Silicon Power: Obnovi USB pogone. Podroben opis, funkcije in pregledi

Ni skrivnost, da prenosne USB naprave v obliki rednih pogonov flash včasih povzročajo veliko težav njihovim lastnikom zaradi njihove invalidnosti. In informacije o njih se lahko izgubijo. To velja zlasti za naprave Silicon Power. Obnovitev USB pogonov na 16 Gb, manjša ali večja zmogljivost ima svoje funkcije. Osredotočili se bodo na to. Toda za vse druge izmenljive medije, ki podpirajo podatkovni vmesnik USB in se povezujejo z ustreznimi vrati, lahko takšna tehnika poteka enako.

Prvi znaki poškodbe medijev

Na žalost pogon proizvajalca pri branju, urejanju ali premikanju podatkov pogosto zavrača delo v normalnem (stacionarnem) načinu.
In tukaj je prvi problem s Silicon Power. Obnovitev USB pogonov na 16 ali več nastopov je nemogoča samo zato, ker jih operacijski sistem ne prepozna.

Po drugi strani pa lahko pride do zrušitev in resnejših težav, povezanih s programsko opremo, ki morda niso prisotne v sistemih Windows in poškodujejo sam medij, če ne zazna le naprave USB, ampak tudi upravljavec, je odgovoren za to.

Silicon Power: obnovitev pomnilnika USB. Splošna načela

Kljub temu bomo izhajali iz dejstva, da bliskovna kartica nima fizičnih poškodb, kot tudi ni bila podvržena pregrevanju ali izpostavljenosti elektromagnetnim ali drugim sevanjem,lahko povzroči nesreče na fizični in programski ravni. V ta namen uporabite posebne pripomočke in programčke programske opreme. Sisteme Windows lahko obnovite samo pogon Flash Silicon Power na 16 Gb s pregledovanjem diska prek ukazne konzole. Gremo še dlje.

Obnovitev silicijevih USB pogonov: Lastnosti

Največji problem je, da naprave tega proizvajalca ne določajo vedno računalniki, na katere so priključeni. Z drugimi besedami, nameščen operacijski sistem, Windows, Mac OS ali Linux, ne more prepoznati datotečnega sistema.

Naprave Silicon Power so načeloma prvotno opremljene z oblikovano, vendar samo na ravni združljivosti s pomnilniškimi karticami (ext2 /3/4), Windows pa ni zasnovana za to. Tudi zloglasna različica desete spremembe ni vedno zmožna določiti takega pogona.

Oblikovanje

Najlažji način za odpravo težave je prevzem medijskih formatov.
V tem primeru ne morete samo uporabljati čiščenja vsebine, temveč morate dokončati oblikovanje, ki se zdi, da popolnoma uniči podatke. To ni vprašanje - informacije lahko obnovite tudi po tem. Za Silicon Power, obnovitev pogonov USB je treba opraviti s posebnimi programi.

Programi obnovitve

V tem primeru se programi za identifikacijo izbrisanih datotek in map, kot je Recuva (eden izmed najbolj priljubljenih pripomočkov), ne upoštevajo samo zato, ker so absolutni ponaredek v svetu programske opreme in ne morejo povrniti ničesar !!!
Še veliko večprogram R. Saver ali njegov analogni R-Studio je videti sprejemljiv. Vmesnik je seveda nekoliko drugačen, vendar sta oba programa povezana z obnovitvijo datotečnega sistema ne glede na to, kateri format so bili podatki shranjeni na mediju.
Zanimivo je, da bo proces optičnega branja katere koli odstranljive naprave, bodisi pomnilniške kartice ali običajnega pomnilniškega pogona, najprej zagnan, skeniral napravo tako globoko, da zaradi mnogih uporabnikov preprosto ne verjamejo v svoje oči. Vidijo datoteke, izbrisane pred 5-10 leti !!!

Ponovno vzpostavitev delovanja krmilnika

Za Silicon Power je težje obnoviti pogone USB v primerih, ko se težave pojavijo neposredno s krmilnikom (glavnim čipom). Če nima telesnih poškodb, ki jih običajno opazimo, je spodnja vrstica "pretiravati".
V ta namen boste morali prenesti ustrezno strojno-programsko opremo tako, da vnaprej nastavite identifikatorje VEN in DEV, ki jih lahko vidite v razdelku Lastnosti gonilnika standardnega upravljalnika naprav, kot je prikazano na zgornji sliki. Toda v tem primeru bo treba paziti na dejstvo, da lahko proces obnove krmilnika traja veliko časa, informacije o nosilcu pa so skoraj vedno uničene.


Če pa taki postopki ne pomagajo, bo treba upravljavca zamenjati, čeprav bo v tem primeru lažje kupiti nov bliskovni pogon in ne obravnavati neumnosti. Vprašanje obnove je pomembno le, če je na medijih poseben primerpomembne informacije. To je točno takrat, ko bodo pripomočki za obnovitev, kot so R. Saver ali podobni programski izdelki, lahko brali podatke tako, da bodo zlahka prepoznali vse izbrisane podatke tudi po popolnem formatiranju medija, ne glede na to, ali gre za trdi disk računalnika, bliskovni pogon ali pomnilniąko kartico. V drugih primerih takšne metode, čeprav se uporabljajo, vendar niso priporočene. In vmešavanje v delo kontrolorja lahko povzroči veliko težav, pred tem pa ni bilo.

Sklepna ugotovitev

Na podlagi zgoraj navedenega lahko sklepamo, da se težave s takimi nosilci USB tipa preprosto odpravijo, če so bile nesreče pri delu povezane izključno s problemi programske opreme. Kaj je treba uporabiti? Ne bojte se, da naredite celo popolno oblikovanje. Prvič, to vam bo prihranilo težave z datotečnim sistemom in prepoznavanjem medijev na ravni sistema. Drugič, po uporabi izdelkov programske opreme, kot je R. Saver, se lahko informacije še vedno obnovijo. Nekateri "možgani" trdijo, da to ni tako. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov in strokovnjakov, dajejo priporočila za različne vrste forumov na internetu, to zaporedje dejanj se zdi najbolj sprejemljivo, razen če seveda govorimo o fizični škodi na medijih. V tem primeru, če uporabnik nima izredno pomembnih podatkov, shranjenih na poškodovanih medijih, je lažje kupiti novo, kot pa obnovitvene postopke.

Sorodne publikacije