Pametni telefon Sony Ixperia C3: pregledi in specifikacije

Sony Xperia C3 se oglašuje kot profesionalni pametni telefon, vendar ga ni mogoče opaziti v vse večjem številu telefonov s širokokotnimi fotoaparati visoke ločljivosti s sprednjo stranjo. Prvi Sonyjev model s 5-megapixelnim senzorjem na sprednji plošči in 25-milimetrsko lečo je vsekakor pozen, vendar še vedno poskuša iti brez čakalne vrste. To je eden redkih telefonov s frontalno LED bliskavico, ki omogoča avtoportret na novo raven.

Ključne funkcije

Mobilni telefon "Sony Ixperia C3" se imenuje "nevsiljiv". Sestavljen iz 55-palčnega IPS zaslona z ločljivostjo 720p, 4-jedrnim 12 GHz Snapdragon 400 in 1 GB pomnilnika, verjetno ni bilo težko. Pametni telefon je na voljo v dveh različicah: z LTE-povezavo in dvema SIM-karticama z deklarirano podporo hkratnega delovanja. Model zadnje kamere ni prejel pozornosti, ki je bila dana spredaj. Pametni telefon je opremljen z 8-milijona slikovnih pik ExmorRS BSI senzor, ki je bila priljubljena izbira za Sony srednjega cenovnega razpona od izdaje prvotne Xperia C. Ta čas je povezana z še močnejšo LED bliskavico, in bi morala delovati bolje pri šibki svetlobi.

Okvir Sony Ericssonovega telefona C3 imenuje lastnikove pozive največji problem njegovega oblikovanja. Če je posodobljen sprednji senzor in LED bliskavica nad zaslonom še vedno dobra utemeljitev, potem je prazen prostor pod zaslonom težko razložiti. Celofilni fotoaparat lahko snema video z ločljivostjoFull HD, in to je še ena dvomljiva rešitev. Na splošno ima zastareli Snapdragon 400 še vedno dobre rezultate, izbira med LTE in Dual-SIM pa povečuje možnosti modela.

Razpakiranje

Škatla s telefonom je prevelika za njeno vsebino. Osnovni sklop je izpolnjen, vendar je to vse. Uporabnik prejme omrežni adapter, mikro USB kabel in standardne slušalke z vgrajenim mikrofonom. Pametni telefon je odličen, vendar razlog ni 55-palčni IPS zaslon, saj imajo modeli, kot je Meizu MX Pro 4, boljše razmerje med površino zaslona in sprednjo površino, na drugi strani pa je Xperia C3 tanjša. cm višja od 55 "LG G3 in je skoraj enaka iPhone 6 Plus, ki pa ima bralnik prstnih odtisov. Xperia C3 tehta razumnih 150 funtov

Širina ogrodja ni vodilna, vendar je na koncu naprava povprečne ravni. Dejstvo je, da so enaki kot 55-palčni HTC Desire 820, ki je neposreden konkurent tega modela. Izgleda več kot razumno in verjetno tanjši od večine telefonov v tem cenovnem segmentu. Glede na preglede je pametni telefon Sony Ericsson C3 priročen in enostaven za branje. -Mp kamera in svet Led utripa nad in pod zaslonom je videti kot stereo zvočniki, v bistvu pa sta glavni telefon in glavni mikrofon, plastično ohišje in sijoč srebrni okvir okoli robov,ki zelo izboljša videz, vendar "pritegne" prstne odtise. Zadnji pokrov je izdelan iz mat plastike, značilne za Xperia srednji razred. Na njem ni odtisov in zagotavlja odličen oprijem z roko.
Telefon je velikega obsega in čeprav njegov uporabniški vmesnik zagotavlja nekaj enostranskega nadzora, je najbolje uporabiti oba. Mnenja o pametnem telefonu "Sony Ixperia C3" pozitivno cenijo dejstvo, da je njegov tanek profil in lahek trup udoben za nošenje in nošenje v žepu. 55-palčni IPS zaslon z ločljivostjo 720p zavzema večino prednje plošče, čeprav precej velik okvir ne zagotavlja najboljše razmerje med širino zaslona in širino plošče na 678%. Veliko jih bo zanimala kamera s 5 milijoni slikovnih pik z bliskavico, ki je precej opazen krog poleg logotipa Sony. Zvočnik je v bližini. Luknja v zaščiti zaslona se nahaja nad logotipom in je skrita z rešetkami. Nad zaslonom je par skritih senzorjev in lučka stanja LED.
Rešetka pod zaslonom ni zvočnik, ampak skrije glavni mikrofon. Na levi strani je priključek microUSB in reža za microSD kartico pod lastnim plastičnim pokrovom. Desna stran je polna. Prvi plastični pokrov, odvisno od izbranega modela, skrije pladenj za 1 ali 2 kartico microSIM. Nato sledi okroglo kovinsko stikalo, ki mu sledi majhna plastična kontrolna enota za krmiljenje in dvostopenjski gumbkamero Zgoraj je 35mm vtičnica za slušalke, spodnji rob pa je popolnoma prazen. Exmor RS objektiv z 8 milijoni slikovnih pik je na zadnji strani, skupaj z izbruhom in drugim mikrofonom, ki se uporablja za snemanje stereo zvoka ali aktivno utišanje. Na dnu podnožja je velika zanka zvočnika. Mat zadnji pokrov ni odstranjen.

Zaslon
55-palčni zaslon IPS pametnega telefona ima ločljivost 720p, kar ustreza gostoti slikovnih pik 267 dpi. Čeprav je to daleč od značilnosti modernih vodilnih modelov, je C3 v povsem drugačnem cenovnem razredu. Zaslon je izboljšan z mobilnim motorjem Sony BRAVIA 2. Izboljša ostrino, zmanjša hrup, izboljša kontrast in nasičenost in to počne kar dobro. Triluminozna tehnologija razširi barvno lestvico na bolj živo rdečo in naravno zeleno in modro barvo. Kontrast (1207: 1) in svetlost zaslona (642 nits) sta zelo dobri, prav tako barve - vse to zagotavlja vrhunsko kakovost slike.
Zahvaljujoč IPS-matriki, koti gledanja zaslona pametnega telefona "Sony Ixperia C3", po mnenju lastnikov, niso slabi. Pri nagibu ni opazne izgube kontrasta ali barve, čeprav je v nekaterih smereh pristranskost. Uporaba telefona na prostem pri svetli dnevni svetlobi ne povzroča težav.

Baterija

Sony je zagotovil model z zmogljivostjo baterije 2500 mAh. Ocene telefona "Sony Ixperia C3" govorijo o impresivni življenjski dobi baterije 91 ur.video, potem lahko računate na 4 dni brez polnjenja. Varčevanje z energijo, ki je vključena v nastavitveni meni, ki vam omogoča podaljšanje življenjske dobe baterije, tako da onemogočite Wi-Fi, GPS, svetlost zaslona, ​​Bluetooth, samodejno sinhronizacijo in ozadje, takoj ko se akumulator spusti pod uporabniško določen prag. Wi-Fi lahko tudi izklopite samodejno, če nimate znanega brezžičnega omrežja ali če izklopite zaslon in še več.

Komunikacije

Model podpira 4-pasovni GSM /GPRS /EDGE. LTE je na voljo za spremembo iz ene SIM kartice za 5 frekvenčnih pasov. Dual SIM ima samo 3G na SIM1 in SIM2 GSM in EDGE. Po mnenju lastnikov "SonyExpress C3" kljub oglasu ne omogoča hkratnega prejemanja 2 klicev. Na voljo je samo dvojno stanje pripravljenosti. Ko uporabljate eno od kartic, druga postane nedostopna za dohodne klice. Telefon lahko nastavite za preusmerjanje iz nedostopne kartice v aktivno, vendar je to še ena funkcija. Druge možnosti povezovanja vključujejo Wi-Fi Direct enosmerni Wi-Fi b /g /n. Obstaja GLONASS, GPS, Bluetooth 4.0 FM radio z RDS, NFC podpora za Android Beam za pošiljanje datotek na druge naprave Android. Vmesnika IR ni. Protokol ANT + z izjemno nizko močjo zagotavlja povezavo z različnimi športnimi pripomočki, kot je monitor srčnega utripa ali ritem. Priključek microUSB 2.0 se uporablja za polnjenje in prenos podatkov v vgrajeni pomnilnik in microSD kartico. Prav tako lahko priključite zunanje naprave, kot so tipkovnica in pomnilniške naprave USB. Vrata nimajo nobenih funkcijTV-izhod, če pa je na voljo združljiv HDTV, se lahko zaslon prikaže na televiziji prek brezžičnega kanala prek protokola Miracast ali prek povezave Xperia Connectivity Throw. Aplikacija omogoča prenos medijev iz DLNA, ustvarjanje medijskega strežnika in povezavo z brezžičnim krmilnikom PlayStation DUALSHOCK 3 (ali 4).

Sistem

Pametni telefon deluje na operacijskem sistemu Android 442. Uporabniški vmesnik je podoben kateremu koli drugemu telefonu Xperia, kot je E3. Zaklepanje zaslona je standardno. Pripomočki so podprti (eden za drugim), desna plošča pa sproži fotoaparat. Privzeto je na voljo več, vendar lahko vedno najdete več v Trgovini Play. Poleg tega aplikacije drugih proizvajalcev pogosto uporabljajo svoj lasten nabor dodatnih pripomočkov. Seveda lahko zakleniti zaslon zaščitite tako, da omogočite neposreden dostop, vnesete obliko, kodo PIN ali geslo. Privzeto je namizje sestavljeno iz 5 plošč, od katerih je vsako mogoče nastaviti kot glavno. Ne morete imeti več kot 7 plošč ali spremeniti vrstnega reda, v katerem se nahajajo.

Začetni zaslon

Uporabnik lahko namesti živo in statično ozadje, doda pripomočke in bližnjice ali spremeni temo uporabniškega vmesnika. Izberete lahko tudi, katere ikone se bodo prikazale v vrstici stanja in naj ostanejo skrite. V območju za obvestila se prikažejo sporočila, na voljo pa je ločen zavihek hitrih nastavitev z 20 različnimi stikali, od katerih jih je 12 prikazanih na ločeni strani. Če držite prst na katerem od njih, lahko greste v njegov meni. Če aktivirate gibe, lahko območje sporočil imenujemo dvojnos pritiskom na gumb Domov in celoten vmesnik bo bližje prstom. Apple iPhone 6 in 6 Plus imata skoraj enako funkcijo Reachability, čeprav deluje v vseh uporabniških vmesnikih.
Polje za aplikacijo je postavljeno na več straneh, uporabnik pa jih lahko razvrsti ročno, po abecedi, po frekvenci ali datumu namestitve. Vmesnik uporablja upravitelja opravil Android, ki omogoča preklapljanje med nedavno odprtimi aplikacijami in njihovo zaustavitev s premikanjem bližnjic na stran. Razpoložljivi drobni pripomočki, ki jih je mogoče premakniti in uporabiti brez odpiranja celotnega programa. Ima Active Clip, Chrome zaznamke, brskalnik, kalkulator, koledar, Gmail, časovnik, beležke in snemalnik. Nazadnje, Google Now se integrira z Googlovim računom za dostop do internetnih iskanj in e-poštnih sporočil z zagotavljanjem informacij, ki ustrezajo njenim interesom in vsakodnevnim potrebam. 8 GB pomnilnika se dovolj hitro napolni, zato boste potrebovali kartico microSD. Slike, videoposnetke in druge večpredstavnostne datoteke lahko preprosto prenesete, vendar je aplikacijo težje premakniti. Večina vgrajenih in vseh prenesenih programov se lahko zapiše na zunanji pomnilnik, vendar je potrebno veliko časa in zahteva globoko potopitev v meni.

Učinkovitost

Pametni telefon je opremljen s Snapdragon 400 srednjim čipom s 4 12 GHz A7 Adreno 305 grafičnimi enotami in 1 GB OPERATING pomnilnika. Leta 2015 je bil Snapdragon 400 nameščen na številnih napravah, kar je dovolj za delo brez obešanja, vendar je čas za ta procesor že dolgo minil. 64-bitni čipov je bolj aktualenzahteve. Glede na ocene strank, Sony Xperia C3 kaže skromne rezultate multi-core GeekBench 3 test (1181 točk). Pametni telefon ni slabši od Moto G (2014), vendar druge naprave s Snapdragon 400, kot so Xiaomi Redmi 1S in Sony Xperia T3, prikazujejo boljšo zmogljivost. AnTuTu je kombinirani test, ki upošteva tudi učinkovitost RAM-a in GPU-ja. 18.466 točk Xperie C3 je povprečno in blizu pričakovanih. Seveda so 8-jedrni procesorji Redmi Note in Desire 820 opazno boljši. Ena stvar je jasna: pametni telefon ne sija z močjo. Nasprotno, uspešnost telefonskih klicev Sony Ericsson C3 je v najboljšem primeru povprečna in komaj primerljiva z nekaterimi konkurenti. Po drugi strani pa sintetični testi ne morejo v celoti opisati zmogljivosti naprave, saj v resničnem življenju pametni telefon deluje zelo dobro. Zagotavlja stabilno in enako delo Android in se spopada z uvedbo navadnih iger. Na žalost zahtevnejše 3D igre sploh ne bodo delovale zaradi pomanjkanja RAM-a ali ozkih grl pri uspešnosti.

Avdio

Pametni telefon prikazuje dobro kakovost zvoka, kar dokazuje čisto delovanje v dveh testnih scenarijih. Prvi se nanaša na povezavo z aktivnim zunanjim ojačevalnikom, rezultati pa govorijo o zelo dobrih lastnostih Sony Xperia C3. Samo potrdite to. V zvočnem sistemu ni šibkih točk, razen glasnosti pod povprečjem. Povezava slušalk s Sony Xperia C3, glede na povratne informacije, povzroči zmerno porušitev preslušavanja in dodaja nekaj intermodulacijskega izkrivljanja, vendarproblemov ni lahko zaznati, če ni dobrega sluha. Glasnost je zopet glavni problem - pametni telefon se ne spopada z zahtevnejšimi slušalkami.

Kamera

Model je opremljen s standardnim Sonyjevim senzorjem RS-S8 z ločljivostjo 8 milijonov slikovnih pik z največjo ločljivostjo 3264 x 2448 slikovnih pik v ročnem načinu in Superior Auto. Bližnja LED bliskavica vam bo v pomoč pri snemanju v slabih svetlobnih pogojih. Telefon je opremljen s strojnim gumbom za zaklop, ki ga lahko konfigurirate za odklepanje telefona in za zagon fotoaparata. S tipko lahko takoj posnamete posnetek ali video. To bo zelo koristno, ko pride do nepričakovanega dobrega trenutka. Vmesnik kamere je sestavljen iz dveh plošč in poenotene: lahko posnamete fotografije ali posnamete videoposnetek brez spreminjanja načina. V ročnem načinu uporabnik dostopa do drsnika za izravnavo osvetlitve in izbirnika za nastavitev beline. Prav tako lahko nadzorujete ISO, merjenje osvetlitve in izostritev, vklopite in izklopite stabilizacijo slike, vendar so te nastavitve skrite v meniju. Aplikacija kamere ponuja učinke dopolnjene resničnosti, ko se v sceno vpelje eden izmed več virtualnih svetov. Lahko se celo premika skozi sistem za sledenje, vendar so za to potrebni pravi vizualni signali. Otroci bodo uživali v tem, toda odrasli verjetno ne bodo navdušeni. Način "socialnega oddajanja" omogoča pretakanje videoposnetkov iz fotoaparata neposredno na Facebook. Timeshift omogoča samo 2 od 30 posnetkov. Hkrati se začne snemanjesprožilec Glavna kamera "Sony Ixperia C3", po mnenju lastnikov, naredi posnetke z visoko ločljivostjo in dobro osvetlitvijo, kontrastom in barvami. Toda s povečanjem je opazno, da algoritem za zmanjševanje hrupa popolnoma odstrani majhne podrobnosti, čeprav je na nekaterih slikah hrup še vedno visok. Poleg tega so na zaslonu vidni pomembni artefakti. Tudi dinamični razpon je nizek.

Video

Pametni telefon snema videoposnetke z ločljivostjo 1080p pri 30 sličic na sekundo. Nastavite lahko časovnik in spremenite osvetlitev, merjenje osvetlitve, način izostritve itd. Kakovost videa je povprečna, toda v odgovor je fotografija "Sony Xperia C3" še slabša: deli so manj izgubljeni, ker sistem za preprečevanje hrupa ni tako uničujoč. Hitrost sličic je stabilna pri 28 dpi z bitno hitrostjo 16-17 Mbps, zvok pa je posnet kot 128 kbps s frekvenco vzorčenja 48 kHz.

Zaključek

Poudarek na celofanskem fotoaparatu je verjetno dober način za zaslužek brez dodatnih stroškov. Ni presenetljivo, da je veliko takšnih naprav v povprečnem cenovnem razponu. Bliskavica na sprednjih kolesih zmanjša seznam potencialnih konkurentov za le nekaj modelov. Pametni telefon očitno gravitira proti nižjemu razredu, toda to je točno tam, kjer je Selixova kamera v povpraševanju. Še posebej v paru z LED bliskavico. Vendar pa pametni telefon ni omejen na to. Na voljo je širok 55-palčni IPS zaslon z dostojno ločljivostjo. Izbirate lahko med podporo za LTE in dvema SIM karticama, Snapdragon 400 in Android KitKat zagotavljata splošno stabilno delovanje. Baterija se počasi prazni in glasnost ROM-a se lahko razširi.zahvaljujoč reži za pomnilniške kartice. V svojih pregledih modelov Sony Xperia C3 so uporabniki vprašani, da je proizvajalec vložil veliko naporov pri razvoju pametnega telefona. To je v veliki meri Xperia T3 z izboljšano čelno kamero. Vendar pa senzor s 5 milijoni slikovnih pik ni impresiven, z ali brez bliskavice. Kakovost je povprečna, dodani programi in funkcije niso pomembni, pomanjkanje videa v dovoljenju Full HD pa očitno ne govori v prid modela.

Sorodne publikacije