Sestava ne-ničelnega za avto in razmerja komponent

Poleti v rezervoarju za pranje lahko celo napolnimo z navadno vodo, v hladnem pa je nujno zamrznitev. Da bi se temu izognili, se v rezervoar poplavijo posebne tekočine, katerih lastnost ni strjevanje pri minus temperaturah. V ljudeh se imenujejo nezmerzayekami. Struktura ne zamrznjenega ledu vključuje alkohol, ki ščiti pred utrjevanjem. Te tekočine vozniki nenehno zahtevajo, če je ulica hladna. Stroški ne-hipoteke so lahko včasih precej visoki. Mnogi se sprašujejo, če lahko naredite te mešanice v garaži z lastnimi rokami. Poskusimo ugotoviti, kaj te tekočine predstavljajo.

Kaj je lahko del blagovnih znamk?

Pravzaprav sestava neavtomobilskih rešitev ni inovativen material. Pod tem glasnim imenom proizvajalci blagovnih znamk in dragih mešanic skrivajo najpogostejši alkohol in nekatere dodatke. Vendar ni vse tako enostavno, kot se zdi na prvi pogled.
Alkoholi so različni, zato ima lahko pridobljeni izdelek različne tehnične lastnosti, ki se razlikujejo od standardnih tekočin. Toda preden se ozremo na alkohole, je treba ugotoviti, kaj je vključeno v nezamrznjene sladkarije. Kot del tovarniške tekočine za zamrzovanje običajno vidite alkohol, površinsko aktivne snovi, barve in seveda vodo. Nekateri dodajo okuse.

O alkoholih

Tehnologije, ki se pogosto uporabljajo pri proizvodnji ne zamrzovalnih avtomobilskih tekočin, pomenijo uporabo alkoholov.
Lahkobiti različne sorte snovi:
 • etil alkohol - najvarnejša možnost za voznika in potnike. Toda izdelki na osnovi takih alkoholov imajo previsoke stroške na trgu kemijske industrije.
 • Skupaj z etilom se široko uporablja metil. Je strupena, nima izrazitega vonja. Prav tako je prepovedano uporabljati za proizvodnjo nezamerzayek, vendar je na stroške je veliko cenejši kot etil. Če je tak alkohol vključen v nezamrznjene sladkarije, se lahko domneva, da je to ponarejena tekočina, ki jo proizvajajo mala podjetja.
 • Uporablja se tudi izopropilni alkohol. Ima precej oster vonj. Cena je zelo nizka. On je in ne metilni alkohol osnova za proizvodnjo cenovno dostopnih ponarejenih izdelkov.
 • Drugi sestavni deli

  Recepti tovarniško ne zmrzovalnih tekočin nujno vsebujejo površinsko aktivne snovi. Namenjeni so odstranjevanju umazanije, saj, saj, olja in vsega, kar lahko omeji vidljivost s površine stekla.
  Da bi bila tekočina učinkovita pri čiščenju stekla, Vapor ni dovolj. Okusi se uporabljajo tudi v proizvodnem procesu. Namenjeni so prijetnemu vonju. Pogosto proizvajalci uporabljajo vonj jabolk, agrumov ali drugih proizvodov s stabilno in "okusno" aromo. Barve barve tekočine v različnih barvah. To olajša postopek identifikacije želenega izdelka s strani kupca. Ločeno je treba povedati o vodi. Destilacija je najbolj primerna za proizvodnjo izdelkov najvišjega razreda. V nekaterih primerihDovoljena je arteška voda z minimalno količino soli. Toda najpogostejši (iz pipe) za proizvodnjo sladoleda ni primerna.

  Poleg tekočin brez zamrzovanja

  Sodobne tehnologije za proizvodnjo snovi brez zamrzovanja vključujejo prodajo dveh vrst izdelkov v maloprodajnih omrežjih. To je lahko koncentrat ali gotova tekočina, namenjena specifičnim fiksnim temperaturam. V prvi različici se koncentrat raztopi z vodo s strani voznika v skladu z navodili in glede na temperaturo na ulici. In šele potem je mešanica vstopila v rezervoar.
  V drugem primeru je predlagana popolnoma pripravljena tekočina. Najpogosteje je zasnovan za določene pogoje - na primer do -15 stopinj. Torej, če je temperatura nižja, potem se zmes zmrzne. Zato je treba tekočino posebej izbrati.

  Skladišče v odstotkih

  Tukaj je značilno skladišče nepremičnin. Razmerje se lahko uporabi za izdelavo zmesi. Vsebnost alkohola - od 25 do 75%. PAVov - ne več kot eno. Denaturants - 05%. Barvila - 0001%. Okusi - 08. Voda - od 72 do 22%.

  Kako kuhati sladoled z lastnimi rokami

  Nakup ni vedno pravilen. Zdaj trg gredo ven veliko zapleteno in nečisto v rokah proizvajalcev. Te mešajo tekočine iz poceni sestavnih delov, ki so lahko nevarni za ljudi in ne izpolnjujejo tehničnih lastnosti in zahtev. Včasih je bolje, da zmes pripravite sami. Če poznate sestavo ne-ostankov za avtomobil in delež sestavnih delov, lahko izdelek enostavno premešate,ki bo poceni, varna in učinkovita.


  Raztopina na osnovi etilnega alkohola: Primerna za najstrožje pogoje

  Etanol je najdražji alkohol. Popolnoma prenese kristalizacijo. Če je čisti alkohol, lahko ohrani začetno stanje pri temperaturah -114 stopinj. Da bi dosegli učinkovito pranje denarja, je odstotna sestava naslednja. Vlijte v primerno posodo s 30% etanolom. Drugi volumen je destilirana voda. Pomaga bolje očistiti vetrobranska stekla.
  Nato dodajte eno ali dve kapljici avtomobilskega šamota in, če je potrebno, aromo. Tekočina, dobljena s tem receptom, lahko deluje do -20 stopinj. Če prilagodite količino etanola, jo pustite, da se zmeša in je manj odporna na hladno shranjevanje.

  Za proizvodnjo ne zamrznjenega jogurta uporabljamo vodko

  Vodka srednje cene in kakovosti se pri temperaturah okoli -25 stopinj spremeni v trdno stanje. Torej ga lahko preprosto vlijemo v posodo in uživamo v dobrem pregledu. Če ste rahlo prilagodili sestavo ne-zamrznjenega avtomobila do avtomobila in deleža glavnih komponent, lahko dobite tekočino, ki lahko prenese največ 10 stopinj zmrzali. 40% vodke zahteva 60% destilirane vode.
  Dodajte tudi nekaj detergentov ali avtomobilski šampon. Izkušeni vozniki priporočajo zamenjavo vode z letnim koncentratom. Nato ni več potrebe po dodajanju detergentov v raztopino. Ta metoda je bila uspešno uporabljena v času Sovjetske zveze, učinkovitost pa ni dokazala ena generacija voznikov.

  Poceni, vendar najnevarnejši recept

  Osnova te sestave bo izopropilni alkohol. Uporaba ni prepovedana. Toda lastniki avtomobilov, ki imajo izkušnje, priporočajo ta alkohol. Problem je, da deluje zelo agresivno na gumo in LKP avtomobila. Prav tako ne pozabite, da je ta vrsta alkohola del topila. Kako narediti zelo učinkovito, a tudi zelo agresivno tekočino brez zamrzovanja v garažnih pogojih? Vse je preprosto - 20% kapaciteta je napolnjena z izopropanolom. Preostalih 80% je voda. Po potrebi se lahko zamrznjenim aromam dodajo arome.
  Ta mešanica lahko zlahka prenese temperature do -10 stopinj. Po želji se raztopini doda detergent. V primerjavi s preteklim receptom, kjer se uporablja vodka, lahko dobite enako učinkovitost pri minimalnih stroških.

  Ali naj naredim mešanico sam?

  Nekateri lastniki avtomobilov razmišljajo - zakaj sami te tekočine, ker je zdaj vse mogoče kupiti? Ali je donosna? Prej je bilo res donosno. Pet litrov tekočine stane 200-250 rubljev. Toda zdaj je v prodaji je mogoče najti poceni nezmerzayki, stroški, ki je redko nad 100 rubljev za 5 litrov. Etilnega alkohola ni lahko dobiti, vodka pa se je zvišala. Izkazalo se je, da je treba vložiti 5 litrov do 400 gramov, komponente, kot je izopropil metil alkohol, pa so zelo poceni, vendar jih ni lahko kupiti za preprostega človeka. Torej, tudi vedoč sestavo brez zamrznjenih predmetov, delež sestavnih delov, boljše in cenejše za nakup gotove mešanice na voljo.

  Sorodne publikacije