Stack: kaj je to in uporaba

Sklad je programski pojav in naravna rešitev. Stack je takoj prišel do računalniškega poslovanja in postal tako "native", kot če bi se od vsega začelo.

Noben procesor ne teče brez sklada, ni rekurzije in učinkovitih klicnih funkcij ni mogoče organizirati. Vsak algoritem lahko brez čakalne vrste, seznama, zbirke, matrike ali sistema organiziranih objektov, vendar brez spomina in skladov ne deluje nič, vključno z vsemi navedenimi.

Na začetku začetka: procesor, pomnilnik in sklad

Idealni spomin omogoča neposredno obravnavanje vrednosti - to so stroji in jeziki na visoki ravni. V prvem primeru procesor dosledno premakne naslove pomnilnika in izvrši ukaze. V drugem primeru programer manipulira polja. V obeh epizodah so:
 • naslov = vrednost;
 • indeks = vrednost.
 • Naslov je lahko absoluten in relativen, indeks je lahko digitalni in asociativen. Naslov in indeks imata lahko drugačen naslov kot vrednost, toda to sta podrobnosti posrednega naslavljanja. Brez pomnilnika, procesor ne more delovati, vendar brez kupa ukazov in podatkov - to je kot čoln brez vesla. Stack plošče - tradicionalna zgodba o bistvu stack: koncept skladov in prevod v splošno zavest. Lahko vzamete ploščo od spodaj, lahko vzamete samo od zgoraj, nato pa bodo vse plošče cele.
  Vse, kar je zadnje v kupu, je prvo. Idealna rešitev. V bistvu stack, kot prevod enega dejanja v drugega, preoblikuje koncept algoritma kot zaporedje operacij.

  Bistvo in pojem sklada

  Procesor in spomin -glavne konstruktivne elemente računalnika. Procesor izvaja ukaze, manipulira naslove pomnilnika, izvlečke in spremeni vrednosti za te naslove. V programskem jeziku se vse to spremeni v spremenljivke in njihove pomene. Bistvo sklada in koncept "zadnji v prvem izhodu" (LIFO) ostaja nespremenjen.


  Kratica LIFO se ne uporablja več tako pogosto kot prej. Verjetno zato, ker so se seznami spremenili v objekte in čakalne vrste najprej v Po potrebi se uporablja prvi izhod (FIFO). Dinamika podatkovnih tipov je izgubila svoj pomen v kontekstu opisa spremenljivk, vendar je pridobila njen pomen v času izvajanja izrazov: tip tega se določi v času njegove uporabe in do tega trenutka je mogoče opisati karkoli in vseeno.
  Da, stack - kaj je to? Zdaj veste, da je to vprašanje neprimerno. Konec koncev, brez kupa ni sodobnega programiranja. Klicanje funkcije je prenos parametrov in povratnih naslovov. Funkcija lahko pokliče drugo funkcijo - je prenos parametrov in povratni naslov. Vzpostavitev mehanizma za klicanje vrednosti brez sklada je nepotrebno delo, čeprav je mogoče doseči rešitev.

  Mnogi sprašujejo: "Stack - kaj je to?". V okviru klica funkcije je sestavljen iz treh dejanj:
 • shranjevanje povratnega naslova;
 • shranjevanje vseh prenesenih spremenljivk ali naslovov na njih;
 • klicna funkcija. Takoj ko klicana funkcija izpolni svoje poslanstvo, bo preprosto vrnila nadzor na povratni naslov. Funkcija lahko povzroči poljubno število drugih funkcij, saj je omejitev prekrita le z velikostjokup

  Lastnosti skladov

  Stack ni abstrakten tip podatkov, ampak pravi mehanizem. Na ravni procesorja - to je "motor", ki določa in dopolnjuje delo glavnega cikla procesorja. Kot bitna aritmetika sklad zbere preprosta in očitna pravila dela. Je varna in varna.
  Značilne lastnosti kupa so njegova velikost in dolžina elementov. Na ravni procesorja je vse odvisno od bitov, naslovov spomina in fizike dostopa. Zanimiva lastnost in tradicija: stack narašča navzdol, to je proti zmanjšanju spominskih naslovov in pomnilniku programov in podatkov - navzgor. To je običajno, vendar ne nujno. Tukaj je pomembna vsebina - prišel zadnji in šel prvi. To presenetljivo preprosto pravilo vam omogoča gradnjo zanimivih algoritmov dela predvsem v jezikih na visoki ravni. Zdaj ne boš vprašal stack - kaj je to.
  Brezhibno delo strojne opreme je že dolgo norma, toda na samem vrhu informacijske tehnologije zamisel o kupu nalaga nove in obetavne aplikacije. V bistvu ni pomembno, kakšen stack na ravni procesorja. To je naravna komponenta računalniške arhitekture. Pri programiranju je sklad odvisen od specifične uporabe in sposobnosti programerja.

  Nizi, zbirke, seznami, čakalne vrste Stack!

  Pogosto ljudje postavljajo vprašanja: "Stack - kaj je to?". "Programiranje" in "sistematizacija" sta zanimiva koncepta: nista sinonima, temveč sta tesno povezana. Programiranje je bilo zelo hitro in dolgotrajno, saj so se vrhovi zdeli popolni. Najverjetneje ni. Ampak očitno drugačen.

  Zamisel o kupu je postala običajnane samo na ravni različnih programskih jezikov, temveč tudi na ravni njihovih konstrukcij in zmožnosti ustvarjanja podatkovnih tipov. Vsaka matrika ima push in pop, koncept "prvega in zadnjega elementa matrike" pa je postal tradicionalen. Prej so obstajali samo elementi matrike, danes pa obstajajo:
 • elementi matrike;
 • prvi element matrike;
 • Zadnji element matrike.
 • Delovanje prostora elementa v nizu premakne kazalec, odstranitev elementa iz začetka matrike ali od konca pa je pomembna. V bistvu je isti stack, vendar velja za druge vrste podatkov.
  Še posebej velja omeniti, da priljubljeni programski jeziki nimajo oblikovanja skladov. Ampak oni dal svojo idejo, da razvijalec v celoti.

  Sorodne publikacije