Pralni stroj Verlip: Motnje, kode napak, kontrole in pregledi strank

Pralni stroji "Virpul" z navpičnim tipom nakladanja so zelo povpraševani med potrošniki. Razlog za veliko povpraševanje po povratnih informacijah uporabnikov je visoka kakovost evropske zbirke, sodoben dizajn in inovativne tehnologije. Toda tako kot vsi drugi stroji, lahko pralni stroji tega proizvajalca ne uspejo. Vzroki okvare so lahko različni: zlorabe, obrabne komponente, zakonska zveza itd. pravilno delovanje naprave.

Značilnosti modelov

Pralni stroj "Virpal" z navpično obremenitvijo ima vse funkcije, ki so v enotah čelnega tipa. Strukturna razlika med navpičnimi stroji je lokacija delov: vrata za nalaganje perila in krmilni modul se nahajata na vrhu ohišja. Dispenzer detergentov, opremljen na notranji strani vrat za nalaganje perila. Številni modeli vertikalnih strojev so opremljeni z valji, ki se nahajajo na dnu telesa, kar jim omogoča, da se premikajo brez veliko truda.


Druga značilnost je boben. Opremljen je z dvema ventiloma. Odpiranje in zapiranje vrat poteka ročno, s pritiskom nazapah Zahvaljujoč tej zasnovi, ima uporabnik možnost, da med pranjem poroča o perilu, predčasno pa ustavi način.
Prav ta način nalaganja omogoča zmanjšanje dimenzij pralnega stroja. Širina teh modelov je do 45 cm. Majhne dimenzije vam omogočajo namestitev tehnike v prostorih z majhno površino. Treba je opozoriti, da je zmogljivost perila od 5 do 8 kg, odvisno od modela pralnega stroja.

Kvalitativne značilnosti pralnih strojev

Pri modelih te vrste strojev se nalaganje suhega perila v boben izvaja v zgornjem delu telesa. To je vrsta prenosa, ki kaže glavne prednosti uporabe te tehnike:


 • Prekinite izvajanje nameščenega programa. Če želite spremeniti program ali dodati perilo v napravo, ga lahko prekinete in znova zaženete z namestitvijo drugega programa.
 • Možnosti nadzornega sistema: mehanska, elektronska ali mešana.
 • Načini opozarjanja na težavo pralnega stroja "ViPul". Uporaba diagnostičnega programa enote omogoča lastnikom, da hitro prepoznajo "okvaro".
 • Uporaba dodatne funkcije Aqua Stop ščiti napravo pred tekočo vodo v času trajanja opcije "Pranje". Ko se tlak spremeni, enota preneha delovati.
 • Uporaba inovacijske tehnologije šestega občutka. Ta tehnologija vam omogoča, da prilagodite parametre pranja, ob upoštevanju indeksa teže perila, nameščenega vbobna Uporabljeni program, ki samodejno določi potrebno količino vode in čas pranja, kar povzroči manjšo porabo vode in električne energije.
 • Uporaba pogonskega motorja s pretvornikom. Motorji te vrste niso opremljeni s ščetkami, kar omogoča znatno zmanjšanje ravni hrupa pri izvajanju nameščenih programov. Del je nameščen neposredno na rezervoar z uporabo pritrdilnih elementov.
 • Vrste upravljanja

  Proizvajalec proizvaja modele s tremi tipi kontrol. Potrošnik ima možnost izbrati najbolj optimalno možnost zase. Upravljanje pralnega stroja "ViPul" je lahko:
 • Elektronsko. Takšni modeli so opremljeni z zaslonom in gumbi na nadzorni plošči. Program se namesti z gumbi. Na zaslonu se prikažejo informacije o času in ciklu pranja ter okvare. Pri določanju napake v pralnem stroju "Virlul" z navpično obremenitvijo na prikazovalni plošči sveti koda.
 • Mehanski. Takšni modeli so opremljeni z ročnim regulatorjem, ki zagotavlja potreben program pranja. Tudi na nadzorni plošči so servisni indikatorji, ki obveščajo ne le o ciklih pranja, temveč tudi o napakah pri delu.
 • Kombinirano. Nadzorna plošča vsebuje mehanske ključe in elektronski nadzorni sistem.
 • Skladnost s pravili obratovanja

  Preden nadaljujete z montažo in zagonomSeznaniti se morate s priročnikom proizvajalca, v katerem so navedene vrste funkcij, ki veljajo za program, in kako jih upravljati.
  Pri določanju lokacije navpičnega nakladalnega stroja je treba paziti, da je prost dostop do zgornjega prostora, kjer se bo izvajalo nalaganje in razkladanje perila.
  Namestitev naprave je zelo pomembna. Nastavitev nivoja odpravlja vibracije med izvajanjem določenih programov. Površina tal mora biti enakomerna. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, veliko ljudi uporablja posebne mehke blazinice za pravilno namestitev in zmanjšanje vibracij. Narejene so iz mehke gume in so sposobne absorbirati močne vibracije naprave med vrtenjem. Skladnost z osnovnimi zahtevami uporabe vertikalno naloženih pralnih strojev bo povečala njihovo življenjsko dobo. Proizvajalec priporoča:
 • da ne preseže norme teže, obremenitve perila v bobnu;
 • pravilno izbrati program glede na vrsto izdelka in ob upoštevanju stopnje njegove onesnaženosti;
 • ne presegajo norme detergenta;
 • izvaja redno vzdrževanje strojev;
 • izključitev tretjih oseb v cisterno.
 • Glavne težave s pralnim strojem "Virpal" z navpičnimi obremenitvami in kako jih popraviti

  Po mnenju uporabnikov in strokovnjakov se pogosto pojavljajo naslednje težave:
 • Napaka v krmilni enoti. V tem primeru postroj je vklopljen, prihaja do kaotičnega vžiga vseh indikatorjev ali pa je v procesu izvajanja funkcije "pranje" kršen njegov način. Za odpravo te okvare je potrebno določiti ploščo, ki je razlog za okvaro krmilne enote. Da bi odpravili to okvaro pralnega stroja "Virpal" z navpično obremenitvijo, se obrnite na usposobljenega tehnika.
 • Neizpolnjevanje možnosti "Drain". Do te težave lahko pride samo v zadnjem ciklu pralnega stroja. Če voda ostane v rezervoarju, napravo izklopite iz električnega omrežja in izpraznite vodo s pomočjo cevi za izpust v sili. Vzrok okvare je lahko kopičenje odpadkov ali okvara črpalke. Potrebno je očistiti filter iz nabranih onesnaževalcev.
 • Napaka grelnega elementa. V primeru, da v 10 minutah po zagonu stroja v načinu "pranje" ni povišanja temperature vode, je "krivec" okvare cevni električni grelnik. Takšna napaka v pralnem stroju "VIRPULA" kot pri sprednji obremenitvi in ​​z navpičnico se najpogosteje pojavi zaradi trde vode, slabe kakovosti kemikalij ali skoka stresa. V primeru okvare grelnega elementa ga je potrebno zamenjati.
 • Nenamerno odpiranje gube enote. V primeru nepravilnega delovanja vrat je potrebno ustaviti delovanje pralnega stroja, saj lahko boben zagozdite. Razlog za ta problem je lahko presežek bremena, neenakomerna porazdelitev stvari v notranjosti ali okvara zapaha bobna.
 • Poveča šum med izvajanjem nameščenega programa. V primeru povečanih vibracij, videza trske, udarca med delovanjem je treba ustaviti delo pralnega stroja. Mogoče so neznanci vstopili v boben. V tem primeru morate izvleči spodnje perilo in ga pregledati zaradi prisotnosti tujih predmetov.
 • Kaj je koda napake?

  Uporabna možnost za tehnike. Kode napak pralnega stroja "ViPul" so prikazane na elektronskem zaslonu enote. Na ta način nadzorni sistem poroča o odkritju slabe kakovosti delovanja ali okvar delov. Vsaka vrednost napake v "Virpul" ustreza določeni okvari. S pomočjo prikazane kode lahko odkrijete in odpravite napako. Če želite izključiti sistemsko napako, in to je lahko tudi, morate napravo izklopiti iz napajanja in po nekaj minutah ponovno zagnati. V primeru ponovne pojavitve te kode je treba težavo odpraviti.

  Kode napak, ki kažejo na problem vnosa in iztoka vode

  Težave s sistemom za polnjenje ali praznjenje omenjajo naslednje informacije: ) Dešifriranje  F01 FH  Nezadostna količina vode za pranje ali popolna odsotnost.  F09  Prekoračitev dovoljene ravni vode.  F13  Počasen tok hladne vode.  F23 F24  Neizpolnjevanje nadzorne funkcije pri zajemu voderezervoar  F03 FP  Napaka v programu "Odcedi vodo".

  Kode za pralne stroje Wirpool za ločevalne in krmilne sisteme Tena

  Naslednja sporočila na prikazovalniku kažejo okvaro grelnega elementa, krmilne naprave ali krmilnega sistema:

  103) Koda napake  Dešifriranje  F04 F12  Pomanjkanje ogrevanja vode ob določenem času.  F05  Napaka temperaturnega tipala.  F08  Razbiti električni grelec.  F14 F16  Napaka v krmilni enoti.

  Koda napake  Dešifriranje
  Druge napake


  F06  Nezadostno delovanje tahigeneratorja.  F07 F10 F11  Napaka v krmilnem sistemu električnega motorja.  F15  Napaka pri delovanju elektromotorja.  F26 F27 F28  Pojav mehanskih prekinitev pri delovanju motorja.  F02  Vgradnja zaščitne funkcije Aqua Stop.  FDL  Zaklepanje ključavnic ni.  FDU  Vrata niso zaprta.

  Po številnih uporabniških pregledih so ameriški pralni stroji Whirlpool z navpičnimi obremenitvami robustni in praktični pripomočki. Takšni modeli so priročni in enostavni za uporabo. Vendar pa imajo, tako kot vsi drugivčasih neizogibne okvare. Če želite razumeti vzrok težave, je dovolj, da kodo napake dekodirate.

  Sorodne publikacije