Pregled mobilnega telefona Nokia 7380

Značilnost tega pregleda je bil telefon "Nokia 7380". Napolnil je vrsto ekskluzivne l'amore linije. Ta naprava se od standardnih naprav razlikuje z nenavadno obliko ohišja in pomanjkanjem številčne tipkovnice. Glede na oblikovne značilnosti tega modela so potencialni kupci ženske.

Videz

Precej nenavaden dizajn je bil izveden v "Nokia 7380" (fotografije v članku, tako potrditev). Oblika telefona je vrstica pravokotne oblike. Sprednja plošča je v celoti okrašena z ogledalom. Pomanjkljivost te rešitve je, da bodo morali lastniki nenehno čistiti kovček s prstnih odtisov. Za razliko od svojega predhodnika v tem modelu je proizvajalec na ogledalo dodal originalno risbo. Nahaja se v zgornjem delu na ravni govorne dinamike.


Zrcalna plošča, obrobljena s plastičnim robom. Narejen je v bronastem tonu. Kot dodatek k zadnjemu pokrovu je vstavljen usnjeni vložek iste barve. Nahaja se na plastični plošči s slonokoščeno barvo. Ta oblika izgleda zelo svetla in, kot pravijo, veliko. Za razliko od prejšnjega modela Nokia 7380, se indikator vgradi v gumb "Ok". Oranžna osvetlitev. Tudi na sprednji plošči je invalidski voziček z gumijastim obročem. Ima tudi osvetlitev ozadja, vendar manj nasičen. Po istem principu se izvedejo dva loka, ki služita kot klic, ponastavitev. Običajna tipkovnica v tem modelu ni prisotna. Dno zadeve jenosilec za trak. Tu so priključki za priključitev /izhod in slušalke. Na hrbtni plošči je poleg dekorativnih vložkov tudi objektiv kamere (2 Mp). Reža za kartico SIM je na levi strani.


Vsi ti elementi so nameščeni na ohišju, ki je precej kompaktnih dimenzij (114 x 30 x 20 mm). S takšnimi dimenzijami se je izkazalo, da je telefon precej težak. Njegova teža doseže 80 g.

Zaslon

V telefonu Nokia 7380 je proizvajalec namestil zaslon, ki je bil že uporabljen v prejšnjem modelu. Glede na to, da je telefon sam po sebi majhen, je zaslon enak. Dimenzije: 30 x 16 mm so izdelane s tehnologijo TFT. Prenos barv je omejen na 65 tisoč odtenkov. Na zaslonu je ena navpična servisna linija in štiri polja z besedilom. Kakovost slike je relativno dobra. Barve so nasičene in svetle.

Baterija

V telefonu Nokia 7380 je proizvajalec namestil nezamenljivo baterijo. Njegov model je BL-8N. Vir baterij - 700 mAh. Uradni test je pokazal naslednje rezultate:
 • način pogovora - 3 ure;
 • čas pripravljenosti do 240 ur.
 • Pri povprečni obremenitvi bo telefon deloval približno dva dni. Za polnjenje baterije bo trajalo nekaj več kot eno uro.

  Značilnosti dela

  Za začetek dela je treba "Nokia 7380" položiti v roko vodoravno. Za vklop zaslona pritisnite poljubno tipko. Namizje prikaže mehke tipke in logotip mobilnega operaterja.
  Pojdi nameni bo potrebno klikniti na osrednji gumb "Ok". Telefon omogoča hiter dostop do najpogosteje uporabljenih možnosti. Nahaja se v razdelku GoTo. Če potrebujete klicno številko naročnika, morate pritisniti tipko "OK" nekaj časa v pritisnjenem položaju. Prikažejo se številke na dnu zaslona (zvezda, mreža itd.). Če želite izbrati želeni znak, morate gumb zavrteti. Pomanjkljivost je, da je za vsako številko potrebno najprej ponoviti postopek. Potrditev izbire s kratkim pritiskom na "Ok". Ko pokličete celotno številko, kliknite gumb za klic. To načelo vnosa velja za tipkanje.

  Sorodne publikacije