Pametni telefon Meizu M5c 2 GB /16 GB: pregledi, opis, specifikacije

Malo jih bo presenečenih, ko bodo izvedeli, da je trenutno domači trg mobilnih naprav najbolj priljubljen nizkocenovni pametni telefon. Imajo napake, vendar jih nizki stroški v celoti pokrivajo. Seveda je najšibkejša stran teh pripomočkov tehnične specifikacije: ne zelo zmogljiva platforma, nizka ločljivost zaslona in kamere. Vendar to ne pomeni, da so takšne naprave popolnoma brez privlačnosti. Skoraj vsi proizvajalci naprav s proračunskimi napravami poskušajo ustvariti modele, ki so podobni vodilnim pripomočkom. To je Meizu M5c 2 GB /16 GB, ki bo pregledan v tem članku. Telefon je prišel v prodajo leta 2017. Njegova vrednost ne presega 7000 UAH, zaradi česar je dovolj privlačen za določeno ciljno občinstvo. Ugotovimo, ali je pripomoček, za katerega je bilo zahtevano, upravičen.
Kaj je skrito v polju?

V preprosti kartonski škatli je na voljo v trgovinah Meizu M5c 2GB /16GB. Dimenzije embalaže ustrezajo dimenzijam telefona. Oblikovalci so izbrali lakonično obliko, ki je popolnoma opustila variabilnost in podobe. Vse škatle so izdelane v beli barvi. Logotip je predstavljen na stranskih straneh, na sprednji strani pa je ime modela. Če pogledate v embalažo, lahko vidite več pisarn, v katerih so vsi pripomočki skrbno položeni. Vsak od njih je ločen s particijo. Niz komponent, ki nimajo nič posebnega, ne bo presenetil kupca. Poln jeUkrep ustreza proračunskemu segmentu. Seveda, skromno, toda najbolj nepogrešljiv proizvajalec daje uporabniku. To je napajalnik 15 A /5 V in kabel USB. V mapi z dokumentacijo je polje in posnetek. Za slednje je vodstvo, potrdilo in garancijski list natisnjeni v ruskem jeziku.


Značilnosti zunanjosti

Meizu M5c 2 GB /16 GB pametni telefon izgleda precej privlačno. Naprava se odlikuje med drugimi pripomočki tega cenovnega segmenta z elegantnim dizajnom. Proizvajalec ni odstopil od rešitev, ki se uporabljajo v dražjih modelih. Edina stvar, ki jo je treba žrtvovati, so materiali. V tem stroju je namesto kovine za kovček izbrana plastika. Podrobnejše ustavljanje obrazca nima smisla, saj se uporablja v drugih pametnih telefonih te blagovne znamke. Čeprav se je na začetku prodaje v trgovinah pojavila le črna in srebrna opcija, pa je v postavi predstavljena še štiri. Po želji lahko lastniki izbirajo med zlato, rdečo, rožnato in modro. Ampak, če verjamete v preglede Meizu M5c 2GB /16GB Black, potem je najbolj eleganten videz črno telo. Glede na to, da je naprava opremljena s 5-palčnim zaslonom, so njene dimenzije zelo pričakovane. Telesna višina - 144 mm, širina - 705 mm. Kar zadeva debelino, je vse super. Proizvajalec ni prekinil trenutnih trendov in ostal pri 83 mm. Udobje dela vpliva tudi na težo telefona. V tem primeru je omejena na 135 gramov

Če preučite pripombe lastnikov, se lahko prepričatesklepov. V roki pametni telefon je dober, praktično ne zdrsne. Z zaobljenimi robovi lahko pripomoček nadzoruje en pripomoček. Kot je za marketis, čeprav plastike in mat, vendar je še vedno zbira prstne odtise. Vsi standardni priključki in ključi so v tem modelu. Seveda, ne brez navigacijske tipke, ki se nahaja neposredno pod zaslonom. Edina stvar, ki je močno razočarala lastnike, je pomanjkanje optičnega bralnika prstnih odtisov. Naprava deluje z dvema "sedmimi", ki sta nameščena na pladnju, ki se nahaja na strani. Če morate uporabiti kartico s flash, potem se boste morali odreči drugi kartici SIM. Da bi telefon prepozna zunanji pogon, bo po namestitvi potrebno ponovno zagnati napravo.

Pogovorimo se o zaslonih

Meizu M5c 2 GB /16 GB zaslon ima diagonalo 5 palcev. Matrica je standardna - IPS. HD ločljivost. Gostota - 293 ppi. Na žalost se zaslon težko imenuje popoln, vendar je slika jasno in precej kakovostna. Svetlost je dovolj za udobno delo tako na soncu kot v polni temi. Sijajna površina zaslona, ​​vendar ima steklo poseben sloj proti bleščanju, tako da tudi na ulici informacije ostajajo berljive. Koristi uporabnikov vključujejo oleofobni premaz, ki se popolnoma ukvarja z nalogami. Tiska pa ostanejo, vendar se zlahka izbrišejo. Na voljo je tudi samodejni način nadzora svetlosti. Za njegovo delo ni posebnih pripomb. Zračni sloj je odsoten, kar pozitivno vpliva na kakovost prikaza slike.Treba je omeniti, da so razvijalci zagotovili multitouch za 10 dotikov. Ampak kot ponavadi ni bilo brez pomanjkljivosti. Vsem uporabnikom je pripisal dokaj debel okvir, ki na straneh doseže približno 4 mm, v zgornjem in spodnjem delu pa se poveča na 15 mm.

Nekaj ​​besed o kamerah

Ko so uporabniki našli resolucijo kamer, takoj razume, zakaj telefon stane približno šest tisoč rubljev. Mnenja o Meizu M5c 2 GB /16 GB na njihovem naslovu so dvoumna. Razumimo, kaj res ni všeč. Seveda, to je dovoljenje. Največ, na katere lahko računate, je 8 MP za glavno in 5 za fronto. Podrobnosti so šibke. Pri slabi razsvetljavi je kakovostna posnetek podobna znanstveni fantastiki. Na fotografijah si lahko ogledate zamegljena območja. Bliskavica je polna samo glavne kamere. Čeprav je obojestransko, vendar je nejasno sijalo, nikakor ni zaman. Edina stvar, ki se pomiri, je nizka cena pripomočka, zaradi česar je ta pomanjkljivost manj kritična.

Meizu M5c 2GB /16GB: Specifikacije zmogljivosti

Kaj je navedeno v komentarjih o delovanju kitajskega pametnega telefona? Vsak kupec razume, da proizvajalec v "državnem proračunu" ne bo izvajal vrh "polnjenje". In to je razumljivo. Če namestite zmogljiv procesor, boste morali dvigniti ceno za vsaj tretjino. Ampak ne mislim, da ta naprava popolnoma ne izpolnjuje sodobnih zahtev. Razvijalci so izvedli dva gigabajta RAM-a, kar ni slabo. Res je, da je polovica že zasedena, vendar dovolj za delo inpreostali volumen. Ampak kaj je nameščen Meizu M5c 2GB /16GB procesor? Pripomoček temelji na čipu MediaTek MT6737. 28 nm procesna tehnologija kaže nezadostno raven energetske učinkovitosti. Razpon sistema v 64 bitih odpira velike priložnosti, vendar je treba razumeti, da 4-jedrni procesor ne bo povlekel vse sodobne programe. Meja ure je 1250 MHz. Naprava ima tudi šibko Mali-T720 grafično kartico. Native 16GB pomnilnika ni na voljo v celoti. Razstaviti je mogoče le približno 10 GB. Seveda lahko pomnilniško kartico razširite, vendar je ne morete uporabiti za namestitev aplikacije.

Platforma

Uporabniki in operacijski sistem niso bili presenečeni. Kot ponavadi ima telefon Android različico šest. To ni storil brez Flymejeve korporacijske lupine. Zasnova vmesnika je prijetna. Razvijalci so ponudili nekaj posodobitev, ki so prišle na okus lastnikov. To so animirane slike in nova ikona, pa tudi teme. V skladu s tem merilom je bila ocena Meizu M5c 2 GB /16 GB pozitivna, čeprav je bila izdana nova različica (sedma) operacijskega sistema. Vendar pa je bilo v podjetniškem vmesniku nekaj minusov. Gre za veliko neuporabnih aplikacij. Privzeto so nameščeni. Na primer, aplikacije hranilnice ne bodo izdane. Toda tukaj uporabniki najdejo majhen plus. Vse programe, ki niso bili zahtevani, lahko ročno izbrišete.

Avtonomija

Pametni telefon Meizu M5c 2GB /16GB je opremljen z dobro baterijo. Baterija ima zmogljivost 3.000 m. Rezultati so skromni, vendar zanaprave tega cenovnega segmenta so zadovoljive. Na primer, igranje iger je lahko pet ur in pol. V načinu branja naprava deluje približno 14 ur. Za tiste, ki radi gledajo videoposnetke ali filme, lahko računate na največ 9 ur.Če uporabljate pametni telefon v mešanem načinu, je njegov maksimum omejen na 20-24 ur, potem pa morate pripomoček povezati v omrežje. Trajanje baterije traja približno 3 ure.

Meizu M5c 2GB /16GB: Pregledi lastnikov

Kot pri vsakem pripomočku za proračunske pripomočke, ima M5c tako slabosti kot prednosti. Za slednje, nedvomno, je nizka cena, dobre značilnosti zaslona, ​​eleganten dizajn, dostojno življenjsko dobo baterije. Ampak slabosti uporabnikov telefona so razpravljali bolj aktivno. Seveda, veliko pripombe zvok na platformi strojne opreme. V skladu s sodobnimi standardi, moč procesorja je absolutno ni dovolj. Na primer, vsi "trdi" programi uporabniku ne bodo na voljo. Prav tako obstajajo jezni komentarji o kamerah. Trenutno bi rad imel pripomoček z najboljšimi optičnimi moduli.

Zaključek

Če povzamemo, lahko trdimo, da je podjetje izdalo preprost in poceni pametni telefon. Upoštevajte, da prejšnje naprave blagovne znamke Meizu ni zasedla kategorijo do 7000 UAH, tako M5c - neke vrste prvenec. Ne bi smeli pričakovati, da bo imel pri svojem delu visoko zmogljivost, ampak njegov 6.000 rubljev. naprava popolnoma upravičuje.

Sorodne publikacije