Sony C5303: funkcije, opis, ocene, prednosti in slabosti pametnega telefona

Pametni telefon je bil objavljen pred nekaj leti in takoj pritegnil pozornost navadnih ljubiteljev pripomočkov Sony. Takoj, je treba opozoriti, da to ni vodilna naprava s podporo za Full HD overbooking kot Z in ZL linije, zato je model vložil v segment proračunskih naprav v vrednosti do 10 tisoč rubljev. Če pogledamo ključne značilnosti telefona Sony C5303, lahko rečemo, da je namenjen zamenjavi serij NXT, to je različic S in P. "Ixperia". . Tukaj je okrašen veliko bolj sočutno in ne razdeli pripomočka na dva dela, kot je bilo izvedeno v prejšnji generaciji.


Torej je predmet današnjega pregleda pametni telefon Sony Ixperia C5303. V članku bomo obravnavali značilnosti modela, njegovo dostojanstvo in slabosti ter primernost nakupa. Prav tako bomo izračunali mnenja strokovnjakov s tega področja in ocene običajnih uporabnikov.

Paket

Naprava gre v simpatično in masivno škatlo iz gostega kartona, ki je značilna za obliko - črna na belem. Za razliko od konkurenčnih analogov je pripomoček pakiran v kvadratno in ne v pravokotno škatlo. Podjetje se očitno ni ukvarjalo z ergonomijo notranje opreme, zato je za vsako dodatno opremo dodeljen ločen prostor, ne da bi gledali na površinsko postavitev.
Sprednja stran naprave prikazuje napravo v celoti in naprejNazaj na vrh si lahko ogledate najpomembnejše značilnosti Sony SP C5303 v obliki majhne specifikacije. Žepne svetilke so tradicionalno dodeljene spremstvu distributerjev - etiket, črtnih kod in nalepk.


Vsebina:
 • pametni telefon "Sony C5303";
 • specifikacije, specifikacije in druge informacije v eni veliki knjigi;
 • omrežni polnilec;
 • kabel za polnjenje in sinhronizacijo z osebnim računalnikom;
 • slušalke.
 • Paket se lahko v tem segmentu imenuje običajen. Ni pokrovov, filmov in drugih pripomočkov, vendar je na bolje. Uporabniki v svojih pregledih preteklih generacij pametnih telefonov Sony so se večkrat pritoževali zaradi nevsiljivega primera, nato pa na pretirano debelem filmu ali pekočem pisalu. Zato se je podjetje odločilo, da bo breme izbire pomožnih pripomočkov prestavilo na ramena uporabnikov in znižalo ceno za dobrih nekaj tisoč rubljev, kar je zelo pomembno za domačega potrošnika. Poleg tega je vredno omeniti zelo kakovostne slušalke v kompletu za dostavo. V celoti razkrivajo glasbene lastnosti in značilnosti Sony Xperia SP C5303. Uporabniki pustijo povsem pozitivne ocene o njih in niso omejeni na uporabo slušalk samo s telefonom.

  Videz

  V primerjavi s preteklimi generacijami pripomočkov se lahko lastnosti konstrukcije Sony SP C5303 imenujejo neobičajne. Tu sta stekleni in plastični deli obloženi z aluminijastim platiščem, ki je položeno po vsem obodu. Uporabniki o tej odločitvi pustijo dvoumne pripombe.
  Po eni strani, da,izgleda, da je ta zunanjost nenavadna in sveža, na drugi strani pa namerno odebeljeni robovi skupaj z ostrimi poliranimi obrazi ustvarjajo veliko maso. In v dobi vseh vrst "ultra", vključno z debelino, to ni najbolj privlačna rešitev za dobro polovico uporabnikov, ki sledijo trendom mode. Kljub temu so oblikovne značilnosti Sony SP C5303, kot so masa in dimenzije, v celoti v definiciji "medija". Pametni telefon ni mogoče imenovati majhna, ampak tudi "lopato" je tudi ne imenuje. Toda tako velika odločitev ima svoje nedvomne prednosti. Mnogi uporabniki v svojih ocenah postavljajo pet točk v ergonomijo naprave. Naprava se popolnoma ujema z dlanjo, zato je en užitek obvladovati jo z eno roko.

  Značilnosti oblikovanja

  Prav tako je treba omeniti, da se značilnosti modela Sony C5303 razlikujejo v odsotnosti sijaja, ki praktično odpravlja vseprisotne prstne odtise in prah. Da, kovček je plastičen, ne kovinski, vendar ga je mogoče enostavno paziti.
  Kljub temu, da je zadnji pokrov v modelu razstavljiv, je pod njim vgrajena akumulatorska baterija. Tam lahko najdete režo za SD-kartico in kartico mobilnega operaterja. Uporabniki se izrecno zahvaljujejo proizvajalcu za povratne informacije, saj ima Sony C5303 vročo zamenjavo za pomnilniške kartice in sim kartice. Po zamenjavi slednja naprava samodejno ponovno zažene, da posodobi informacije o mobilnem operaterju.

  Značilnosti telefona

  Sprednji delpametni telefon je popolnoma zaprt s prozorno zaščito - steklo. Slednja je brez stranic in popolnoma ravna. Steklo je enako za vse barvne spremembe. Mimogrede, le tri izmed njih - bela, rdeča in črna.
  Ena izmed najzanimivejših oblikovalskih značilnosti Sony C5303 je transparenten vložek na dnu pripomočka in tukaj igra daleč od statične vloge. Odvisno od specifičnih dejavnikov trak spremeni barvo. Obvešča o dohodnih sporočilih, neodgovorjenih klicih in trenutnem plačilu vašega telefona. Poleg tega lahko med gledanjem fotografij posnema pod celotnim slogom barv slik, kot je kameleon, ali pa deluje kot glasbeni izenačevalnik. Sodeč po povratnih informacijah o pametnem telefonu, preoblikovanje vsakodnevnih funkcij Sony C5303 v privlačno vizualizacijo zajame uporabnike, zlasti pa mlajšo generacijo. Takšna odločitev je blagovni znamki omogočila, da v veliki meri izstopa iz splošne mase konkurentov.

  Vmesniki

  Običajne tipke s tremi gumbi pod zaslonom, ki so bile vidne v preteklih generacijah, je telefon Sony Xperia SP C5303 preklical. Zdaj so občutljivi na dotik in so neposredno na zaslonu. Večina uporabnikov o tem pusti dvoumne komentarje.
  Po eni strani to doda udobje kontrolniku, po drugi strani pa uporabna površina zaslona od tega postane nekoliko manjša: namesto določenega 1280 z 720 piksli je tukaj 1184 do 720. Kot, malo, vendar pa vizualizacija vpliva.

  Mehanski gumbi so na običajnih mestih za Sonyjeve pripomočke. GumbNapajanje, aktiviranje kamere in krmilnik za glasnost so na eni strani, druga pa je prazna. Rešitev je primerna, vendar, na primer, ko posnamete posnetek zaslona, ​​to pomeni, da hkrati pritisnete, je težava. Klasični 35 mm mini priključek za slušalke se nahaja na zgornjem koncu, vmesnik mikro USB pa je na dnu. Slednji služi tako za polnjenje Sony C5303 telefona kot za sinhronizacijo z osebnim računalnikom in drugimi perifernimi napravami.

  Zaslon

  Matrica pametnega telefona ni dobila najuspešnejših in sodeč po povratnih informacijah uporabnikov so glavne trditve - na vogalih pregleda. Tudi z rahlim obračanjem zaslona postane belkasta in zasičenost barv umira. V vsem drugem se je matrika izkazala za zelo koristno: pixelation je neviden, pisava ni ohlapna in odzivnost na sprejemljivi ravni.
  Ločljivost 1280x800 slikovnih pik je povsem dovolj za 46-palčni zaslon z gostoto 319 ppi. Svetlost in kontrast z glavo je dovolj za normalno delo v sobi, in na ulici, pod neposredno sončno svetlobo, je težko prebrati informacije. Zato morate iskati senco ali zapreti pripomoček z dlanjo.

  Značilnosti zaslona

  Samodejna nastavitev svetlosti in kontrasta ni vprašljiva. Senzor deluje tako, kot bi moral in uporabniku ni treba slepiti. V vsakem primeru se lahko vse nastavitve zlahka preštejejo v meniju, orodja za ta namen so razumno realizirana.
  Zaslon je popolnoma prekrit z mineralnim steklom. Nekakšna zaščitaFilmov, ki so bili prilepljeni neposredno na transporter, tukaj ni, vendar so načeloma nepotrebni. Kakovostni oleofobni premaz ščiti zaslon pred prstnimi odtisi in prahom, če pa obstajajo, se odstranijo dobesedno v eni roki (s prtičkom ali robčkom). Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, pozavarovatelji še vedno držijo film in praviloma povprečno kakovost, nato pa se pritožujejo zaradi velikega števila prstnih odtisov in umazanije na zaslonu.

  Zmogljivost

  Naprava temelji na naborih čipov Qualcomm serije "Snapdragon S4 Pro", enako kot MSM8960T. Dvopodročni tandem procesor z grafičnim pospeševalnikom Adreno se izteče iz serije 320. Vgrajen je 1 GB RAM-a in 8 GB notranjega pomnilnika.
  Glede na sodobne standarde je to precej skromen kazalnik, saj je notranji pogon mogoče razširiti z do 32 GB pomnilniških kartic drugih proizvajalcev, zato ne bi smelo biti težav pri shranjevanju podatkov. Vmesnik naprave deluje kot ura in ni nobenih trditev: tabele se gladko premikajo, ikone se odzivajo, standardne aplikacije pa se sprožijo zelo hitro. Kljub skromni količini RAM-a je programska oprema za igranje neverjetno vesela. Seveda bodo "težki" sodobni programi zavrteli en gigabajt OPERATIVNEGA spomina, toda pri ponastavitvi grafičnih nastavitev na povprečja ali minimalne vrednosti je situacija bolj ali manj popravljena.

  Kamere

  Tukaj imamo trdno srednjo težo za njihov segment. Sprednja kamera 03 Mp je primerna za izdelavo avatarjev in vsaj neke vrste komunikacijo s videomessengerjem.In glavna kamera se ponaša z zelo vrednimi fotografijami. Slednji se sproščajo le pri normalni svetlobi, v temnem času pa tudi močna bliskavica ne shrani. Na izhodu so fotografije z ločljivostjo 3,104 x 2328 slikovnih pik ali video posnetek v HD-skeniranju - 720 točk pri 60 sličicah na sekundo. Vmesnik fotoaparata ima veliko nastavitev za skoraj vse priložnosti, zato je treba nekaj eksperimentirati.

  Avtonomija

  Naprava je opremljena z litij-ionskim elementom moči do 2370 čarovnikov. Indikator ni največji, še posebej za požrešnega brata androida, poleg tega, da izvleče baterijo, v primeru katere na žalost to ni mogoče. Takšne rešitve se že dolgo uporabljajo za maskiranje kitajskih blagovnih znamk, kot so Huawei, Xiaomi ali Meizu. Toda tam so dodali vsaj 3000 mAh zmogljivosti. Sony pa še zdaleč ni uspešen. Kljub temu pa ga ne moremo imenovati napolnjena baterija, še posebej z blagovno znamko Stamina. Slednje zagotavlja dober prihranek energije in močno podaljšuje življenjsko dobo baterije v stanju pripravljenosti. Pri maksimalni obremenitvi je pametni telefon trajal skoraj tri ure. Če primerjate s podobnimi konkurenčnimi pripomočki drugih blagovnih znamk, lahko ta kazalnik imenujemo povprečje. Galaxy S4 - 1 ura 30 minut, NTS One - 2 uri in 15 minut, LG Nexus - 3 ure, LG Optimus - 35 ur. V mešanem načinu bo naprava mirno trajala ves dan.

  Če povzamemo

  Na splošno se je pokazalo, da je naprava zelo dobra. Ena od glavnih prednosti pripomočka je njegov prvotni videzPrivlačni vložek na dnu. Takšna odločitev bo zagotovo privlačna lepi polovici človeštva in mladih. Poleg tega se pametni telefon ponaša z dostojnim naborom čipov, zahvaljujoč katerim sodobne igre aplikacij, čeprav v sredini nastavitve, vendar delajo brez težav. V pluseh lahko posnamete izjemno kakovost zbirke in netržnih materialov. V minusih so povprečne kamere in modrikast zaslon težko posneti, ker stroški naprave ne vključujejo prisotnosti premium matrice in 12 ali 16 milijonov slikovnih pik v fotoaparatu. Torej imamo tukaj trdnega srednjega kmeta, ki v celoti opravičuje denar, v katerega je vložil.

  Sorodne publikacije