebej, ta modul je uporabniku na voljo možnost, da daljinsko upravljanje daljinsko krmiljenje motorja funkcija kabino in poslušali nekaj ogrevalnih sistemov. Toda ta možnost je potrebno vnaprej dogovorite drugo črto, ki povezuje krmilne enote ciljnih grelnikov. Pravzaprav, enako velja za optične sisteme.

Negativne ocene

čeprav zapleten in ima veliko funkcij, vendar ne more zavedaš, da je ni na vseh avtomobilih. Mnogi točka tega pomanjkanja obojega, je šibka točka sistema.Seveda je modul ekološko vključen v infrastrukturo modela iz lastnega proizvajalca, vendar pa lahko pri konkurenčnih varnostnih napravah pride do težav. To ni pravilo, vendar nezdružljivost električnih naprav poudarja številne uporabnike "Starline M31". Cena modula, ki je del 5-7 tisoč rubljev, prav tako zadovolji nekaj. Za primerjavo, tipični navigacijski in radijski senzorji na trgu so na voljo za 2-3 tisoč in kakovostno delovanje. Druga stvar je, da je naprava posebej usmerjena na alarmne sisteme.

Sklep

Z vsemi pomanjkljivostmi glede kakovosti izvajanja neposrednih operativnih nalog je ta model ena najboljših rešitev v tem segmentu. Vprašanje alternativne rešitve je lahko le v ključu za pridobitev dokončanega telematskega kompleksa z integriranim modulom istega tipa. Toda, kot smo že omenili, bodo nekateri senzorji, kot je "Starline M31", prvič osvojili svoje značilnosti. Kažejo višjo stopnjo zanesljivosti, tako fizično montažo, ožičenje in kabelske povezave. V zvezi z navigacijskimi zmožnostmi se nato po mnenju uporabnikov koordinate določijo do 2-5 m.

Sorodne publikacije