Prenosni računalnik ASUS F5RL. Značilnosti, pregledi in značilnosti uporabe

Linija proračunskih mobilnih računalnikov je bila v lasti ASUS F5RL. Njegove tehnične lastnosti, pregledi lastnikov te naprave in značilnosti nastavitve gonilnikov za takšno rešitev bodo predstavljene v tem majhnem kosu materiala.

Pozicioniranje. Dokončanje

V času izdaje leta 2007 je podjetje ASUS F5RL proizvajalec obravnavalo vrsto proračunskih mobilnih računalnikov. To je model procesorske naprave Pentium z indeksom T2310 in hitrostjo takta 146 GHz. Tudi druge tehnične specifikacije niso omogočale reševanja zahtevnih nalog. To pomeni, da je bil takšen prenosni računalnik zasnovan tako, da je omogočal uporabo naslednje programske opreme:
 • brskalnik.
 • Pisarniški programi.
 • Multimedijski predvajalnik.
 • Računovodski programi.
 • Vsi ti programi določajo minimalne zahteve za popolno računalniško varnost in ne zahtevajo veliko virov. Proizvajalec je na seznamu izdelkov za to napravo vključil naslednje komponente:
 • prenosni računalnik z nameščeno baterijo.
 • Garancijska kartica.
 • Polnilnik.
 • Navodila za uporabo.
 • Ključni minus tega seznama je pomanjkanje pogona z odličnim mostom za ASUS F5RL. Gonilniki in drugi programi bodo morali prenesti iz interneta in jih namestiti ločeno.

  Glavne specifikacije

  Procesni konektor LGA775, v katerem je bil nameščen zgoraj omenjeni čip Pentium z oznako T2310, je v središču obravnavanega mobilnega računalnikaASUS F5RL sistemi. Značilnosti te polprevodniške rešitve kažejo na prisotnost 2 računalniških enot, ki delujejo pri fiksni urni frekvenci 146 GHz.


  Zmogljivost pomnilnika je le 1 GB in ustreza specifikacijam standarda DDR2. Čipi slednjega delujejo na frekvenci 667 MHz. Tudi po privzetku se v osnovni različici uporablja samo ena reža, druga pa je neobvezna. Če je potrebno, se lahko število MEMORY poveča na 2 GB. Če želite to narediti, morate namestiti drugo palico z zmogljivostjo 1 GB. Zmogljivost vgrajenega pogona je 120 GB in ta količina je dovolj za namestitev sistemske in aplikacijske programske opreme ter reševanje najpreprostejših in najmanj zahtevnih opravil. Če je potrebno, ga je mogoče zamenjati in celo postaviti polprevodniški pogon z velikim volumnom in visoko hitrostjo delovanja.

  Osnova grafičnega podsistema je diskretni pospeševalnik Radeon 1100 podjetja ATI. Na voljo je 512 MB pomnilnika GDDR3. Ena od njegovih prisotnosti bistveno poveča zmogljivost računalnika kot celote, ker osvobaja obdelavo grafičnih informacij iz drugih komponent računalniškega sistema.

  Funkcije programske opreme

  Privzeto ta prenosnik deluje pod nadzorom take sistemske programske opreme kot DOS. Ta operacijski sistem je danes zastarel. Zato boste morali ločeno kupiti trenutne različice OS za namestitev na ASUS F5RL. Driver XP in "Whistle" sta na CD-ju, ki je priložen kompletu. Zadnja, mimogrede, možna jenamestiti na Windows 7. Vendar pa ni novega gonilnika za novejše spremembe operacijskih sistemov Microsoft. Zato ni priporočljivo, da namestite programsko opremo Windows 8 in novejše različice tega proizvajalca.
  Poleg tega OS MacOS in LINUX na takšnem prenosnem računalniku ne moreta pravilno delovati. Za njih vozniki niso razviti.

  Stroški mobilnega računalnika. Lastniški pregledi

  Trenutni ASUS F5RL mobilni računalniški sistem ni mogoče kupiti v novem stanju. Dolgo je bila brez proizvodnje in njene delniške opcije so bile razprodane. Nekdanji v porabi takšnih prenosnih računalnikov lahko kupite v "globalnem spletu" za ceno 1500-2000 rubljev. In stroški take naprave močno odvisna od stopnje njegove obrabe. V času izdaje je bil ta prenosnik popolnoma primeren za natančno obravnavanje nalog, ki so se nanjo oprle. Njegove prednosti so cenovno ugodna, dobre tehnične specifikacije in cenovno ugodna energetska učinkovitost. Slabosti tega mobilnega računalnika, glede na njegovo pozicioniranje, v bistvu niso. Tudi zdaj je takšen računalnik za najbolj preproste naloge še vedno primeren.

  Pomembnost naprave za trenutek

  V okviru tega gradiva je mobilni računalniški center trenutno zastarel. Nič ni presenetljivo glede dejstva, da je minilo že deset let od njegove izdaje. Po standardih računalniške industrije je to precej dolg časovni interval, v katerem se je obseg komponent večkrat spremenil.

  Vendarvseeno z dodeljenimi nalogami bo takšen mobilni računalniški sistem še vedno obvladljiv. Toda spet pod enim pogojem - operacijski sistem, pod katerim deluje, ne sme biti višji od "vetrov 7".

  Sklep. Izhodi


  Raven zmogljivosti ASUS F5RL še vedno velja za začetniški prenosnik. Če je seznam nalog omejen na pisarniške pakete, brskanje, predvajanje predstavnostnih datotek in poslušanje glasbenih posnetkov, lahko tak računalnik varno kupite tudi v uporabljenem stanju.

  Sorodne publikacije