Proračun SUV: Pregled, ocena, nasveti za izbiro

SUV-ji so vedno ločeni od avtomobilov iz drugih segmentov. V mestnih razmerah se ne prikazujejo na najboljši način, za amatere pa je vedno več primerne možnosti med crossoverjem. Toda ko gre za predmestja, off-road in ruske ceste na splošno, potem niso enake. Tu se uresničujejo v celoti in odražajo presežek vloženega denarja v njih. Toda celo ta sredstva je treba najti nekje drugje. Zato domači potrošniki vedno bolj iščejo proračunska SUV vozila. Odpeljali se bodo povsod in nosili pomemben tovor, če bo potrebno, in ne bo zadel žepa. Zadnji argument, seveda, je precej dvomljiv glede na nestanovitnost nekaterih modelov in današnje cene bencina.


Težave pri izbiri

V zvezi s tem se mnogim voznikom zastavlja precej logično vprašanje: "In kakšen proračunski SUV je bolje kupiti in kako ne bi naredili napak s tem nakupom?". Današnji avtomobilski trg ponuja veliko možnosti za takšna vozila, vendar ne vsak avtomobil izpolnjuje minimalne zahteve za svoj razred. Zato je treba izbiro proračuna SUV obravnavati s posebno pozornostjo. Spremljanje pregledov na spletu ne pomaga vedno, saj je dobra polovica le kupljenih in tukaj se je najbolje zanašati na resnične izkušnje dejanskih lastnikov. To bomo upoštevali. Kot nasveti ali priporočila bodite pozorni na naš seznam proračunaSUV, ki so vključevali najbolj smiselne in dokazane modele, so se dobro pokazali v ruski realnosti in si zaslužijo spoštovanje do avtomobilskih navdušencev. Nekatere vrste avtomobilov, kljub častitljivi starosti, še vedno nastajajo, tako da težave z "občutkom" ne bi smele biti. Torej sekundarni trg ni bil preklican.

Predstavimo torej pregled proračunskih SUV vozil. Poglejmo značilnosti predstavljenih modelov in njihove glavne prednosti. Zaradi lažjega zaznavanja bo seznam predstavljen v obliki razvrstitve, kjer so ključna merila razmerje med cenami in kakovostjo. Proračun za terenska terenska vozila je naslednji:
 • Renault Duster.
 • Geely Emgrand X7.
 • Chery Tiggo 2.
 • Lifan X60.
 • UAZ Hunter.
 • "Niva".
 • Mobius Two.
 • Razmislite o vsakem udeležencu podrobneje.

  Mobius Two

  To je kenijski proračun nizkocenovnega SUV-ja s ceno okoli 200 tisoč rubljev. Na splošno velja, da je ta model najcenejši v svojem razredu po vsem svetu. Avto se lahko pohvali z dobrimi voznimi lastnostmi, zmogljivim dvolitrskim motorjem in dostojnim lumnom 35 cm.
  Toda v taki cenenosti obstajajo tudi njihove pasti. Lastniki se pritožujejo zaradi zelo skromne nosilnosti avtomobila, primerljivega z avtomobilom. V minusu lahko napišemo tudi praktično brez udobja. Tudi isti "Hunter" je opazno bolj priročen v smislu kenijske ergonomije. Kljub temu pa model najde svojega kupca, pogosto pa ga lahko vidimo ne samo na podeželju in off-road, ampak tudi vmestnih okrajev. Kako se ne moti, ampak za dobro polovico običajnih domačih potrošnikov, igra ključno vlogo.

  "Niva"

  Legendarna "Niva" je že več kot 50-letna zgodovina priznana kot najboljši proračunski SUV ruske proizvodnje. Avto je še vedno na tekočem traku in je na voljo v več modifikacijah. Cena izdaje se giblje v razponu od 500 tisoč rubljev, kar je v svojem razredu celo zelo primerno.
  Za "Nivo" je bila značilna dobra prehodnost in se je pokazala zgolj na pozitivni strani v pogojih srednje nemoči. Konstrukcija okvirja je harmonično kombinirana z visokim odmikom in omogoča uporabo modela z enakim uspehom tako na podeželju kot v mestih. Glavne prednosti domačega proračuna SUV - zanesljivost zasnove, stabilnost pri delu, visoko vzdrževanje, pa tudi dolgo obdobje delovanja. Danes lahko na cesti vidimo precej veselo "Nivo" pred 20 ali celo 30 leti, ki že veliko govori.

  "UAZ Hunter"

  Še en domači otrok, zdaj pa iz Uljanovske avtomobilske tovarne. To je proračun proračuna SUV praktično idealen za ruske ceste. Ribiči in lovci so še posebej vroči zaradi sprememb Hunterja, ki bi jih bilo treba v primerjavi s preteklimi generacijami poostriti, kljub temu, da je videz še vedno videti, se model ponaša z nekaj.
  Posodobljeni UAZ je prejel petstopenjski ročni menjalnik, izboljšan motor s 27 litri (128 KM),očistek 21 cm in privlačna za svoje lastnosti ceno 600.000 rubljev. "Hunter" ni primeren za urbane razmere, njegov glavni element - je predmestje in najbolj off-road.

  Lifan X60

  X60 je cenovno ugoden kitajski terenski avtomobil iz precej uspešne in dokazane znamke Lifan. Za model je značilen dober cestni lumen in zelo dobra dinamika, ki omogoča uporabo enakega uspeha tako v mestnih pogojih kot na srednji nemotnosti.

  Za 500 s tisoč rublji lastnik dobi 18-litrski motor, dober in dobro vzpostavljen varnostni sistem, dostojne vozne lastnosti in zelo privlačna zunanja notranjost.

  Chery Tiggo 2

  Še en kitajski SUV, ki je prehitel Lifan predvsem zaradi možnosti oblikovanja. Stroški osnovne spremembe "Tiggo 2" se bo začel z oznako 600 tisoč rubljev, vendar razširjene in v celoti izpolnjene možnosti proračuna ne bo ime. Edina elektronika v luksuzni različici proizvajalca je uspelo zapreti 200 tisoč rubljev. Toda osnovna sprememba je nekaj, kar potrošnika preseneča.
  Model se ponaša z odlično vodljivostjo, kot tudi z okretnostjo in seveda zelo dobro prehodnostjo. Poleg tega lahko napišete udoben salon na evropski ravni, privlačno zunanjost in, kar je najpomembnejše, stroškovno učinkovitost. Kljub svoji dostojni teži in sorazmerno močnemu 15-litrskemu motorju, je model težko imenovati pohlepen, kar je redko razred za SUV. Stroj je odličenizgleda v mestnih razmerah in ni slabše od istih "Ford", "Mazda", "Toyota" in drugih masted avtomobilov. Če na rešetki hladilnika in pokrovu prtljažnika ni bilo izrecnega logotipa, bi lahko "Tiggo 2" zamenjali z eno od teh blagovnih znamk.

  Geely Emgrand X7

  Če je bil "Lifan" šibek del zunanjosti, in "Tiggo 2" je motor, potem v primeru Emgrand X7, s prvim in z drugim, je vse v redu. Avto se lahko pohvali ne le z odličnimi voznimi lastnostmi, temveč tudi s privlačno podobo. Slednji je precej agresiven, zato so odgovori o zunanjosti modela nekoliko dvoumni. Kljub temu je avtomobil dober tako v mestnem prometu kot tudi na izvenmestni poti.
  Cena za osnovno spremembo niha v višini 650 tisoč rubljev, cena premijskih različic pa znaša 900 tisoč evrov, osnovna rešitev pa je opremljena z zmogljivim 18 litrskim motorjem, mehanskim menjalnikom in minimalnim kompletom notranje elektronike. Model se je odlično pokazal ne samo na off-road, temveč tudi tiho pod strogimi ruskimi zimami. In če se drugi tuji SUV začnejo spopasti še z minus 20 stopinjami, se Emgrand X7 obnaša precej ustrezno in minus 40.

  Renault Duster

  Vodja naše uvrstitve je glasen model Renault Daster. Prva serija se je začela pojavljati leta 2010, proizvajalec pa vsako leto izpopolnjuje svoje potomstvo in danes nima enakega proračuna med SUV-ji. Številne priljubljene in častne revije so bile dodeljene tej seriji za popolno vrednost za denar.
  Letošnji avtoje dobil posodobljeno zunanjost in notranjost, ki po mnogih ključnih parametrih nikakor ni slabša od bolj uglednih in dragih modelov. Skoraj vsi avtomobilisti označujejo Duster ne le kot odličen off road transport, ampak tudi kot elegantno vozilo za mestni promet.

  Značilnosti serije

  Osnovna oprema modela 2018 je nekoliko cenejša od 700 tisoč rubljev. Toda za razliko od drugih konkurenčnih analogov vključuje veliko zanimivih in koristnih. Tu imamo stabilizacijski sistem, dve zračni blazini, interpretativni GUR, reševanje ob nesrečah (ERA-GLONASS), vgrajen multimedijski kompleks, da ne omenjamo električnih oken in drugih obveznih dodatkov. Osnovna različica je dobila 16-litrski motor s 114 KM, enote pa ni mogoče imenovati nestanovitne, ampak bolj varčne. Prav tako je treba omeniti, da je kupec na voljo dve vrsti vzmetenja - s sprednjim in polnim pogonom. Prva možnost, skupaj s 5-stopenjskim menjalnikom z glavo dovolj za urbano realnost, in druga s 6-stopenjskim menjalnikom se je odlično pokazala na grobem terenu. Dodatek za polni pogon se razlikuje na območju 100 tisoč rubljev.

  Če povzamemo

  Nakup SUV-ja nikakor ni velik problem. Avtomobili tega razreda so namenjeni predvsem premagovanju neprehodnosti in opravljanju določenih nalog. Torej, tukaj je treba osredotočiti predvsem na tehnične, kot tudi teče komponento, in nato pogled na luksuz, udobjein druge lastnosti sodobnega avtomobila. V veliki večini modelov iz plemenitih blagovnih znamk, poleg dobrih prehodnih lastnosti, obstaja tudi povečana ergonomija, napredna elektronska "polnitev" in druga bonusov, kar omogoča vožnjo najbolj udobno. To samo prispeva k stroškom avtomobila v veliki meri. Če potrebujete za vsakodnevne ali delovne potrebe avtomobila iz razreda SUV, potem v večini primerov lahko samo mahate z vsemi bonusnimi čari. Torej boste morali sprejeti pomanjkanje tempomata ali naprednega avdio sistema s parktronikami, vendar vam bo to prihranilo levji delež proračuna. Tako, da bi moral biti nakup razumen in ne najeti veliko milijonov posojil.

  Sorodne publikacije