Parktronics za avto: vrste, značilnosti, namestitev, destinacija, izbira

Sodobni avtomobil dobesedno iztrgajo različni pomožni sistemi. Zdaj ni avtomobila brez ABS, električnih ogledal, okenskih dvigal in sistemov za stabilizacijo menjalnega tečaja. Kot opcija trgovci pogosto ponujajo različne elektronike. To so multimedijski kompleksi, dostop brez bloka in še več. Med resnično koristnimi možnostmi je dodeliti parkour. Kaj je to in kako ga namestiti? Podrobne informacije bodo predstavljene v našem trenutnem članku.

Destinacija

Parktronics je pomožni sistem aktivne varnosti. Njen glavni namen je zagotoviti hiter in varen proces parkiranja vozil.
Sistem se lahko namesti kot opcija ali pa je "v osnovni enoti", odvisno od razreda in tipa vozila. Vsekakor je to zelo koristna stvar, zlasti za prebivalce velikih mest.

Vrste parktronikov

Obstaja več vrst:
 • zadaj.
 • Naprej.
 • Združeno.
 • Začnimo v redu. Zadnje parkirne senzorje za avto so verjetno najpogosteje uporabljena možnost. Konec koncev, za avtomobilom je največja "mrtva cona". Tudi z ogledali je težko uganiti, na kateri razdalji kolo ali druga ovira na zadnjem delu avtomobila. Ponavadi v tem parktronics 4 senzorji. Vgrajeni so v odbijač in delujejo pri vklopu zadnjega menjalnika. Lahko ima prikaz digitalnega fotoaparata ali samo indikator. V prvem primeru lahko sistem komunicira s 4-dinnim sprejemnikom. V drugem - je nameščenNa vrhu osrednje konzole (ponavadi ni tovarniške različice). Sprednji parkirni senzorji za avtomobil delujejo po istem principu, vendar ne delujejo iz zadnjega menjalnika, ampak pri doseganju določene hitrosti (15 in manj kilometrov na uro). Običajno sodelujejo z digitalnim sprejemnikom. Vključuje dva do štiri senzorje.
  Kombinirano kombiniranje obeh tipov in delovanje na podlagi 6-8 senzorjev. Da bi izključili možnost napačnih pozitivnih rezultatov v sistemu, lahko prilagodite razpon senzorjev. To je še posebej uporabno pri vožnji na prometnih zastojih. Ponavadi pa senzor deluje na razdalji 25 do 125 centimetrov. Kateri parktronic izbere? Da bi odgovorili na to vprašanje, dajemo kratek pregled različnih modelov in proizvajalcev.

  "Spark Bison"

  To je ruski parktronic z linearnim kazalnikom. Zelo preprosta v napravi in ​​ni opremljena s kamero. Zato je najbolj dostopna cena 4200 rubljev. Oznake na linearnem zaslonu se lahko obrnejo v različnih položajih. To vam omogoča namestitev modula ne samo na osrednji konzoli, ampak tudi pod strop. "Spark Bison" ima tudi način vadbe, ki omogoča nastavitev sistema v širokem razponu.
  Med glavnimi prednostmi pregledov so nadzor kakovosti mrtvih območij in možnost spreminjanja načinov prikaza. Zaslon lahko vrtite, spreminjate njegovo barvno shemo. Glavna pomanjkljivost tega proračuna parkirni motor za avto - pomanjkanje zvočne indikacije.

  BlackView PS-4.1

  To je tudi proračunski parktronicni tip. Komplet vključuje štiriUltrazvočni senzorji, večsegmentni zaslon in digitalni indikator ter elektronska krmilna enota. Parktronics ima naslednje prednosti:

 • Odkrivanje ovir na razdalji 10-250 centimetrov.
 • LED prikazovalnik.
 • Prilagodi glasnost zvoka.
 • Toda pregledi kažejo na eno pomembno pomanjkljivost. Mesec dni kasneje sistem zažene ali celo preneha delovati. Torej, če kupite linearni parktron, potem pa "Spark Bison".

  "ParkMaster 4DJ 92"

  Ta parktronic za avto ima kamero za vzvratno vožnjo. Stroški sistema - 105 tisoč rubljev. To je odlična možnost za tiste z avtomobilskim RCA izhodom. Komplet vključuje štiri senzorje in fotoaparat. Sistem je zelo enostaven za namestitev. Pri aktiviranju parkirnih senzorjev (po vklopu zadnjega prenosa) se na zaslonu kasete prikaže slika, ki kaže možne motnje. ParkMaster ima zvočno indikacijo skozi akustični sistem avtomobila.
  Med prednostmi pregleda so vsestranskost naprave (deluje z vsemi sodobnimi avtomobili, ki imajo RCA izhod), dobro informiranost kamere in prisotnost zvočnega opozorila. Med pomanjkljivostmi so tudi značilnosti majhne občutljivosti. Senzor ne reagira na območja, ki so bližja od 30 centimetrov. Tako je "Bison" postal vodilna v proračunski vrstici modelov. Med bolj »pametnimi« sistemi je ParkMaster nedvomno vodilna. Nato bomo preučili, kako se izvaja namestitev parktronik.

  Namestitev: pripravimo orodja

  Najprej moramo pripraviti:
 • Električni vrtalnik ali izvijač.
 • Komplet rezalnih orodij (rezalniki, škarje itd.).
 • Izolirni trak.
 • Linija (ruleta) in raven.
 • Plastične sponke.
 • Rezkar za vrtanje lukenj. Običajno je to v kompletu z ultrazvočnimi senzorji.
 • Svinčnik ali marker.
 • Preden nadaljujete z namestitvijo, preverite, ali sistem deluje pravilno. Kako preveriti parktronic? Če želite to narediti, ga povežite z ultrazvočnimi senzorji in žicami v skladu s shemo (prihaja v kompletu) in injicirajte iz omrežja 12 voltov. Kot oviro lahko uporabite stene garaže ali avto sam, pošiljanje senzor parktronic pred njegovo telo.

  Prvi koraki Namestitev

  Zagotovite, da je naš parktronic popolnoma funkcionalen, začnite. Najprej moramo temeljito umiti odbijač. Nato s pomočjo markerja ali svinčnika naredimo oznake za bodoče senzorje. Prepričajte se, da so čim bolj gladki in z enako razdaljo.
  Na naslednji stopnji izvrtajte luknje v odbijaču z rezalnikom. Upoštevajte, da ima odbijač lahko različne oblike. Vrtalnik mora biti čim bolj pravokoten na ravnino. Priporočena višina od tal - 50 centimetrov.
  Nato namestimo senzorje s kabli v notranjosti. Na nekaterih strojih pod odbijačem lahko skrijete ojačevalnik iz plastike. V tem primeru se žice vlečejo skozi trden kos žice, ki je vezan na konce izolacijskega traku. Spremljajte zaporedje namestitve senzorja. Vsak senzor parktronika ima svojeoznaka A, B, C in D. Senzorji morajo biti nastavljeni strogo v smeri od leve proti desni. Ta točka je navedena v navodilu.

  Kako namestiti parkirni stroj? Na naslednji stopnji izvajamo dela pod odbijačem in v prtljažniku.
  Najprej odstranimo notranjo oblogo. Potem bomo žico skozi žico notri. Običajno je dolžina kabla dovolj, da se razteza skozi celotno notranjost. Toda kitajski modeli pogosto kupujejo nekaj metrov žice. Uporabite trak in valovitost kot izolacijo. Blok parktronika se lahko pusti v prtljažniku pod plaščem, izhod pa se raztegne v notranjost. Običajno proizvajalec izdeluje specialno luknjo v telesu (za držanje žic od odbijača do prtljažnika). Če tega ne storijo, naredimo sami in posadimo na tesnilno maso, tako da v kabini ni korozije in vlage. Ampak, da se tesnilo na žico šele po končni namestitvi.

  Povezava

  Zdaj je potrebno žico razširiti na sprednjo ploščo in jo priključiti na izhod sprejemnika v ustreznem priključku. Običajno je kabel skrit pod pokrovom praga. Če je to linearna naprava, vam ni treba ničesar priključevati, enoto morate pritrditi na ploščo z dvostranskim lepilnim trakom. In žice se lahko skrijejo pod plastično oblogo. Potem vprašamo omrežje +12 V. Če je to zadnji parktronic, potem se priključite na žarnico za vzvratno vožnjo. To je ponavadi rdeča žica. "Masa" je priključena na telo ali na črno žico. Namestitev je končana. Lahko začnete delovati.

  Vprašanja o barvanju

  Ne glede na ceno, ki jo ima naprava, bodo njeni senzorji privzeto obarvani črno.
  Upoštevajte, da lahko bistveno poškodujejo estetiko vašega avtomobila, zlasti če ima belo barvo. Zato je pred namestitvijo zaželeno barvati ultrazvočne senzorje barve telesa. Najdete ga na ustrezni plošči, ki je na centralni stojki ali pod pokrovom TV-plošče. To so lahko številke ali številke s črkami.

  Zaključek

  Torej smo obravnavali vrste parktronicov in tehnologijo njihove povezave. Kot lahko vidite, lahko namestitev izvedete z lastnimi rokami. Glavna stvar je rešiti problem slikarstva. Tako bo delovanje avtomobila bolj udobno in ne bo motilo njegovega videza. Smiselno je kupiti takšne sisteme? Definitivno tako. Poleg tega, zdaj zelo široko paleto parktronic. Najdete dobre modele za povprečni in proračunski segment. Zlasti nakup bo upravičen za tiste, ki imajo RCA izhod iz tovarne. Konec koncev, trgovci zahtevajo namestitev takšnih sistemov samo kozmične vsote.

  Sorodne publikacije